Suriname krijgt voorname positie op Dubai Expo

17
Minister Albert Ramdin

Suriname is wat betreft haar duurzaamheid een voorbeeld voor de wereld. Dit gegeven levert het land een voorname positie op tijdens de Expo 2020 Dubai. Dit groots gebeuren met een deelname van 192 landen en een verwachte aantal van 25 miljoen bezoekers, vindt plaats van 1 oktober tot eind maart 2022. Suriname heeft de nummer 1 paviljoen in de categorie sustainability op het ruim 430 hectaren tellende expoterrein.

Minister Ramdin sprak tijdens een op maandag 16 augustus belegde persconferentie van een uitstekende gelegenheid van zaken doen voor Suriname. Tijdens de persconferentie ging de bewindsman samen met collega’s Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) en Armand Achaibersing van Financiën en Planning in op Surinames participatie.

Het belangrijke moment voor Suriname tijdens de expo is nationale week, die begint op 27 november. Het gaat dan om nationale dagen, waarbij de landen kunnen tonen wat zij te bieden hebben.  Verschillende wereldleiders zullen er aanwezig zijn om deelgenoot hiervan te zijn. President Chandrikapersad Santokhi zal aanwezig zijn samen met een aantal prominenten van het bedrijfsleven, waarbij er een culturele presentatie van ons land zal plaatsvinden.

“Wat we willen bereiken is goed netwerken, zakendoen en Suriname op een positieve en duidelijk manier uitdragen, zowel onze fysieke als emotionele rijkdommen”, aldus minister Ramdin. De deelname van Suriname moet gezien worden tegen de achtergrond van het brengen van herstel en stabiliteit door de regering.

Om duurzame groei en ontwikkeling te creëren is het volgens de bewindsman belangrijk dat er een klimaat wordt geschapen om investeerders aan te trekken. Deelname aan de wereldexpo van 192 landen, ongeveer 25 miljoen bezoekers, 5.5 miljoen zakenlieden en 44.000 bedrijven is een uitstekende gelegenheid voor Suriname om haar fysieke en emotionele producten te tonen.

Minister Ramdin zegt dat de participatie niet als een kostenpost moet worden gezien. Hij erkent dat het veel kost, maar benadrukt dat Suriname dingen aan de wereld te bieden heeft. Dubai schenkt Suriname gedurende de zes maanden 80% van de kosten die gemoeid zijn met deze operatie. Totaal kost Surinames deelname 2.4 miljoen US-dollar, waarvan 1.5 miljoen US-dollar wordt betaald door Dubai. De rest wordt door Suriname opgebracht: ongeveer 900.000 US-dollar.

De bewindsman zegt dat dit bedrag door de Raad van Ministers is goedgekeurd als soort van voor financiering. “Wij gaan proberen een deel van het bedrag terug te verdienen door middel van sponsorship en bijdragen.” Hiervoor zijn verschillende pakketten ontwikkeld. Daarnaast komen er ook bijdragen van internationale organisatie “omdat dit valt onder exportpromotie”, aldus minister Ramdin.

Volgens hem zal het door de RvM goedgekeurde bedrag uiteindelijk veel lager liggen.

17 REACTIES

 1. ‘Suriname is wat betreft haar duurzaamheid een voorbeeld voor de wereld’
  Ondanks grootschalige kwikvervuiling, ontbossing en zwaar vervuilde (diesel) auto’s.
  Het moet niet gekker worden…


  Maak melding

 2. Dit hele verhaal straalt triestheid en wanhoop uit. Wat heeft het volk aan dit soort megalomane plannen. Santokhi is hopeloos op zoek naar punten om te scoren. Voor zijne excellentie en zijn aanhang zal dit de zoveelste nutteloze reis worden. Wat heeft Suriname te bieden? Aardolie, goud, oplichters, bedriegers, enz……..! Ik denk eerder dat de handelsjongens op deze Jaarbeurs hun slag gaan slaan. Goedkoop uit het buitenland importeren en duur verkopen aan de bevolking.


  Maak melding

 3. RobG 17 augustus 2021 At 09:46
  Het altijd erger. Tijdens het vorige bewind hadden wet te maken met moordenaars, drugdealers, fraudeurs, onbehoorlijk bestuur en volksvertegenwoordigers die het volk een loer draaiden, getuige verhoging van het leenplafond wat geresulteerd heeft in een buitenlandse schuld van 159% boven BNP.


  Maak melding

 4. Het is niet de eerste keer dat Suriname op een wereld tentoonstelling aanwezig is. Eeerder was het als onderdeel van het koninkrijk waar ze toe behoorden. We moeten God op onze blote knieën danken dat het Suriname niet zo is vergaan als HongKong hoewel het nog altijd kan want we kennen niet alle zinnetjes toch?
  Ik vind het mooi en goed om te participeren in zoiets groots maar trots zijn op stand nummer 1 zou ik nooit zijn want de mens wil doorstromen en vaak loopt men de eerste stands voorbij naar het midden waar je ook rustigere doorstroom en belangstelling is om vaak uit verveling of moeheid van alle indrukken de laatste stands ook links te laten liggen.
  Ik hoop natuurlijk dat ik het verkeerd inschat.


  Maak melding

 5. Ook in surinamers, moeten voortleven, maar sommige mensen hebben zich aangepast om in trauma door te leven door zich groot of juist heel klein te blijven.

  Onze regering, heeft de donkere hoeken van Suriname tussen 1980 en 2020 verkent.
  De duisternis tussen de boven genoemde periode had het land veranderd in een plek waar alle ellende mogelijk was.

  Nu vertonen de vele tekenen van verandering, welke leiden naar het licht.
  De wereld heeft de beïnvloeden en de belangen van Suriname ingewilligd.

  Vele kennislozen, op deze site maken
  ruzie met zichzelf, omdat ze over alles negatief denken.

  Nu wordt gewerkt in een echte eenheid, tientallen jaren is gewerkt in team. Velen op deze site, willen blijven werken in een team, en zo niets bereiken.

  De werkwijze van deze regering, is een inspirerende en duurzame werkomgeving, waarin mensen met plezier en voldoening prestaties neerzetten waar zij trots op zijn.


  Maak melding

 6. Men wil van alles ontwikkelen, auto’s, ruimtevaart, medische apparatuur etc. Maar het belangrijkste wil men niet ontwikkelen: innerlijke vrede. Geen enkele technologie kan voor innerlijke vrede zorgen. Daarvoor moet je juist heel veel dingen afstoten, te beginnen met overmatige consumptie.
  Helaas. Er is daar geen opleiding voor. Geen beurs, geen ministerie. Gierigheid regeert. Gierigheid wordt gepromoot.


  Maak melding

 7. @Redskin, na 200 dagen zou deze regering alle problemen oplossen. Ze hadden al alles klaar staan zoals een plan van aanpak, een heel team deskundigen en DIASPORA kapitaal. Achteraf blijkt dat iedereen op het verkeerde been is gezet. Alleen de aanhang gelooft nog wat jullie president zegt. Iemand drukte het mooi uit.” Ook al laat Santokhi zijn achterban paardengras eten, en als hij tegen hen zegt jullie eten petjil, dan geloven ze het nog ook. Ik wil het harder uitdrukken. Ook al laat Santokhi zijn achterban diarree eten en toch zullen zij beweren dat ze erwtensoep eten. Zo is het en niet anders.
  Maar jij hebt het niet door dat het volk boos is. De grote promotors van deze regering doen het in hun broek. Zelfs Bordo begint hoge bloeddruk te krijgen van de kritieken van zeer boze mensen. Men voelt zich belazerd. Bordo moet nu mensen gaan ontwijken. Het erge is dat de regering traangas heeft besteld om straks af te vuren op mensen die op hen hebben gestemd.


  Maak melding

 8. Sopi sjorrie is weer aan het brallen en raaskallen in zijn paarse euforie en nog steeds kan hij noch de andere paarse djamoe edes deze simpele vraag beantwoorden:PE A MONI EN PE BOEFDRAAD DE? En nog maar 1 vraag: wie moeten die 126 wurgleningen terug betalen? Jij, je familie, je gotrofather opa D en zijn criminele boevenbende? Nee jo sebrefata.
  Deze regering, die een paarse stronthoop van 4 miljard us dollar schuld, heeft overgenomen en nu kom je je smoel voor de zoveelste keer wassen over hen. Blijf maar onheilstijdingen over mijn land, niet jouw land, profeteren. Niets zal ons hier raken. Ik hoop voor je, dat die ptatas jou niet uit hun land trappen, jo paarse rat. Want dat ben je en niks anders en vreet die ouwe stront van opa D zelf ipv beledigingen te smijten naartoe waarachtige Surinamers, jo nederlander.


  Maak melding

 9. Dubai dubai dubai alsof het een wonder plek is. Schijtende sjeiks met veel olie veel geld gespaard nu bezig alles op te maken of suriname rijk gaat worden door duba daar i ook bezig met nachtclubs te openen en naakte dansende vrouwen in nacht clubs terwijl hun eigen vrouwen met gezicht bedekking lopen maar hun smoel niet opentrekken. Smerige ratten die sjeiks ik wil op hun plassen jammer ik ben geen man.@ Robg veel sterkte je weet vele leven in een fantasie wereld zoals ook in nl wat er nu gebeurt zoveel ellende toch zoveel afghanen naar nl geert wilders zei tweede dubai nederland voor afghanen naar afghanen weer een ander moslim land waar moeten wij heen.


  Maak melding

 10. Redskin snap je niet brada/ mie na wang ras echte blaka mang/ weet je wat Redskin blaka mang no lob vooruit gang/ en dat na Rob gay
  Als de bevolking dom blijft/ dat ding lobi/ din no lob vooruit gang ok/dat na a heri probleem/ santhoki brunswijk chara kondre vooruit?koullo bouta a foefoermang foeroe 4 miljard nanga 1 miljard sranang moni/ lik tak sranang mang fergiti a heer ka tori/
  Regering brunswijk santhoki doen het goed?surinamers big up/ alles wordt straks goedkoper/ het hele probleem in Suriname is ndp nationale dieven partij/ toen venetiaan en sardjoe het schepter zwaaide had Suriname meer dan een miljard dollar in de staatkas/ toen kwam foefoermang dieberie ndp bouta/ sranang werd een bedelstaf/ mensen tik wang voorbeeld/ ok


  Maak melding

 11. Sandra die koullo sjeik/ je heb gelijk ze zijn de grootste duivel op dit aarde/ ik heb ooit een privé filmpje gezien,naakte vrouwen en er werd met miljoenen geld gegooid op de dansende vrouwen/ zij drinken alcohol en doen net zo goed aan verboden wetten die zij zelf hebben gemaakt/ zij gaan naar het buitenland in nachtclub/ maar overdag spelen zij de zuivere vroome voorbeeld/ zodra de nacht invalt begint het/ dieberie sjeik?


  Maak melding

 12. RobGoebbels…. names and faces !!!!!!!!!!!!!!!!! Paranoide, geesteszieke, randdebiel en dorpsidioot, met je imbeciele paarse lulkoek. Leg uit waarom DDB is veroordeeld voor drugscriminaliteit, waarom hij is veroordeeld voor massamoord, waarom v. Trikt, Kromosoeto en Hausil achter de tralies zitten, waarom lafaard Hoefdraad op de vlucht is geslagen, waarom Adhin in de verdachtenbank staat. Allemaal paarse staatskasrovers, oplichters, leugenaars, fraudeurs, drugscriminelen en moordenaars. Kom maar op….hersenloze luchtvaartdeskundige.


  Maak melding

 13. Zieke leger van Waterkantnieuws weer bezig @Wat @redskin @,Flyer en nog veel meer waaronder @grietje bie demente zieke leger van Waterkant nieuws loert iedereen mij ook. Super dement gestoord zijn jullie legertje van VHP en Waterkant nieuws boeven en corruptie in jullie zieke bloed en genen rovers . Zomaar mij ook altijd uitschelden dementen trollen. Niets van jullie is gefundeerd alleen maar rotzooi zieke legertje van VHP en WKN.


  Maak melding

 14. Sandra, niet iedereen is van de vhp. Knoop dat goed in je tongtong. Maar iedere rechtgeaarde surinamer zal nóóit achter misdaden staan. Alleen maar meelopers en profiteurs van gotrofather opa D, de grootste verkrachter en drugsdealer en moordenaar. Enne, niemand dwingt je om op WTK te reageren. Vrijheid, geen dictatuur. Dus: kos kos ne broko zoro, trol.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.