donderdag, maart 28, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieRadj Oedit moet 16 jaar celstraf uitzitten

Radj Oedit moet 16 jaar celstraf uitzitten

-

Does Travel

Rechter Maureen Dayala heeft maandag uitspraak gedaan in de verzetszaak tegen Radj Oedit. Haar beslissing is dat het verstekvonnis van zestien jaar celstraf en een boete van SRD 350 duizend, te vervangen door twaalf maanden hechtenis tegen de ondernemer wordt uitgevoerd.

Oedit is op 18 januari 2021 bij verstek schuldig bevonden aan het invoeren van 488 kilo cocaïne op 13 maart 2018 in het district Saramacca.
Tegen dit verstekvonnis was verzet aangetekend dat in behandeling werd genomen. De rechter heeft het verzet maandag vervallen verklaard. Zij oordeelde dat de aangehaalde redenen dat Oedit wegens ziekte niet kan afreizen vanuit Nederland naar Suriname niet steekhoudend zijn.

Advocaten Chandra Algoe en Irvin Kanhai hadden reeds aangevoerd dat Oedit wegens gezondheidsredenen niet kon afreizen om de behandeling van zijn zaak in verzet mee te maken. Oedit is in detentie in Nederland.

In deze zaak zijn de piloten Harti L. en Dionathan M. reeds veroordeeld tot veertien jaar celstraf en een boete van SRD 200 duizend, te vervangen door twaalf maanden hechtenis.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

36 REACTIES
  1. Nederlandse gevangenissen zijn in vergelijking met de Surinaamse vijfsterrenhotels, Oedit zal dus gek zijn de luxe Bed and Breakfast vrijwillig te verruilen voor Campo Hellhole met brood en water.


    Maak melding
  2. Heel goed dat deze handige zakenman niet zijn straf ontkomt. Niemand staat boven de wet. President Santokhi, de geweldigste president ooit, zorgt ervoor dat criminelen niet straffeloos kunnen rondlopen. Over twee weken wordt de fascistische moordenaar Bouterse ook bij zijn ouwe geplooide en uitgedroogde ballen gepakt.


    Maak melding
  3. Opmerkelijke reactie over de daadkracht van de President!! Naast de President zit dezelfde man die ook op de opsporingslijst heeft gestaan van……deze president!!!


    Maak melding
  4. Nu Chan bezig is met de betrekkingen met Ned. te herstellen is het overeenkomen van een uitleveringsverdrag zo gemaakt en kan Oerdie zijn straf in Santo Boma alsnog uitzitten.
    Tegen die tijd zit zijn baas bouta daar ook.


    Maak melding
  5. Dus Nederland helpt mee om een veroordeelde uit handen te houden van het land waar hij zijn straf moet uitzitten.
    Is een ander geluid dan de jongens die een ander landgenoot in Spanje hebben dood geslagen / getrapt want die blijven lekker in nederland en ook de rechtzaak zal in nederland plaatsvinden


    Maak melding
  6. @ Bigi Sma

    Begrijpt u wel wat u schrijft?

    Als Suriname een uitleveringsverdrag met Nederland afsluit, dan kunnen Surinaamse veroordeelden dus aan Suriname worden uitgeleverd.

    In het tweede geval waar u over schrijft, is het de Spaanse overheid die aan Nederland gevraagd heeft het proces over te nemen.

    Ave Sranan.


    Maak melding
  7. Een president plaatst niemand op de opsporingslijst. Dat wordt gedaan door de officier van het OM.
    Santokhi is minister van JusPol geweest maar nooit officier van het OM.
    Bovendien staat Ronnie Brunswijk op de Opsporingslijst van Interpol. Dat is gebeurd tijdens de regering Bouterse II.
    Nederland heeft aan Interpol het verzoek gedaan om Ronnie Brunswijk op de Internationale Opsporingslijst te plaatsen.

    Dus Santokhi heeft noch als minister van JusPol tijdens de regering Venetiaan III noch als president helemaal niets mee te maken gehad.


    Maak melding
  8. Viyayarni 17 augustus 2021 At 09:23
    ‘Nederland heeft aan Interpol het verzoek gedaan om Ronnie Brunswijk op de Internationale Opsporingslijst te plaatsen’

    Ik weet niet waar je deze wijsheid vandaan hebt, maar wat je zegt is op z’n Surinaams gezegd, ‘onkan’
    Een dergelijk verzoek kan alleen gedaan worden door het OM van het land van de persoon in kwestie. Het OM moet wel opdracht hiertoe hebben gehad van de min. van Justitie.


    Maak melding
  9. Viyayarni
    17 augustus 2021 At 09:23

    Jij snapt het daarom reageer ik niet op andere postings. Vaak weet men niet wat ze schrijven. Zonde van de energie en gebruikte lucht.


    Maak melding
  10. @Boesskowtoe

    Tegen Ronnie Brunswijk is bij verstek door de rechtbank van Haarlem 6 jaar gevangenisstraf voor cocaïne handel.
    Moet ik het verder voor je uitkauwen?


    Maak melding
  11. @Popo Jantje

    Dank je. Ik kan me er ook mateloos aan ergeren dat er een hoop onzin wordt geschreven op deze site.
    Daarom lees ik geen comments meer van een aantal commenters.


    Maak melding
  12. Ik snap even 1 ding niet.
    Ik citeer: “Haar beslissing is dat het verstekvonnis van zestien jaar celstraf en een boete van SRD 350 duizend, te vervangen door twaalf maanden hechtenis tegen de ondernemer wordt uitgevoerd.”

    Dus een celstraf van 16 jaar (+ geldboete) wordt omgezet naar een celstraf van 1 jaar?
    Dit kan ik niet bevatten.


    Maak melding
  13. Viyayarni 17 augustus 2021 At 11:24
    We weten allemaal dat hij veroordeeld is voor Drugshandel.
    Ik reageerde op jou onderstaande kolder:
    Nederland heeft aan Interpol het verzoek gedaan om Ronnie Brunswijk op de Internationale Opsporingslijst te plaatsen.

    Ga mijn reactie lezen, want dat ga ik niet voor jou herkauwen.
    En ik erger me mateloos aan waardeloze reacties van leeghoofden die zich betweterig voordoen.


    Maak melding
  14. Popo Jantje, jouw uitspraken over president beginnen verdacht veel op persoonsverheerlijking lijken. De man zijn eerste termijn als president is pas begonnen en je bombardeert hem al tot de beste president ooit. Je lijkt precies op die idiote aanhangers van Bouterse en Trump, die hetzelfde beweerden over hun afgod. Zelf kan ik, tot nu toe, nog met Santokhi leven, maar of dat na nog een paar miskleunen van hem nog het geval is, moeten we eerst nog afwachten.


    Maak melding
  15. @Viyayarni, Boesskowtoe en Popo Jantje wat een gekijf onderling over wie het ’t beter weet. Deze crimineel moet zijn in Nederland opgelegde straf uitzitten en daarna niet uitgeleverd maar op de eerste de beste vlucht naar Paramaribo het land als ongewenste vreemdeling uitgezet worden. Bij deze kunnen ze hem dan opwachten op de JAP luchthaven en begeleiden naar Santo Boma.


    Maak melding
  16. Surined, welke nationaliteit bezit de heer Oedit? Iemand als ongewenst persoon het land uitzetten gaat niet zomaar een-twee-drie hupsakee. Vooral niet in een land als Nederland.


    Maak melding
  17. Simba
    17 augustus 2021 At 11:37
    Ik snap even 1 ding niet.
    Ik citeer: “Haar beslissing is dat het verstekvonnis van zestien jaar celstraf en een boete van SRD 350 duizend, te vervangen door twaalf maanden hechtenis tegen de ondernemer wordt uitgevoerd.”

    Dus een celstraf van 16 jaar (+ geldboete) wordt omgezet naar een celstraf van 1 jaar?
    Dit kan ik niet bevatten.

    Als je het artikel goed leest zijn er twee straffen opgelegd; een gevangenisstraf van 16 jaar en een geldboete van 320.000 te vervangen door 1 jaar cel. Stel nu dat Oedit de boete niet betaalt dan moet hij daarvoor in de plaats 1 jaar EXTRA brommen. Dus in zijn totaliteit wordt het dan 17 jaar brommen


    Maak melding
  18. De rechter gaat ervan uit dat ze – zelfs van een grote afstand – een betere kijk heeft op de gezondheid van de verdachte dan diens geneesheren.


    Maak melding
  19. @Boesskowtoe

    Lokaal
    August 21, 2015
    Suriname heeft recentelijk twee verdachten van moord met de Nederlandse nationaliteit op de opsporingslijst van Interpol geplaatst. Er zijn nu zestien personen die door Suriname via Interpol worden gezocht. Het gaat om zes Nederlanders, een Colombiaan, een Braziliaan, een Belg en zeven Surinamers. Omgekeerd worden veertien verdachten met de Surinaamse nationaliteit door Suriname of een ander land opgespoord via Interpol. De bekendste is de voormalige leider van het Jungle Commando Ronnie Brunswijk (53) die door Nederland internationaal staat gesignaleerd wegens drugshandel. Hij is recent op de opsporingslijst van Interpol gezet. Het is niet bekend in welke zaak hij wordt gezocht, behalve dat het gaat om import van drugs in Nederland. Hij moet nog zes jaar zitten in Nederland, een oude straf. Brunswijk was tot 1985 lijfwacht van Desi Bouterse, toen de bevelhebber van het Surinaamse leger, couppleger en leider van het militair gezag. Brunswijk pleegde een bankoverval in Moengo, waarvoor hij eind december 1985 werd gearresteerd, maar hij ontsnapte na een week. In de tweede helft van de jaren tachtig was Brunswijk de leider van het Jungle Commando in Suriname dat vocht tegen het regime van Bouterse, maar uiteindelijk verzoende hij zich met de legerleider.

    Hij kwam voor in verschillende Nederlandse onderzoeken naar cocaïnehandel. Brunswijk is door de rechtbank van Haarlem in 1996 bij verstek veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf voor cocaïnehandel. Met betrekking tot de twee Nederlandse verdachten die door Suriname worden gesignaleerd, gaat het ten eerste om Selwyn Stoutenburg (28), geboren in Zaandam , die op de opsporingslijst van Interpol gezet is voor de moord op Melvin Zoutkamp (37) in Paramaribo op 3 juli. Als tweede staat de 48-jarige Nederlander Steven Stoutenburg op de Interpollijst, op verzoek van Suriname. Reeds was bekend dat de Surinaamse politie drie mannen in beeld had voor de moord. Selwyn Quincy Steven Stoutenburg (27), Terence Angelo Richard de Vries en een man die bekend staat als ‘Boeroe’ of `Red.’ Deze Boeroe blijkt nu Steven Stoutenburg te zijn. Melvin Zoutkamp is in de vroege ochtend van donderdag 3 juli doodgeschoten aan de Kuldipsinghstraat, bij de Kwattaweg in westelijk Paramaribo. Het slachtoffer moet in die straat uit zijn personenauto zijn gestapt. Hij had vermoedelijk een woordenwisseling met personen in een andere auto. Uit die auto moet op Zoutkamp zijn geschoten.

    Bron Dagblad de West

    Er staat duidelijk vermeld in het artikel dat Ronnie Brunswijk door Nederland internationaal geregistreerd staat.

    Volgens jou ben ik een leeghoofdige betweter.


    Maak melding
  20. @Surined

    Ben ik aan het kijven? Wat vind je dan van de commenters die elkaar voor vies en vuil
    uitschelden?
    Heeft Raj Oedit de Nederlandse nationaliteit dan zal hij niet uitgeleverd worden aan Suriname, ook al hebben Suriname en Nederland sinds 1976 een uitleveringsverdrag.
    Eigen onderdanen worden niet uitgeleverd.


    Maak melding
  21. @Boesskowtoe: Toen NL Bouterse op de opsporingslijst liet plaatsen en bij gelegenheid er weer even af haalde zodat hij niet gearresteerd werd, zag ik jou deze gormar niet schrijven!! Maar ja, bij jou is het maar net wat je goed uitkomt en in je politieke straatje past! Soso k’ka yu e taki, overigens niet gek want dat is de vulling van hetgeen jij je hoofd noemt.


    Maak melding
  22. Wel vreemd dat Nederland hem gevangen zet terwijl hij geen Nederlander is en geen criminaliteit in Nederland heeft gepleegd.
    Zover ik weet krijg je geen 16 jaar wegens het illegaal verblijven in Nederland.


    Maak melding
  23. Simba wat begrijp je niet?? Rechters hebben ook een prijs in Suriname.

    Haar beslissing is dat het verstekvonnis van zestien jaar celstraf en een boete van SRD 350 duizend, te vervangen door twaalf maanden hechtenis tegen de ondernemer wordt uitgevoerd.

    Follow the money.


    Maak melding
  24. De drugsdealer is vanwege zijn gezondheid nog niet uitgeleverd. Daarom zit hij nu in detentie in Nederland. Uitlevering staat vast en de straf ook.
    Duurt wel lang zeg, sinds 2018.

    Effe een telegrapje en kamervragen en het zal wel lukken. Wie betaald dit.


    Maak melding
  25. @Kawfowroe: je steekt die neus die de hele dag in bouta z’n go zit zomaar in deze discussie, zonder dat je weet waar het over gaat. Ga het lezen hoor, jo ndp-leba jo, en ga wat doen aan je algemene ontwikkeling, want dat is ver onder de maat. Hoe hoog is je IQ eigenlijk??
    En met bouta op de interpol lijst heb ik geen problemen, want hij is een moordenaar, drugsdealer en landrover. Bovendien heeft hij mijn geboorteland naar de gallemiezen geholpen.


    Maak melding
  26. Blijf in detentie in Nederland Oedit.
    Daar zijn wij zeker van dat je achter de tralies zit.Desnoods laat je nog een aantal jaren straf bij plakken.
    Geweldig zijn advocaten en rechters in Suriname.Ze veroordelen een ieder die niet in persoon aanwezig is.maar ze kunnen 1 crimineel die 99% van de surinamers in de gevangenis willen zien, niet berechten!En hij krijgt Rust voor geschreven als medicijn voor alle onheil die hij voor Suriname en de surinamers heeft gebracht.Anderen ,de kruimeldieven,wel het is een drukke verkeer van gaan en komen naar hun rust huis of gasten verblijf santo boma.Eeuwig lees je ..ze zijn na verhoor heen gezonden.Criminelen gaan met plezier naar santo boma jail.


    Maak melding
  27. Wat een gekissebis over wie nou laat plaatsen op de lijst.
    Let op:
    Welke instantie, in Suriname zowel NL, is belast met het opsporen en vervolgen van strafbare feiten?, dat is het O M. (Openbaar ministerie)
    Wanneer er staat Suriname vraagt om opsporing, moet je lezen, het OM in Su vraagt om opsporing, Idem dito bij NL. Capiche


    Maak melding
  28. Voor de zoveelste maal….een burger met de nederlandse nationalteit zal nooit uitgeleverd worden aan Suriname en omgekeerd.
    Heeft de nederlander een crime begaan in Suriname bijvoorbeeld dan kan Nederland om uitlevering vragen.Dan wordt hij in Nederland berecht en gestraft .In suriname zijn we allang blij dat de criminelen in Nederland van Surinaamse afkomst niet uitgeleverd worden.In Suriname zouden ze als eerste rangs burger behandeld worden met alle eer die ze niet verdienen.
    Wat de defenitie van diplomacy en wereldkennis is ,daar heeft Suriname geen kaas van gegeten.


    Maak melding
  29. @Viyayarni 17 augustus 2021 At 14:39

    NL levert wel degelijk onderdanen uit. Maar er moet wel aan bepaalde voorwaarden voldaan worden.

    Uitlevering & Overlevering
    In principe kunnen verdachten van strafbare feiten alleen vervolgd worden in de staat waar ze het strafbare feit gepleegd hebben. Ook de straf die ze daarvoor opgelegd krijgen kan in principe alleen in die staat worden uitgezeten. Dit betekent dat als een verdachte of veroordeelde weet te ontkomen naar een andere staat, de straf of vervolging niet kan worden voltooid. Hiervoor biedt uitlevering een oplossing. De procedure voor uitleveren naar Europese landen is op 12 mei 2004 gewijzigd.

    Voorwaarden uitlevering
    Het is echter niet zo dat Nederland zomaar aan elke staat mensen uitlevert. Voordat iemand uitgeleverd kan worden, moet aan een aantal voorwaarden voldaan zijn. Wat die voorwaarden zijn hangt mede af van het toepasselijke verdrag, maar een aantal voorwaarden wordt door bijna elk verdrag gesteld.

    Ten eerste kan uitleveren alleen plaatsvinden als Nederland met die staat een verdrag heeft gesloten. Zonder zo’n verdrag is het uitgesloten dat Nederland iemand uitlevert.

    Ten tweede moet het feit waarvoor uitlevering wordt gevraagd ook in Nederland strafbaar zijn. Het kan dus niet zo zijn dat iemand wordt uitgeleverd voor feiten waarvan men in Nederland vindt dat ze niet bestraft moeten worden.

    Ten derde mag niet worden uitgeleverd als iemand al eerder is berecht voor de feiten waarvoor uitleveren wordt gevraagd. Dat zou immers betekenen dat iemand twee keer voor dezelfde feiten wordt bestraft en dat is in de meeste landen niet toegestaan.

    Bovendien mag de uitlevering niet worden gevraagd voor feiten die te lang geleden gebeurd zijn. Voor de meeste feiten waarvoor uitlevering wordt gevraagd is deze termijn echter vrij lang.


    Maak melding
  30. ☝Waarom in Nederland.
    ☝Maar misschien maar goed ook in Nederland is hij mister Nobody, gewoon de zoveelste drugscrimineel die zijn tijd moet gaan uitzitten. In Suriname zou hij nog iedereen kunnen omkopen om het zichzelf gemakkelijk te maken.😏


    Maak melding
  31. Interessante discussie.
    Woont Oedit permanent in Nederland, dan is hij EU burger en die worden ook niet zonder meer aan derden uitgeleverd. Raadpleeg de cassatie arresten van de Hoge Raad, HvJEU sept 2016.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES