Nederlandse Koninklijke onderscheiding voor mr. André Saheblal (94)

15
Nederlandse Koninklijke onderscheiding voor mr. André Saheblal (94)
Foto (c) Nederlandse ambassade in Suriname.

De Nederlandse ambassadeur in Suriname, Henk van der Zwan, heeft maandag in Paramaribo een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan André Saheblal (94).

Vanwege zijn grote academische en maatschappelijke verdiensten, zowel in Nederland als in Suriname, is Saheblal door Z.M. Koning Willem-Alexander benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Ambassadeur Van der Zwan gaf aan dat Saheblal deze onderscheiding krijgt vanwege zijn bijzondere en beroepsmatige activiteiten die altijd in samenhang zijn geweest met Nederland en Suriname.

Volgens Van der Zwan heeft Saheblal in de afgelopen decennia een bijzondere bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de Surinaams-Nederlandse kennisoverdracht op juridisch gebied en zich onbaatzuchtig ingezet voor het recht.

“We hadden de eer om bij deze ceremonie ook de President van Suriname, Z.E. Chandrikapersad Santokhi en de Minister van BIBIS, Albert Ramdin te mogen verwelkomen”, aldus de ambassade.

15 REACTIES

 1. Geweldig deze onderscheiding die ik hoger sla dan de onderscheiding die de zwarte racist Roemer heeft ontvangen. Heer Saheblal u heeft het zelf verdiend.


  Maak melding

 2. Popo Jantje, waarom.denk.je niet eerst een.beetje na voordat je je racistische onzin opschrijft? Niet de onderscheidingen zou je met elkaar moeten.vergelijken, maar de heer Saheblal en mevr. Roemer. Zou je als deze twee personen sporters waren geweest, de gouden medaille door voetbalvereniging Jaih Hind uitgereikt aan Saheblal ook hoger achten dan de gouden medaille uitgereikt aan Roemer op de Olympische spelen?


  Maak melding

 3. Popo jantje goed verwoord/ henkes duidelijk is dat roemer de heks een racist is?wel heeft zij duidelijk gemaakt?dat vindt ik prima/ dhr saheblal gefeliciteerd met uwe verdiende onderscheiding?
  Er is geen plaats voor racisme in Suriname?racistische gedachten goed mensen blijft in Nederland/ in Suriname werken wij gezamenlijk en broederlijke om Suriname vooruit te laten komen/ met haat komt het land nooit vooruit?


  Maak melding

 4. Henkes
  17 augustus 2021 At 16:17
  Popo Jantje, waarom.denk.je niet eerst een.beetje na voordat je je racistische onzin opschrijft? Niet de onderscheidingen zou je met elkaar moeten.vergelijken, maar de heer Saheblal en mevr. Roemer. Zou je als deze twee personen sporters waren geweest, de gouden medaille door voetbalvereniging Jaih Hind uitgereikt aan Saheblal ook hoger achten dan de gouden medaille uitgereikt aan Roemer op de Olympische spelen?

  Allereerst bedankt voor jouw posting. Dat jij met twee maten meet was mij, en met mij anderen anderen, wel opgevallen. Racisme door zwarten past natuurlijk uitstekend in jouw straatje echter als ik dit ter berde breng, ben ik in jouw ogen een racist. Welnu beste Henkes, ik heb mensen uit Haiti geholpen daar waar zij door hun eigen ras en landgenoten in de steek zijn gelaten. Roemer is een ras racist die voor mij volledig heeft afgedankt. Jij vindt haar een intelligente vrouw en auteur. Het zij zo.


  Maak melding

 5. Roman, ik mag niet verwachten dat jij gelezen en onthouden hebt wat ik over Roemer vind, maar wat wij van Roemer vinden, staat los van de onderscheiding die haar gegeven is. Er is niets mis met de onderscheiding die haar gegeven is, ook zij heeft net als Saheblal die onderscheiding zelf verdiend. Ze krijgt die onderscheiding en het geldbedrag dat daarbij hoort, nog steeds, omdat degenen die de prijs hebben toegekend niet van mening veranderd zijn dat ze brilliant werk geleverd heeft.. Alleen de feestelijke uitreiking van de onderscheiding gaat, door de onbegrijpelijke manier waarop ze de massamoordenaar verdedigde, niet door.


  Maak melding

 6. Popo Jantje, als je uit een van mijn postings racisme kunt aanwijzen krijg je van mij een onderscheiding, die je niet hoog hoeft aan te slaan, maar toch. Jij verlegt het accent van mijn opmerking, ik hsb het erover dat je de onderscheiding van Saheblal hoger acht dan die van Roemer en dat doe je niet op.basis van onderzoek.naar die onderscheidingen, maar op basis van het feit dat je Roemer niet en Saheblal wel.mag. Jij neemt aan dat ik.van Afrikaanse oorsprong ben, wat ik.best zou vinden, maar uit de manier waarop ik.schrijf zou je hooguit kunnen weten dat ik Surinamer en geen Nederlander ben. Je kan echter niet weten of ik Buru, Blakaman, Jampanesie, Ingi, Hindustani, Snesi, Moksi.of weet ik veel.wat ben, want dat vind ik niet belanrijk te vermelden. Ik heb op ieder individu, die dat in mijn ogen verdìent, kritiek, ongeacht kleur, ras of geloof, maar ik heb een flauw vermoeden en sterke aanwijzingen dat dat bij.jou.niet het geval.is.


  Maak melding

 7. @popo jantje jij noemt iedereen een rascist terwijl je dat zelf bent ook met je idote nickname. Vuile rascist popo jantje klinkt ook rascistische hoor!


  Maak melding

 8. Sandra
  17 augustus 2021 At 19:14
  @popo jantje jij noemt iedereen een rascist terwijl je dat zelf bent ook met je idote nickname. Vuile rascist popo jantje klinkt ook rascistische hoor!

  Onzin, ik maak alleen gebruik van de vrijheid van meningsuiting om mijn mening te geven. Het is niet erg om daarbij felle bewoordingen te gebruiken echter voor jouw soort is alles wat met kritiek geassocieerd wordt direct racisme. Omdat Suriname een schijn bloemdjarie is, is iedere Surinamer begiftigd met racistische genen zie daar de zwarte racisten als Pengel , Aron, Bruma en Roemer. Dus bespaar je de moeite om mij van racisme te beschuldigen. De grootste racisten zijn de zwarten. En ook de grootste piepkonijnen.


  Maak melding

 9. @popo jantje met jouw ga ik niet in discussie al de namen die je noemt Roemer vooral en Bruma al deze zwarte mensen werkten samen met hindoestanen en mevrouw roemer op foto met hindoestaan/ moslims lover in haar zeer jonge jaren ook seksueel relatie gehad zoals ik vele hindoestaanse mannen ken met zwarten . Op foto’s gezien wie is nou de rascist hindoestanen zijn ook heel erg kijk naar Lachman en Aaron allemaal dikke vrienden vroeger. Het is niet netjes van jou om jezelf zo ziekelijk te verdedigen en andere rascisten te noemen. Hindoestanen vele onderelkaar heel erg rascisten zelf meegemaakt maar netals jou ze gaan hun zelf ziekelijk verdedigen altijd zo met hun. Brulaap@ popojantje klim in een boom veel meer aandacht krijg je. Dag brulaap @ popo jantjebe spaar mij de discussies met jouw.


  Maak melding

 10. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Nederlandse Koninklijke onderscheiding voor mr. André Saheblal (94).

  Gefeliciteerd met uw Nederlandse Koninklijke onderscheiding.
  En notabene op zo’n mooie leeftijd dat u het ook persoonlijk meemaakt en beleefd.

  En ik heb ook de tijd genomen om alles over uw achtergrond te lezen.

  Graag zou ik mijn mede reageerders verwijzen naar Afbeeldingen van André Saheblal.


  Maak melding

 11. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Nederlandse Koninklijke onderscheiding voor mr. André Saheblal (94).

  Gefeliciteerd met uw Nederlandse Koninklijke onderscheiding.
  En notabene op zo’n mooie leeftijd dat u het ook persoonlijk meemaakt en beleefd.

  En ik heb ook de tijd genomen om alles over uw achtergrond te lezen.

  Graag zou ik mijn mede reageerders verwijzen naar Afbeeldingen van André Saheblal.

  Nemen jullie ook even de tijd om over deze Surinamer te lezen.


  Maak melding

 12. @ Sandra,

  Bij de Hindoestaanse marktkoopman kost een watermeloen 200 srd bij de Haitiaan 250 Srd. Een rek eieren bij de Hindoestaan kost 85 srd en bij de Haitiaan 90 srd zonder rek en met rek 95 srd. Toch haal ik mijn spullen bij de Haïtiaan ondanks dat ik volgens jou en nog een paar surrogate Surinamers, een racist. Rarara wie is nu de werkelijke racist? Juist die schijnheiligen onder ons.


  Maak melding

 13. Jongens, maken jullie je niet druk om die Popo Jantje (poepejantje zou beter van toepassing zijn), hij verandert telkens van naam hier op WKT. om zijn gif te spuien.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.