VIDEO: Weinig animo voor protestactie op Onafhankelijkheidsplein

30
VIDEO: Heel weinig animo voor protestactie op Onafhankelijkheidsplein

De aangekondigde protestactie van Pakkitow om 09.00u op het Onafhankelijkheidsplein in Suriname, heeft tot op het moment van schrijven weinig mensen op de been gebracht. Om 09.30u was zelfs Pakkitow nergens te bekennen.

Dat blijkt uit onderstaande filmpjes. Het plein is helemaal afgesloten en de Surinaamse politie is in groten getale aanwezig. Pakkitow heeft in een live video aangegeven dat hij onderweg is. Hoe laat hij op het plein aankomt is niet duidelijk.

Verschillende wegen in het centrum van Paramaribo, in de richting van het plein zouden zijn afgesloten. Dat zou de reden zijn dat het nog niet druk is, zeggen sommige aanwezigen.

UPDATE: Iets voor 10.00u was Pakkitow eindelijk aanwezig. Hij vroeg de aanwezige agenten om even zijn zegje aldaar te doen. De groep was inmiddels groter geworden en heeft zich verzameld voor het paleis. Daar hield de actievoerder vanaf een soundtruck zijn toespraak voor circa 300 mensen.

30 REACTIES

 1. HA HA HA deze Pakkitow is een schande voor dit land. Met pek en veren insmeren kan hij voor Pino gaan spelen. Deze man placht te beweren voor het volk op te komen dan denk ik, gelet op de opkomst, dat het volk het lang niet zo slecht heeft en dat alleen de Afro Surinamers het slecht hebben of dat dit volk protestmoe is. Deze redi musu moet nu echt ophouden met zijn grote kwebbel. Weg met deze yapyappie!


  Maak melding

 2. Pakkitow, als je nu al te laat aankomt op de afgesproken tijd, is dat een aanwijzing dat je geen respect hebt voor je landgenoten/medestrijders. Jij zal net als Bouterse ##$% hebben aan het parlement en nooit aanwezig zijn om.verantwoording af te leggen als de protesten ertoe leiden dat de regering Santokhi naar huis gaat en jij onze nieuwe president wordt.


  Maak melding

 3. Je ziet alleen een soort volk staan protesteren, bestaat Suriname alleen uit een ras?. Waarom neemt deze mensen geen voorbeeld van de andere bewoners. Beste actie voerder ga werken voor uw geld en laat je niet gek maken door de gek Pakkitow. Iedereen weet dat de vorige regering het land failliet heeft gemaakt. De criminele elite van NDP heeft het land leeg geroofd.
  U weet om te boven duurt het langer dan breken.


  Maak melding

 4. Wel Pakkitow
  Laten wij de gewoon eerlijk communiceren en het hebben over welke prijs de branstofprijzen zouden moeten zijn aan de pomp rekeninghoudend met de wereld markt prijs van de olie maatschappijen zoals Shell Exxon Mobil Q8 Chevron etc.

  Je bent als inwoner toch niet verplicht een auto te bezitten? neem dan de bus of lijk II.


  Maak melding

 5. Suri’s be like!

  Wie herkent dit:
  Talrijke appjes vanuit suri met daarin steevast, zonder uitzondering: “ik ben benieuwd hoe druk het wordt bij die protestactie v pakkito”.

  Zelf gaan ze niet, no way.

  Misschien moet die man een online demonstratie via Zoom houden.


  Maak melding

 6. De Surinamers weten dat Z.E. president Chan Santokhi en Z.E. vp Ronny Brunswijk een failliete boedel zijn komen aantreffen.

  Alleen kijkt men uit wat de regering Chan – Bravo doet. President Chan Santokhi moet een president zijn van alle Surinamers en dit ook in zijn regering duidelijk laten zien. Dit om te voorkomen dat er verdeel en heerst ontstaat vooral tussen de Hindostanen en Creolen ea groepen. Een Marron is geen Creool of Malata of Moksi. Suriname heeft diverse etniciteiten en hiermee zal de VHP, het bestuur, Chan rekening mee moete houden.

  Ook als het gaat met Diaspora moet men de VHP, Chan hier rekening mee moeten houden. Het beleid moet duidelijk zijn. Het zou goed zijn dat er een minister komt voor Diaspora.

  Suriname maakt momenteel een zeer moeilijke periode mee en daarom moet er beleid gemaakt worden dat alle Surinamers niet van honger en dorst om komen en niet de primaire levensbehoeften kan betalen.

  Samen Werken Samen Sterken, moet goed zichtbaar zijn, ook in de regering en bij het Surinaamse volk.

  Er zijn heel veel zwakke schakels in deze regering van Z.E. president Chan Santokhi en Z.E. vp Ronny Brunswijk. Hier zal wat aan gedaan moeten worden.

  Ook de bevolking heeft het heel moeilijk en er moet hier beleid voor gemaakt worden om hiervoor meer dan genoeg te doen. Mensen/Surinamers hebben recht op leven en niet te sterven.

  Regeren is vooruit kijken.


  Maak melding

 7. Het volk geeft een duidelijk signaal af. Protesteren heeft geen zin. Van een kale kip kun je geen veren plukken. Dus buikriem aatrekken en doordraven. Er zit niets anders op…
  En pakkitow, je ziet het zelf, zo makkelijk krijg je het volk niet op je hand.
  Men weet nu dat men hard moet werken voor een beter bestaan. De tijd v uitdelen is voorbij…


  Maak melding

 8. Popo Jantje, jij kan het niet laten om.in elk schrijven van jouw iets racistisch in te voegen. Ik kan je verzekeren, als iemand die in Suriname woont, dat de meeste Surinamers, ongeacht ras en niet alleen Afro.Surinamers, het nu.moeilijk hebben in ons geliefd Suriname. Hopelijk komen we er met z’n allen snel uit. In ieder geval hebben de meeste Surinamers door dat de moeilijke tijden die we nu doormaken, niet op de eerste plaats gekomen.zijn door de schuld van de huidige regering. Daarom.komen er tot nu toe niet veel protesters op.de been.


  Maak melding

 9. Surinamers laat je zelf niet belazeren door een groepje onrust zaaiers.Wat jullie mee maken vandaag,de ellende en armoede, hebben jullie niet te danken aan regering Santokhi maar aan de criminele ndp regering.Santokhi heeft niks van Surinamers of Suriname gestolen zoals jullie het geloven ,Santokhi heeft een arm Suriname met een lege staatskas overgenomen en een aantal aan verwende 500.000 zielen die alles gratis wil zonder ervoor te willen werken.
  Zo surinamers hou rekening met Covid en Delta variant en blijf thuis waar jullie beschermd zijn en waar je je veilig voelt ipv gehoor te geven aan enkele herrieschoppers die geen moer geeft dat je besmet raakt met covid of deltavirus.Ze geven niks om jou.Ze hebben hun eigen agenda.Ze willen bouta helpen om weer aan de macht te komen.Dus surinamers,blijf thuis en stay safe.


  Maak melding

 10. Om 9.00 uur liggen die luie, werkloze, kansloze paarse flikkers nog te stinken in hun vlooienbak.

  ’s nachts verzamelen heb je er meer op de been, want dan zijn het gros van die criminele apen op het dievenpad.


  Maak melding

 11. Kroeskoppen ten top. Wat weten ze. Ze kennen het woord werken nieteens. Ze zitten op hun luie reet te wachten op pakketjes. Het woord GRATIS kont alleen voor in hun woordenboek. De video beelden die liegen er niet om als men het niet vergeten is toen bordo pakketjes uitdeelde.


  Maak melding

 12. Zo ziet het pakkettenvolk van Suriname er uit.Het is een soort volk en lijkt op Afrika.Ik zie nergens tante sidonia,bouva,carmisser,boefdraad, tralala,aloebaba enz.Zijn ze op leonsberg om de strategie te bepalen?


  Maak melding

 13. R@@@ Ga de kroeskoppen daar zeggen, inplaatst van hier de held uit te hangen. Pffff

  Dit soort protestactie neem je niet meer serieus. Zelf de leider komt te laat.


  Maak melding

 14. @Henkes,
  Allereerst bedankt voor jouw reactie. Al sinds dat Santokhi en Brunswijk de macht overnamen, heb ik ALLE Surinamers opgeroepen om de mouwen op te stropen en eendrachtig aan de opbouw van het land te gaan werken. De miljarden die de fascistische dictator van Nederland ontving, is in zijn zakken en in die van zijn aanhang verdwenen . President Santokhi moet bij het nulpunt beginnen en hij moet niet alleen vechten tegen de economische malaise die de fascisten van Bouterse achtergelaten hebben maar ook tegen onruststokers als deze Pakittow die werkelijk te dom is om te poepen. Laat deze onruststoker toch een voorbeeld nemen aan de andere hardwerkende Surinamers dan pas heeft hij het recht zijn kwebbel open te trekken. Luie hond!


  Maak melding

 15. @Optie
  Suriname kent geen klasse systeem.Iedereen heeft gelijke kansen om vooruit te komen.Terwijl andere werken houden bepaalden acties blij om niet te werken voor de dag.Zo wanneer anderen het goed doen omdat ze werken ga ze niet benijden .O ja,je salaris hangt ook af van je schooldiploma, je educatie.Om een mooi salaris te verdienen moet je geschoold zijn en zin hebben om te werken.


  Maak melding

 16. @Ray
  Buurman van mij, uit Haiti, leende een x bedrag van mij om zelf bloemen te kweken. Hij doet het zo goed dat hij zijn lening betaald heeft en ook een stuk perceel heeft aangekocht. Zonder schooldiplomas! Waarom kan deze man het wel en onze eigen landgenoten niet ?


  Maak melding

 17. @Popo Jantje
  Onze landgenoten willen dat rijkdom uit de hemel in hun schoot moet vallen zonder ervoor te hoeven werken.Ze willes alles gratis.
  Niks is gratis als je niet ervoor werkt.
  Ze willen een mooie salaris zonder geschoold te zijn.Prima overigens dat mensen die geen diplomas bezitten door hard werken het zover schoppen.Werken beloond.Dat is zeker.Alleen de nietsnutten die niet op school zitten,geen werk verrichten of proberen zelf wat te ondernemen die hoor je klagen.Eeuwig zijn ze ontevreden..pff..


  Maak melding

 18. @ray
  We zijn een verschrikkelijk verwend volkje geworden en deels komt dit door Surinamers die in het buitenland wonen en maandelijks pakketten naar Suriname, via Jos Steenman, versturen. Dus wij hier zijn afhankelijk van Surinamers in oa Nederland.


  Maak melding

 19. SURINAMERS hebben het duidelijk niet zo moeilijk als zij doen voorkomen. Feesten is aan de orde van de dag en even je gezicht laten zien als er protest akties op touw worden gezet voor het indammen van de prijsstijgingen…….Opkomst 300 man. Dus waar zijn wij mee bezig??
  Stop dus met klagen en leer te dragen..want na joe stem pot ding drape.
  Wie houd wie voor GEK.


  Maak melding

 20. nou franco 11 , hebt je het licht gezien , we zeiden gisteren nog dat er niet veel mensen op afkomen , degenen die daar waren zijn het beu dat ze geen pakketen meer krijgen , maar het ging toch over de verhoogde benzine prijs , raar hoor , dus als ze meer moeten betalen voor brood of melk of groenten of fruit deert ze niet , wel was er een vrouw?? die klaagde dat ze nog steeds niet haar werk mag doen , ja een echte hoer , en natuurlijk heeft ze niets aan een hulppakket van de ndp.


  Maak melding

 21. R , deze gasten durven niet naar leonsberg te gaan , ze zijn bang dat ze een kogel in hun rug krijgen , want daar zijn de wapens , gestolen van defenci.

  Esmerald in je vorige reactie was toen opoe op bezoek , zo ja dan is het duidelijk


  Maak melding

 22. Een bepaalde groep was altijd verwend tijdens de verkiezingen om gratis een portie bruine bonen met zoutvlees te krijgen, om hun ziel te verkopen. Nu de verkiezingen voorbij zijn, lijden ze honger. Men had gedacht dat ze 5 jaar gratis een portie bruine bonen met zoutvlees zouden krijgen !!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.