Overheid: “Bevoegde instanties zullen optreden tegen ordeverstoorders”

41
'Goede tijden voor de democratie in Mama Sranan'
Archieffoto van politie bij protest in april 2017.

De Surinaamse overheid heeft zondagavond laten weten dat bevoegde instanties zullen optreden tegen ordeverstoorders. Dit naar aanleiding van de oproep om op maandag 16 augustus massaal te protesteren.

De oproep kwam van activist Stephano ‘Pakittow’ Biervliet. Hij wil op het Onafhankelijkheidsplein protesteren tegen het beleid van de regering. De voornaamste reden van de actie is de zoveelste verhoging van de brandstofprijzen. De activist zegt dat mensen moeten stoppen met klagen op Facebook en hun stem moeten laten horen.

In een reactie schrijft de Communicatie Dienst Suriname: “De regering zal nimmer toelaten dat de rust en orde in de samenleving verstoord worden. De wereld worstelt nog met de spreiding van het COVID-19 virus, zo ook Suriname. De regering wijst erop dat de aangekondigde COVID-19 maatregelen daarom serieus in acht worden genomen”.

Samenscholingen van grote groepen mensen zullen niet getolereerd worden. Personen of organisaties dienen conform de wettelijke bepalingen hun activiteiten te ontplooien. Geen enkele vorm van illegaliteit zal worden toegestaan. De politie en andere veiligheidsdiensten zullen waar nodig worden ingezet om de rust en orde te handhaven aldus de overheid.

Ook districtscommissaris Ricardo Bhola van Paramaribo-Noordoost heeft zondag van zich laten horen. Hij gaf aan dat georganiseerde groepen pas met een vanuit de autoriteiten verkregen vergunning bijeen mogen komen.

“Het is onverstandig om nu in grote groepen bijeen te komen. Het waarborgen van de gezondheid en veiligheid van elke burger van ons land staat op dit moment centraal. Als districtscommissaris van Paramaribo Noord-Oost doe ik een dringend beroep op elke Surinamer om af te zien van het protesteren in de stad”, aldus Bhola.

41 REACTIES

 1. Duidelijk , iedereen heeft recht om vredig te demonstreren , maar natuurlijk wel op de juiste manier aanvragen , als er toestemming wordt gegeven dan kan men gaan demonstreren , maar gaan ze de orde verstoren heeft de overheid het recht om op te treden , want dan zijn het orderverstoorders.
  Zal ons eens benieuwen hoeveel paarsen aanwezig zijn , die planka van de ndp zegt het is nu nog niet ons ding , dus hij geeft al wel aan dat zijn paarse ratten morgen gewoon kunnen gaan , deze speknek is ook een landverrader


  Maak melding

 2. waarom , , jij kontenlikker van bouta jij zal dagelijks elk uur elke minuut nat zijn om zijn kont te likken en maandag zal je opdrogen en langzaam zal jij verschrompelen , en jij snap het ook niet he ongeschoolde , we zijn niet voor deze regering , dus geen VHP , geen ABOB , geen NPS en geen PL , we zijn er om die klojo’s de ndp en zijn aanhangers waar jij er ook een van bent aan te pakken die ons land in 10 jaar na de kloten heeft gebracht , ze moeten jullie castreren en in een put gooien waar ongebluste kalk in zit , je holmaatje robg is nog steeds aan het zoeken wat ongebluste kalk is , help hem en zie dan wat ongebluste kalk in zijn mars heeft , erger dan covid.


  Maak melding

 3. Laat je niet door stelletje klootzakken tegenhouden. Als jullie nu niet opkomen dan gaan deze gasten schijt geven om te vreten
  Laat de DC stront eten. Die feesten van zn soortgenoten mogen wel.
  Als het niet goedschiks kan dan maar kwaadschiks. Gedragen zij zich dan gedragen jullie je. Doen ze het niet. Dan reactie na actie


  Maak melding

 4. moet wel zeggen dat met covid alle regels maar mogelijk zijn door de regering om het volk onder de duim te houden met diverse acties die totaal nutteloos zijn gebleken.
  maar toch volharden in die domme acties
  demonstreren is een democratisch recht… als je daar toestemming voor moet aanvragen is dat niet democratisch meer want dan kan de huidige regering alles bepalen voor de tegenpartij.
  die dc bhola is zo anti-democratisch als de pest met zijn oproep niet te gaan protesteren
  wie denkt die sukkel wel dat hij is om aan het democratische recht van een ander te komen?
  het hele gezondheids gezeik is gewoon een grote leugen die ze blijven volharden
  en veiligheid? met al die criminaliteit die overdag al gebeurd?? ga daar eens wat aan doen met je domme kop ipv je bemoeien met iets wat nog niet eens gebeurd is

  “De wereld worstelt nog met de spreiding van het COVID-19 virus, zo ook Suriname.”
  ja en dan gaat vetnek met een zooitje vriendjes naar guyana en dan op de foto gaan met je dikke kop zonder mondkap….. doet die vetnek goed… nutteloos gedrocht dat het is


  Maak melding

 5. 10 jaar koullo paars heeft het land leeggeroofd/ en vanzelf wordt alles duur Surinaamse munt heeft geen waarde/ die mpp bouta voordat die het macht zo snel mogelijk wilde overdragen omdat er geen geld was in de staatkas/ ze tot de laatste cent leeggeroofd, welke koullo mpp paars wil gaan ontkennen,oen ka dieberie/ brunswijk santhoki no ab schuld/ pakitow
  Poep mie hoop tak ding skowtoe e naki boeng tap ie ka mars/ me teigi creoro dong/ ma na wang blaka mang/ koullo ndp 4 miljard en miljard Surinaamse dollar achter gedruk/ dan geven jullie santhoki brunswijk de schuld/ soso kaka sang we doe/ go roko nanga koullo/ zij krijgen niks gratis meer en daarom irriteert het deze luie bende/ politie sla hard erop los/ vooral die dikke speknek??


  Maak melding

 6. Ai boi weer die speknek is bezig de boel op te opruien/ de schuldige worden van alle ellende worden met rust gelaten/ ndp is het probleem van Suriname/ 4 miljard dollar gestolen/ miljard Surinaamse dollar gestolen?daar moeten jullie het zoeken?


  Maak melding

 7. De mensen kunnen niet meer, de mensen willen niet meer, de mensen kunnen wel en willen voor weinig of niets alles hebben.
  Stelen, roven, moorden, vele doden in het verkeer, daar moeten men tegen protesteren.
  Niet te spreken over fraudeurs, oplichters, boeven op belangrijke posten en mensen die het land te schande zetten, nationaal als internationaal.
  Alles wordt geĆÆmporteerd alsof wij hier een bunker hebben met valuta.
  Het voetvolk wordt aangestuurd en laten nu hun stem horen.
  Ik zal zien wie allemaal gaan protesteren.
  Hoop dat ze zich houden aan de covid regels, hetgeen ik betwijfel.
  Demo leuzen; TI DE TAMARA WI E KA GO MORO FARA, TI DE TAMARA WI E ROOF EN DEAL GO TE NA DEDE, NEKS NO FOUT.
  Ik blijf in mijn opa doeli huis en zet geen poot op straat.


  Maak melding

 8. Hallo!! Wie kent DC Mike Nerkus met zn vastgelijmde tong nog? Hij was de Heer en Meester van Paramaribo en mn de grondgebieden rond overheidsgebouwen, deze zelfde PakMeRauw heeft veel problemen gehad om zijn protestdrang uit te voeren om de vorige regering weg te krijgen en steeds maar vragend PEH A MONI DEH en meer van zulke kreten. Nachten heeft hij al djogkonend doorgebracht bij de telling van de stemmen van de verkiezing en niets ontging hem zelfs de(poging tot) ontvreemding van 1 of meer dozen door Walter B(nu wijlen) triggerde zijn tolerantie naar de fam B toe en hij stond op zn achterste poten en sloeg alarm. Het kon volgens PakMeRauw niet dat de ndp de verkiezingen zouden stelen. Hij begreep de armoede die was achtergelaten en bracht de mensen zelfs voedselpakketten. maar deze 2 ede sniki is helemaal ontwaakt in ware gedaante en voert een moderne versie van KaĆÆn en Abel op. In ieder geval hoeft hij zijn grootste demonstratie tegenstandster niet te vrezen want die zit zwaar aan de meds omdat dr bovenkamer ff een storing vertoond die vrijheidsbeperkend werkt.
  En mensen vergis je niet er is alertheid geboden zolang het gestolen wapenarsenaal van de afgezette veroordeelde massamoordenaar van Suriname niet is teruggevonden.
  PakMeRauw lijkt wel een pooier in de dop die al jaren voor zn ouderlijkhuis elke vent aanspreekt om zn moeder tegen betaling vet uit te wonen. Alles voor een gratis portie eten.
  Of moeten we met je voornemen om te demonstreren je ware aard inzien? Ben jij een soort moderne versie van De Rattenvanger van Harmelen? Ga je je medestrijders richting brug begeleiden en op het hoogste punt het springsein geven? Vergeet zelf niet die duik te maken hoor! Ik zit hoog en droog in Nederland en geloof me door dit slangengedrag van jou en je trawanten gaan velen met mij stoppen om hulp te bieden aan hersenlozen als jij die denken dat voor niets de zon opgaat. Doe je ding en no weri mi ede.


  Maak melding

 9. Zij die kunnen lezen zullen na dit bericht van de Surinaamse overheid er niet over peinzen om te gaan demonstreren. Blijven over de 5 ezels en 3 koeien. Ze zitten ook onder deze posting. Je haalt ze er zo uit.


  Maak melding

 10. Dat het nu moeilijke tijden zijn is duidelijk, dat een bepaald gedeelte van het volk klaagt omdat ze heel moeilijk rond kunnen komen is ook duidelijk.
  Hier wordt ook aangewerkt ! Alles wat krom was wordt recht gezet. Alles wat herzien moet worden wordt weer up to date gebracht. Er wordt gewerkt aan een nieuw systeem met nieuwe standaarden.
  Suriname heeft een hele grote achterstand dat ingehaald moet worden !
  Wat betreft “family and friends / nepotisme”, moet er ook gekeken worden hoe de functies worden uitgevoerd.
  Want zijn het incapabele mensen die geplaatst zijn of werken zij keihard mee in belang van land en volk ?
  En hoeveel kader heeft Suriname dat niet betrokken is bij een politieke partij en geheel onafhankelijk en afzijdig is ? Is het niet zo dat iedereen op de een of andere manier wel een family of een friend is ?
  Het is belangrijker dat er gekeken wordt naar de kwaliteit en betrouwbaarheid van een geplaatste.
  Overal op de wereld zowel in het bedrijfsleven als in de politiek wordt “netwerken” toegepast. Netwerken is van belang om snel en effectief je doelen te bereiken. Netwerken en nepotisme liggen heel dicht naast elkaar en daar kan snel misbruik van gemaakt worden. Herrieschoppers verwarren het negatieve van nepotisme met het positieve van netwerken !

  Beste landgenoten,
  Het zijn nu moeilijke tijden, maar kijk ook naar het geheel en kijk vooral waar er aan wordt gewerkt ! Zie ook hoe Suriname nu verandert en welke koers we opgaan.
  En is het niet zo dat de regering heeft gekozen om eerst te zorgen voor eigen volk ten koste van de schuldeisers ? De regering neemt wel de verantwoording om die schulden op te lossen.
  Wij draaien uit de crisis,
  want is het niet zo dat de koers al weken stabiel is zonder sjoemel-wet ?

  Wij werken aan een beter Suriname.
  Jij werkt toch ook mee.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 11. @@@WAT 16 augustus 2021 At 01:24, je hebt GROOT gelijk.

  Surinamers vragen zelfs om problemen. Ze houden zich NIET aan de regels en doen wat ze hebben willen en als het fout gaat is het de schuld van de overheid.
  Ik hoop dat alle leiders van deze groep die delta variant krijgen en plat op de ic afdeling gaan liggen. de volgende keer weten zij dan gelijk hoe het NIET moet.


  Maak melding

 12. =Een land die vruchtbaar is en waar alles groeit en toch klaagt men van de honger.

  Velen hebben een auto maar werken niet en hebben niet eens een stukje grond of een eigen huis en klagen dat benzine duur is!!!! verkeerde prioriteiten stellen.

  Kinderen gaan in de buurt naar school, maar moeten met de auto gebracht worden. Kunnen zij niet meer lopen??????


  Maak melding

 13. Het democratisch recht valt natuurlijk weg als je een vergunning moet aanvragen. Je moet dus toestemming vragen om te mogen demonstreren. Nu kunnen ze zich mooi achter de noodverordening schuilen die ondanks met een jaar is verlengd. Ook een legitieme reden om hard op te treden.


  Maak melding

 14. De DC komt met bedreigende taal. Laat hij gaan werken. Kijk nr die bermen,
  Hij denkt aan zn salaris. Het volk is moe. Dood door covid, aanrijding of geen eten. Dood gaan we. Laat de politie het verkeer gaan regelen. Die hele avondklok moet weg. Gedonder met Chan. Traangas of niet. A sarie keba.


  Maak melding

 15. Ach, het is maar een klein gedeelte van de Surinaamse bevolking die aldoor klaagt. Holle vaten klinken altijd het harst. Ik ben ervan overtuigd dat het overgrote deel van de bevolking wel vertrouwen heeft in de koers die de regering heeft ingezet en wel degelijk bewust is, dat wat in 10 jaar is kapot gemaakt, niet binnen 1 jaar is te herstellen.


  Maak melding

 16. Het verschil tussen Slim-Suriname en Dom-Suriname is dat Dom-Suriname klaagt omdat zij wel de bel horen luiden maar niet weten waar de klepel hangt, constant klagen maar niet beter weten, problemen veroorzaken maar geen verantwoording durven te nemen.

  Terwijl Slim-Suriname visie heeft en doorzettingsvermogen, werkt aan duurzame oplossingen (is bewezen, zie regeerperiode Venetiaan), zorgt voor ontwikkeling op nationaal en internationaal niveau.
  Slim-Suriname investeert met rendement,
  niet doelloos en vruchteloos !

  Pasensi na wan bita bon,
  ma eng froktu switi fu nyan !

  Slim-Suriname,
  Volhouden !
  Wij hebben geinvesteerd, wij zullen ervan genieten !
  Wij geven niet op,
  want wij werken resultaatgericht !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 17. Mijn zegen hebben de demonstranten. Het lijkt er steeds meer op dat de regering Santokhi uit een hoopje autisten bij elkaar bestaat. Deze gasten hebben geen inlevingsvermogen met het volk. Zij gaan ervan uit dat de mensen elke dag ‘ Doksa ‘ aten en dat men thans maar genoegen moet nemen met rijst, boter en een beetje groenten. Zij hebben ook niet door dat de groenten onbetaalbaar zijn geworden. Nu ondervinden de mensen dat zij het beter hadden onder het vorige regiem.


  Maak melding

 18. De vorige regering en hun aanhangers kan je vergelijken als poepwormen. Ze bleven in het bil hangen zodat ze wat eten kan krijgen. Deze regering wil dat iedereen moet werken om het land op te bouwen, niks is gratis. Beste mensen ga maar werken ipv actie voeren en ga op zoek naar Hoefbraad misschien kan hij de wereldolie prijs om laag brengen met de gestolen geld


  Maak melding

 19. Aanvragen zullen nooit ingewilligd worden
  En toestemming zullen jullie niet krijgen .DUS

  Laat de mensen rustig demonstreren en waag het niet om geweld te gebruiken tegen burgers
  We dulden geen schaamteloze Nepotisme en onderdrukking en dictatuur
  .Laat de boel niet excaleren.


  Maak melding

 20. RobGay,

  remember de Bouta Gestapo die Hofwijks en Valies door, met doodskopmaskers, uitgedoste slagers, met bruut geweld neersabelden en in open trucks afvoerde.
  En tevens het plein liet volsyrorten met bergen zand om demonstraties te verhinderen.

  Het geheugen van die ene paarse diepvrieshersencel is behoorlijk aangetast door het Alzheimervirus.

  Hypocriete, a-sociale, paranoĆÆde en paars geĆÆndoctrineerde rioolrat.


  Maak melding

 21. Bij de laatste demonstratie zijn er covid doden gevallen. De politie en beveiliging hebben een aantal collegaā€™s moeten begraven.

  Maar goed, ga maar demonstreren. Wie denkt dat de ex-beveiliger, hoofd jungle commando en strax waarnemend president, afstand zal doen v zijn droom, zal lelijk op zijn neus kijken.

  Waar is ebu, nog steeds last vd covid naweeƫn v covid? Ik zie deze Nickeriaan nergens. Het zijn de indiƫrs, adhin en parmaham, die de boel draaiende houden.


  Maak melding

 22. Ira 16 augustus 2021 At 09:39

  =Een land die vruchtbaar is en waar alles groeit en toch klaagt men van de honger.

  Velen hebben een auto maar werken niet en hebben niet eens een stukje grond of een eigen huis en klagen dat benzine duur is!!!! verkeerde prioriteiten stellen.

  Kinderen gaan in de buurt naar school, maar moeten met de auto gebracht worden. Kunnen zij niet meer lopen??????

  ====================

  Ronnie is hun voorbeeld. Als hij met een helicopter kan reizen, waarom moeten zij dan lopen?
  Als hij goud kan laten delven, waarom moeten zij dan werken?
  Als hij hele bossen kan laten kappen en verkopen, waarom moeten zij dan zwoegen op het veld?
  Als Leo overal een vinger in de pap kan hebben, waarom moeten zij dan bescheiden blijven?


  Maak melding

 23. Goed zo regering Santhoki.
  Arresteer de ordeverstoorders en block hun facebook account waar ze opereren en de boel ophitsen.
  De surinamers kunnen het maar niet begrijpen dat de regering Santokhi een arm Suriname achter gelaten door crimineel bouta, heeft overgenomen.
  Het IMF wil geld lenen aan Suriname en heeft zijn voorwaarden.Ze willen hun geld terug zien want tenslotte is het geen gift maar puur business.Maar de surinamers zijn gewend geraakt om te blijven nemen en niet terug geven.Welke regering dan nog die zal volgen in de toekomst moeten de naweeen dragen van de criminele ndp regering.Ze gaan de lasten dragen om de schulden gemaakt door bouta op de een of andere manier proberen op te oplossen.De tijd dat bouta maandelijks op bedeltoer ging om geld bij elkaar te bedelen voor de verwende surinamers is voorbij.In deze covid crisis zal geen land hem geld willen geven om de verwende surinamers te verzorgen aangezien zij zelf het geld hard nodig hebben.Zo surinamers voor de zoveelste miljoenen maal..het geld dat bouta maandelijks voor jullie bij elkaar bedelde moet terug betaald worden.Santokhi moet die schulden proberen af te betalen ondanks het feit dat het bouta is die de schulden heeft gemaakt.Zo surinamers jullie hebben eerder genoten van gratis geld zoals jullie het geloven maar nu is het tijd dat jullie offers moeten brengen en op moeten houden met jullie zelfmedelijden.
  President Santokhi,orde en rust handhaven en sluit de rebellen op en eindig hun social media accounts die ze gebruiken om de surinamers op te hitsen.


  Maak melding

 24. FRANCO 11 16 augustus 2021 At 02:04
  Die ORANGE RATTEN zoals @WAT voelen nattigheidā€¦ā€¦ā€¦ā€¦Haaaaaaaaaaaaaaaaā€¦

  Salto 16 augustus 2021 At 02:51
  Helemaal gelijk franco
  ============================================

  “Die ORANGE RATTEN”, “Ratten” staat oorspronkelijk voor smerige vieze vuile paarse rioolratten. Jullie moeten nu niet de zaken gaan omdraaien omdat jullie verder geen weerwoord hebben. Het zit in jullie DNA om feiten te verdraaien en leugens en bedrog toe te passen.


  Maak melding

 25. Debby 16 augustus 2021 At 03:44
  Laat je niet door stelletje klootzakken tegenhouden. Als jullie nu niet opkomen dan gaan deze gasten schijt geven om te vreten
  Laat de DC stront eten. Die feesten van zn soortgenoten mogen wel.
  Als het niet goedschiks kan dan maar kwaadschiks. Gedragen zij zich dan gedragen jullie je. Doen ze het niet. Dan reactie na actie
  =======================================

  Waarom ga je niet zelf daar staan met je grote smoel. Kan jezelf ervaren wat actie en reactie is.


  Maak melding

 26. Debby 16 augustus 2021 At 11:25
  De DC komt met bedreigende taal. Laat hij gaan werken. Kijk nr die bermen,
  ======================================

  Misschien moet je eerst je eigen soort vragen om te gaan werken. Het is maandag een normale werkdag, hebben deze mensen verder niets te doen in hun leven? En dan zijn jullie verbaasd erover dat het leven zo duur is.

  Overigens “bermen” behoort tot het DNA van de smerige vieze vuile paarse rioolratten, dus ga alsjeblief ook niet op de verdraai toer.


  Maak melding

 27. RobG 16 augustus 2021 At 11:50
  Mijn zegen hebben de demonstranten. Het lijkt er steeds meer op dat de regering Santokhi uit een hoopje autisten bij elkaar bestaat.
  =======================================

  Niks mist mee met autisten professor. Deze autisten gaan ervoor zorgen dat het volk een toekomst zal hebben en graaien niet in de spaarcentjes van het volk.


  Maak melding

 28. @Debbie
  Wat kakkel jij allemaal als een kip zonder kop?
  Sjonge wat wil jij als surinamer dan?
  Alles zonder ervoor te willen werken?En die avondklok?Dat is er om jullie te beschermen en verspreiding van coronavirus te vertragen..het is niet om machtsvertoon a la ndp style!
  En de bermen?..Jij kan het schoon houden en je hoeft op niemand te wachten.Als een ieder zijn of haar berm schoon houd hoeven wij niet op lanti te wachten.
  Maar nee ,het is spannender om te gaan protesteren op een werkdag dan liever produktief bezig te zijn.
  Gedonder met Chan…waarom?omdat hij zijn best doet om jullie veilig te houden?!vindt jij het zo erg dat hij zijn best voor jullie doet en wil je hem daarom weg?
  Wie zie je lieverbin zijn plaats?bouta de crimineel en internationaal bedelaar?
  Meiske,hou op met je grappenmakerij en go wroko…..ga wat nuttigs doen.


  Maak melding

 29. Ik heb het bericht net gelezen. En ik denk dat elke groep Surinamers die in de schoenen van deze overheid zouden staan hetzelfde idee zou opperen. Ook de ordeverstoorders inclusief die Pakittow.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.