[UPDATE] Moeder laat jongetje bij vreemde vrouw achter en komt niet meer terug

18
Moeder laat jongetje bij vreemde vrouw achter en komt niet meer terug

De Surinaamse politie is op zoek naar meer info over dit jongetje, dat door zijn moeder bij een vreemde vrouw is achtergelaten. Deze vrouw was op vrijdag 30 juli op een poli van het Academisch ziekenhuis, toen de moeder van dit kindje haar benaderde met het verzoek even op hem te letten, aangezien zij naar het toilet wilde.

De vrouw heeft de moeder sedertdien niet terug gezien. Ze nam het jongetje mee naar haar huis, in de hoop dat de moeder het kind zou komen halen. Dit is echter nimmer gebeurd. Op maandag 16 augustus ging zij met de peuter van ongeveer 2 jaar naar de politie van Jeugdzaken.

Aangezien de naam van zowel de moeder als de peuter niet bekend is bij de politie, vraagt het Korps Politie Suriname hulp van de samenleving om de moeder van dit kind te kunnen achterhalen. Personen die dit kind herkennen kunnen contact opnemen met de Politie van jeugdzaken op het nummer 404673/404679/404565.

INSTANT UPDATE – Moeder peutertje achterhaald; politie bedankt samenleving

Het verspreiden van het politiebericht, waarbij er medewerking van de samenleving is gevraagd om de moeder van een peuter te achterhalen, heeft meteen vruchten afgeworpen. Inmiddels is er telefonisch contact opgenomen met de politie van Jeugdzaken door een familielid van het peutertje.

De politie van Jeugdzaken bedankt de samenleving voor de snelle actie die ertoe geleid heeft tot succes en verzekerd u ervan dat het goed komt met dit peutertje.

18 REACTIES

 1. We kunnen aannemen dat de moeder uit armoede het kind bij een vreemde heeft achtergelaten. De moeder had naar alle waarschijnlijkheid niet de financiƫle middelen om het kind driemaal daags te eten te geven en mogelijk kon zij het kind geen dak boven het hoofd bieden. Zeer triest.


  Maak melding

 2. Laten we idd niet oordelen.
  Ik denk niet dat ze het kind heeft achtergelaten om te gaan dansen.
  Heel triest. Ik hoop dat er opvang geregeld kan worden. En de moeder haar kind zo snel mogelijk gaat ophalen.

  Lord have mercy šŸ™.
  De aarde is in nood.


  Maak melding

 3. Ik hoop dat ze ook hulp krijgt want het was vast een noodkreet. Triest.
  Er komt ook zo een flink meisje op actionnieuws. Mn hart breekt als ze zegt dat ze rijst met zout eet. Waarheen met deze kinderen.


  Maak melding

 4. Allemaal aannames, hoedanook, je laat je kind niet zomaar bij een wildvreemde achter.
  Geeft aan dat je helemaal geen plichtbesef en verantwoordelijkheidsgevoel hebt.
  En dat is geen aanname maar een feit!


  Maak melding

 5. Deze vrouw was op vrijdag 30 juli op een poli

  Ze nam het jongetje mee naar haar huis,

  Op maandag 16 augustus ging zij met de peuter van ongeveer 2 jaar naar de politie van Jeugdzaken.

  <> geen plichtbesef en verantwoordelijkheidsgevoel <>


  Maak melding

 6. Iemand geeft jou een kind in handen en komt niet meer terug om hem of haar op te halen. Jij neemt kindje mee naar huis en gaat pas na 2 en een halve week naar de politie, gewoon een opgezet verhaal en familie of kennissen van elkaar. Fake nieuws .


  Maak melding

 7. Ik lees nergens dat er ook sprake kan zijn van huiselijk geweld waar de moeder het kind verder voor wilde behoeden want ook dat kan een mogelijkheid zijn. Ik hoop dat dit ventje en zijn moeder(en evt anderen) de nodige hulp krijgen zodat hij kan opgroeien tot een waardige gezonde burger.


  Maak melding

 8. Het draait weer om armoede. Ik denk dat Chan de hoofd schuldige is. Hij had de vrouw en kind in huis moeten nemen, hadden ze eten en onderdak. Een goede moeder laat haar kind nooit in de steek. Een goede moeder doet er alles aan om kaar kroost eten te geven. Hebben dit soort kinderen alleen een moeder, dus geen vader? Is het kind verwekt met donor sperma?
  Ik denk dat de helft van alle kinderen in Sur niet weet wie hun vader is.
  Als armoede een rol speelt, houd je benen bij elkaar of gebruik voorbehoedsmiddelen.
  Als je uit armoede geen geld hebt om een condoom te kopen, maak dan een knoop in je lul. Lul!


  Maak melding

 9. RobG
  17 augustus 2021 At 00:18
  We kunnen aannemen dat de moeder uit armoede het kind bij een vreemde heeft achtergelaten. De moeder had naar alle waarschijnlijkheid niet de financiƫle middelen om het kind driemaal daags te eten te geven en mogelijk kon zij het kind geen dak boven het hoofd bieden. Zeer triest.

  Ik voel al nattigheid ā€¦ het is de schuld van de vhp en van Santokhi. Kom toe lucht je hart. De moeder had misschien haar benen dicht moeten houden totdat ze wist dat haar lover in staat was om voor het verwekte kind te zorgen. Wat is dit voor een moeder die haar kind weggooit ?


  Maak melding

 10. Boesiskowtoe, vind je ook dat de moeder van.Moses geen plichtsbesef en verantwoordelijkheidsgevoel had, toen ze haar baby in een rietenmandje toevertrouwde aan de rivier de Nijl, die per definitie stikte van de nijlkrokodillen? Zonder de feiten te kennen waarom deze twee moeders dat deden, kun je niet zeggen dat ze geen verantwoordelijkheids- en plichtsbesef hebben.


  Maak melding

 11. Henkes
  17 augustus 2021 At 12:41
  Boesiskowtoe, vind je ook dat de moeder van.Moses geen plichtsbesef en verantwoordelijkheidsgevoel had, toen ze haar baby in een rietenmandje toevertrouwde aan de rivier de Nijl, die per definitie stikte van de nijlkrokodillen? Zonder de feiten te kennen waarom deze twee moeders dat deden, kun je niet zeggen dat ze geen verantwoordelijkheids- en plichtsbesef hebben.

  Fictie en werkelijkheid berust bij jou op een wel heel dun draadje!


  Maak melding

 12. @Henkes: Wat een theologische vraag…
  Jochebed (de moeder van Mozes) kwam tot haar daad omdat de farao (Ramses 2) opdracht had gegeven om alle Hebreeuwse jongensbaby’s bij hun geboorte te vermoorden.
  In die tijd stonden mensen dichtbij God en konden ze rekenen op zijn bescherming en zegen.
  Suriname heden ten dage, lijkt veel op Sodom en Gomorra, getuige de losbandigheid, roven, moorden, stelen, pedofilie en zelfs een ex-president als drugsdealer.
  Zou me niks verbazen dat gezien hebbende, dat God besloten heeft Suriname te verlaten….


  Maak melding

 13. En dat gelul over armoede, ik heb nooit gehoord dat iemand in Suriname is omgekomen van de honger. Wel dat er een groep is die te lui is om te werken.


  Maak melding

 14. Boesskowtoe, ik wil helemaal niet weten waarom de moeder van Moses gedaan heeft wat ze deed. Ik wil je er alleen op wijzen dat je die twee moeders niet, zonder te weten waarom ze hun kindje achtergelaten hebben, kunt veroordeling. Als je niet wist waarom Jochebed haar kind dumpte ii een rivier vol krokodillen, zou je haar een nog slechtere moeder genoemd hebben als de moeder die haar kindje bij een vreemde vrouw achterliet.

  Overigens geloof ik het verhaal van de barmhartige vreemde vrouw die zich wekenlang ontfermde over het jongetje niet. Ze is misschien wel goedhartig, maar ze is, neem ik aan, niet goed gek. Hoe zou ze dat verantwoord hebben als gedurende de tijd dat het kind bij haar was, hem iets ergs was overkomen of dat hij was overleden? Ze had dan jaren kunnen brommen in Santo Boma. Die twee vrouwen kennen elkaar en hebben het kind als voetbal gebruikt om een Ć©Ć©ntweetje te spelen.


  Maak melding

 15. Goed dat de moeder het kind bij een andere moeder stalt ipv hem te vermoorden. Want ook dat komt voor. Ik vind dat de moeder juist verantwoordelijkheid heeft getoond.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.