Jongeman lost uit stoerheid schot met illegale wapen broer

6
Jongeman lost uit stoerheid schot met illegale wapen broer

R.N. (20) heeft zondagavond uit stoerheid in Paramaribo een schot gelost met een van de twee illegale vuistvuurwapens van zijn broer S.N. (32). De Surinaamse politie heeft de wapens in beslag genomen.

S.N. verklaarde dat hij de wapens vanwege zijn eigen veiligheid had. Hij werkt in het achterland van Suriname en was eens beroofd. Hij had de illegale wapens onder zijn bed bewaard. Op een onbewaakt moment nam zijn jongere broer de wapens en loste een schot.

De 32-jarige was zondagavond bij zijn buren toen hij een schot hoorde afgaan. Hij ging meteen naar huis en constateerde dat zijn wapens niet onder het bed waren. S.N. ging bij zijn broer en trof de wapens bij hem aan.

De politie kwam op de plaats en hield beide broers met de wapens aan. De broers zijn maandag na verhoor heengezonden.
 

6 REACTIES

 1. Flink aan de tand voelen. Hoe geloofwaardig is z’n verhaal??? Trouwens, ’t zou wat moois worden als eenieder die in ’t achterland werkt en/of eens beroofd is geworden zich (illegaal) gaat bewapenen. Wordt illegaal wapenbezit zo afgehandeld ?
  Of moet je eerst illegaal een bazooka of afweergeschut in je bezit hebben?


  Maak melding

 2. Broeia, je hebt gelijk als je ervan uitgaat dat we in Suriname in een goed functionerende rechtstaat leven, maar Bouta had ook een heel arsenaal aan illegale militaire wapens in zijn bezit en hij huppelt nog steeds zo vrij als een vogel rond, recht voor één recht voor allen. De politie kan het dus niet maken deze illegale wapnbezitters voor langere tijd op te sluite .


  Maak melding

 3. Er is in Suriname een enorme hoeveelheid illegale wapens in omloop. Er is nog altijd geen beleid gemaakt om dit aan te pakken en als je ermee gepakt word, word je gewoon ‘heengezonden’
  Het zou me niks verbazen als het laatste voorval in het munitiedepot van didibrie een in scene gezette zaak is, teneinde een opstand van zijn achterban in gang te zetten als het eind deze maand tot een veroordeling mocht komen. Want deze duivel in Suriname, zal zich niet zonder slag of stoot 20 jaar achter slot en grendel laten plaatsen.


  Maak melding

 4. Hij was eens beroofd, vandaar vuurwapens volgens zijn relaas.
  Alle Surinamers een vuurwapen, want de kans is heel groot dat je eens beroofd wordt.
  Een wapendepot op zanderij. Alle toeristen die Sur bezoeken moeten daar een wapen kunnen huren om zich te beschermen tegen rovers. Bij vertrek wapen inleveren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.