vrijdag, april 19, 2024
HomeOnderwerpenEconomieDP World breidt investeringen in Suriname uit

DP World breidt investeringen in Suriname uit

-

Does Travel - naar Suriname

In lijn met de strategische doelstellingen van het bedrijf in de olie- en gassector, heeft DP World zich gecommiteerd aan het ontwikkelen van een uitgebreide Offshore Support Base in Suriname om de vereiste zeer gespecialiseerde, geïntegreerde end-to-end-oplossingen te bieden voor de Oil& Gas operaties in de veelbelovende Guyana-Suriname bassin. 

Om die reden is Integra Port Services, opererend onder de handelsnaam DP World Paramaribo, een ​​joint venture aangegaan met Surinaamse partners HJ de Vries Project Development NV en FIRM Engineering NV, grondeigenaar en initiatiefnemer om een ​​faciliteit van wereldklasse te bouwen aan de oostelijke oever van de Surinamerivier nabij de Atlantische Oceaan. Het gaat hierbij om een omvangrijk Offshore Support Base van 50 hectare welke gelegen is op de voormalige plantage Suzannasdaal, een landgoed van 330 hectare met 1.000 m waterkant; een overvloed aan beschikbaar land voor toekomstige uitbreiding en/of vestiging van verdere ondersteunende industrieën. Een diepgang van 7 meter is gegarandeerd in het gebied van de support base, waardoor te allen tijde veilige Off- shore supply Vessel operaties mogelijk zijn.

De geprojecteerde Suzannasdaal Support Base is dichtbij de riviermonding en is de dichtstbijzijnde haven van de offshore operaties in Suriname; ongeveer 200 km van de huidige veelbelovende olievondsten die een snelle aanvoer van en naar de geplande boorplatformen zullen ondersteunen.

De Offshore Supply Base, welke een totale investering van meer dan USD 100 miljoen is, zal een significante rol spelen in het aantrekken van bedrijven naar het land, de groei van de particuliere sector mogelijk maken en een breed scala aan duurzame werkgelegenheidskansen creëren. Het zal positief bijdragen aan de ‘local content’ van de industrie, de Surinaamse economie en aan het welzijn van de Surinaamse bevolking.

De  milieu- en sociale impact studie naar de Supply Base development in Suriname is in het voordeel van de Suzannasdaal projectie gevallen; een belangrijk criterium voor de joint venture, geleid door DP World.

DP World gelooft dat deze investeringsuitbreiding in Suriname duurzaam en vruchtbaar is, in lijn met de duurzaamheidsstrategie van het bedrijf ‘Our World, Our Future’, waarbij prioriteit wordt gegeven aan duurzaamheid en impact op de mensen, gemeenschappen en het milieu waarin het bedrijf opereert. 

Als onderdeel van de local content strategie van het land, zal de Offshore support base fungeren als een toegangspoort voor internationale oliemaatschappijen en lokale industrieën om diensten te werven en aan te bieden binnen de totale toeleveringsketen en ook de standaarden van de havenindustrie verder verhogen. 

Onze joint venture kijkt ernaar uit om samen te werken met alle overheids- en niet-gouvernementele belanghebbenden en de particuliere sector om samen de benodigde infrastructuur en diensten te ontwikkelen.

15 ha van de Offshore Supply Base staat gepland om eind 2022 met de eerste operaties te beginnen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

26 REACTIES
  1. Chan zoekt altijd vreemde figuren. Vraag hem waar Saya zn geld vandaan komt, die hij accepteerde.
    En zo hft hij meer van de gelden ontvangen van autohandelaren en cambio houders.


    Maak melding
  2. ach debby hou je bij je rode loper en vermaak jou lievelingen , jou soort genoten , je wil alleen maar hen verheerlijken , ben je iedere dag loops , nou je bent ook een super paarse rat


    Maak melding
  3. Wat de paarse ellende heeft in Suriname het naweeën?noem je ndp een regering van 10 jaar/ daar gaan we weer/ nogmaals. 4 miljard dollar geleend en gestolen/ miljard Surinaamse dollar achter gedruk/ WAT volgens de leugenaar bende dat mag wel/ maar als brunswijk santhoki met iets beter Suriname bezig is dan is het vuur en vlam/ o ja die boefie de boefdraad raakt in het vergetelheid/ vreemde gang van zaken?als deze regering 10 jaar zit je gaat vooruitgang zien?10 jaar betekent achteruit gang/ ding dong boerikie van ndp?


    Maak melding
  4. Maar als deze heks en duivel hun zin willen krijgen?dan hoop ik WAT dat ndp opnieuw mag regeren/ dang yo sji tak ndp na soso probleem en zijn dieven bende/ oe bin dansi 10 jari noh/ no we bari/ santhoki brunswijk no ab schuld oe dagoe/ ndp na dieberie dape oe moe de/


    Maak melding
  5. De regering van Suriname moet niet achter blijven om een moderne diepzeehaven eiland ( lengte 4,5 km, breedte 800 m laten opspuiten) met allerlei faciliteiten ongeveer 50 km voor de kust van Paramaribo aan de westelijke oever vd Surinamerivier aan leggen.

    Dit zal veel geld opleveren en Suriname gaat internationaal op scheepvaartgebied, transport, logistiek, diverse werkgelegenheid, bewaking van de territoriale wateren van Suriname, enz een belangrijke speler worden aan de noordzijde van Zuid-Amerika.


    Maak melding
  6. @Passant

    3 jaar geleden bij een conferentie van Marin (in Wageningen NL) Werd er een uitgewerkt Frans plan van een Multinationale Franse multinationale waterbouwer gepresenteerd voor een off shore service haven, een regionale overslag haven, fishfarm en energie plant die gebruik maakt van de diepte.
    Het plan ging niet door omdat Total en geen miljarden in wenste te stekken ondanks de gunstige omstandigheden.

    Beseft u niet hoe diep het 50 km uit de kust is en wie daar in zou moeten investeren.

    Wees heel blij met dit initiatief omdat er DP en Total hier zeker goed over na gedacht zullen hebben en dit deel van Commewijne nu goed ontsloten zal worden.
    Verder het ontneemt Bouterse zijn uitzicht en maakt duidelijk wat hij niet voor elkaar kon krijgen. De eerste investeerder is er terwijl Sardjoe liever in Guyana investeert.


    Maak melding
  7. Ik weet waarover ik praat er zal natuurlijk eerst een onderzoek moeten plaats vinden voor het best geschikte diepgang, waardoor het financieel-economisch uitgevoerd wordt.

    Ik geef met deze voorzet alleen maar aan:
    Een diepzee eilandhaven en niet een haven aan de kust, omdat allerlei zeeschepen, ongeacht hun diepgang, eb, vloed in zee er geen last van ondervinden en iedere moment, dag en nacht kunnen laden en lossen. ( 50 km ver vanaf de ondiepe kustvlaktelijn van Paramaribo Suriname is daarom een voorstel)

    Binnenvaartboten brengenen de containers van deze Diepzeehaven naar de kusthaven en van deze kusthaven terug naar de Diepzeehaven voor verdere vervoer naar Zeehavens overal ter wereld.

    Ik geef ook aan de westoever aan. Dit op grond, Paramaribo ligt aan de linkeroever vd Surinamerivier en er veel goederen hier naar toe gaan of mensen hier wonen, (woon- werkverkeer, overheidsdiensten, ondernemingen zijn. Er zal aan de kust.de kustlijn een tussenhaven gemaakt zal moeten worden met hijskranen door binnenvaartboten, die van hieruit naar de Diepzeehaven vanaf de kust te gaan en komen met containers/ladingen die gebracht en gehaald worden). Het zelfde geldt voor de Jules Sedney Haven. Deze tussenhaven aan de modderbank/kust zal een toegangsweg van Noord-Zuid hebben die op de Kwattaweg komt tussen de 4 de of 5 de rijweg of verder naar het westen voor vrachtwagens die containers brengen en halen van deze tussenhaven.

    De overheid zal hierin moeten investeren, omdat deze haven, zowel de Diepzeehaven ( 50 Km in zee voor Paramaribo als de haven aan de kust) van Suriname moet zijn. De overheid gaat hiermee geldt verdienen, terrreinen op deze havens verhuren voor ondernemers, enz. Zoals dat overal in de wereld gebeurt.

    Wat ik hiermee aangeeft dat men vooruit moet denken en daarvoor een plan moet maken. Suriname heeft aardolie- en gasvoorraden. Suriname ligt aan de Noordkust van Zuid-Amerika. Als er een Noord-Zuidweg naar Brazilie komt, zullen ook vanuit Brazilie naar Suriname containers/ladingen naar deze havens vervoerd worden.

    Ook voor Guyana en Suriname zal dit voordelen hebben.

    Suriname moet een diepzee eilandhaven en kusthaven hebben als het internationaal voor grote zeeschepen een rol wil spelen. Er valt veel geld hierin te verdienen en de locatie van Suriname is hiervoor de beste vd Guyana’s.

    DB mag zijn gang gaan mooi en prima, deze haven kan dus in mijn voorstel/plan de tussenhaven zijn die ik hierin aangeeft en dat van hieruit de containers naar de Diepzeehaven worden gebracht en gehaald.

    Het gaat miljarden dollars kosten, maar het verdiend zich zelf weer terug.

    Wees blij als Suriname Internationaal haar partituur blaast en voor de toekomst niet meer weg te denken is uit de zeescheepvaartwereld.

    Ook JAPI-Zanderij moet worden geupgratet om ook Internationaal mee te doen, Internationaal en de regio.

    Je moet niet schrikkken wat ik schrijf. Er moet over worden nagedacht en het is een studie. Het is een poot waar op Suriname moet staan.
    Niet Total of DP World moet bepalen. De regering moet hierin bepalen en daarom zullen zij het moeten opzetten. De Nieuwe Haven/Jules Sedneyhaven aan de Surinamerivier is toch ook van Suriname.

    Suriname moet uitkijken dat Total ea multinationals komen bepalen wat erin de Territoriale Wateren van Suriname gebeurt. De territoriale wateren/zee is van Suriname moet hierin altijd het laatste woord hebben.

    Stof tot nadenken en niet schrikken van mijn voorstel. Voor vooruit gang en meedoen en ontwikkeling is dit een voorstel of plan die men niet kan tegenhouden, tenzij met onderontwikkeld wil blijven zijn.

    Als men dit niet doet gaat Suriname het niet redden. Suriname heeft een diepzee eiland haven nodig en moet daar de baas van zijn. Suriname ligt heel goed aan de Noordkust van Zuid-Amerika en is zeer geschikt hiervoor.


    Maak melding
  8. Passant brada/ ik hoop dat de vrouw van santhoki leest wat jij geschreven heb?want die is toch adviseur van santhoki?
    Trouwens jouw ideeën vindt ik prima?


    Maak melding
  9. Prachtig om een diepzeehaven met investeringsgeld aan te leggen. Bij onderhandelingen moet je ook vragen voor de surinaamse economie om ook cruiseschepen te laten aanmeren, allemaal goed voor de bevolking en werkgelegenheid. Een goed initiatief, na 1 investeerder zullen er vast wel meer volgen.
    Prachtig om te lezen hoe mensen zo graag willen investeren in Suriname. Positief denken en het gaat goed komen.


    Maak melding
  10. @jojo, u verkoopt l u l k o e k aan mensen. Alleen de ongeletterde aanhang kan je dit soort onwijs-wetenschappen naar het hoofd slingeren. U schrijft ” Verder het ontneemt Bouterse zijn uitzicht en maakt duidelijk wat hij niet voor elkaar kon krijgen “. U verkoopt onwaarheden als warme bara’s bij de toko.

    Bij alle grote olie-en gasvondsten moet er altijd geïnvesteerd worden in de infrastructuur.Dat is een standaard procedure. Kijk maar naar de investeringen in het noorden van Rusland, in Ghana, Oeganda, Tanzania, Zuid Soedan, Mozambique. Dit zijn allemaal landen waar grote gas-en olievondsten hebben plaatsgevonden en waar soortgelijke investeringen plaatsvinden in de infrastructuur. Zonder deze infrastructuur kan de exploitatie en export van olie niet plaatsvinden.

    Alleen ongeletterde mensen kan je wijsmaken dat Bouterse het niet voor mekaar kon krijgen terwijl men onder Bouterse deze plannen ook al papier had. U bent telkens weer hylarisch ongeloofwaardig. Ik wil Bouterse niet de eer geven omdat dit soort investeringen in de infrastructuur in elk land dienen plaats te vinden wanneer men overgaat tot olie- en gasexploitatie.


    Maak melding
  11. Natuurlijk moet je de grootste verkrachter en drugsdealer en veroordeelde moordenaar gotrofather opa D GEEN enkele eer geven, sopi sjorrie. Want vanaf 1980 heeft hij met zijn krabita anoes Suriname naar de verdoemenis geholpen en die charlatan mag nooit meer aan de macht komen noch zijn ellendige antidemocratische drugsbende van ocer.
    Want ipv vooruitgang brengen ze het volk steeds weer naar de bedelstaf en dat zijn feiten.
    Back to the topic. Goede investeringen zijn altijd goed. Hopelijk blijven het geen papieren beloftes en dat het ook ten goede komt voor land en volk en niet alleen voor de multinationals.


    Maak melding
  12. @Passant

    Gezien de volumes (van de handel) de ontwikkelingstermijn (10 jaar en meer) en de diepte van de zee als mede de grondmechanische effecten ( de eilanden bij Dubai zaken blijkt nu harder dan verwacht en krijgen op termijn een extra zeewering) is 50 km offshore niet realistisch. Het Franse plan had 4 kosten dragers en was heel wat compacter als uw benadering.

    Wat er nu gepland wordt heeft gezien de functie (support station, aanvoer bulk en net serviceschepen naar Boor eilanden en FPSO’s uitleveren) is een doelmatige en vooral snel te realiseren oplossing die gelukkig niet door de Surinaamse ondernemingen en overheid gerealiseerd gaat worden . DP zal het zelf doen en Surinamers die daar aan willen bijdragen leren hoe zij moeten werken en functioneren voor goede salarissen.

    $100.000.000 voor een eerste fase is heel fijn voor Suriname als klein land. Dit initiatief is juist heel goed omdat anders de kans groot is dat Suriname de boot mist want nu komt alles vanaf Trinidad en Tobego en is er een service haven in Guyana alleen is die op geen stukken na zo gunstig als deze in de monding van de Suriname rivier.

    RobG welke wetenschap. Welke investeringen in Ghana, Zuid Soedan, Mozambique, Tanzania of Oeganda.
    Mozambique heeft recent met troepen uit Rwanda een stuk van haar land terug veroverd op opstandelingen waar Total een LNG plant plande
    Indien er investeringen gedaan moeten worden zijn die veelal beperkt en off shore en niet in niet stabiele landen.
    Mij dochter woont 6 maanden per jaar in Tanzania ofwel bind u een beetje in.

    Bouters had nul komma nul plannen die verder gingen dan uit handen blijven van justitie. Zeker geen plannen voor goede havens en haven faciliteiten. Zie het mislukte baggerproject zonder resultaat en miljoenen vooraf betaalt en daarna alleen maar boete claims.

    Ik zie de ironie dat er nu direct onder zijn neus een eerste grote buitenlandse investering komt die nodig is voor de exploitatie van de offshore olie.


    Maak melding
  13. haha
    Alleen ongeletterde mensen kan je wijsmaken dat Bouterse het niet voor mekaar kon krijgen terwijl men onder Bouterse deze plannen ook al papier had..

    ……..>Het niet voor mekaar kon krijgen……….> is dus de crux van het verhaal.
    Want heeft hij het nou wel of niet voor elkaar gekregen? Ja zeg het eens, toe maar
    Neen????
    dan einde verhaal
    Lul verhaaltjes in de trant van;
    ja maar ik zou
    ja als
    enz, zijn niet meer dan lulverhaaltjes die het leuk kunnen doen op Kwakoe zo je wilt Kwaku na flink wat alcohol in je mieter


    Maak melding
  14. Het strategies logistiekplan om de onshore werkzaamheden te koppelen aan de offshore activiteiten komt bijna altijd van deskundigen van de oliebedrijven (Staatsolie,Total, Apache,enz.) en externe experts op dit gebied. Het zijn deze deskundigen die met adviezen en investeringen het een en ander van de grond moeten krijgen. Vaak liggen jarenlange studies hieraan ten grondslag. Jojo kletst dus letterlijk uit zijn nek met zijn onwaarheden en pseudo kennis. De reden om zich zo te gedragen is duidelijk. Hij wilt de zich als aangeschoten wild gedragende Santokhi een steun in de rug te geven


    Maak melding
  15. Sopi sjorrie, alsof jouw gotrofather opa D, grootste verkrachter en drugsdealer van Suriname en moordenaar ENIGE kennis van zaken had en heeft. En alsof jij ook ENIGE kennis van zaken hebt. Je krijgt constant op je sodemieter van alle anti ndp posters hier op WTK, dat je de kop van jut bent en je schijnt er plezier in te hebben. Je hebt geen jeje net als aanbeden afgod, die maar een sergeant majoro was.
    Nogmaals, @jojo slaat je iedere keer met kennis en feiten om de oren en toch wil je dat niet erkennen, broodschrijver van ocer.


    Maak melding
  16. Ik zeg niet dat het initiatief van DP-world niet goed is, maar er is meer nodig en Suriname moet daarvoor heeft Suriname een diepzeehaven nodig. Ja of nee? Want de Jules Sedneyrivierhaven stelt niets voor.

    Gelet dat er nu olie-gasvoorraden in blok 58 voor de kust van Suriname gevonden zijn, is dit de hoogste tijd om reikhalzend uit te kijken hoe groot de voorraden aardolie -en gas zijn. Ik ben en positief gestemd dat de opbrengsten uit de aardolie- en gasvoorraden ruim voldoende tot zeer goed zullen zijn om de vele uitdagingen, cq deze diepzeehaven eiland aan te kunnen leggen.

    Aardolie en olievoorraden, goud, enz, raken op een gegeven moment op. Met een diepzeehaven en de werkgelegenheid zal er altijd werkgelegenheid in diverse braches, nationaal en internationaal zijn. Suriname ligt geografisch goed op de noordkust van Zuid-Amerika en zal tot vele voordelen voor Suriname leiden (inter)nationaal. T&T hebben we dan ook niet nodig.

    Wat T&T kan zullen wij ook kunnen en van hen een geduchte concurrent zijn in de regio en de wereld.

    Zie dat Suriname, geografisch uitstekend ligt op de Zuid-Amerika om daar een diepzee haven te hebben en de voordelen die daaruit kunnen komen voor werkgelegenheid voor vele diverse ondernemingen/werkgelegenheid in transport, logistiek, opslag, in de scheepvaart, voor overheid, onderhoudt van schepen, zeevisserij, Marinedienst, Marine, enz, exportbedrijven, doorvoer, horizontaal, verticaal.

    Zowel Guyana als Frans-Guyana zullen op middellange termijn als lange termijn voordeel bij hebben. Ook Brazilië als er een treinverbinding/spoor voor oa vracht/containers van noord-zuid, idem goede highway voor ao containers komt van Brazilië naar Suriname. Want hoe je het draait of keert, die highway van Brazilië naar Suriname gaat wel komen. Alleen zal Suriname Brazilië ook moeten laten zien, dat zij ook bezig zijn met hun plannen ( diepzeehaven, dat voor hen ook belangrijk is en Brazilië ook te laten weten/overtuigen, waarom Suriname beter is dan Guyana(zie ook de spanning tussen Guyana en Venezuela) en Frans-Guyana.

    Ik vind dat Suriname een diepzee eiland nodig heeft en het een zeer belangrijke rol in de regio en de wereld gaat spelen. Nederland is een grote speler als het gaat om scheepvaart, transport en logistiek, ervan de handel, aanleggen van eilanden in zee en voor de kust, dijken, enz. Als Guyana dat plan ook heeft, moeten wij Nederland hiervoor ook aan onze kant krijgen om dit voor de kust van Suriname te maken i.p.v. voor de kust van Guyana.

    Een diepzeehaven kost vele miljarden US-$, maar ik heb er vertrouwen in dat de opbrengsten uit aardolie- en gasvoorraden meer dan genoeg zullen zijn om vele uitdagingen die Suriname heeft op te lossen. Alleen zal er goed beleid en bestuur plaats moeten vinden. De algemene belangen zijn belangrijk en ook naar de mogelijkheden te kijken als natuurlijke bronnen zijn uitgedroogd. De diepzeehaven eiland een van de mogelijkheden daarvan.

    Wat is er mis mee om nu over een het plan van een diepzee haven te na te denken, wat het te onderzoeken, waar aan te leggen voor de kust van Paramaribo- Suriname waar de beste locatie is, enz en het over 10 jaar na dit onderzoek en de uitvoerders uit voeren mee te beginnen? Het is een lange termijn planning met talrijke voordelen voor Suriname.

    Regeren is vooruit kijken. Het algemeen belang voor land en volk


    Maak melding
  17. @Passant

    “Regeren is vooruit kijken. Het algemeen belang voor land en volk”

    Hoe groot is het achter land en wat is de efficientste manier om dat te bedienen is de vraag.

    Hoeveel mensen wonen er tussen de Orinoco en en de Amazone en tussen Paramaribo en Manaus. Manaus ontvangt grotere schepen dan Paramaribo ooit zal kunnen ontvangen.

    Onvoldoende om zelfs maar na te denken over een onderzoek. Investeringen moeten terug betaald worden.
    Een trein verbinding of snelweg van ergens naar nergens zal niemand geld in kunnen stekken. De Betuwe lijn in Nederland is een Miljarden mislukking ook al gaan er per dag bijna 100 vrachttreinen over van een kilometer lang dan nog is de vervoerscapaciteit een fractie van wat er over de Waal gaat. Je praat dan over een verbinding van de grootste Europese haven met heel west Europa als achterland. 200.000.000 plus consumenten.

    De overslag van Containers voor alles wat nodig is voor Suriname en omgeving vindt plaats in Panama of in Rotterdam.

    RobG
    Nu verschuilt u zich weer achter de andere deskundigen nadat u eerst de wijsneus uit hing.


    Maak melding
  18. @Passant

    “Regeren is vooruit kijken. Het algemeen belang voor land en volk”

    Hoe groot is het achter land en wat is de efficientste manier om dat te bedienen is de vraag.

    Hoeveel mensen wonen er tussen de Orinoco en en de Amazone en tussen Paramaribo en Manaus. Manaus ontvangt grotere schepen dan Paramaribo ooit zal kunnen ontvangen.

    Onvoldoende om zelfs maar na te denken over een onderzoek. Investeringen moeten terug betaald worden.
    Een trein verbinding of snelweg van ergens naar nergens zal niemand geld in kunnen stekken. De Betuwe lijn in Nederland is een Miljarden mislukking ook al gaan er per dag bijna 100 vrachttreinen over van een kilometer lang dan nog is de vervoerscapaciteit een fractie van wat er over de Waal gaat. Je praat dan over een verbinding van de grootste Europese haven met heel west Europa als achterland. 200.000.000 plus consumenten.

    De overslag van Containers voor alles wat nodig is voor Suriname en omgeving vindt plaats in Panama of in Rotterdam.

    T&T heeft de infrastructuur al en verwerkt olie uit de regio. Ofwel het ligt sterk voor en het is de keuze of men 800 km vaart of 200 km vaart maar dan wel eerst $ 100.000.000 plus moet investeren

    RobG
    Nu verschuilt u zich weer achter de andere deskundigen nadat u eerst de wijsneus uit hing.


    Maak melding
  19. Het gaat niet alleen om het achterland, cq Brazilië, Guyana, Frans-Guyana, het Caribischgebied, de wereld.

    Zie de ligging van Suriname en zie als er daar 1 goede zeehaven is en op grond daarvan, is dit niet een kans voor zo’n voorziening.

    Ik werk met plannen, kijk waar kansen zijn en hierop inspelen. Vele Surinamers zijn laaggeletterd, idem in de regeringen die Suriname nu heeft en heeft gehad. Gevolg chaos, hap snap beleid. Niet bezig zijn met plannen voor lange termijn, middellange termijn, korte termijn.
    Zie: de afgelopen 40 jaar in Suriname,
    – West-Suriname plan,
    – Suralco,
    – Goudontginning,
    – rondhout,
    – hele schoolopleidingen vanaf de kleuterklas – Universiteit,
    – infrastructuur, wegen en plaatsen die onderwater lopen,
    et cetera, et cetera.

    Ook in veel gezinnen werken ze niet met plannen. Ze maken kids als kakkerlakken en verder zoeken die het maar uit. Zie wat de gevolgen van zijn.

    Als Suriname met plannen gaan werken, zullen ze zien hoe er vooruitgang gaat komen en doelen worden gerealiseerd.

    Men moet niet op korte termijn kijken, maar naar de lange termijn/ de toekomst. Ik blijf erbij dat Suriname een diepzeehaven eiland nodig heeft en dat dit vele voordelen voor Suriname, de regio, de wereld zal hebben op de langere termijn en de toekomst op vele gebieden. Suriname heeft een zeer gunstig ligging geografisch.

    noot:
    – voor mij is achterland niet het oerwoud van Suriname, maar Brazilië en heel Zuid-Amerika.


    Maak melding
  20. Het gaat niet alleen wat men in Suriname achterland noemt, nl het oerwoud van Suriname, maar om Brazilië, Guyana, Frans-Guyana, het Caribischgebied, Zuid-Amerika, Noord-Amerika, EU, Midden-Amerika, de Afrika, Azië, anders gezegd de wereld.


    Maak melding
  21. Suriname hoeft die diepzee haveneiland niet in een keer uit te voeren maar in fasen, al naar gelang het noodzakelijker wordt. Dus in fas. uitvoeren.

    Met een plan maken kunnen ze beginnen, kijken naar de geschikte diepgang, onderzoek, actoren, wat het gaat kosten, enz.

    Al naar de omstandigheden, tijd en het moment, zaken uitvoeren in fasen. Klein beginnen en groter worden. Eerst kruipen en dan lopen. Wel kijken wat belangrijk is en moet zijn op een bepaalt moment. Ook wat er gelet op productie en export gebeurt in Suriname, hoe het gesteld is met de economie en financien, waar liggen de kansen. hier en nu en wat gaat er gebeuren in de toekomst, onzekerheden, hie hierop in te spelen en die klappen op te vangen handhaven (?!) en verder gaan.

    Ik ben gewend vanuit planing te denken en handelen.


    Maak melding
  22. Nederland is een land waar kapitaal en kennis om uitdagingen uit te voeren geen enkele probleem. Als het project goed, meestal uitmuntend, is gebeurt het.

    Suriname zie je dat de uitdagingen er zijn en noodzakelijk zijn, alleen het kapitaal en kennis ontbreekt.

    Dat is het verschil als er uitdagingen plaats vinden tussen Nederland en Suriname.

    In Nederland kan je uitleven en genieten in de grote uitdagingen die er moeten gebeuren en verantwoording voor moet dragen. Werken, ondernemen in Nederland is heerlijk als je daar de kennis en ervaring in hebt.

    In Suriname zou ik dat ook willen, alleen is de maatschappij daar veel gecompliceerder. Rotzooi maken met kapitaal is zo goed als niet mogelijk in Nederland, omdat er mechanismen in het systeem zitten en er allerlei controles zijn en plaats vinden.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES