7 mannen aangehouden voor diefstal grote partij chemicaliën

10
Politieauto in Suriname
Voorbeeldfoto

Op donderdag 5 augustus werd op het politiebureau Henar in Suriname aangifte gedaan van gekwalificeerde diefstal van een grote partij (ongeveer 74 kartonnen) chemicaliën vanuit een landbouwbedrijf te Labeni in de Henarpolder.

In dit onderzoek zijn na bekomen informatie en goed speurwerk 7 verdachten in beeld gebracht en aangehouden. N.M. (19), K.P. (23), R.M. (17), S.B. (19), P.S. (18) zijn na overleg met het Surinaamse Openbaar Ministerie in verzekering zijn gesteld, terwijl R.S. (18) en I.H. (16) na verhoor zijn heengezonden.

In de woning van een der verdachten heeft de politie een deel van de weggenomen partij chemicaliën aangetroffen en in beslaggenomen.

In onderhavig onderzoek zijn reeds enkele helers geïdentificeerd en werkt de politie van Henar aan de verdere opheldering van deze zaak.

10 REACTIES

 1. Mijn hond beet mijn kippen dood, ik heb hem dat afgeleerd door hem met een dode kip te slaan en de kip vervolgens de hele dag aan zijn halsband vastgebonden, daarna liet hij mijn kippen met rust. Zo ook moeten we deze schurken opsluiten in een kamer met chemicaliën en ze een bekertje van dat spul laten opdrinken, in de hoop dat ze door die onaangename ervaring en de vieze smaak van dat spul, het in de toekomst uit hun hoofd zullen laten chemicaliën te stelen.


  Maak melding

 2. Mannen?? Kleine broekies. I.p.v. traangas kan de regering enkelbanden laten halen en dit soort figuren riolen laten opruimen en straten schoonmaken. Geen werk. Geen school. En men moet leven. Triest wat er gebeurt. Opsluiten kost het land ook veel geld


  Maak melding

 3. JK, op die manier leerde ik, met behulp van een reeds dode kip, mijn hond af, nog meer kippen te doden in de toekomst. En jij hebt er waarschijnlijk geen moeite mee om als schijnheilige lekkerbek, kippen, die door iemand anders geslacht en gebraden zijn op te peuzelen.


  Maak melding

 4. Mag ik hieruit afleiden aan de comments dat We afschuiven op een nivo die Zimbabwe ook hebben moeten ervaren …en nog niet anno 2021 er boven is gekomen…ben blij dat ik mijn grond en groente heb….me kippen en doks doen het ook goed dus heb niets te vrezen en zal ook niet klagen…waar een wil is is een weg….bless mi condre…and peopele in SU One Love


  Maak melding

 5. Ras
  15 augustus 2021 At 18:29
  Mag ik hieruit afleiden aan de comments dat We afschuiven op een nivo die Zimbabwe ook hebben moeten ervaren …en nog niet anno 2021 er boven is gekomen…ben blij dat ik mijn grond en groente heb….me kippen en doks doen het ook goed dus heb niets te vrezen en zal ook niet klagen…waar een wil is is een weg….bless mi condre…and peopele in SU One Love

  Zo is het maar net!


  Maak melding

 6. Neen jongens: het zijn beginnende landbouwers die van Suriname een voedselschuur willen maken. Ze hebben alles reeds ter beschikking behalve geld om chemicaliën te kopen.

  Vraag; hebben wij Suriname nog niet voldoende vergiftigd met al die kankerwerkende chemicaliën? Wordt het geen tijd dat Suriname zelf zijn biologische chemicaliën en milieuvriendelijke energie gaat ontwikkelen. Gedenk: de olie zal net als onze bauxiet ooit opraken dus moeten wij andere dingen reeds in reserve hebben.
  Neen, ik ga mijn kennis niet met u delen over het wat, hoe, hoeveel en wanneer, maar ik kan u zeker 20 planten opnoemen, die in Suriname groeien en voor dit doel gebruikt kunnen worden en 10 planten voor biologische brandstoffen.
  Surinamers houden niet van speurwerk en het ontwikkelen van nieuwe dingen maar laten alles uit het buitenland halen.
  Wanneer komen wij af van dat “Laten Halen”syndroom? Nu maken wij ons teveel afhankelijk van het buitenland.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.