Twee mannen aangevallen door Braziliaanse bijen in Lelydorp

6
brandweer-bij-bijen-melding

Braziliaanse bijen hebben vandaag twee mannen aangevallen aan de Djojoastroweg te Lelydorp. Buurtbewoners hebben hen vervoerd naar de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) Lelydorp. De gezondheidstoestand van de mannen is nog onbekend.
 
De melding kwam rond 09.22 uur bij de brandweer dat de mannen waren aangevallen door de bijen. De brandweer van post Lelydorp en de ambulance van RGD Lelydorp rukten uit. Bij hun aankomst bleek dat de mannen al door
buurtbewoners waren vervoerd voor medische behandeling.

De brandweer ging op verkenning uit om de bijen te lokaliseren en gaf aan dat die zich bevinden in een zwampgebied dat moeilijk begaanbaar is.
 

Bekijk ook:

6 REACTIES

  1. De Braziliaanse bijen komen tegenwoordig overal in de Amerikas voor en ze zijn een moksi van Afrikaanse en Europese bijen. Malata of Bonkoro bijen zou daarom een betere naam zijn voor dit soort bijen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.