Verspreiding deltavariant coronavirus in Suriname

19
covid-19-coronavirus

Momenteel vindt er verspreiding plaats van de deltavariant van het COVID-19 virus binnen de Surinaamse gemeenschap. Vanuit de surveillance ten aanzien van de COVID-19 varianten, is de verspreiding vastgesteld. Dit meldt het ministerie van Volksgezondheid via de Communicatiedienst Suriname.

Er zijn in de afgelopen twee weken vier gevallen vastgesteld, waarvan bij twee personen niet duidelijk is waar deze het virus hebben opgelopen. De deltavariant verspreidt zich sneller en heeft een kortere incubatietijd. Van de vier gevallen waren drie gevaccineerd.

Het ministerie benadrukt de ernst van de situatie en wijst eenieder nogmaals erop zich te houden aan de geldende COVID-19 maatregelen, waaronder de MoHaNa regels.

Internationaal ziet men dat de COVID- 19 gevallen besmet met de deltavariant ernstiger verlopen bij mensen die niet zijn gevaccineerd. Bij gevaccineerden blijft het vaker tot een milde aandoening.

“Om een ernstig ziekteverloop te voorkomen is het daarom van groot belang dat men gebruik maakt van de mogelijkheid om zich te laten vaccineren tegen het COVID-19 virus. Laat u zich testen bij klachten”, aldus het ministerie.

19 REACTIES

 1. Statistiek uit buitenland met hoge vaccibatiegraad laat zien dat 96% vd sterfte niet-gevaccineerden zijn; vd 4%, is een deel mogelijk onderliggende gezondheids factoren zoals obisitas en suiker.

  Kies maar; wel of noet vaccineren… tenslotte, vele rapporten laat zien dat mn ziekteverloop belangrijk is. Zeg maar, tussen ziekenhuisopname en slechts wat koorts en hoesten. Kom op kondreman: het antw van virale ziektes in slechts vaccineren! Gebruik je verstand en bescherm jezelf en de omgeving!


  Maak melding

 2. In Israel blijken gevaccineerden ook bij bosjes toch doodziek te worden en te sterven en daar zijn ze al met de 3e prikronde bezig. Nu vakantiegangers weer huiswaarts keren stijgen de aantallen besmettingen ook weer.
  Je laat je vaccineren om jezelf en je omgeving te beschermen maar je kan het virus nog wel overdragen zegt men en je kan ook nog wel ziek worden maar niet zo erg.
  Je moet je tijdens voor en na je reis laten testen en alleen negatieve testen geven je toegang. Maar een paar dagen na terugkomst blijken velen toch positief. A Virus disi koni morro konkoni.


  Maak melding

 3. Debby de viroloog, zegt dat het goed gaat en alles moet open. Het is het oerdenken van bepaalde mensen die toch gaan feesten. En daarna eern boenoemang opzoeken.


  Maak melding

 4. Sammy the Queen (zonder Kroon)
  13 augustus 2021 At 08:29

  Dat is juist. Vaccineren tegen Corona betekent dat je de ziekte nog wel kan oplopen maar de kans dat je komt te overlijden is te verwaarlozen. En degene die ondanks vaccinatie toch overlijdt, had waarschijnlijk een andere onderliggende ziekte. Ben benieuwd of er nog steeds koppige mensen zijn die zich niet willen laten vaccineren.


  Maak melding

 5. Wordt steeds gekker. Mensen die overlijden als gevolg van vaccineren mogen niet gemeld worden. Waarom zijn gevaccineerde mensen zo bang voor ongevaccineerden? In Nederland mag je in een voetbalstadion zitten (gaan toch staan) zonder mondkapje lekker dicht op elkaar schreeuwen en juichen om vervolgens buiten het stadion weer 1,5 meter afstand moeten houden en mondkapje?? Wie houdt wie voor de gek.


  Maak melding

 6. Vaccineren of niet we gaan toch dood. Verhoging benzine weer op ons bord.
  We komen massaal op straat met de acties van de vakbonden. Amar steekt zn vaccin maar in zn kont. Mensen laat je NIET bang maken. Brazilie hft delta en grens versoepeld. Die judas Ramdhin, reizende gast gast met zn hele bende, maar we hebben geen geld.. wie betaald het?? .gevaarlijke wapens bij adviseurs van Chan.
  Sur laat niets je tegenhouden. Weg met deze ellendelingen.
  Ps wie vroeg om groot trouwfeest te houden?? Nier die kleine zwarte man van flora


  Maak melding

 7. debby heel flora is al besmet met het paarse virus, net voor de verkiezingen van mei 2020, ging je baasje toch feesten op flora en zelfs een jonge vrouw zat op te geilen, ja en toen hapte het paarse virus toe, er is nog geen vaccin, maar het blijkt dat een bepaalde verdelgings middel wel het paarse virus kan laten verdwijnen


  Maak melding

 8. Debieus, laat je niet vaccineren en wanneer jehovah covid besmet raakt. Blijf dan weg van alle medische hulp en zorg. Een vaccin is geen geneesmiddel. Maar werkt om jouw immuunsysteem terug versterken tegen besmetting. Maart jij, iaaah iaaah, bent al besmet met het paarse virus. Dus jepi nog de.


  Maak melding

 9. Maar het vreemde is dat men in Su de verschillende varianten niet kan testen. Waar komt het verhaal vandaan????
  Als samples naar ned gaan duurt het ook tijdje. Er zijn niet zo veel vluchten.
  Ze liegen en willen de bevolking in hun greep houden. Werkt niet meer.
  Als we massaal op straat gaan wie gaat dan naar AK???


  Maak melding

 10. Het is verlies van je kostbare energie om te discussiëren met angsthazen.
  Ze zijn bang voor de dood. Waarom? In suri zegt de traditie, je komt terug na je dood. Hoe, is afhankelijk van je vorige lifestyle. Of dit klopt, nobody knows.

  Weer anderen vinden dat gevaccineerden over 2 jr morsdood zijn. Phoehoe, het zal je maar gebeuren dat je de enige ongevaccineerde in de familie bent. Tsja, dan wordt het; post-covid alleen op de wereld. Een soort van “Manifest”, the movie.

  Op een gegeven moment zullen overheden wereldwijd hard ingrijpen, omdat de economie ten onder gaat.
  Een pandemie, overstromingen, duizenden hectares verbrand, hitte golf, stormen. Miljoenen mensen hebben geen voedsel, baan of dak boven hun hoofd.

  Ach das nou ver van je hangmat show.


  Maak melding

 11. Wat waarom noem jij jezelf niet Pagla je zit vol haat jongen.
  Spoor je wel.
  De mensen hier op waterkant net hebben jou niks misdaan.
  Dat Chan jou afgod is is duidelijk.soort zoekt soort.
  Reageer op het onderwerp zou ik zeggen haat is een vieze negatieve energie en vreet je hart.
  suiker hogebloed, depressie .


  Maak melding

 12. sip je bent zeker nieuw hier en hebt jij soms die delta variant meegenomen, dan zul je velen besmetten
  en we hebben het al vaker gezegd we zijn geen VHP geen ABOB geen groen en geen rood , , maar we zijn tegen iedere paarse klojo’s en hun ndp-ers die in 10 jaar wanbeleid ons land Suriname naar de kloten heeft gebracht


  Maak melding

 13. Ook ik heb maanden geleden Corona gehad, voel me super fit. Anderen leven zogenaamd gezond noem maar op, hebben Corona gehad, een jaar later zijn ze nog ziek. Als het je tijd is ga je hoe dan ook.
  Mocht ik nog een keer besmet raken!, en in het ziekenhuis belanden, dan zijn de medici verplicht mij te behandelen. Ik betaal elke maand keurig mijn premie dussss.
  Ze zouden dan ook geen dikke mensen en rokers moeten behandelen in het ziekenhuis. Dan roep men ook niet eigen schuld dikke bult.


  Maak melding

 14. Mensen prikken is het enige dat kan helpen en in de meeste gevallen helpt.
  We hebben een gezegde, dring dresi wakti siki.
  Er komt een moment dat covid een resistentie variant ontwikkeld , als wij zo blijven kibbelen over wel, niet, kijk hier, kijk daar. Het helpt niet, men kan toch enz enz.
  Wij zijn als mens gelijk en daar houdt het op.
  Mensen raken besmet en hebben nagenoeg geen last van, anderen herstellen, anderen gaan dood.
  Het zijn de zwakkeren in onze samenleving, die wij in het bijzonder moeten beschermen.
  Wie het vaccin wilt, doe het. Wie niet wil, ook prima. Een ding, houdt rekening met je medemens en jezelf.
  Zo kunnen we het slechts redden.
  Genetisch zijn wij als mens niet hetzelfde.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.