Slepende burenruzie escaleert: vrouw slaat buurvrouw met houwer

12
Politiewagen KPS op plaats delict

Een vrouw heeft na een slepende burenruzie, haar buurvrouw met de platte kant van een houwer geslagen. De verdachte plant groenten op de berm voor haar woning in Suriname, maar de buurvrouw plukte die zonder haar te melden. Ook vond de verdachte dat de buurvrouw steeds vervelend tegen haar deed en sprak haar daarop aan.

De vrouw was deze week bezig haar berm met groenten schoon te maken met een houwer, toen de buurvrouw aankwam en haar uit het niets met de steel van een schop sloeg. Dat was de aanleiding voor de vrouw om het slachtoffer een paar keren met de platte kant van de houwer te slaan.

De buurvrouw deed aangifte, waarna de politie de verdachte na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie in verzekering had gesteld. De verdachte is donderdag vrijgelaten, toen zij werd voorgeleid bij het Parket.

Maureen Nibte, advocaat van de verdachte vrouw, voerde bij de voorgeleiding aan dat de aangeefster geen letsel heeft opgelopen. Nibte zei dat de buurvrouw juist de agressor is geweest, omdat zij eerst met de steel van een schop heeft geslagen. De verdachte heeft zich toen verdedigd. 

12 REACTIES

 1. Dit verhaal geeft mij als groententeler moed; ik loop al een poos met de gedachte te spelen om op de geiten van mijn buurman, die regelmatig mijn groenten opeten, te schieten met een geweer geladen met ‘faya karu’. De kans is namelijk groot dat de politie mij, na verhoord te hebben, weer vrijlaat.


  Maak melding

 2. Ai mi gado. Vrouw ga zelf planten, echt om kwaad te worden.
  @Henkes, heb je de buurman niet aangesproken? Ik kan best begrijpen dat die geitjes de sappige groente lusten, maar de eigenaar moet echt rekening houden met jouw aanplant. Succes met je gekozen oplossing.


  Maak melding

 3. Ik ben geen voorstander van planten buiten je erf, iedereen kan je planten stelen. Bovendien pissen en schijten honden ook nog op je gewassen.

  Zelfs als je op eigen erf wat groente en fruit plant dan kun je rekenen dat een buur of junkie gaat komen “oogsten”

  Vroeger was er op bijna elk erf wel 1 of meerder vruchtenbomen. Dankzij die strontjunkies hebben mensen al die bomen en planten weggekapt. Resultaat nu: dure fruit kopen bij de (super)markt…


  Maak melding

 4. Ja als de buurvrouw eerst met een stok heeft geslagen dan is de actie van de verdacht, slaan met de platte kant, geen overdreven reactie maar iets van “pas op gedraag je want ik kan mij verdedigen als het moet”
  Ook de rest van het verhaal, zelfs het snel naar de politie lopen voor aangifte, geeft te denken over de mentaliteit van de buurvrouw.
  Dat is als het ook werkelijk zo gebeurt is.


  Maak melding

 5. Arme @henkes hou je in ik heb ook zulke feestburen. Die zieke wijf loopt met blonde pruik op rond en niet normaal. Ze zijn net vuurwerk bom. Altijd oppassen soms ik heb ook zin om een paar tanden haar smoel uit te slaan zodat ze niet lekker kan vreten maar dan komt de zieke geile politie met viese tong voor haar op. Ik wou dat ze met een kunst gebit zou rondlopen vloekende wijf met haar ziek stinkende bek. Ik hou me in ze is echt erg slecht ik noem hun en zulke buren feestburen. Hoe meer je ze niet mag hoe erger ze worden dus ik zeg feestburen andere woord helpt toch niet. Ik raak gestress en andere woordt helpt niet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.