President hoort noden Stichting Wan Okasi aan

8

Stichting Wan Okasi is een belangenorganisatie van en voor mensen met een beperking. Sinds de oprichting van de stichting kampt deze met diverse problemen. Door de economische crisis in Suriname zijn de noden velen malen erger geworden. Het bestuur van de stichting heeft op donderdag 12 augustus de gelegenheid gehad om de noden kenbaar te maken aan president Chandrikapersad Santokhi, die vergezeld was door de minister van Financiën en Planning, Armand Achaibersing en Harold Pultoo, adviseur van de president.

De maandelijkse uitkering van SRD 750 is niet genoeg voor de doelgroep om te kunnen voorzien in hun levensonderhoud. Gevraagd wordt dat de uitkering gelijkgetrokken wordt met dat van de zwakke huishoudens, welke SRD 1000 maandelijks bedraagt. “Dit bedrag is ook niet genoeg, maar men houdt rekening met de financiële problemen waar ons land mee te kampen heeft”, aldus de voorzitter van de stichting Aniel Koendjbiharie.

Andere issues zijn dat de maandelijkse uitkering wordt stopgezet op het moment dat men AOV ontvangt en dat de uitkering van de vrouw wordt stopgezet als twee mensen met een beperking het huwelijksbootje instappen. Mensen met een beperking hebben vaak andere aandoeningen waarvoor medische hulp nodig is.

Zij die een Basiszorgverzekering hebben moeten nu zelf voor hun laboratorium onderzoekingen en medicamenten betalen. De torenhoge bedragen kunnen zij niet betalen, met alle gevolgen van dien. Door de vorige regering is er een eenmalige uitkering uitbetaald aan de doelgroep van SRD 675. Zij hebben graag dat de resterende maanden ook aan hen uitgekeerd wordt.

Achaibersing gaf de toezegging aan het stichtingsbestuur dat op zeer kort termijn naar de noden gekeken zal worden. De minister gaf aan dat er een concept wet is overhandigd aan de president over de financiële vergoeding voor mensen met een beperking. De wet zal ingediend worden bij De Nationale Assemblee ter behandeling.

8 REACTIES

 1. De mensen met een beperking stevenen af op een ramp van ongekende omvang. Deze Rechtse op geldbeluste politici zien mensen met een beperking eerder als een last die hen niets oplevert. Het liefst stimuleren zij deze mensen om eerder dood te gaan zodat zij af zijn van de lasten. Ze zijn een kostenpost voor de samenleving, ze leveren geen productie en nemen kostbare tijd van anderen in beslag. Mensen met een beperking hebben vaker medische hulp nodig. De gezondheidszorg voorzieningen pakken zij voor een groot deel af van deze mensen.De zorg voor deze mensen is een doorn in het oog van figuren wiens leven alleen maar draait om geld,geld,geld en nogmaals geld maken.Ze schromen er niet voor om vrienden en familie financieel te bevoordelen. Binnen 3 weken werd 100 miljoen SRD uitgegeven voor ontwatering werkzaamheden die maar voor een klein deel zijn uitgevoerd. De kwestie rond de markt van Nickerie. Deze gasten zijn voor geen cent te vertrouwen.


  Maak melding

 2. President ,je moet niets aanhoren. Je moet aan de slag! Sinds wanneer moet je dingen aanhoren? Je ziet het toch! Ga aan de slag en maak mensen blij.


  Maak melding

 3. Sopi sjorrie, je lult weer wang lo ka in de ruimte. Wat heeft jouw paarse afgod gotrofather opa D ooit voor deze mensen gedaan? Jouw zienswijze, dati dezelfde mensen een last zijn, is gruwelijk. Heb jijzelf géén gehandicapte familieleden? En in Suriname kennen wij géén linkse of rechtse politici , zoals in jouw land ,jo sebrefata.
  Hier zorgt de familie hoe dan ook voor deze mensen. De overheid ondersteunt waar zij kan. We hebben hiervoor niets dezelfde voorzieningen ed, zoals in jouw geweldig land. En alsof jouw politici zo geweldig en integer zijn. Het is makkelijk om op afstand zoveel commentaar te leveren. Maar ja durft je smoel niet Hier te komen pieren, jo duivelsaanbidder. Want dat is jouw afgod, de grootste verkrachter en drugsdealer en vloek van Suriname. Je bent niet Astrid roemloos. Triest hoor.


  Maak melding

 4. Langzaam maar helaas ook zeker raak ik mijn optimisme kwijt. Als ik het partijprogramma en de verkiezingsbeloften match, zie ik 17 hoofdfzaken staan die de nieuwe regering binnen afzienbare tijd zou relisseren. Doch, na bijna anderhalf jaar zijn helaas de enige wapenfeiten het accomoderen en faciliteren van vrienden en familie en prinses Santokhi vele zetels toebedelen als maar kan. Van alle beloften is geen enkele(!!) zelf begonnen! Mijn rose bril wordt langzaam donkerder. Nu lijkt het wel een nieuw nummer, maar dezelfde dans. Zeven weken voor de afgelopen verkiezingen vroeg ik aan de (toen nog oppositie) huidige president hoe het ervoor stond met de Verenigde Hidoestaans Partij. Hij poogde mij ervan te overtuigen dat de afkorting VHP niet daarvoor stond. Ik antwoordde letterlijk (citaat): ” Kunt u me dan uitleggen waarom er hoofdzakelijk Hindoestaans wordt gesproken op de massameeting, terwijl er ook Javanen, Chinesen, Creolen en zelf Boslandbewoners aanwezig zijn”. (Dit is waar gebeurd) WEordt er iets gezegd dat ze niet mogen weten?

  We zijn 16 maanden verder. Nochthans wordt er alleen maar achterom gekeken. Er is met niets een begin gemaakt. En dat valt op geen enkele manier te rechtvaardigen. Ik kan Eva vandaag niet de schuld geven van mijn ellende omdat ze van de appel at.
  Ik ben de werkgever van Santokhi, mijn stem heeft hem die baan bezorgd.
  En van iedere werknemer wordt verwacht dat die zijn werk naar behoren doet…..


  Maak melding

 5. Jimman leef jij al in november dan zijn ze 16 maanden als regering , maar het klopt wel dat ze traag zijn en veel beloftes niet nakomen maar dat gebeurt in elk land, tijdens verkiezingen bla bla bla en als ze regeren lijkt de beloftes wel verdwenen voor de zon, misschien worden ze een keer wakker.


  Maak melding

 6. robg, de ggd moet jou daar in de bijlmer je verlossen van je geestelijke ziekte , zij hebben ook vaccins met korte naalden , speciaal voor paarse ratten, een prikje is genoeg en het paarse virus is geëlimineerd en dan ben je een gewone rat zonder al dat paarse gedoe , president Santokhi zal de GGD daar voor speciaal bedanken.


  Maak melding

 7. Beste RobG, tussen uw commentaar door, laat u weten dat u Suriname niet kent. En zeker de geschiedenis van de afgelopen jaren niet.
  En de achter gelaten rotzooi, intereseert u totaal niet.

  U, weet niet dat deze regering, alles doet om de noden te verhelpen.
  En van de politiek, weet u weinig tot niks.
  De beperkingen van al die mensen is overkomen.

  Ook u wordt ouder, pas op dat geen gebreken op uw pad tegenkomt.
  Ik wens u en uw dierbaren een leven zonder beperking.
  En dit meen ik, diep uit mijn hart.


  Maak melding

 8. Leek in je eerste twee opmerkingen hebt je gelijk , maar dat laatste stuk interesseert robg niet hoor , hij zou jou en je naasten en alle tegenstanders van het ndp kliek het ergste toe wensen , heb je zijn reactie gelezen bij de tekst van : maandag wordt er weer demonstratie gehouden , en hij zeg mensen gaan elkaar afmaken en vernietigen , nou leek je weet het toch ook , die robg is geestelijk ziek

  Regering helpt U wel de mensen hier in Suriname met een beperking , dat is ook Uw plicht , maar robg mag U niet helpen want die is een landverraarder


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.