Man met vervallen Nederlands rijbewijs botst op tegenligger: vrouw en kind gewond

4
Archieffoto - Politie en ambulance in Suriname.

De autobestuurder Gerard R. is op maandag 9 augustus, op grond van artikel 20 lid 3 van de Rijwet, door de politie van bureau Groningen aangehouden en na overleg met het Surinaamse Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Dat meldt het Korps Politie Suriname.

Gerard heeft als bestuurder van een pick-up een aanrijding veroorzaakt te Catharina Sophia in het distrikt Saramacca. Hij kwam op de rijhelft van de tegenligger terecht waardoor er een aanrijding onstond. De tegenligger was een vrouw als bestuurder in een personenauto.

Door die aanrijding heeft zij een onderbeenfractuur opgelopen en is ter verpleging opgenomen in het ziekenhuis. Een 11-jarig kind is ook gewond geraakt. Zij heeft een vingerfractuur opgelopen. Het kind zat als mede inzittende in de auto van de vrouw.

Gerard is hangende het onderzoek in verzekering gesteld omdat gebleken is dat zowel zijn Nederlands rijbewijs als zijn rijstoestemmingbewijs vervallen zijn.

4 REACTIES

 1. Met een vervallen rijbewijs rijden wil nog niet zeggen dat hij niet weet te rijden, het wil alleen zeggen dat hij onverschillig is geweest. Je rijbewijs verlengen is in Suriname over het algemeen een niets zeggende formaliteit. Het begint met de doktersverklaring, die vereist is; mijn dokter liet het herkeuren over aan de baliemedewerker. Ik zou dus willen weten wat de erkelijke oorzaak is dat deze brokkenpiloot op de rijhelft van de tegenligger terecht gekomen is.


  Maak melding

 2. Gerard heeft gewoon een probleem met links rijden. Heel veel mensen zijn gewoon “hard wired” om rechts te rijden en verliezen orientatie waar ze op de weg horen.


  Maak melding

 3. Henkes
  Het verlengen van een rijbewijs is in Suriname over het algemeen een niets zeggende formaliteit.

  Inderdaad dat is waar.
  Maar waar geen vinger op de zere plek wordt gelegd is dat je met een Nederlands rijbewijs niet mag rijden in Suriname, vanwege het reciproke beleid. Het Surinaams rijbewijs is niet geldig in Nederland en daar zijn redenen voor (kopen van een rijbewijs in Suriname is niet moeilijk).
  Dus ben je verplicht om een internationaal rijbewijs te kopen bij de ANWB welke helemaal nietszeggend is want het is niets anders dan een simpele administratieve handeling.
  Want daar betaal je 17,50 euro geeft een pasfoto en binnen 5 minuten lopen je met een geldig rijdocument voor Suriname.

  Je kunt ook tijdelijke Surinaamse ontheffing kopen in Suriname:
  De benodigde stukken voor het rij-toestemmingsbewijs zijn:
  1- Kopie van het buitenlands paspoort (pagina persoonsgegevens en stempel v/d vreemdelingendienst/MP)
  2- Kopie verblijfsvergunning ( beschikking)
  3- Kopie van het geldig buitenlands rijbewijs (voor en achterzijde)
  4- Betaling 1e aanvraag; Overleggen van een stortingskwitantie(Leges) t.w.v. SRD 150,= (de betaling kan geschieden bij Centrale betaaldienst, de Hakrinbank, V.C.B. Bank, Landbouwbank of de DSB bank). Het rekeningnummer waarmee de storting moet geschieden is bekend bij de verschillende instellingen.
  5- Betaling 2e verlenging of meer; Overleggen van een stortingskwitantie van SRD 100,=
  6- De administratieve afhandelingskosten op de afdeling Rijbewijzen bedraagt SRD 350,=

  Uitgaande van de huidige koers van 1 euro van SRD 24 kost een rij-toestemmingsbewijs dus 500 SRD en dat is dus 20,83 euro.
  Dit is dus meer dan de kosten van 18,95 euro bij de ANWB.
  Kijkend naar de salarissen e.d. in Suriname zou zo een rijbewijs, met het vele geloop en wchten in de rij om te betalen, met alle benodigde documenten toch goedkoper kunnen dan het internationaal rijbewijs van de ANWB.
  Vraag
  Waarom moet dat bij de politie? De politie is al zooooooo overbelast😎
  Kan het ook niet simpel worden geregeld bij CBB?


  Maak melding

 4. dat hele toestemmingsbewijs is gewoon om makkelijk geld binnen te harken van de buitenlanders.
  tevens is me ook opgevallen dat er diverse leugens verspreid worden
  zelfs op politie.sr staat de leugen dat het nl rijbewijs verlopen is, wat totaal niet waar blijkt te zijn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.