Zeven medewerkers Tjan’s Slijterij aangehouden voor verduistering dranken

24
Tjan’s Slijterij

Acht personen onder wie zeven medewerkers van Tjan’s Slijterij in Suriname, zijn deze week aangehouden voor verduistering van verschillende dranken van hun werkgever. Het is nog onbekend hoeveel drank zij in totaal hebben weggenomen.

De benadeelde lijdt schade in duizenden SRD, maar hij is nog bezig met inventarisatie. In zijn administratie komt hij tekorten tegen vanaf het vorige jaar.

Tot de zeven medewerkers behoren de magazijnmeester, controleurs, sjouwers en helpers. Zij werkten onderling samen en ook met een ander om de verduisterde dranken te verkopen om zodoende aan geld te kunnen komen.

Alle acht verdachten zijn na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Een deel van hen heeft bekend schuldig te zijn, terwijl het andere deel ontkent. Het onderzoek duurt voort.

24 REACTIES

 1. Deze Gasten Gaan Van Uit Dat Er Overal Wordt Gestolen. Mik Punt Is In De Regering. De Surinaams Overheid.. Als Er In De Overheid Gestolen Wordt Zonder Gestraft Te Worden Nemen Ze ook De Kans.

  Liever Goed Gejat Dan Slecht Betaald.

  Confucius (chinese filosoof) 479 v. Chr


  Maak melding

 2. Als men van mij 1 fles Parbo bier of 1 fles Borgoe rum.zou stelen, zou ik dat binnen 24 uur opmerken. Maar aan een boom.zo volgeladen, mist Tjan een jaar lang een paar honderd flesjes drank niet ‘Fu san ede Tjan e span en ede’, hij heeft duidelijk te veel van die troep in zijn bezit.


  Maak melding

 3. Ik Ken Deze Winkel Heel Goed Er Werken Helemaal Geen Creolen Daar.
  Vanaf Het Begin Had De Organisatie Voor Gekozen Om Alleen Maar Hindoestanen In Dienst Te Nemen.

  Ik Kan Je Nog Drie Bedrijven Op Noemen Waar Men Geen Creolen In Dienst Wilde Nemen.
  Ze Hadden Toen Besloten Om Alleen Maar Hindoestanen En Javanen In Dienst Te Nemen.

  1 Georganiseerde Chaos Qua Diefstal

  Ik Geef De 2 Bedrijven Nog Anderhalf Tot 2 Jaar Worden Ze Failliet Verklaart


  Maak melding

 4. Triest maar liever bij de rijken dan een moeder met kindje op de fiets, haar tas trekken of van een oma.
  De lonen zijn ook belachelijk dan krijg je dit. Als je je mensen goed betaald willen ze hun baan niet kwijt


  Maak melding

 5. En deze meneer Tjan protesteren tegen de verhoging van omzetbelasting, terwijl zijn grootste probleem niet buitenshuis, maar binnenshuis was.
  Ja door die dagelijkse koersverhoging gaan zijn medewerkers dagelijks in koopkracht achteruit en dan zoeken ze op deze manier compensatie.
  De beste salarisverhoging is natuurlijk koersverlaging.
  Als ezelsbruggetje mad dienen de beroemde formule: MV=PT
  M= money
  V= Velocity
  P=prijs
  T=trade


  Maak melding

 6. Dat ze alleen maar Hindoestanen in dienst nemen zegt al genoeg over zulke bedrijven. Dat er zulke bedrijven nog steeds in Suriname is, vind
  ik onvoorstelbaar. Na al die eeuwen zijn blijkbaar nog steeds niet iedereen van overtuigd dat Suriname een multiculturele land is …Als oorspronkelijk bewoners de Indianen. Dat de arbeiders hun bestelen heeft niks met rassen te maken. Het is niet goed te praten, maar ik ken deze medewerkers hun financiële situaties niet. De mensheid is geneigd om altijd te overleven in welke situaties dan ook. Ik hoop niet dat deze medewerkers voor zelf gebruikt zoveel hebben.gestolen. Dan hebben ze alleen maar drankorgels in dienst genomen.


  Maak melding

 7. Al die vele jaren paarse regering hebben van heel veel Surinamers criminelen gemaakt. Zelfs wetsdienaren stelen nu dus burgers denken dat ze vrijspel hebben.


  Maak melding

 8. Hindostanen geven de voorkeur aan sterke drank….DARU en voelen zich daarna verheven boven de rest van de bevolking. Het is daarom niet vreemd dat deze broeders ervoor kiezen in een drankwinkel te werken met alle gevolgen van dien. De waarheid moet eens uitgesproken worden…..of niet. Als ze thuis komen is het geld op en rammelen zij hun vrouw…als die wegloopt en er geen geld meer is om te zuipen is de BOSJE BRUG de uitkomst….JIJ NU.!


  Maak melding

 9. @Franco 11 op welk planeet leef jij. Jij hebt het over Daru hindostanen maar loop eens door Su dan zie je in of bij elke Chinese restaurant of winkel allemaal zwarte mensen met hun bier of goedkope Agoe ede cognac staan drinken en andermans dochter of vrouw lastig vallen. Jij kan het niet hebben dat de meeste hindostanen zich een goede fles drank kunnen permitteren want dat zie je als verheven boven anderen. Dus Franco hou je bij je goedkope indiaanse cassierie en stop met je hindostanen haat of probeer een keer een goede wiskhy, proost Frankie! !!!!


  Maak melding

 10. Geen enkele regering kan van iemand een dief of crimineel maken, als die persoon het zelf niet wil. Ik wil daarom niets horen over tien jaar paarse regering of welke regering dan ook, die ervoor gezorgd heeft dat deze dieven van hun werkgever zijn gaan stelen.


  Maak melding

 11. IVANOF LIMBURG 12 augustus 2021 At 13:51
  Ik Ken Deze Winkel Heel Goed Er Werken Helemaal Geen Creolen Daar.
  ===========================================

  Het zou wellicht aan de perceptie van deze bedrijven die je kent kunnen liggen, dat zij de creolen helemaal niet betrouwbaar vinden.


  Maak melding

 12. Sabaku als er geen creolen werken maar andere mensen dan slaat die hele selectie nergens op want al die mpp arbeiders stelen op een gegeven moment.

  Daarom hebben slimme mensen robots ontwikkeld zodat mensen overbodig worden. Geen gelul met cao, pauzes, loon, ziekte, etc.


  Maak melding

 13. Is het jullie ook opgevallen dat de reacties op sociaal media met de dag racistiser worden En wij maar roepen dat Su het enige land in de wereld waar een Moskee en Synagoge naast elkaar zijn Schijn bedriegt


  Maak melding

 14. Ik ken wel een paar bedrijven waar hindoestanen vredig met elkaar werkten zonder noemenswaardige incidenten. Maar toen maakte de eigenaar een cardinale fout door een creool in dienst te nemen en vanaf dat moment ging alles bergafwaarts in ht bedrij wat personeel aangelegenheden betreft omdat die creool dacht dat ht uitsteekt boven de vredige hindoestanen qua gelul in ht nederlands en hebberig zijn.
  Ik neem nooit never een stront creool in mijn goedlopende bedrijf.


  Maak melding

 15. debby was jij soms een van die slaven , zowel bij JAHI en bij De EENHEID , nou dan hebben ze jou goed te pakken gehad , maar je kon geen drank stelen want dat hebben ze bij die bedrijven niet , jammer he


  Maak melding

 16. ==========
  Messi
  12 augustus 2021 At 23:54
  Is het jullie ook opgevallen dat de reacties op sociaal media met de dag racistiser worden En wij maar roepen dat Su het enige land in de wereld waar een Moskee en Synagoge naast elkaar zijn Schijn bedriegt
  ========

  Dat de moskee en synagoge buren zijn is gewoon historisch zo gegroeid.
  Dat heeft weinig te maken met mensen hun vooroordelen en (achterlijke) racistische insteek.

  Mensen komen in Suriname niet aan elkaars geloof maar op elk ander gebied weten ze wel te kankeren op elkaar. Als de politiek ook telkens etnisch verdeeld is, dan gaat de bevolking ook precies zo zijn. 1 pot nat, achterlijk gedoe. Daarom komen buitenlanders hier plunderen en gaan vooruit. Domme Surinamers helpen die buitenlanders ook nog om hun eigen land te vernietigen.

  We zijn niet 1 volk. Dat is een illusie.
  Mensen zingen het volkslied maar maken de tekst niet waar. Vaderlandsliefde? Mijn mars!
  Als je echt van je land houdt dan doe je er alles aan dat het echt beter word voor jou en het nageslacht. Maar heel consistent gebeurt dat op vele vlakken niet.


  Maak melding

 17. Taurus, jouw verhaal is duidelijk verzonnen; welke werkgever zal het toestaan om de sfeer binnen zijn goed functionerend bedrijf te laten verpesten door één klootzak (van welk ras dan ook), terwijl hij die klootzak gewoon kan bedanken? En als jouw verhaal toch waar mag zijn, dan pleit dat niet voor de Hindoestanen als geheel, dat zij zich zo makkelijk op de kop laten zitten door slechts één Creoolse klootzak.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.