VIDEO: ‘Adviseur kabinet president niet belast met bouw markt Nickerie’

22
'Adviseur kabinet president niet belast met bouw markt Nickerie'

Sarwan Badjalala, adviseur Materieel en Logistiek van het Kabinet van de President van Suriname, is niet belast met de uitvoering van de bouw van de moderne markt in het district Nickerie. Arun Hardien, directeur Politieke en Beleidsaangelegenheden van het kabinet zegt naar aanleiding van vermeende uitgelekte documenten dat er absoluut niets aan de hand is.

Volgens de functionaris gaat het om een eenvoudige communicatie die wordt uitgevoerd naar aanleiding van een ontvangen projectvoorstel. “Het is niet zo dat Badjalala de uitvoering zal doen en 5 miljoen US zal ontvangen”, aldus directeur Hardien.

Hij zegt dat het document zijn oorsprong vindt in een aantal activiteiten en verwijst naar december 2020 toen de Surinaamse president het Project Management Team in Nickerie installeerde. Dit team kreeg de opdracht om projecten te identificeren door en voor Nickerie en die relevant zijn voor de ontwikkeling van het district. Er werden 33 projecten geïdentificeerd en ingediend voor goedkeuring.

Een van de prioriteiten was de bouw c.q. renovatie van de openbare markt Nickerie. Hiervoor mochten er projectvoorstellen worden ingediend. Recentelijk ontving het Kabinet van de President zo’n projectvoorstel. De procedure is dat het staatshoofd zich bij binnengekomen documenten laat adviseren door een team, in het bijzonder door de adviseur die bekend is met de materie.

Badjalala is adviseur Materieel en Logistiek. Het projectvoorstel werd eerst naar hem gestuurd voor zijn inzichten en advies, die hij als zodanig heeft vervat aan de president. Vervolgens is het document met het toegevoegde advies bekeken binnen het managementteam van het kabinet en goedgekeurd voor verdere uitvoering.

Directeur Hardien benadrukt dat aan adviseur Badjajala goedkeuring wordt gegeven voor het projectvoorstel onder duidelijke aantekening dat de verdere uitvoering zal dienen geschieden conform de vigerende overheidsregels en in overleg en samenspraak met alle actoren die bijkomen kijken.

De kabinetsdirecteur zegt dat het nu slechts de voorbereidingsfase betreft. De volgende fase is die van uitvoering conform de gebruikelijke overheidswetgeving en -regelgeving voor de uitvoering van grote projecten.

22 REACTIES

 1. De weg van Coronie naar nickerrie maken ze met oude straatstenen en men praat over opzetten nieuwe markt.
  Ik vraag me af waar deze adviseurs hun hersenen zitten als ze hebben.
  Straks komt en gast geen enkele vrachtwagen nr nickerie


  Maak melding

 2. debby , jij lult weer daar van uit de bijlmer , die oude straatstenen zijn paars gekleurd en de gaten in de wegdek zitten er al jaren en nooit is er iets gedaan aan herstellen van die weg , dus zit niet te lullen

  en die markt in Nickerie is toekomst plannen , maar je moet natuurlijk nu alvast plannen maken anders is de toekomst heel ver weg , maar ja dat begrijpt je toch niet


  Maak melding

 3. Het allemaal bla, bla, bla. De overheid heeft geen geld om afbetalingen te verrichten. Maar het een en ander wordt stiekem voorbereid volgens de vigerende overheidsregels. In feite is de deal al gesloten.De uitvoerder heeft reeds alle inside informatie reeds ter beschikking en zal de klus krijgen. Dit proces is niet eerlijk. Het zijn kampioen misleiders.Zit henninbde genen. Waarom staat de klus niet open voor een Caricom bedrijf uit Trinidad, Guyana, Jamaica,enz.


  Maak melding

 4. @cornelis,goed gezien de paarse ratten hebben dat gedaan, nu doen de oranje ratten hetzefde;FAMILY AND FRIENDS.Een heel modern markt waar de adviseur $5miljoen dollar opstrijkt,en wat about de afzetmarkt?? mony no de ,,,welk volk gaat daar inkopen doen als hun portemonnee leeg is? A regering diesie na srefie ka ai lonto.Comedianen in het Surinaamse circus die het volk keer op keer voor de gek houdt;,,, Maar een ding weet ik zeker het volk lacht echtmee en huilt ook mee met de comedianen,zonder het besef dat ze voor de gek gehouden worden,hahaha…ik lach het laatst.


  Maak melding

 5. De zoveelste uitgelekte documenten die op social media worden verspreid, alleen maar om de regering een hak te zetten.
  Conclusie: er zit een ongeschoolde paarse mol bij het kabinet.

  En wat doen jullie?
  Het hele prince2 projectmanagement ‘boek’ tot in detail uitleggen. Doe dit nou niet. Ga jezelf niet iedere keer verontschuldigingen voor de onkunde en rancuneuze handelingen van mollen.

  Bovengenoemde werkwijze is bekend bij kenners, niet iedereen hoeft alles te weten.

  Pak nou eens een keer die verraders aan!
  Wie is dat nou? Wie heeft toegang tot deze stukken. Wie heeft het laatst ingelogd en wie heeft het stuk gedownload.
  Hoe kun je nou werken met bloedzuigers die continu een mes in je rug steken.
  Doe er iets aan!


  Maak melding

 6. Als men had geluisterd, naar deze meneer, zou men begrijpen dat er nog geen aanbesteding heeft plaats gevonden. Dit zijn de eerste contouren van een plan. Ik kan mij voorstellen, dat vanwege het feit dat er in de afgelopen 10 jaar zoveel gefraudeerd is dat men al gelijk denkt aan vriendjes politiek.


  Maak melding

 7. Erg zitten idd nog paarse ratten overal, die de boel willen frustreren en nog toegang hebben tot alles. Bv melding Linscheer als adviseur nationale veiligheid. Is het al veilig? Sjat lont sjinnie, dient nog alle stempels, etc heeft en inzicht in alle looplijnen op het kabinet. Hij heeft het zelf opgezet.
  Dus haalt alle paarse ratten weg van de vitale posten en dan ga je zien, hoewel deze zaken sneller en beter zullen verlopen. Maar dan gaan ze moord en brand schreeuwen in ocer en leonsberg. Moord en brand methode kent opa D al. Heeft hijs zelf toegepast.


  Maak melding

 8. Persoonlijk vind ik dit een prachtige markt, maar bij mij rijzen ook de nodige twijfels. Is dit niet te veel van het goede voor de Nickerianen en zullen ze als goede huisvaders en -moeders voor de markt zorgen.
  Ik verwijs naar het Seedorf stadion. Dat was ook teveel van het goede en de Surinamers hebben het gewoon laten verpauperen.
  Nu is er sprake van een overgang van een primitieve markt naar een supermoderne markt. Kunnen de Nickerianen deze overstap wel aan of gaat het dezelfde weg op als het Seedorf stadion.
  Ook hebben andere reageerders de pijnpunten reeds aangehaald. Geen geld en slechte toevoerwegen. Suriname heeft intussen snelwegen nodig om mensen en goederen heel snel van A naar B te vervoeren.
  Wat in deze beter zou zijn is de bestaande markt opvijzelen . Maak eerst een dam ter voorkoming dat de hele markt in de Nickerierivier verdwijnt.
  Begrijp me niet verkeerd: Ik gun die Nickerianen die prachtige markt, maar de Surinamers moeten eerst gaan leren om anders te denken en hun dingen beter te gaan waarderen. Is er reeds een onderhoudsplan? gedenk: onderhoud is behoud.


  Maak melding

 9. In Dit Project Is Er Bijna 1 Miljoen $$ Us Verduisterd
  Dit Project Koste 4.1 Miljoen Us Maar Ze Hebben Voor 5 Miljoen Us In Gediend

  Wat Is Jou Definitie Van Stelen


  Maak melding

 10. Beste Mensen

  It Zou Goed Zijn Als We Suriname Terug Zouden Geven Aan De Natuur.
  Een Natuur Reservaat Zie (seringeti afrika) Zou Een Perfect Idee Zijn.


  Maak melding

 11. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  VIDEO: ‘Adviseur kabinet president niet belast met bouw markt Nickerie’

  Mooi ontwerp. Maar!!!
  @john 12 augustus 2021 At 10:35
  Ik ben het volkomen eens met je reactie.

  Ik dacht ook direct aan een mooi ontwerp voor het bouwen van een nieuw Hoofdbureau van het KPS te Paramaribo.
  Wat gebeurt er tot op heden met het niet afgebouwde complex?
  Ik hoor niemand in Suriname hierover vragen stellen.
  Wat is het probleem in deze?
  Het is gewoon KAPITAAL VERNIETIGING.
  Heel jammer hoor.


  Maak melding

 12. Die oude markten zijn passe net als ezels karren. Kijk maar naar de openbare markt in Paramaribo. Als er ooit daar brand uitbreekt gaan er honderden doden vallen. En wat doet de brandweer eraan? Niets.


  Maak melding

 13. Kan je je de uitspraak van de VHP DNAleden tijdens het vorig regiem nog heugen dat waar er rook is er vuur is??? Natuurlijk vinden jullie dat dat nu niet het geval is. Maar elke keer weer moeten deze varkens zich verontschuldigen en in allerlei bochten wringen om een uitgelekt OFFICIEEL document die hun ware intenties blootleggen. Wel we zullen zien hoe lang dit geval in de doofpot zal zitten naast al die andere schandalen. Soso fufuru dagu!!
  @John: Je vindt het persoonlijk een prachtige markt? Dat naar aanleiding van dit plaatje? Niet eens een 3D voorbeeld of een virtuele wandeling door het “prachtige”gebouw? Je bent wel gauw tevreden. En zo werken wij al jaren in Suriname. Iemand tekent wat, dient het in en krijgt er 5 miljoen voor, een bedrag dat hoger is dan de geschatte kosten, met geld dat uit de zakken van het volk is geklopt!!


  Maak melding

 14. Meneer John, ik zal proberen dit te verduidelijken vanuit mijn eigen perspectief.

  Als ik ‘zeg’ Bazaar zoals in Turkije of simpelweg de Beverwijkse Bazaar of de Flee market en streetfood markets, dan hoop ik dat dit meer gaat leven. Uiteraard iets moderner.

  Dit project is onderdeel van een programma voortvloeiende uit een bepaalde visie & strategie.
  Combineer dit met de brug naar Guyana, verbetering van de infrastructuur, Guyanese vissers en een 3 landen(de Guyana’s) pakket toerisme, export, plus verschuiving vd economische bedrijvigheid naar Nickerie en Albina, Commewijne misschien herstel Wageningen etc etc.

  Als je goed oplet zit er een visie achter, met aan elkaar gerelateerde projecten. Er zijn 33 projecten ingediend door de Nickerianen.

  Ik weet niet alles, maar dit is wat ik zie.


  Maak melding

 15. Debby 12 augustus 2021 At 01:49
  De weg van Coronie naar nickerrie maken ze met oude straatstenen en men praat over opzetten nieuwe markt.
  Ik vraag me af waar deze adviseurs hun hersenen zitten als ze hebben.
  Straks komt en gast geen enkele vrachtwagen nr nickerie
  ==========================================================

  Debby, dat is ook de reden waarom je niet mag mee lullen op staats niveau. Het is te hoog gegrepen voor je. Dus alvorens je commentaar levert, laat je eerst goed informeren.
  Geld ook voor je holmaatje RobG.


  Maak melding

 16. Welke gek heeft dit plan mogen indienen en welke idioten laten het doorgaan naar een volgende fase.

  Een overdekte markt van twee verdiepingen in Nickerie waar ruimte genoeg is, is bizar, duur en ondoelmatig. Een verdiepingsvloer, trappen, lift en of hellingbaan zijn veel kostbaarder dam een dak op poten en een vloer op maaiveld. Denk even aan de bevoorrading en de veel lagere huur die een verdieping op brengt omdat de kopers eerst langs de verkopers op de begane grond komen.

  Dit soort planners direct naar huis sturen. Hun salaris betaal je 10 maal, 1 maal voor slecht werk en 9 maal door veel te dure oplossingen.

  Eerst nadenken en plannen en dan een ontwerpje maken en niet anders om eerst tekenen en bouwen om er dan achter te komen dat niemand op de verdieping wil huren.
  In NL Winkelcentra betalen de huurders op de begane grond vele malen meer dan die op een verdieping.

  Bouw een groot dak met zonnepanelen heeft u dubbel gebruik.
  $ 5.000.000 voor zo iets is minimaal 2,5 mio te veel.


  Maak melding

 17. Ja Lucien, Een 3d voorstelling kan niet op papier geprojecteerd worden, dus moet ik voor mijn beoordeling uitgaan van een foto, maar is het jou niet opgevallen dat dit een foto is van een 3D model. ik ben gelukkig niet degene die dit project moet beoordelen want dan zou ik het model grondig bekijken en gelet op de prijs moet het iets goeds zijn.


  Maak melding

 18. velen denken hier dat volgende week die markt geopend wordt en ze kunnen gaan markten , nou succes , denk er aan dat groente en fruit duur is , maar ja als je paars geld hebt kun je het wel betalen en is het wel een ritje waard van Paramaribo naar Nickerie , maar pas op voor die paarse kuilen want voordat je weet lig je op zijn kop met je wagen en bereik je Nickerie niet , maar ja dan kunnen de plaatselijke bewoners het kopen voor een prikkie


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.