Suriname heeft slechtste vaste breedband internet uploadsnelheid in regio

23
Telesur internet storing nog niet verholpen, werkzaamheden bezig

Suriname heeft de slechtste vaste breedband internet uploadsnelheid in de regio. De downloadsnelheid van het breedband internet is de op één na slechtste. Aan de andere kant scoort Suriname wel goed met de mobiele breedband snelheden. Dat blijkt uit een onderzoek van ICT platform ICT Pulse gebaseerd op cijfers van juni 2021.

Van de 16 Caribische landen die zijn opgenomen in de Global Speedtest Index, liepen de vaste breedband internet snelheden sterk uiteen, zoals in het plaatje hieronder te zien is. De download snelheden varieerden van 6,80 Mbps in Cuba (laagst) tot 114,40 Mbps in Barbados (hoogst) en 43,87 Mbps gemiddeld over de hele groep van landen.

Als het gaat om upload snelheden, werd de laagste snelheid geregistreerd in Suriname op 6,05 Mbps en de hoogste in Barbados, op 61,65 Mbps. Over de hele Caribische groepering was de gemiddelde uploadsnelheid 21,07 Mbps.

Testresultaten voor vaste breedband internetsnelheid voor juni 2021 voor geselecteerde Caribische landen (Bron: Ookla via ICT Pulse)

Met betrekking tot de mobiele/cellulaire breedband internetsnelheid is minder data beschikbaar en kunnen slechts 6 landen vergeleken worden. De mobiele/cellulaire downloadsnelheid varieerde van 19,44 Mbps in Haïti tot 40,41 Mbps in Jamaica, en was gemiddeld 32,30 Mbps in de steekproefgroep.

Met betrekking tot uploadsnelheden werd de laagste snelheid geregistreerd in de Dominicaanse Republiek, met 9,25 Mbps, en de hoogste snelheid, 14,62 Mbps, werd geregistreerd in Suriname. In de zes landen was de gemiddelde uploadsnelheid 11,52 Mbps:

Testresultaten voor mobiele/cellulaire breedband internetsnelheid voor juni 2021 voor geselecteerde Caribische landen (Bron: Ookla via ICT Pulse)

23 REACTIES

 1. Waarin het 17 rijkste land van de wereld klein kan zijn. We moeten ons schamen, zelfs Haiti met de tot voor kort veplichte herstelbetalingen aan Frankrijk als een molensteen om haar nek, een recente aardbeving, meerdere orkanen en een vermoorde president achter de kiezen, doet het op dit gebied beter dan Suriname.


  Maak melding

 2. Cornelis je slaat de juiste spijker op zijn kop , wij met zijn allen betalen heel veel , en krijgen veel shit terug , en hier hebben we geen breedband maar gewoon smalle band


  Maak melding

 3. De internetverbindingen in Suriname worden bewust dichtgeknepen. Er is geen concurrentie op de vaste internetverbindingen. Mondjesmaat laat men verschillende snelheden toe. Wie meer internet wil zal ook meer moeten betalen.


  Maak melding

 4. Hogere snelheden nergens voor nodig. Wat moet de gemiddelde Surinamer met hogere i-net snelheden? De hele dag achter de pc om naar porno films te kijken ?
  De meesten liggen nu al de hele dag in de hangmat met een fles borgoe.
  Suriname doet er goed aan om niet mee te dien aan de hectiek die het i-net heet!
  Ik zit ook op de laagste snelheid en het werkt prima Telesur!


  Maak melding

 5. En hoogste aantal personeel die je met geen moer kan helpen.
  Ik zal 1 van de 1 ste zijn als er nieuwe provider komt.
  Hebben abonnementskosten stiekem verhoogd vorig jaar okt
  Ze mogen failliet gaan. Waardeloos zijn ze. Je betaald ze bloedgeld


  Maak melding

 6. Ik geloof erg weinig van wat er daar al gescreven is. Als een zakenman die regelmatig met mensen rond the wereld een gesprekt houd kan ik met zekerheid zeggen dat de 4G in Suriname uitstandig is. Ik kan een storingsloze gesprek via video met mensen buiten Paramaribo houden. Dat is beter dan ik kan krijgen met zaken buiten the stad in Taiwan, China, enz.


  Maak melding

 7. De ndp mini-ster tjang had een lening bij china genomen om de telesur te upgraden.Al het geld is besteed om alle chinese winkels met cameras te voorzien en telesuur was niet mee geholpen.


  Maak melding

 8. Het is de hoogste tijd dat Telesur meer zendmasten en verbindingsapparatuur plaatst, want dat is een van de oorzaken van het probleem.
  Deze antennes hebben twee functies. Het zenden van gegevens naar je telefoon toe, en het ontvangen van gegevens die je telefoon verstuurt. Ze zijn dus verantwoordelijk voor het upload- en downloadverkeer. Deze sectorantennes worden voornamelijk gebruikt voor mobiele communicatie, maar kunnen ook voor andere doeleinden worden ingezet
  Deze antennes zijn passief. Dat houdt in dat er (bijna) geen actieve onderdelen in de antennes aanwezig zijn.
  Vroeger hingen de zenders altijd in de kasten onderaan de zendmast. Vanaf hier werden dikke coax-kabels de zendmast in getrokken, welke bovenin de mast werden verbonden met de antennes. Naar mate efficientie steeds belangrijker werd om hogere snelheden te halen bleek dat dit problemen met zich meebrengt. Deze lange coax-kabels hebben namelijk vrij veel signaalverlies. Een van de laatste technieken om signaalverlies en overmatig stroomverbruik tegen te gaan is de actieve antenne. Een actieve antenne is een antenne met ingebouwde zenders en ontvangers. In feite is dit een antenne met ingebouwde RRU. Deze antennes sluit je dus niet meer aan met coaxkabels, maar met glasvezel en stroomkabels. De rest gebeurt in de antenne zelf.
  Naast snel glasvezel internet of een snelle ADSL (of andere breedband) aansluiting, is het ook verstandig even bij de apparatuur thuis stil te staan die je gebruikt of gaat gebruiken. Is je computer oud? En je netwerkkaart? Je modem? Als die factoren niet up-to-date zijn, is zelfs snel internet niet heel vlot.


  Maak melding

 9. Popo: nooit van de term outsourcing gehoord? Dat is o.a. dienstverlening doen in een land voor klanten in het buitenland.
  Ik wilde een administratiekantoor in Suriname beginnen voor buitenlandse bedrijven, zoals India. Ook wilde ik een bedrijf in Suriname beginnen om producten via Internet te verkopen aan buitenlandse klanten. Plannen niet doorgegaan vanwege een krakkemikkerige internetverbinding en een klote postverzorging vanuit Suriname. Buitenlandse klanten kunnen niet maandenlang wachten op hun bestellingen. Dit zijn slechts twee voorbeelden ter illustratie hoe ver Suriname achterloopt.
  Nog een voorbeeld?. In Luxemburg heb je binnen 1 dag een N.V. opgericht. Ik heb in Suriname in 2008 6 Nv’s opgericht
  Ze zijn nog steeds in oprichting. I.O.
  ik begin te geloven dat Notaris Rodriques mij belazerd heeft, net als landmeter Wijdenbosch met mijn grondaanvragen. ja , soms wordt je gedwongen om namen te noemen.


  Maak melding

 10. Cornelis: het gaat over de snelheid kan jij tv kijken in 4k nee nee.
  Dat is het probleem tegenwoordig is het iptv.Snelheid niet goed dan loop alles vast.Be smart.


  Maak melding

 11. RobGay….jouw grootste kwaliteit is, jezelf dagelijks bewijzen als de grootste onbenul die er op deze aardkloot rondloopt, met je gehersenspoelde, paranoide, paarse lulkoek.


  Maak melding

 12. @ john

  Wat vervelend voor jou en de nare ervaringen die jij met genoemde heren ondervonden hebt, komen mij bekend voor. Helaas is dit de mentaliteit van Surinamers. Onder koloniaal bewind ging veel goed totdat de creeol op een dag wakker werd en dacht … he wat de Nederlanders kunnen, kunnen wij ook ….
  Verder commentaar overbodig!
  Daarom ben ik ook zo blij dat Santokhi nu leider van dit land is. Ik hoop op betere tijden


  Maak melding

 13. Aanvulling: Zolang Telsur niks doet aan de krakkemikkige verbinding, zullen buitenlandse investeerders wegblijven. Immers, welk hedendaagse onderneming kan het stellen zonder een snel en betrouwbare internetverbinding??
  Kortom, Suriname heeft nog een lange weg te gaan en zal infrastructureel nog heel veel moeten investeren teneinde de ideale situatie te creëren voor zowel de consument- als de multinational.


  Maak melding

 14. Volgens mij heeft Stanga een punt.

  4G = 4G. Ligt het niet aan de verouderde apparatuur(modems, routers) en software. Ik bedoel met een windows7 en een oude modem, kun je niet veel en zijn de snelheden inderdaad traag.

  Met een oude of ‘van een vrachtwagen gevallen’ smartphone, lukt het ook niet omdat je de nieuwste software niet (legaal) kunt installeren.


  Maak melding

 15. Popo Jantje, het is makkelijk om met racistische verklaringen te komen om de toestand waarin Suriname zich nu bevindt te verklaren. De echte oorzaken achterhalen, daarvoor moet je echt onderzoek doen, maar dat is voor iemand die zichzelf Popo Jantje noemt, natuurlijk te veel gevraagd.
  Als het Hindoestaan zijn garant stond voor de economische ontwikkeling van een land, moest India het meest ontwikkelde gebied in het universum zijn. Dat India momenteel niet het meest ontwikkelde land op aarde is, valt met de ijver of luiheid van Indiërs niet te verklaren. Waar het wel mee te maken heeft? Daar zouden we eerst onderzoek naar moeten doen en niet met een racistische verklaring komen aanzetten. En hetzelfde geldt natuurlijk ook voor Suriname (en de rest van de wereld).


  Maak melding

 16. Noem Mij Ns 1 Ding Waar Wij In It Caraibische Regio Goed Scoren .

  Van Journalistiek Tot Landbouw. Van Onderwijs Nivo Tot De Medisch Zorg
  In De Regio Staat Ons Land Qua Ontwikkeling In Het Rood

  De Komende 10 Jaar Zie Ik Er geeb Verandering In


  Maak melding

 17. Henkes
  12 augustus 2021 At 12:05
  Popo Jantje, het is makkelijk om met racistische verklaringen te komen om de toestand waarin Suriname zich nu bevindt te verklaren. De echte oorzaken achterhalen, daarvoor moet je echt onderzoek doen, maar dat is voor iemand die zichzelf Popo Jantje noemt, natuurlijk te veel gevraagd.
  Als het Hindoestaan zijn garant stond voor de economische ontwikkeling van een land, moest India het meest ontwikkelde gebied in het universum zijn. Dat India momenteel niet het meest ontwikkelde land op aarde is, valt met de ijver of luiheid van Indiërs niet te verklaren. Waar het wel mee te maken heeft? Daar zouden we eerst onderzoek naar moeten doen en niet met een racistische verklaring komen aanzetten. En hetzelfde geldt natuurlijk ook voor Suriname (en de rest van de wereld).

  Feit is dat India op eigen krachten vooruit komt en niet de handen ophoudt. Noem jij mij een land in Afrika dat welvarend en onafhankelijk is en geheel op eigen benen staat. Voor de creool is iemand die keihard de waarheid zegt direct een racist terwijl ze zelf niet vies van racisme zijn.


  Maak melding

 18. Je bent, Henkes dom bezig als je nog niet weet hoe het komt dat India niet de ontwikkeling doormaakt. Misschien is het aantal inwoners van ruim 1 miljard ivm de 6 00.000 in Suriname een verklaring?


  Maak melding

 19. Popo Jantje, er is geen enkel land op aarde te vinden dat op eigen kracht alleen tot ontwikkeling is gekomen, alle landen hebben elkaar nodig en de rijkste landen op aarde hebben voor een heel groot deel hun rijkdom te danken aan het uitbuiten van andere gebieden, Afrika en India met name. En om een paar Afrikaanse landen te noemen, die op de goede weg lijken te zijn; Botswana, Rwanda, Ghana, Nigeria, Ethiopie en Kenya. D.w.z. dat er niet onverwachts iets kan gebeuren dat de ontwikkeling afremt. Niemand had twee jaar Covid kunnen voorspellen, niemand had de overstromingen in Duitsland of de hittegolven/branden in Griekenland zien aankomen. Stel dat deze natuurrampen drie jaar achter elkaar plaatsvinden, dan blijft er ook van deze landen niet veel over. Jij zal dan niet gaan roepen dat Duitsers en Grieken er niets van kunnen. De natuurrampen en de door koloniale mogendheden aangerichte rampen in Afrika zijn vele malen erger (geweest) dan wat er nu gebeurd in Europa en toch verwacht jij dat Afrika na 1 of 2 generaties die rampen al moet hebben overwonnen, terwijl bovendien de wereld economie nog steeds ten nadele van Afrika functioneert en ingericht is.

  Let op: ik maak er in tegenstelling tot jou, geen wedstrijd tussen Afrika en India van.


  Maak melding

 20. flyer 12 augustus 2021 At 10:36
  RobGay….jouw grootste kwaliteit is, jezelf dagelijks bewijzen als de grootste onbenul die er op deze aardkloot rondloopt, met je gehersenspoelde, paranoide, paarse lulkoek.
  =======================================================

  Goed gezegd, men kan dit niet vaak genoeg benadrukken.
  Geldt overigens ook voor die Debbie en die Lucien Ka….


  Maak melding

 21. Dat klopt helemaal. Suriname moet hierin echt gaan investeren, wil het ook een speler op de internationale markt worden. En er zijn goede en zeer bekwame ITC-ers in Nederland die graag willen helpen om alles goed op de rit te krijgen.👍✊ Sterkte en ga ervoor kabinet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.