Overheid maakt start met inventarisatie en uitvoerbaarheidsstudie diverse grote projecten

25
SRD geld uit Suriname

Woensdag is binnen de Raad van Ministers van Suriname gesproken over diverse grote projecten, die op landelijk maar vooral lokaal niveau, direct verbetering kunnen brengen aan de kwaliteit van leven van de gehele Surinaamse bevolking. Vanaf het niveau van de districtscommissarissen tot op ministerieel niveau worden diverse projecten geïdentificeerd en besproken.

De balans vinden tussen de besparingen aanwenden voor stabilisatie en anderzijds voor duurzame verbeteringen is een kunst die de regering met de meeste precisie aan het uitvoeren is. Het is goed te weten dat bij alle projectvoorstellen, eventueel na bespreking op het kabinet, steeds de gangbare wettelijke procedures in acht worden genomen. Processen van openbare aanbestedingen en gunningen horen daarbij ook tot de normale aanpak. De regering zal ook bij deze grote projecten rekening houden met de decentralisatiegedachte. Hierdoor zullen op diverse locaties in Suriname projecten worden uitgevoerd.

Hierbij zitten ook infrastructurele werken die ervoor zullen zorgen dat de ontwikkeling van de gehele natie ter handen wordt genomen: van het opzetten van een nieuwe markt in Nickerie, nog een brug over de Surinamerivier, tot middelbare scholen in het achterland. Op basis van de mogelijkheden en beperkingen zal deze regering de ontwikkeling van de gehele natie steeds waarborgen.

25 REACTIES

 1. Verhaaltjes en verder geen moer. Jullie lijken 1 nieuwe weg te asfalteren.
  $1 MILJOEN extra gaat de boef die de markt gaat bouwen en herstellen in nickerie extra krijgen. Openlijk stelen deze vervloekten.
  Koers moet omlaag voor beter leven. Het volk verpauperd. .


  Maak melding

 2. Nou debieus, 60 miljoen us voor een high way van ongeveer 10 km in para was zeker niet veel hé? En weet je wat de fabeltjeskrant was? De regeerakkoorden van opa D en de 500 projecten, die hij en zijn boevenbende hebben gerealiseerd. Welke? Dus jouw paarse afgod is de grootste VLOEK van Suriname na 1975


  Maak melding

 3. Leningen boefdraad 126 en Leningen huidige regering 0.
  Dus chapeau voor deze regering om al langer dan 1 jaar ZONDER Leningen de hele staat draaiende te houden, wat jouw paarse gotrofather en zijn criminele organisatie beng nakpanja. En nog steeds geldt PE A MONI DE EN PE BOEFDRAAD DE, JO PRAISE DJAMOE EDE


  Maak melding

 4. Geen luis om dood te drukken, maar toch grootse plannen.
  Wat dat betreft zie ik geen verschil met de vorige machthebbers.
  Maar ja, de bevolking kiest zelf voor ze; en dat zal voorlopig zo blijven. In Suriname weet een ieder het altijd beter dan de ander; en toch komt dat fcking land niet vooruit.


  Maak melding

 5. Het meest opmerkelijk bij laaggeschoolde Surinamers, is dat zij elke ontwikkeling of vooruitgang bekritiseren zonder te beseffen dat je elk initiatief die welvaart en welzijn kan verhogen moet koesteren omdat je er op den duur ook baat bij zal hebben. Het is moeilijk, verder kijken dan je neus lang is, is niet voor iedereen weggelegd maar wees eens positief want het land heeft 10 jaar stilgestaan en er wordt door deze regering keihard gewerkt om land en volk weer voorruit te helpen. Heb vertrouwen en zet je racistische denkwijze aan de kant, het gaat immers om je eigen land.


  Maak melding

 6. Het eerste infrastructurele project dat aangepakt moet worden, en dat staat hier niet aangegeven! Is de waterhuishouding in Suriname, alle verstoppingen opsporen in de riolen, de vele stinkende open gotro’s “liefst” dichten en vanzelfsprekend een studie die oplossingen aandraagt voor de stijgende zeespiegel. Het is wetenschappelijk aangetoond dat, dat proces onomkeerbaar is. Dus indien deze regering een goede job wilt doen, hoort dit zeker bij de top prioriteiten die het land aangenaam zullen maken.


  Maak melding

 7. Vhp kan mooie verhaaltjes hebben maar meer dan dat hebben ze niet. Laat Chan dat mislukt, afgekeurd gebouw op de hoek van de Gemenelzndsweg en wanicastraat afmaken. Die zg flitspalen van hem staan er nog en groen tot en met.
  De projekten die Bouterse hft uitgevoerd zijn er. En bewijzen hun nut.
  De markt van nick is er nog niet en men gaat $1 mil schoon maken.
  Dat gebouw dat ik zie is ook niet voor markt in nick. Past niet.
  Omdat zaken uitlekken wilt Nurmohamed alleen Vhpers op zn ministerie
  Hoe zit het met die bloedauto’s die gekocht moeten worden. Zo sjoemeld vhp.


  Maak melding

 8. Sommige EZELS blijven achteruit kijken, zoals duidelijk te merken is aan de reacties van bepaalde Forumleden. Wij zijn nu al bijkans twee jaar bezig met deze nieuwe Regering en EZELS leren uit voorbeelden door hun huidige lijders van deze Regering gegeven.
  Ik ben alleen benieuwd naar het RESULTAAT van deze belofte. Laat NU zien wat jullie zeggen of donder lekker op. Het Volk gaat ook met jullie afrekenen aan het eind van de RIT….EERDER OF LATER..


  Maak melding

 9. Het moge duidelijk zijn dat de Overheid geen social media afstruint om aan de eisen van klagende ndpleers te voldoen.
  Dat was een GEINTJE van mij.

  De Overheid beschikt over voldoende experts die een inschatting kunnen maken vd benodigde prioriteiten.
  Voor klachten gelieve contact op te nemen met SABI.

  Correctie op last vd overheid 😅🤭


  Maak melding

 10. Esmerald 12 augustus 2021 At 14:57

  Het moge duidelijk zijn dat de Overheid geen social media afstruint om aan de eisen van klagende ndpleers te voldoen.
  Dat was een GEINTJE van mij.
  ————————————————–
  Vuile vieze ORANGE SLET


  Maak melding

 11. Ga leren tellen paarse rat. Regering zit al bijkans 2 jaren. Je smoel en je go zijn één. Net als je gotrofather opa D en zijn criminele boevenbende. Wat heb jijzelf gepresteerd voor Suriname? Geen ene moer en dan anderen hier komen uitschelden voor slet., jo paarse djamoe ede.


  Maak melding

 12. @Boesskowtoe: Jij leutert over ontwikkeling. Heb je dan de doorsnee Surinamer gevraagd wat ze vinden en zien van de “ontwikkelingen” die deze bedriegers beweren te brengen?? Soso k’ka maar je bent zo afgericht dat je de realiteit van het leven in Suriname niet ziet! Maar maak je borst vast nat, het volk wordt steeds wakkerder en zullen afrekenen met deze liegende beesten!! Trouwens een van jou afgoden, Gajadien zei toch dat hij het geen liegen vindt wanneer hij in DNA niet de waarheid spreekt? Zo zie je maar weer, het liegen en bedriegen is cultuur in de VHP!


  Maak melding

 13. franco 11, wat voor iemand bent jij om Esmarald een vuiler vieze Orange slet te noemen, jij bent ongeschoold en lees je eigen reacties eens na , nou we denken dat je het niet begrijpt wat je zelf schrijft , ja dat komt omdat jullie baasje bouta jullie dom wilde houden en dat is die dictator gelukt , dus plaatst maar geen reacties meer want je kunt die stront beter naar je afgod bouta schrijven.
  WTK moet jou voorgoed verwijderen van dit medium.


  Maak melding

 14. WAT 12 augustus 2021 At 18:57

  franco 11, wat voor iemand bent jij om Esmarald een vuiler vieze Orange slet te noemen, jij bent ongeschoold en lees je eigen reacties eens na , nou we denken dat je het niet begrijpt wat je zelf schrijft , ja dat komt omdat jullie baasje bouta jullie dom wilde houden en dat is die dictator gelukt , dus plaatst maar geen reacties meer want je kunt die stront beter naar je afgod bouta schrijven.
  WTK moet jou voorgoed verwijderen van dit medium.
  ——————————————————————————————–
  BABOENG AAP….ik schrijf wat en wanneer ik dat wil……achterlijke BILLE LIKKER.


  Maak melding

 15. ☝Dit is een start, eindelijk een positief geluid dat er iets gaat gebeuren, jammer dat Opa D en schoonzoon het geld verkwanseld hebben🤔. Dat er voor deze projecten weer geld geleend gaat worden, jammer dan🤷‍♂️, ☝maar nu kan de lening terugbetaald worden. ☝Maar we blijven vooral positief, en al loopt het uit op een vijfjarenplan. Niemand heeft al die jaren met Opa D geklaagd, dus ook nu zullen we heel… heel… geduldig zijn, en hopen dat het allemaal goedkomt.🙏


  Maak melding

 16. Hoor je de reactie’s al van die markt die ze willen neerzetten?? Markt is geen mall. Ook nickerianen hebben kennis van bouwen. Geef mai en mae een markt waar ze niet bang voor zijn.
  Ze moeten met hun badslippers kunnen gaan verkopen.
  Al die boeven commissies en neppe groepen van management.
  En rovers slaan dagelijks toe. Op straat en in regering


  Maak melding

 17. Allemaal heel mooi, maar we willen ook inkomstenverhogende projecten zien !

  Er is weliswaar al een aanpak van illegale uitvoer, etc.

  Maar hoe zit het met de eigen productie en legale uitvoer ?
  Surinaamse producten zijn wereldwijd gevraagd. Surinaamse groente en fruit kan van een betere kwaliteit zijn dan Zuid-Afrikaans groente en fruit. Sowieso heeft Suriname een veel groter / breder aanbod.

  Suriname heeft potentie !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 18. @boesskowtoe… straight 2 the point ! Paarse krabben en ratten, zonder enig inzicht, nooit iets voor het land volk en land hebben gedaan dan klaplopen over rug van volk en land, zelfs BAAS is al moe van zulke parasieten en zal spijt hebben vandaag, niks nutten met een zgn “recht” om 2 tot 3 van hun uiteinden open t trekken … soso sensatie, willen ergens bij horen… je bent niks hou het bij die 2 tot 3 “rechten” . Vooral die die Hollandse uitkering trekkers en nl pakket ontvangers die schelden en die laag-verdieners ( met de uitzonderingen van medische situaties / overmacht ) die wel ruim gebruik maken van de alles… precies bosskowtoe, de grootste blaffers zijn die gene die het hardst schreeuwen langs de zijlijn maar zelf niet kunnen presteren … Maar ja ze kunnen eeuwig in discussie gaan, nothing to loose … vooral die mafkezen die beweren dat je niet achteruit moet kijken / verleden moet vergeten… NEE je moet weten waar je vandaan komt, waar je nu bent en waar je naar toe wilt… maar ja , sommigen zijn gefrustreerd uit welk nest ze komen… fijne avond ( ps diegene weten precies wie ik bedoel )


  Maak melding

 19. ha ha ha ha franco…. en luci….. , , inventarisatie en uitvoerbaarheidsstudie hebben jullie niet nodig , jullie kennen alleen maar…. de pin er in…. een paar keer op en neer…. en dan klaar is kees , zo gaat dat bij paarse ratten , en bij jullie gaat het sneller dan bij muizen en konijnen


  Maak melding

 20. Eerst nadenken en dan nog eens nadenken en dan de kansen en bedreigingen goed op een rijtje zetten en pas iets gaan doen als duidelijk is dat er resultaten verwacht mogen worden.

  Helaas zie je ook bij deze regering dat men eerst een plaatje maakt zonder nut en noodzaak te bepalen, de cashflow te onderzoeken en er prematuur een veel te hoog investeringsbedrag aan te verbinden. Zie Markt in Nickerie. Hoe moet zo iets rendabel gemaakt worden schijnt niemand zich af te vragen. Als men het budget maar kan verdelen onder de armen. De ene helft onder de linker arm de andere helft onder de rechter arm.


  Maak melding

 21. Schelden is een teken van zwakte@ franco.

  Op je pindadop of kalknagels getrapt? Knip die vieze vuile likdoorns van je.
  Als echte Surinaamse kan ik je ook een paar kouse mpp geven, yo paarse rottweiler zoon van een je weet wel.
  Maar ik doe het niet, ik hoop dat je vanaf nu een onderscheid kunt maken tss Fake en echt, PROEST!!!!


  Maak melding

 22. Para Express 12 augustus 2021 At 23:26
  Allemaal heel mooi, maar we willen ook inkomstenverhogende projecten zien !

  Er is weliswaar al een aanpak van illegale uitvoer, etc.

  Maar hoe zit het met de eigen productie en legale uitvoer ?
  Surinaamse producten zijn wereldwijd gevraagd. Surinaamse groente en fruit kan van een betere kwaliteit zijn dan Zuid-Afrikaans groente en fruit. Sowieso heeft Suriname een veel groter / breder aanbod.

  Suriname heeft potentie !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !@@@

  Para Express, “slim” Suriname heeft meneer Badjalala, die zit in ander zaken, die ziet alleen inkomstenverhogende projecten voor zijn eigen diepe zakken.
  Je moet eens een kijkje gaan nemen op het kabinet van de pres en vp, dan zie je pas wat voor soort figuren daar rondlopen, allemaal voor eigen belang.
  De vele zelf noemende presidentieel adviseur zijn geen hoge ambtenaren zoals gebruikelijk, maar groothandelaren, directeuren in verschillende branches en connecties met andere branches. Dus, dan weet je al hoe de “koek” verdeelt wordt. Niks strafrechtelijk fout, maar het is immoreel gedrag. Dit is de klare werkelijkheid, als je het vanuit NL leuk vindt of niet, zo lopen de meeste zaken hier.

  JoJo 13 augustus 2021 At 12:37
  Eerst nadenken en dan nog eens nadenken en dan de kansen en bedreigingen goed op een rijtje zetten en pas iets gaan doen als duidelijk is dat er resultaten verwacht mogen worden.
  Helaas zie je ook bij deze regering dat men eerst een plaatje maakt zonder nut en noodzaak te bepalen, de cashflow te onderzoeken en er prematuur een veel te hoog investeringsbedrag aan te verbinden. Zie Markt in Nickerie. Hoe moet zo iets rendabel gemaakt worden schijnt niemand zich af te vragen. Als men het budget maar kan verdelen onder de armen. De ene helft onder de linker arm de andere helft onder de rechter arm.@@
  JoJo, jij als doorgewinterde Suriname kenner, moet toch niet verbaast zijn bij zo’n klein “foefje” van deze regering. Deze werkwijze is gebruikelijk, maakt niet uit wie aan de macht is. Deze praktijken worden juist gezien als goed doordachte slimme bedenksels, zo je wilt constructies.

  Boesskowtoe, je doet het weer, door de laaggeletterden, nu laaggeschoolden, de schuld te geven, je krijgt ook nog bijval van de teruggekeerde Realitymastere Leek.
  Wie zitten in de top van de politieke partijen, wie zijn de ministers die corrupt zijn, wie regelt alle benoemingen voor familie en vrienden enz. zijn het de laaggeletterden die steeds klagen. Zijn het de laaggeletterden die het voor het zeggen hebben in Su.
  Neen meneer Bieeskowtoe, het zijn de zogenaamde hoogopgeleiden die door jouw gezien worden als de verlosser van alle problemen in SU. Laat het juist die groep zijn die voor veel ellende hebben gezorgd de laatste decennia. Vanuit je eigen bubbel reageren geeft een vertekend beeld. Het is niet zo dat men tegen de ontwikkeling is, als die er überhaupt is, maar tegen de manier waarop het toegaat. De regering heeft met verschillende maatschappelijke groeperingen te maken, die vertegenwoordigen ook burgers van het land.
  Wat jij bewijst is jouw kortzichtigheid en blindheid. De mensen hebben veel problemen en jouw tik op vingers slaat nergens op.

  ‘Heb vertrouwen (en zet je racistische denkwijze aan de kant), het gaat immers om je eigen land’.@@
  Precies Boesskowtoe, het gaat immer om je eigen land, jij als felle bestrijder van de NDP regering moet toch begrip kunnen opbrengen als er wordt geklaagd over de wijze waarop deze regering denkt te kunnen regeren, de klagers hebben net 10 ellendige en nutteloze jaren achter de rug.

  Zelf bij JoJo staan de wenkbrauwen kilometers hoog bij het zien van de werkwijze, en jij ziet de ontwikkeling vertragen door het vaak klagen van laaggeschoolden. Wees blij dat de laaggeschoolden de moeite nemen om te klagen.
  Klagen brengt correcties teweeg.

  realitymaster 12 augustus 2021 At 23:27
  @boesskowtoe… straight 2 the point ! Paarse krabben en ratten, zonder enig inzicht, nooit iets voor het land volk en land hebben gedaan dan klaplopen over rug van volk en land’.@@
  Realitymaster, na deze uitbarsting van banale gelul, willen wij graag vernemen als je de hr Makka van de Diaspora groep jouw financiële bijdrage ter beschikking hebt gesteld om te helpen de gewenste projecten te financieren, misschien werkt dit positief bij de anderen.👍 Dit is in de lijn die jij anderen graag voorhoudt.

  Oh ja Franco laten wij het netjes houden!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.