Chinese man vast voor mensenhandel en mishandeling landgenoten

10
Politieauto in Suriname
Voorbeeldfoto

De 57-jarige D.Y. is vorige week na goed onderzoek aangehouden door politie. De man van Chinese afkomst zou drie andere landgenoten onder valse voorwendselen naar Suriname hebben gebracht.

Een van de slachtoffers zou heel wat goederen en machines hebben gekocht en gestuurd naar Suriname om in de goudsector te werken. Naar verluidt zou de verdachte de mannen hebben voorgehouden dat hij een goudconcessie in het binnenland had, wat achteraf niet zo bleek te zijn.

Toen de mannen in het binnenland kwamen troffen ze heel wat andere zaken aan, dan wat hen was voorgehouden. De drie werden bedreigd, mishandeld en kregen niet op tijd te eten. De slachtoffers zagen kans weg te lopen en met behulp van andere personen werd aangifte bij de politie gedaan.

De zaak werd overgedragen aan de afdeling Trafficking In Person (TIP) van de Surinaamse politie, die het onderzoek overnam. De verdachte werd in beeld gebracht en vorige week aangehouden en in verzekering gesteld. Het onderzoek in deze zaak duurt voort.

10 REACTIES

 1. Van je eigen mensen moet je het altijd hebben. Heel veel Aziaten zijn onder valse voorwendselen naar Suriname gelokt.
  Sommigen werden net als de Afrikanen ontvoerd en verscheept.
  Libi sma takroe yere…

  Als je kijkt hoe veel mensen in HongKong wonen net kippen in hokjes in een appartement. Vreselijk.

  Libi sma takroe.


  Maak melding

 2. Ach reeds jaar en dag doen de Chinezen aan mensenhandel. Omdat wij hun taal niet verstaan is het moeilijk om er achter te komen wat er gaande is met deze gasten. Hun komen illegaal het land binnen met mooie beloftes terwijl die illegaal in de keuken werken totdat die een passport krijgen. Overal waar er veel chinezen zijn heb j van die illegal praktijken. Wake up guys smell the coffee.


  Maak melding

 3. Had Suriname Chinezen nodig als wij net zo hard zouden werken? Wie is 24 uur dag en nacht bezig met het aanleggen van wegen? Chinezen toch ?
  Het zijn niet alleen Chinese criminelen die in Suriname opereren ; ook Turken, Marokkanen, Colombianen Brazilianen en Nederlanders


  Maak melding

 4. ‘Alla busmeti e nyan ksaba, ma na konkoni wan e tyari a nen’. Volgens enkele racisten hier op WKN zijn er geen criminelen te vinden binnen de Aziatische gemeenschap en met name in.de Chinese gemeenschap


  Maak melding

 5. Popo Jantje , en je vergeet een bepaalde groep criminelen de ndp clan,
  en die chinezen kunnen ze beter allemaal terug sturen naar hun dictator , maar ze mogen niet terug komen zelfs niet als ze dood zijn


  Maak melding

 6. Criminelen oplichters komen in alle landen voor/ dus ook in Suriname?niet alle chinese zijn Criminelen hou op om meteen alle Chinees van Criminelen uit te maken


  Maak melding

 7. Hadden de zwartjes maar net zo een werkethos als de Chinezen dan was dit land al lang vooruit gekomen. De opbouw van een land jan niet alleen afhankelijk zijn van Aziaten terwijl de meerderheid (Afrikaanse roots) parasiteert.
  Ps. vrijheid van meningsuiting a la Astrid Roemer.


  Maak melding

 8. Aan de platte billen van de Chinezen kan je zien dat ze geen zitvlees hebben gekweekt. Aan de uitpuilende billen van de swarten kan je zie dat ze heel veel zitvlees hebben gekweekt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.