Julariastraat gerehabiliteerd dankzij burgerinitiatief

11
Julariastraat gerehabiliteerd dankzij burgerinitiatief

Tijdens een ceremoniële her ingebruikname van de Julariastraat, zijstraat  Gongrijpstraat, in Paramaribo Noord heeft minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) enkele specifieke zaken naar voren gebracht. De bewindsman zei dat Suriname nog te kampen heeft met een financiële crisis, derhalve deed hij een oproep op de samenleving een handje mee te helpen met de infrastructurele werken. De OW-minister voerde op donderdag 05 augustus 2021 ook aan dat vanwege het initiatief van de buurtbewoners de ondersteuning van het OW-ministerie onmiddellijk is toegezegd bij het rehabiliteren van de straat.

Raul Soekhlal, de trekker van dit project benadrukte dat de Julariastraat met een lengte van 90 meters al jaren in een zeer slechte staat verkeerde. Bewoners van deze straat besloten uiteindelijk zelf het initiatief te nemen en in te komen om het straatje te bestraten. Het OW-ministerie heeft na overleg de bewoners gebruikte straattegels beschikbaar gesteld. Ook is het ministerie ingekomen met een deel van het baanzand dat nodig was.

De bewoners zijn eveneens voorzien van de technische kennis, begeleiding en materieel, onder leiding van Naraindath Sitaram, coördinator afdeling Wegen sectie Paramaribo. De bewoners hebben bijgedragen met arbeid en het aanschaffen van base course en trottoirbanden. Echter is de samenwerking tussen de buurtbewoners productief en goed te noemen dat resulteerde in een vlotte aanpak om de rehabilitatie binnen afzienbare tijd succesvol uit te kunnen voeren.

De buurtbewoners zijn Harold Djasmadi en Clyde Sostrojoedo bijzonder dankbaar voor de buitengewone ondersteuning die zij hebben aangeboden. Zowel de trekkers van het project als de buurtbewoners van de Julariastraat en zijwegen zijn OW-minister Nurmohamed zeer erkentelijk voor de verleende medewerking. De straat heeft nu een breedte van 5 meters die degelijk voldoet aan de behoefte van deze specifieke straat en kijken uit naar de verdere ontwikkelingen die het ministerie zal realiseren.

“Ik heb de totale Surinaamse gemeenschap opgeroepen door burgerparticipatie een steentje bij te dragen. Daarom stel ik dit zeer op prijs dat jullie in deze moeilijke tijden zelf hebben willen inkomen om het probleem van de straat op te lossen. Namens het ministerie van Openbare Werken feliciteer ik jullie met de mooie veilige weg en hoop dat andere buurten dit zien en overnemen. Wij zullen kijken als overheid hoe wij onze bijdrage kunnen leveren”, zo sprak OW-minister Nurmohamed de bewoners toe.

11 REACTIES

 1. Kijk tegenstanders van de regering , en vooral franco11 , OW heeft samen met de burgers van de Julariastraat gerehabiliteerd deze burgers begrijpen dat OW het niet alleen kan en dragen zo hun steentje bij , deze burgers willen ook dat Suriname weer mooie straten krijgt .
  Een prachtig voorbeeld voor andere burgers.
  Een bewoner zei in een interview dat ze de slechte weg al vaak bij de vorige OW hebben aangekaart maar telkens kregen ze nul op rekest , dus franco 11 die minister van OW toen was die wel goed bezig dan en lapte hij kuilen , we zullen zijn naam maar niet noemen want dat is hij niet waard.


  Maak melding

 2. Team OW Riad Nurmohammed gaat Full Speed !
  Geweldig !


  Echter is de samenwerking tussen de buurtbewoners productief en goed te noemen dat resulteerde in een vlotte aanpak om de rehabilitatie binnen afzienbare tijd succesvol uit te kunnen voeren.

  “Ik heb de totale Surinaamse gemeenschap opgeroepen door burgerparticipatie een steentje bij te dragen. Daarom stel ik dit zeer op prijs dat jullie in deze moeilijke tijden zelf hebben willen inkomen om het probleem van de straat op te lossen. 
  …”

  Deze regering werkt aan bewustwording,
  deze regering werkt aan samenwerking,
  deze regering werkt aan eenheid !

  U krijgt een mooi Suriname terug (zie foto) !
  Maar first things first zei een goede leider !

  Wij werken aan een beter Suriname.
  Jij werkt toch ook mee.

  Tja go. Set kong !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 3. Het vertrouwen in deze regering is sterk. Wíj burgers, durven initiatieven te ontplooien en naar de autoriteiten te brengen.
  En zie dat wij gehoord worden.
  Het is erg fijn om in deze moeilijke situatie hulp te krijgen.

  Ons Suriname, wordt weer ons Suriname.


  Maak melding

 4. Wat een volksbedrog alweer! Follow the money en je ontdekt dat dit een showproject is van de VHP om het beschadigde imago van Nurmohamed op te vijzelen en natuurlik doen de trollen hier daar georganiseerd aan mee. De man blijft een waardeloze zak en onkundige minister! Het eeuwige excuus is dat moni no deh! Maar er lopen thans meer consultants en beleidsmedewerkers rond dan de afgelopen 40 jaar bij mekaar! Deze worden allemaal duur betaald ben nog gaat het berg afwaarts met het land!! Van partij loyalisten, DNAleden met dubbele benoemingen, een firstlady met multipele benoemingen, Nederlanders tegen abominabel hoge salarissen, coalitieleiders met dubbele benoemingen en dito inkomsten, allemaal uit de “lege” staatskas. Er wordt op een beestachtige wijze feest gevierd met s’lands gelden en om dat feestje doorgang te laten hebben moet het IMF maar de gelden ter beschikking stellen! Wat een criminele bende, wat een gewetenloze rovers!!


  Maak melding

 5. Dit is geen showproject.
  Dat is de stijl vd ndp om net voor de verkiezingen een weg half te asfalteren, om vervolgens met veel bombarie de weg te openen.

  Dit valt onder burgerinitiatief. Hé watte, ja er bestaan ook suri’s die niet klagend wachten op de Overheid, maar samen met de Overheid het initiatief nemen om hun buurt leefbaar te maken.

  Fantastisch gedaan, waarschijnlijk categorie “slim suri”.

  Ondertussen heeft het Internationale Monetaire Fonds us $650 miljard vrijgemaakt voor landen, die vanwege covid, financieel aan de grond zitten.
  Geen enkel poppetje heb ik zien protesteren. Alleen de “knapkoppen” in suri hebben moeite met het IMF.


  Maak melding

 6. Er is idd veel vertrouwen en begrip van de gemeenschap in het gevoerde beleid – en de deplorabele economische situatie waarin het land verkeerd, vandaar de vele burgerinitiatieven.

  @Kafowroe: die consultants en beleidsmedewerkers zijn nodig ter ondersteuning van het beleid. Je kunt lullen wat je wilt maar er wordt eindelijke beleid gemaakt en gevoerd.
  Destijds heeft jou grote idool miesakaba zijn tattoo vriendin diki bulo ook als beleidsmedewerker aangesteld. RobG deed zelfs een vreugde dansje bij haar benoeming.
  Kun je vertellen hoeveel we van haar hebben gezien? Ze ontvangt nog steeds maandelijks een vette salaris voor het niks doen. Maar daar horen we je natuurlijk niet over.
  Je kan liever terug naar Matta en kasiri gaan maken om samen met je opa D. te drinken.


  Maak melding

 7. Lucien kafowroe jaloers op beleid van vhp/ die ndp van jouw deed niks anders dan geld lenen en voorzich zelf houden/ oja vraag aan jou goeroe bouta waar die 4 miljard is??


  Maak melding

 8. ☝Lucien, wat bezielt je, is er eindelijk een burgerinitiatief die goed uitpakt, moet je er weer je braaksel over gooien.
  Ik vind het een een dikke duim waard👍 en ik hoop dat er er meer zullen volgen.👏
  ☝Ja we hebben IMF nodig, 👉omdat opa D met zijn sekte alles voor zichzelf hebben opgeëist. Ik blijf mij er iedere keer over verbazen🙄 dat er nog steeds mensen durven beweren dat Opa D, de man die van Suri een Narko-staat, en een tweede Haïti probeerde te maken, geen enkel negatief geluid van zijn sekte heeft gehoord. ☝Waar is schoonzoon, en zoon is voorlopig goed opgeborgen, en de zogenaamde zelfmoord van kleinzoon🤔, en de gestolen wapens uit Opa´s 🙄huis die zeer zwaar beveiligd is. Jullie kunnen natuurlijk alles blijven geloven van deze man en hij blijft jullie domheid voeden, maar doe me een lol zeg…😏 Verklaren jullie dat eens.


  Maak melding

 9. Beste mensen, lees nog een keer wat, beste Esmerald, heeft geschreven.
  Dan kunt u beter begrijpen en vooral niet lezen wat u, zou willen schrijven.
  Wij gaan vooruit.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.