Gemeenten Gods Suriname doneert middelen voor honderden gezondheidswerkers

14
Gemeenten Gods Suriname doneert middelen voor honderden gezondheidswerkers
Een archieffoto van een Convoy of Hope container truck in de VS

Een 40-voet container met medische veiligheidsattributen is in Suriname aangekomen om gedoneerd te worden aan gezondheidswerkers, die aan de frontlinie staan van de strijd tegen de Covid-19 pandemie. Het gaat om persoonlijke beschermingsmiddelen ter waarde van ruim USD 148.000.

Handschoenen en de veel gevraagde N95 maskers zijn onderdeel van deze bezending. De goederen zijn afkomstig van de in de Verenigde Staten gevestigde Christelijke hulporganisatie, The Convoy of Hope, in samenwerking met de Gemeenten Gods Suriname. Een tweede container met dezelfde inhoud wordt eind van de maand verwacht in het land. 

Toen wij op hoogte werden gesteld over de noodzaak van beschermmiddelen hebben we hulp gevraagd aan onze partners in de USA, de Assemblies of God World Missions. Wij willen op deze manier onze bijdrage leveren in de strijd tegen de Covid-19, zegt de voorzitter van de Gemeenten Gods Suriname, Pastor Irving Chin Sie Jen. 

De Surinaamse regering heeft medewerking verleend voor het verlenen van vrijstelling van alle rechten om de goederen in te mogen klaren. Deze goederen zijn niet bestemd voor de verkoop, of wederverkoop na distributie. Ze worden gegeven aan het ministerie van Volksgezondheid die het op haar beurt overdraagt aan de instellingen. 

De directie van het Diakonessenhuis heeft haar medewerking verleend om de container inhoud op te slaan en verder te distribueren aan haar gezondheidswerkers en overige zorginstellingen die werken met Covid-19 patiënten. 

Behalve deze beschermmiddelen zal ook uit blijk van waardering een grantangi geschenkje gegeven worden aan de gezondheidswerkers van het Diakonessen ziekenhuis die de afgelopen periode onafgebroken hun krachten hebben gegeven in de strijd tegen deze pandemie.

Ook aan de patiënten in het ziekenhuis is gedacht en die zullen gratis een Johannes evangelie boekje ontvangen dat deel is van het project FREE INDEED. 

Wij hopen hiermee als kerk ook anderen te inspireren om solidair te zijn in de strijd tegen de Covid-19 pandemie en tevens onze medestrijders in de gezondheidssector te waarderen. 

14 REACTIES

 1. Weer een mooi voorbeeld van burger initiatief, zoveel voorbeelden heb ik in 10 jaar niet gezien. Volk van Suriname, de zegen des Heren ruste op Uw giften.
  Het is dankzij uw giften dat dit mogelijk is geworden. Masra Gado bless onoe


  Maak melding

 2. Allemaal mooi en waar, dat door zijn grenade Suriname nu deze hulpgoederen mag ontvangen, maar waarom liet Hij het toe dat DiDiBri tien jaar aaneengesloten het land kon vernietigen?


  Maak melding

 3. Leek
  11 augustus 2021 At 14:21
  Ook Gods, wegen zijn open voor Suriname.
  God, heeft deze donateurs de weg naar suriname gewezen.
  God dank, dat er hulp is voor Suriname.

  Laat die paarse rat en bedelaar Steve Meye dit n niet lezen want hij strijkt alle eer op… zogenaamd kwam God in zijn droom hem opdracht geven in zijn naam, Steve Meyer, het volk op te roepen tot dit initiatief.


  Maak melding

 4. Kan men niet gewoon iets doneren zonder poespas!!!!!

  ‘Wij hopen hiermee als kerk ook anderen te inspireren om solidair te zijn in de strijd tegen de Covid-19 pandemie en tevens onze medestrijders in de gezondheidssector te waarderen’.@@
  De hulp is vrijblijvend, (prachtig, we zijn niet ondankbaar) maar waarom dan een gratis Johannes evangelie boekje verspreiden, het riek naar zieltjes winnen. Dit maakt het zo anders, je krijgt een dubbel gevoel bij.


  Maak melding

 5. Broeia, dat klopt, het gaat mij niet om de boekjes, maar juist de geste die zij doen krijgt een dubbele lading. Niet zo snel van het negatieve uitgaan Broeia.

  Koos ik kan je niet dwingen om beter te lezen en te begrijpen wat er staat.


  Maak melding

 6. Koos Banti 11 augustus 2021 At 16:00
  Pony die dubbele gevoel van jouw stamt af van de periodes van de paarse boevenbende ndp.
  Nu gaat het goed heb vertrouwen.
  Niemand dwingt jouw om dat boek te lezen.
  Het is nu anders dan in die duistere paarse didibri tijd.
  God is met ons Suriname .@@

  Hoe zou jij reageren als het een actie was van je grote “vriend”, Meye?
  Je zou een van de eerste zijn met jouw kleinzielige reactie.


  Maak melding

 7. Dat van dat boekje begrijp ik wel. Het Diaconessen (Zieken)Huis is van oudsher een instelling met een Christelijke inslag. Ooit zijn via een inzameling door de NCRV middelen bij mekaar gebedeld en gedoneerd om dit ziekenhuis te realiseren. Vroeger dacht men dat je er alleen als EBGer of Hervormde hulp kon zoeken bij ziekte. Vaak als er nu goederen worden gedoneerd gaan ze naar AZP, ‘sLands en of Wanica Er zijn maar enkele keren dat Het Diaconessen, SVZ en Mungra er meteen bij zijn als er verdeeld wordt. Die moeten het meer hebben van particuliere initiatieven (met een meestal geloofs achtergrond).
  En nee Steve heeft hier niets in de melk te brokkelen.


  Maak melding

 8. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Gemeenten Gods Suriname doneert middelen voor honderden gezondheidswerkers.

  TOP.

  @Sammy the Queen 11 augustus 2021 At 17:02
  Het klopt hoor.

  Ook aan de patiënten in het ziekenhuis is gedacht en die zullen gratis een Johannes evangelie boekje ontvangen dat deel is van het project FREE INDEED.

  Want straks wordt die STEVE MEYE WONDER (gluiperd van het zuiverste water), ook in het Diakonessen Ziekenhuis opgenomen.
  Dan krijgt hij samen (Pony) zo’n JOHANNES EVANGELIE BOEKJE.


  Maak melding

 9. Wat een gedoe over een boekje , het gaat toch om de middelen die gedoneerd zijn en dat boekje moeten ze maar naar ocer sturen daar komt het van pas , zodat ze wat te lezen hebben.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.