Door politie meegenomen zwerver dood in laadbak bij aankomst politiebureau

14
Door politie meegnomen zwerver dood in laadbak bij aankomst politiebureau
Foto: Het lijk wordt van de laadbak overgebracht naar de lijkenwagen. Inzet: in de laadbak van deze prowagen lag de man.

Een zwerver die vanmorgen door de politie in een laadbak was geplaatst en overgebracht naar bureau Santo Boma, werd bij aankomst op het politiebureau levenloos in de bak aangetroffen.

De politie kreeg rond 11.00u een melding van een ongewenste gast aan de Magentakanaalweg, voor Bomastar veld. Ter plaatse werd de aangever aangetroffen die doorgaf dat een zwerver met rasta haardracht, sedert maandag haar stand aan de Magentakanaalweg bezet hield. Vandaag was dat weer het geval.

De zwerver werd door de politie in de laadbak geplaatst en overgebracht naar bureau Santo Boma. Op het politiebureau aangekomen vertoonde de man geen teken van leven. Een arts heeft de dood vast gesteld en geen uitwendig letsels waargenomen.

De doodsoorzaak is vooralsnog onbekend. Na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie is het lijk in beslag genomen. Zijn gegevens zijn onbekend.

14 REACTIES

 1. Covid? Ben je gek? Net als in het geval van George Floyd heeft iemand meer dan 9 minuten hem het ademen onmogelijk gemaakt.. Een zwerver gaat niet van het ene op het andere moment dood als hij op de juiste manier gearresteerd wordt door de politie..


  Maak melding

 2. Een mens die in nood is wordt niet op zo’n inhumane door de politie vervoerd. in een laadbak. Ik denk dat men in Suriname, de zogenaamde gewapende machten nog heropgevoed moeten worden in menselijkheid en empathie. Het schort dat aan de zogenaamde gewapende machten.
  Als je weet hoe deze mensen omgaan met de burgers???


  Maak melding

 3. Omdat deze man een zwerver is moet hij in een laadbak vervoerd worden .Het zou beter zijn Chan in een laadbak te vervoeren Deze zwervers worden als beesten behandeld .


  Maak melding

 4. Ten eerste heeft de regering en ook de voorgaande regeringen, geen oog voor deze mensen. Ondanks programma’s als 1 voor 12 de ellende laten zien die er in het land is, lijkt men blind voor de vele zwervers en daklozen in Suriname. Ze horen bij het straatbeeld en dat is blijkbaar normaal.

  De politie gooit zo iemand liever in de bak, dan dat ze hem een gerieflijke zitplaats aanbieden in hun pickup. Deels begrijpelijk gezien de zorgelijke situatie omtrent covid. Misschien dat Amoksi hier wat mee gaat doen en komt met een andere aanpak.


  Maak melding

 5. Krijgen we in de toekomst nog te horen van de politie waaraan deze goede man precies is overleden, of is hij intussen al gecremeerd en hebben ze zijn as in de bekende doofpot gedaan?


  Maak melding

 6. Is erg genoeg dat iemand door omstandigheden zwerver wordt, maar het is ook een mens.
  Vaak is het psychisch.
  EN als jij zogenaamd de goede burger een zwerver van het leven beroofd, wat maakt dat jou?.
  Dit zullen ze niet onderzoeken, net als jaren terug toen een stelletje zieke geesten zwervers liep te vermoorden niks meer gehoord van die case.
  Duivels.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.