VIDEO: Politie gaat optreden tegen knippa verkopende kinderen

28

De Surinaamse politie zal optreden tegen knippa verkopende kinderen, die hun koopwaar voornamelijk aanbieden aan autobestuurders. Dat meldt het Korps Politie Suriname vandaag.

Automobilisten die stilstaan bij verkeerslichten zoals op de kruising van de Coesewijne-en de J. Lachmonstraat krijgen te maken met deze verkopertjes. Er is een filmpje viraal gegaan waarop te zien is dat sommige van deze kinderen gewelddadig gedrag vertonen, door tegen voertuigen te schoppen en te slaan wanneer zij hun zin niet krijgen.

Het optreden van de politie zal zich niet alleen beperken tot de kinderen, maar ook tegen hun ouders of verzorgers meldt de politie vandaag.

28 REACTIES

 1. Dit speelt zich af al jaaaaaren De politie wil mij toch niet komen vertellen dat ze het nu pas in de gaten hebben Waar is de toezicht van Kinderarbeid De politie gaat ze oppakken en de ouders zitten rustig onder een boom alles in de gaten houden Godzijdank dat er nog nooit een agressieve bestuurder een van de kinderen flink te lijf is gegaan Want als iemand mijn voertuig komt timmeren ga ik niet stil zitten


  Maak melding

 2. Ze zijn heel erg onbeleefd, rennen als gekken tussen de auto’s en steken hun hoofd tot in mensen hun auto’s.
  Ik snap dat de moeders te veel kinderen hebben maar ze moeten dan nog een baantje zoeken. Wij moeten geen last hebben. Wil niet dat mijn auto 1 aanrijdt.
  Ze nemen dat gehandicapte hindustaanse dame haar geld ook. Staat die te janken.


  Maak melding

 3. Niet het filmpje hier op Waterkant ging viraal, de politie komt in aktie naar aanleiding van een Tik Tok filmpje dat duidelijk NEP is, de kinderen die secondenlang tegen de auto staan te trappen glimlachen daarbij en degene die ze filmt doet alle moeite om ze zo onherkenbaar mogelijk in beeld te brengen. En onze politie trapt erin.


  Maak melding

 4. Er zijn voor kinderen meer manieren om geld te verdienen. In mijn jeugd maakte ik in de vakantietijd vliegers (sterpunt en kang-kang frigie).
  De ouders in de buurt wisten mij altijd te vinden voor een mooie vlieger voor hun kind.
  Van kokosbast maakte ik hangers, asbakken en lampen. Zo kwam ik als kind aan geld.


  Maak melding

 5. Dit was op speciaal verzoek v debby.

  De online klachtencommissie verzamelt alle opbouwende kritieken en pakt dit (indien mogelijk) vervolgens op. De begroeide bermen was ook een request, net als de 700 vuilcontainers voor het zwerfvuil.

  Strax blijft er niets meer over om te klagen.


  Maak melding

 6. Trouwens, die ingie boi heeft ook geprobeerd om de verkoop van knippa’s door kinderen te verbieden, maar is zelfs daarin mislukt. Daarvoor heeft hij getracht het volk knollen voor citroenen te verkopen (2e Dubai, Flyovers, Tramverbinding Par’bo-nergens, investeerders die in de rij stonden) maar bleek ook daarvan niets te bakken. Van het jarenlang zuipen van blacklabel en snuiven van witte poeder ging hij hallucineren.


  Maak melding

 7. Helaas ben ik getuige van dit fenomeen geweest. Er is geen ouder in de buurt te bekennen. En die kleintjes opereren als gangsters. Dit is zeker niet NEP. Moest mezelf inhouden om niet achter ze aan te gaan. De brutaliteit en lef van deze kinderen verbaasd me enorm. Tijd inderdaad dat er word opgetreden.


  Maak melding

 8. Helemaal mee eens.Deze knippa verkopers die weggebruikers terroriseren,van de straten houden.Ze vormen een gevaar voor de automobilisten en kunnen een ongeluk veroorzaken met dodelijk afloop.Sommigen gaan doen alsof deze onbeschofte knippa verkopers onze medelijden verdienen totdat het ergste is gebeurd.
  Aanpakken deze probleem voordat het laat is.


  Maak melding

 9. Dat ding van die knippa’s is net als wat zigeuners doen om hun kinderen op straat te sturen om te bedelen, na wan hossel.

  Het ministerie van onderwijs moet hier ook iets aan doen, want we hebben nog altijd de leerplicht (tot 16 jaar?)


  Maak melding

 10. Ik ken ddit fenomeen al meer dan 50 jaren. Indertijd maakte ik het mee aan de v ’t Hogerhuysstraat (dus nog voordat de Bosjebrug er was en dus niet zo een drukte als nu). Ik hoorde onlangs dat er zelfs betastingen etc plaatvinden in ruil voor een grijpstuiver. Ik ben bang dat dit fenomeen zich zal verplaatsen en nooit zal verdwijnen. In Suriname zijn het Knippas in andere arme landen in de regio wordt je al rijdend een halve supermarkt aangeboden.
  Ik kom uit een tijd van veel sociale controle van de buurt en de school en je keek wel uit om thuis te gaan klagen maar nu is er een “mi no e bemoei cultuur” men is bang om anderen of andermans kinderen aan te spreken op afwijkend gedrag.
  Ik kijk uit naar de aanpak en de resultaten.


  Maak melding

 11. Ze slagen er steeds in om toestanden als langs de Congo rivier te scheppen.En dan voor te stellen dat ze nooit in Afrika zijn geweest.
  En de auto’s dragen ook grote stenen bij om dat beeld te versterken.Allemaal vervuilende auto’s die in Europa en Japan niet mogen rijden.


  Maak melding

 12. @ Boesskowtoe, ai daar zeg je wat! Ik kan me die tijd nog goed herinneren. Die tijd kon je nog asoegrie, cocos ijsblokjes en pisie scratie kopen. “Kang-kang friegie” lang niet gehoord 👊👍


  Maak melding

 13. Ook de overlast van de zg.parkeerjunkies bij overheidsgebouwen die onder bedreiging geld komen vragen.Regering stel orde op zaken in Suriname.Dit zijn simpele dingen die het land beschaafder maken.


  Maak melding

 14. Hahahaha Hahahaha Debby dibdibri er is in jouw comment te maken/ alles wat negatief is moet een Hindoestaan het ontgelden/ mooi deze Hindoestanen haat ik niet want anders heb ik geen groente te kopen?
  Bovendien laat jouw negatieve ede van een positieve kant zien?
  Geen plaats voor racisme in Suriname?


  Maak melding

 15. Hong Kong free/ zigeuners zijn een ware plaag/ hou ze op een afstand/ die komen oorspronkelijk uit india.1000 jaar geleden zijn ze verjaagd uit kashmir en nogsteeds stelen/ slechte mensen zigeuners die tellen precies als Hindoestaan en praten gedeeltelijke Sanskriet?ding mang kwai


  Maak melding

 16. Debbiy je moest weer een hindoestaanse erbij halen. Jou probleem is dat jij het niet kan hebben dat de meeste Hindoestanen het best goed hebben. Volgens mij heb jij niet eens een auto of een rijbewijs. Blijf lekker dom dan kom je heel ver. Tis te hopen dat jij geen kinderen hebt gemaakt. Door jou soort achterlijke mensen kom Suriname heel ver.


  Maak melding

 17. Als er passagiers met de chauffeurs in het voertuig zijn, zou ik die aanraden om met hun celephone video’s en foto’s van deze knippaverkopers met dit gedrag aan de J.Lachmonstraat te maken.

  Dit kan als bewijsmateriaal gebruikt worden om de daders op te sporen als men een proces-verbaal bij de politie laat maken.

  We moeten crimineelgedrag met zijn allen tegen gaan en ook u zal daaraan uw bijdrage kunnen leveren.

  Deze luitjes moet worden bijgebracht wat wel kan en wat niet kan. Als men ze kan vastpakken moeten andere bestuurders dat niet na laten.

  Samen werken, Samen sterker.


  Maak melding

 18. Plan van aanpak om dit tegen te gaan

  Tip aan Automobiisten die met dit probleem te maken krijgen aan de Van ‘T Hogerhuysstraat, J.Lachmonstraat.

  Als ze bij u knippa komen verkopen gaat u als volgt te werk:
  1.- vraag wat de knippa kost,
  2.- vraag naar hun voornaam en adres,
  3.- maak met uw celephone een foto van hen,
  4.- geef ze een heel kleine vergoeding verder beneden de prijs die ze voor de knippa vragen,
  5.- neem de knippa niet in ontvangst
  6.- Meldt dit overlast aan bij de politie en geeft u deze info door aan de politie, idem de foto’ vd knippaverkoper.


  Maak melding

 19. Passant
  10 augustus 2021 At 18:42
  voornaam en familienaam

  En een schop onder de kont van de auto als blijk van dank van de knippakopers.
  Trouwens, sinds een oom van mij, jaren terug, zich in een knippa koko verslikte, vermijd ik knippas.


  Maak melding

 20. =========
  Ze nemen dat gehandicapte hindustaanse dame haar geld ook. Staat die te janken.
  =========

  Er is inderdaad een gehandicapte hindustaanse dame die ook in die buurt bedeld. Als je in Suriname woont weet je dat die al zeker meer dan 10 jaren daar rondloopt.
  In de binnenstad dan zie je ook een Javaanse vrouw die rondzwerft en loopt met heel wat honden.
  Leven in armoede en/of dakloos zijn kan iedereen overkomen. Heeft niks met etniciteit te maken.

  De meeste zwervers hebben te kampen met psychische en alcohol of drugsverslavingsproblemen. Ze moeten onder behandeling gaan en niet op straat zwerven, want ze kunnen ook een gevaar vormen voor de omgeving als ze gewelddadig zijn.
  Daarom dat ik terecht een andere comment zie dat ook de vervelende straat parkeerwachters worden aangepakt. Zijn alleen maar een last voor de omgeving.


  Maak melding

 21. Die hindoevrouw bezit meer geld dan velen vn jullie.en 2 mobieltjes in haar bagage die ze ergens verbergt.

  Je ziet geen hindoestaan javaan creool of indiaan bij de stoplichten hosselen . Het zijn weer die wettelozen keskesis n japjapievreters.


  Maak melding

 22. Het is toch een hindustaanse dame die daar bedelt?? Is dat racisme??
  Jullie zijn nog achterlijker dan ik dacht.
  Als jullie racisten willen zien, laat een zwarte vriend zn hindustaanse vriend zeggen dat hij verliefd is op zn zusje .
  De kinderen die daar rennen zijn zwarte kinderen. Is dat racisme. Is de waarheid idioten


  Maak melding

 23. debby waarom maakt jij je druk , jij zit in de bijlmer waar ook creolen , hindoestanen ( geen hindustaanse) , blanken , gelen , roden , noem ze maar op als je kunt , , of bedelt jij bij , buiten je uitkering , of ben je iemand van lichte zeden??


  Maak melding

 24. Dit is toch schandalig en afgrijselijk. Niemand staat erbij stil dat deze kinderen op school horen te zitten. De overheid faalt van alle kanten en stuurt de politie op de kinderen af om repressief op te gaan treden. Deze kinderen staan niet daar voor hun plezier om vruchten te verkopen. Zij moeten ook heel veel beledigingen aanhoren waardoor het een en ander kan escaleren.

  Het is een kwestie van overleven voor de kinderen en hun familie. Deze kinderen zouden het liefst willen spelen met leeftijdgenoten,enz. Maar ze kunnen niet anders. Met gevaar voor hun eigen leven moeten zij laveren tussen de auto’s. De kans is zeker aanwezig dat deze kinderen ook het slachtoffer worden van sexuele misbruik. Kinderprostitutie komt nu ook vaker voor in Suriname. Kortom, dankzij het beleid van de huidige regering gaat het land de afrond in. Het zijn mannen en vrouwen die van geld houden. Alles draait op paisa, paisa. De leugen regeert om geld, ze ademen alleen maar geld,geld,geld,geld.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.