Openbare Werken tekent overeenkomsten voor maaiprojecten

10
Maaiprojecten Wegenautoriteit overgedragen aan Directoraat Openbaar Groen OW

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) heeft tijdens een bijeenkomst met contractors voor maaiwerkzaamheden enkele werkafspraken gemaakt. Een paar maanden geleden gaf de bewindsman duidelijk aan dat het uitvoeren van grote projecten in Suriname, waarbij het betalen van belasting verplicht is, openbaarheid gegeven zal worden. Op donderdag 5 augustus zijn nieuwe overeenkomsten getekend tussen de aannemers en het directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer (OGA) dat belast is met maaiprojecten binnen het OW-ministerie.

Voorafgaand aan de contractondertekeningen zijn richtlijnen gegeven middels een PowerPoint-presentatie, waarbij de maaiers van technische vaardigheden zijn voorzien. Ook is er voldoende aandacht besteed aan de veiligheidsaspecten tijdens werkzaamheden, zowel de werker als de burger of weggebruiker dienen beschermd te worden.

Behalve dat het werk goed gedaan wordt is controle uitoefenen zeer belangrijk. Indien er zaken zijn waarbij de contractor niet uitkomt of kan beoordelen, dient terstond contact te worden opgenomen met de leiding van OGA. Indien er situaties zich voordoen waarbij locaties nog net niet vallen binnen het gegeven opdrachtgebied, kunnen aannemers in overleg treden met de directie van OGA, zodat er goedkeuring en zekerheid is om de werkzaamheden uit te voeren.

De bewindsman voerde aan dat in de afgelopen periode er veel kritiek is geleverd omtrent het maaien van bermen. Deze werkzaamheden konden vanwege beperkte financiële middelen niet uitgevoerd worden. Nu zijn de middelen hiertoe wel vrijgemaakt. Ondanks het feit dat voor alle districten een aanbesteding is gehouden, lukt het niet om landelijk te opereren. Vandaar dat er gekozen is voor de meest urgente werkzaamheden in de districten.

“Verder zal er om de drie of zes maanden een evaluatie plaatsvinden, waarin de contractors hun problemen, suggesties en aanbevelingen kunnen deponeren. Situaties die zich voordoen tijdens het uitvoeren van maaiwerkzaamheden kunnen op deze manier worden aangegeven. Het ministerie kan vervolgens werken aan de verbetering van het bestek bij de eerstvolgende aanbesteding en het ontwikkelen van een duurzaam beleid”, aldus de minister.

10 REACTIES

 1. Misschien moet Ow dit stukje in eigen beheer nemen. Investeren in het juiste equipment, de afdeling openbaar groen opleiden in het onderhoud en inrichten van de vele bermen en ze serieus aan het werk zetten. Daarbij ook graag een stukje modernisatie van het materieel. Ipv deze dure ondernemers inhuren, die niet professioneel en niet milieubewust met brushcutters werken.

  U heeft geen idee, hoe mooi ons groen land kan zijn als dit stukje onderhoud serieus word opgepakt.


  Maak melding

 2. Plant ook meer bomen. Zie steeds meer dat bomen omgekapt worden. We waren toch het “groenste” land van de wereld. In de stad merk je daar echt geen moer van…

  Vroeger waren er in de stad allerlei bomen langs de wegen. Mahony, palmen etc. Is allemaal WEG.
  Alleen op oude foto’s zie je nog een “groen” Paramaribo.


  Maak melding

 3. Ik denk nog aan die dag toen ik gras bijj de weg buiten van ons aan het snijden was. Plotseling kwam een pokai sneki van ergens en begon achter me to komen. Jongu, ik was even sneller dan Usain Bolt op de benen geweest.


  Maak melding

 4. Minister, dit is water naar zee dragen, u kunt liever een bermbeleid uitvoeren!
  Structureel bermen voorzien van looppaden, damwanden en grasstroken!
  Speciaal gras planten dat langzaam groeit.
  En verharden waar nodig.
  Maaiers omscholen tot bestraters.
  Eenmalig werk doen en uitgeven en geen geldverspillen!
  Ik heb van OW medewerkers gehoord dat dit opzettelijk gebeurd om continu de maaiers en graafmachine eigenaren te begunstigen.
  Ik hoop dat de ogen opengaan en dat we mooie looppaden krijgen a la Miami, die eens en voor altijd onderhoudsarm zijn.
  Bomen planten waar nodig voor schaduw.
  Deugdelijke afwatering.

  Verspil niet!
  Wij betalen ervoor!


  Maak melding

 5. Op de diverse ministeries zitten mensen waarvoor geen of onvoldoende werk is. Ik zou de mannen met een LBO opleiding die nog geen 50 jaar zijn een maai training geven om hun vervolgens inschakelen voor maaiwerkzaamheden. Je bespaart op de kosten en tegelijkertijd worden mensen productiever ingezet.


  Maak melding

 6. Daniel 10 augustus 2021 At 17:13
  Minister, dit is water naar zee dragen, u kunt liever een bermbeleid uitvoeren!
  Structureel bermen voorzien van looppaden, damwanden en grasstroken!…….
  ==========================================================
  @Daniel…Ik ben het volkomen met je . Met weinig middelen kan het ook beter en we moeten oppassen dat niet alleen de vriendjes van deze Misterie worden geaccommodeerd. Volgens mij is er al zo een dienst die onder leiding stond van Dhr. lecton die overigens heel goed werk heeft geleverd. Deze misterie moet het wiel weer gaan uitvinden wegens rancune tot ergernis
  van een ieder. WIJ MOETEN HET GEVOEL HEBBEN DAT WIJ LEVEN EN GENIETEN VAN ONS ZUUR VERDIENT GELD.


  Maak melding

 7. Maaien met de grote tractor, zeker de brede bermen, zou ideaal zijn. Helaas zijn er asociale idioten die grof vuil en kadavers dumpen waardoor de maaier er niet doorheen kan. De Kleinestraat op Tourtonne 6 is daar een voorbeeld van. Een lekke band kan je daar gemakkelijk oplopen want een groot deel komt op de straat terecht. Velen komen met pickups ZONDER KENTEKENPLATEN hit en run. Ik hoop dat de milieu politie en overige verantwoordelijke instanties eindelijk doeltreffend gaan optreden. Dat t op de agenda staat ter uitvoering is al prijzenswaardig.


  Maak melding

 8. franco 0,0-13 en die nieuwe daniel ( zeker een holmaatje van al die franco’s ) jullie kunnen je eigen erf nog niet harken , laat staan de berm maaien , dus OW heeft niets aan jullie , ga maar weer bedelen voor de poort van je baasje in leonsberg , en wie weet wordt er een over datum pakket buiten de poort gezet , en je hoeft er niet voor te tekenen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.