Illegale vissersboten onderschept door Kustwacht Suriname

8
Illegale vissersboten onderschept door Kustwacht Suriname

Een vissersboot wordt door leden van de Kustwacht Suriname en de Marine gecontroleerd (foto). De Kustwacht heeft gisteren opvarenden van de z.g. SK-vissersboten in Surinaamse wateren aangehouden en overgedragen aan het Korps Politie Suriname. De boten zijn ten westen van de Surinamerivier onderschept.

Majoor Radjoe Bhola, waarnemend directeur van de Kustwacht, geeft aan dat tijdens reguliere controle is gebleken dat de opgepakte vissers niet over de bij wet vastgestelde documenten beschikken om in Surinaamse wateren commercieel te mogen vissen. De waarnemend Kustwacht directeur stelt dat deze kwestie nu op het bord ligt van het Openbaar Ministerie, dat verder zal bepalen hoe de zaak wordt afgewikkeld.

De Kustwacht is donderdag gestart met patrouilles op de Surinaamse wateren en zullen voortgezet worden en waar nodig geïntensiveerd. Majoor Bhola is resoluut: “Veel kan ik niet prijsgeven over de patrouilles, maar u zult de komende dagen zeker van ons horen en merken.”  De patrouilles worden in samenwerking met de verschillende werkarmen van meerdere ministeries uitgevoerd, waarbij de Kustwacht topman zeer tevreden is met deze samenwerking.

Eén van de primaire taken van de Kustwacht Suriname is het voorkomen en tegengaan van illegale visserij en het beschermen van de natuurlijke hulpmiddelen in de Surinaamse wateren. Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken, onder wie de Kustwacht valt, is trots op de Kustwacht met het bereikte resultaat, maar realiseert zich ook dat dit slechts het topje van de ijsberg is wat betreft illegale visserij.

De BIZA bewindsman onderkent dat een slagvaardiger Kustwacht met de juiste tools zich beter en efficiënter kan kwijten van zijn wettelijke taken. Vanuit de regering worden de mogelijkheden bekeken om de Kustwacht binnen niet al te lange tijd die tools te geven ter bescherming van de rechtsorde, veiligheid en persoonlijke levenssfeer binnen de Surinaamse territoriale wateren.

8 REACTIES

 1. De kust voor Surriname is te groot om te controleren .Met twee bootjes
  begin je niet zoveel. Kijk naar Nederland met hoeveel boten die wel niet
  varen, dat is andere koek


  Maak melding

 2. We hebben wachthonden nodig die kunnen bijten als het moet. In dit geval was het een goede beet. Ga zo door! Su moet zijn economische eigendommen verdedigen. We werden zo langzamerhand sufferds van Guyana.


  Maak melding

 3. GROTERE EN SNELLE BOTEN KOPEN JONGENS , JULLIE HEBBEN TOCH 300 MIJL ZONE WEL ER VISSEN VEEL AZIATEN OP JULLIE BLAUWVIN TONIJN ITS A WARNIG SURINAME !!! PRAAT MET DIE YANKEES EN KOOP 2E HANDSE BOTEN VAN ZE HEEFT COLUMBIA EN VENEZUELA OOK GEDAAN !!


  Maak melding

 4. eindelijk werkt de kustwacht en doet nu zijn werk , bedankt minister van Biza U heeft ervoor gezorgd dat de kustwacht uit hun winterslaap is gehaald , 10 jaar lang zaten ze te rusten en zo konden de chinezen illegaal met grote trailers tonnen vis jatten uit de Surinaamse wateren , en die chinese dictator zat te lekkerbekken van de Surinaamse vis .


  Maak melding

 5. Tussen 2018 en 2019, tijdens didibrie, hadden Chinese trawlers vrijspel in de Surinaamse territoriale wateren. Er is destijds door Chinezen veel geld onder de tafel geschoven wat onder ndp-rioolratten is verdeeld. In 2019 was in de Surinamerivier tussen Paramaribo en Domburg,
  alleen Lompoe te vangen. Alle andere vis was weg…ik heb er uren gezeten en heb gevist met levende garnalen (topaas in Su) maar ving helemaal niets.
  Goed dat er nu een nieuwe wind waait en er controle is.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.