3 coronadoden en 64 nieuwe gevallen zaterdag 7 augustus

12
dood na COVID-19 besmetting
Archieffoto: coronadode in Suriname.

In Suriname zijn zaterdag 7 augustus weer 3 coronadoden genoteerd. Het totaal aantal doden, als gevolg van besmetting met het coronavirus, is hierdoor gestegen naar 662. Dat blijkt zaterdagavond uit de update van de coronacijfers op de officiële COVID-19 website van de Surinaamse regering.

Uit de cijfers blijkt verder dat er 64 nieuwe gevallen zijn genoteerd na 305 keer testen (20,9%). In de Surinaamse ziekenhuizen liggen op dit moment 71 personen, die behandeld worden aan de gevolgen van COVID-19. Op de intensive care afdeling liggen er 20 personen.

President Chan Santokhi gaf dit weekend aan dat het coronavirus geen onderscheid maakt tussen coalitie en oppositie en dat men elkaar moet ondersteunen. “Geen enkel land heeft een blue print over hoe het virus te beheersen. Laat het duidelijk zijn, we treffen de maatregelen om de mensen te beschermen en niet om te straffen”, aldus de president.

De cijfers van zaterdag 7 augustus:

12 REACTIES

 1. Ik vernam dat men bij het ministerie van volksgezondheid een grote blunder heeft gemaakt met het Chinese Chinofarm vaccin. De richtlijnen zijn niet nageleefd. Bij het injecteren heeft men naalden gebruikt die kort zijn. Nu weet men niet of de toediening van het vaccin effectief heeft plaatsgevonden.Wordt vervolgd.


  Maak melding

 2. @ RobG waarom beschuldig je niet je Chinese maten, jullie paarse denkers willen toch hun vaccin. De vaccins en naalden zijn door hun geleverd dus foutje van de Chinees en niet het ministerie.


  Maak melding

 3. Surined, als je professional bent ken je het verschil tussen een intramusculaire naald en een subcutane naald. Voor jou info, IM is voor in de spier en SC is voor in het onderhuids vetweefsel. Dat men beweerd vaccins toegediend te hebben met te korte naalden (SC) geeft aan dat zij die dat hebben gedaan niet competent zijn en dus ongeschikt voor dat soort handelingen, want je hoort het verschil te weten. Het vaccin Cinopharm wordt in de meeste gevallen, in de goedkoopste vorm, in ampullen geleverd en wordt door de medewerker opgezogen en voorzien van een naald!! Dat het voor de toediening door het ministerie niet is ontdekt, geeft aan dat de medewerkers die de distributie en de in gereedheid maken van de toedieningen hebben gepleegd, incompetent zijn. Nu is het natuurlijk niet fair om de schuld enkel bij die mensen te leggen. Dit reikt tot aan de voor de zoveelste keer incompetent gebleken minister Ramadin! Dat hij nu met een lulverhaal komt neemt van zijn wederom falend beleid niets af, de man is ongeschikt voor de job maar wordt door de politieke partij VMS door onze strot gedrukt! Hoeveel fouten, hoeveel doden door zijn falend beleid moeten we nog tolereren??


  Maak melding

 4. RobG: Waarschijnlijk hoeven de subcutane vaccinaties niet opnieuw gedaan te worden. Doordat het in het vetweefsel is geïnjecteerd, duurt het enkel langer voordat het lichaam het geheel heeft opgenomen cq verwerkt. Maar ja, er wordt door onze nieuwsmedia geen onderzoek gedaan, is niet hun ding, nooit geweest ook, dus gaat men maar voor de sensatie berichtgeving om nog enigszins interessant te lijken.


  Maak melding

 5. @RobG en Lucien, dank weer voor jullie goede reactie..on point.100%.
  Wat en Surined, leer eens inhoudelijk te reageren. Jullie reacties zijn altijd gebaseerd op onkunde en haat. Kotsmisselijk word ik ervan.


  Maak melding

 6. @Lucien, hartelijk dank voor de informatie. Ik ga ervan uit dat China de vaccins met de juiste naalden heeft geleverd aan Suriname. Het zal me niet verwonderen als personeel in Suriname een ander type naald is gaan gebruiken. Ik denk niet dat de Chinezen vaccins met de verkeerde naalden hebben geleverd. Maar dit is de zoveelste blunder van deze minister van volksgezondheid. M.b.t. de covid-19 bestrijding heeft die man totaal gefaald. Hij weet zijn teams niet eens aan te sturen. Het covid-19 bestrijdingsteam op zijn ministerie is vorige maand opgestapt vanwege de amateuristische aanpak van deze rancuneuze minister. Door de vele kritieken is hij weggehaald bij de covidbstrijding. Ik vermoed dat Nederlandse deskundigen het beleid voor het ministerie gaan opzetten.


  Maak melding

 7. Die RobG en Lucien komen klaar over Alma. Anderen worden beschuldigd dat zij niet inhoudelijk reageren, maar blijkbaar geldt dit niet voor paarse rioolratten. Mooi dat er uitleg wordt gegeven, maar houd de minister, VMS, nieuwsmedia en het ministerie van Volksgezondheid erbuiten. Pas dan ben je bezig inhoudelijk te reageren, stelletje vieze vuile paarse rioolratten.
  Die smerige RobG gaat zelf zover dat hij beweert dat China de vaccins met de juiste naalden heeft geleverd aan Suriname. Totaal nergens op geen enkel bewijs gebaseerd, bah.
  Jullie blijven komen met die walgelijke lul verhalen van jullie en soort gelijken raken helemaal van in extase.


  Maak melding

 8. De chinezen hebben vaccin en bijbehorende naalden gestuurd. Hier heeft men goedkopere naalden gebruikt die ze hadden. Hebzucht noemt men dat. Ik ken iemand met onderliggende kwalen die het vaccin genomen heeft en is gisteren overleden. Is die covid dode???


  Maak melding

 9. nou debby hebben ze jou ook geprikt met een korte naald , ja de chinese mannen hebben een klein prikje , en het was niet zo lekker he .
  en bewijs dat die iemand is overleden met het chineze vaccin met korte naald die de chinezen daadwerkelijk hebben geleverd.


  Maak melding

 10. ha ha weer een nieuwe alma alma alma , nou geen nieuwe he sandra , ook verkeert geprikt met een korte naald , net als robg en luci , ja dan ga je ook onzin vertellen en hun kleine prikje ophemelen


  Maak melding

 11. Debby 9 augustus 2021 At 02:11
  De chinezen hebben vaccin en bijbehorende naalden gestuurd. Hier heeft men goedkopere naalden gebruikt die ze hadden. Hebzucht noemt men dat. Ik ken iemand met onderliggende kwalen die het vaccin genomen heeft en is gisteren overleden. Is die covid dode???
  ===========================================

  Debby, “De chinezen hebben vaccin en bijbehorende naalden gestuurd. Hier heeft men goedkopere naalden gebruikt. Hebzucht noemt men dat.”
  Heb je daar bewijs voor of zit je gewoon weer nonsens uit je duim te zuigen.
  Ik ken ook iemand die gisteren gevaccineerd is en meteen een grotere lul kreeg door die prik. Zal ik je z’n telefoonnummer geven?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.