Uitgaansverbod nationale vrije dag maandag 9 augustus nog steeds van kracht

13
Foto (c) VIDS - In Suriname is de Dag der Inheemsen sinds 2006 ingesteld als nationale feestdag.

Voor alle nationale feestdagen is een totale uitgaansverbod nog steeds van kracht. Dit geldt dus ook voor de Dag der Inheemsen en Javaanse Immigratie op maandag 9 augustus aanstaande in Suriname.

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft eerder aangegeven, dat de regering besloten heeft om voor alle nationale feestdagen een uitgaansverbod toe te passen. Het doel is om te voorkomen dat tijdens deze hoogtijdagen grote groepen mensen bij elkaar zijn met het risico op besmetting met het COVID-19-virus.

Voor deze nationale vrije dag geldt dat het uitgaansverbod ingaat op zondag 8 augustus om 21.00 uur (9 uur ‘s avonds) en duurt deze tot 06.00 uur (6 uur ‘s morgens) op dinsdag 10 augustus. De Verenigde Naties (VN) hebben op 23 december 1994 per resolutie 9 augustus wereldwijd ingesteld als Internationale Dag der Inheemse Volken. Het grootste doel is dat nationale overheden stilstaan bij de behoeften van hun oorspronkelijke bewoners. In Suriname is de Dag der Inheemsen sinds 2006 ingesteld als nationale feestdag.

Dit jaar is de herdenking van 131 jaar Javaanse immigratie. De eerste Javaanse immigranten arriveerden op 9 augustus 1890 in Suriname. Uiteindelijk kwamen ruim 33.000 Javaanse immigranten toen als contractarbeiders naar Suriname. De Nationale Dag der Inheemsen en de Javaanse immigratie zijn een symbool van respect en blijk van erkenning voor de inheemsen en Javanen.

Eerder deze week is het eerste geval van de Delta-variant in Suriname geregistreerd. Ondanks de beperkende maatregelen komt het nog steeds voor dat mensen in grote groepen bij elkaar komen. De regering doet een beroep op de samenleving om verantwoord om te gaan met haar eigen gezondheid. Gezien de aanwezigheid van de Delta-variant is het ten zeerste aangeraden zich te laten vaccineren.

De gemeenschap wordt eveneens opgeroepen zich te houden aan alle preventieve maatregelen om ernstige ziekte te voorkomen en de verspreiding van Covid-19 tegen te gaan.

13 REACTIES

 1. Wat een onzin wordt er weer geschreven.

  Tijdens het afgelopen Phagwafeest had Santokhi dringend verzocht om het feest thuis te vieren met familie. Hij had ook duidelijk gevraagd niet massaal naar Waka Pasi of de stad te gaan. Santokhi had vertrouwen in het volk dat men zich aan de covid-19 regels zou houden en dus ook aan zijn oproep gevolg zou geven.
  Helaas was dat niet het geval. Op Waka Pasi waren voornamelijk mensen van 1 bepaalde bevolkingsgroep te zien. Van het Aziatisch deel van de bevolkingsgroepen waren amper mensen te zien. Die zijn thuis gebleven om het feest wel of niet te vieren.

  Toen bleek dat 1 bepaalde bevolkingsgroep lak had aan de oproep van Santokhi, is besloten om voor alle volgende nationale feestdagen de regels aan te scherpen.

  De eerste 2 comments zijn op leugens van de commenters zelf gebaseerd.
  Feiten worden door deze leugenaars verdraaid.


  Maak melding

 2. lezen is zeker te moeilijk voor je
  sinds het begin houdt niemand zich blijkbaar aan lockdowns…. vandaar de 4 miljoen uitgeschreven boetes
  en dan denkt vetnek opeens dat ze naar hem gaan luisteren?
  hoe bedoel je een idioot als president

  dus je hele opmerking is niet gebaseerd op feiten maar op je domme gevoeletjes en ondermaatse logica


  Maak melding

 3. Total lockdown, dan komt minister Ramadhin toch wel weer in beeld. Het covid beleid zou hij loslaten. Wat een gelul. Hij zou zich bezighouden met beleid omtrent de slechte gezondheidszorg in het land. Nu moet ie toch nog even zijn tanden laten zien.


  Maak melding

 4. Beste minister ramadin . Maandag lockdown. Morgen, zondag gaan ze gewoon feesten. Trouwens ga nu kijken wat er allemaal gebebeurd bij het plrin van de revo. Ga kijken voor de chinese winkels. Shell wilhelminastraat. Rockoil etc etc.
  Wanneer er weer een golf van covid komt schelden ze je tkch weer uit. En ik zeg je had morgen zondag OOK EEN TOTAL LOCKDOWN moeten uitroepen.


  Maak melding

 5. Nog één keer dan….onder welke bevolkingsgroep zijn op dit moment de meeste besmettingen. Mijn vriendin werkt in het ziekenhuis dus ik kan het weten. Tijdens pagwa waren inderdaad de Creolen voornamelijk aanwezig in de Palmentuin maar in heel Wanica waren er grote feesten.


  Maak melding

 6. ☝Ik hoop alleen dat de mensen hun gezond verstand, voor zover die aanwezig is zullen gebruiken.
  Als je het al meekrijgt dat er veel sterfgevallen op zo een kleine bevolking zijn, dan zou je hopen en denken dat men voorzichter zou zijn.☹🤔


  Maak melding

 7. Lockdown of geen Lockdown feesten doen de die gasten toch die tegen deze regering zijn, en laten ze maar goed feesten en dansen en hopelijk worden velen besmet met covid, covid houdt van feesten, maar ze hebben pech , de ziekenhuizen liggen vol en ook op de IC is geen plek , en zuurstof van de Nederlandse defensie willen ze niet hebben, want hun baasje bouta wil ook niets van Nederland hebben, dus er is maar een oplossing zwemmen naar cuba, want vliegen kan niet de slm heeft geen vliegtuig meer.


  Maak melding

 8. Overal heb je hetzelfde gesodemieter over de Corona maatregelen, wereldwijd. Er speelt van alles mee. Mensen houden zich aan de regels en dan weer niet. En Corona lacht in zijn vuistje. Bij ons in Su hetzelfde liedje, de regering komt met maatregelen (lockdown) en hele groepen gaan dwars liggen. Zelfs binnen de beleidsmakers groep heb je mensen die zich niet aan hun eigen maatregelen houden. Een slecht voorbeeld doet slecht volgen. Er is nog steeds een avondklok en voor de nationale feestdagen heb je een lockdown. Wie de regels overtreedt die wordt dan beboet.
  De minister moet zich niet laten ringeloren, door niemand, ook niet door zijn collega’s, regels zijn regels, die moet je handhaven. Als jezelf aan je eigen regel loopt te morrelen dan kun je ze beter afschaffen of zelf ophoepelen.

  Btw, er zijn mensen hier op WKT die bezig zijn een bepaalde bevolkingsgroep als “slecht” voorbeeld voor te houden.
  De andere bevolkingsgroepen zorgen volgens de schrijvers niet voor problemen, volgens mij klopt dit niet, omdat de media over hen weinig bericht, geen grote foto’s in de kranten laat zien enz. Dit is dan voor de personen hier op WKT aanleiding te denken dat deze mensen poeslief thuis zitten en de regels niet overtreden. Ik zou zeggen, spring in de benen, maak een leuk uitje naar de wijken van de zogenaamde “nette” mensen. Vertel dan uitgebreid wat je hebt gezien.

  WAT, wat klets je man, zelfs jij houdt je niet altijd aan de Corona maatregelen.🤡


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.