Baby van vijf maanden dood binnengebracht op poli

13
baby

Een meisje van vijf maanden oud is vrijdagavond door haar moeder dood binnengebracht op de RGD-poli van Rijsdijk. De politie kreeg de melding en ging ter plaatse voor onderzoek.

Volgens de moeder had het kind sinds de geboorte last van kortademigheid. Ze was daarvoor onder behandeling van haar huisarts. Zaterdag rond 18.00 uur had ze er weer last van en besloot de moeder haar te brengen bij de arts van de poli.

Naar zeggen van de moeder merkte zij onderweg naar de poli dat haar dochter niet meer reageerde. De arts stelde bij aankomst vast dat zij reeds was overleden. 

Er zijn geen tekenen van misdrijf op het ontzielde lichaam aangetroffen. De politie heeft het lijk na afstemming met het Openbaar Ministerie in Suriname afgestaan.

13 REACTIES

 1. Het kindje van vijf jaar is het slachtoffer van het nieuwe gezondheidszorgbeleid van de regering. Vanaf de geboorte heeft het kind last van kortademigheid. Lijkt op chronische aspecifieke luchtwegaandoeningen (CARA), een erge vorm van astma. Dit soort patiëntjes moeten intensief medisch begeleid worden. Zal me niet verwonderen als dit kind met haar ouders uit het ziekenfonds zijn gegooid.


  Maak melding

 2. Heel triest zo een gebeurtenis. Dat wens je niemand toe. Onder behandeling van een huisarts, dat is niet voldoende in zo een geval.
  Het kind is trouwens 5 maanden oud en niet 5 j en CARA Is een verzamelnaam van een aantal chronische aandoeningen aan de luchtwegen waaronder astma enz.


  Maak melding

 3. Triest allemaal, maar het gaat om een baby van 5 maanden en geen kind van 5 jaar @@RobG

  Ook is de zorg naar de klote, maar helaas NIET onder deze regering. 5 medewerkers van SZF zijn nu op staande ontslagen. waar is al dat geld nu????


  Maak melding

 4. Debby 7 augustus 2021 At 10:40
  Ziekenzorg in su nr de klote. Het arme kindje de dupe. Moest allang naar een kinderarts.

  RobG 7 augustus 2021 At 11:01
  Het kindje van vijf jaar is het slachtoffer van het nieuwe gezondheidszorgbeleid van de regering.
  ==============================================

  Jullie twee zijn een schande voor de Surinaamse samenleving. Dat jullie op basis van hetgeen in het artikel staat zulke conclusies en meteen ook alles in het negatieve kunnen trekken, is alleen aan jullie gegeven. Jullie hebben het tot een ware kunst verheven om keer op keer met leugens en bedrog anderen te proberen te schaden. Het bewijst elke keer weer dat jullie een k@ groot probleem met jezelf hebben. Plotseling is die RobGay ook medisch geschoold.
  Zoek een therapeut op, maar kom anderen niet lastig vallen met jullie laster campagne tegen deze regering.
  Alleen vieze vuile paarse rioolratten komen met dit soort fantasie verhalen. Jullie vallen elke keer weer door de mand en als jullie niets te vertellen hebben houd dan liever je vieze vuile smoelwerk.
  En proberen jullie een keer het artikel nog een keer en nog een keer en nog een keer “begrijpend” te lezen, stelletje paarse stomme lulhannesen.


  Maak melding

 5. Ben ik een schande?? Jij bent een schande. Ht kindje zou nr een kinderarts moeten. Did is gespecialiseerd voor kinderziekten. Maar het kan vaak niet. Ze vertikken de mensen met bazo kaart door te verwijzen. Geld speelt bij deze regering een rol. Armen moeten sterven. Ik zal 5000 op de bank hebben en mn kinderen geen eten.
  Je bent dan een moordenaar.


  Maak melding

 6. @ Debby
  Stuur je posting naar DDB/Leonsberg. Daar hoort jouw braaksel thuis. En neem die zelfbenoemde kwakzalver/pseudo econoom RobjeG ook gelijk mee.

  Ave Sranan.


  Maak melding

 7. Debby 7 augustus 2021 At 16:03
  Ben ik een schande?? Jij bent een schande. Ht kindje zou nr een kinderarts moeten. Did is gespecialiseerd voor kinderziekten.
  =========================================

  Als je een beetje kon lezen dan had je dat ook gezien dat de kleine onder behandeling stond van een arts. En dat de moeder onderweg naar de poli merkte dat haar dochter niet meer reageerde.
  Je hebt zo’n waas voor je ogen dat je zaken niet meer objectief kan waarnemen.
  Je bent niet alleen een schande voor de Surinamers, maar je bent stom ook nog.
  Misschien is het een idee om zelf naar een arts te gaan om je te laten nakijken.


  Maak melding

 8. Een huisarts weet van alles een beetje. Dat kind moest verwezen worden naar een KINDERARTS. 5 mnd is ze geworden. Jammer dat ze overleden is.
  Vanaf geboorte kan huisarts haar niet helpen. Stuur haar nr de juiste arts.
  Daarom zijn er specialisten.
  Het moest jouw kindje zijn.


  Maak melding

 9. Het stoort me dat de verslaggeving van Wtk vaak genoeg ondermaats is. Alle benoemde insinuaties zouden best mogelijk zijn. De zogenaamde journalisten doen zelf geen onderzoek. Was deze moeder verzekerd? Was het kindje onder behandeling? Of zijn er zaken die niet benoemd mogen worden? Feit is dat we allemaal de gebrekkige gezondheidszorg in het land kennen. Dus trek zelf uw conclusie


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.