Regering en NVB buigen zich over subsidie en efficiënte routeonderhoud

2
Landelijke staking van particuliere bussen in Suriname

In navolging van de eerdere ontmoeting in mei met president Chandrikapersad Santokhi, heeft de leiding van het Nationaal Vervoersbedrijf (NVB) op dinsdag 3 augustus een vervolgonderhoud gehad met het staatshoofd. De directie heeft de president bij deze gelegenheid geïnformeerd over acties die in de achterliggende periode zijn ondernomen. Partijen hebben zich verder gebogen over een efficiënter routeonderhoud alsook over het afbouwen van object- naar subjectsubsidie.

NVB-directeur Fariyal Renfurm zegt dat aan het staatshoofd er enkele scenario’s zijn gepresenteerd om te komen tot een subsidievermindering. In een later stadium zal ook gekeken worden naar de boothouders. Het nieuwe model, dat volgende week breedvoerig in regeringsraad gepresenteerd zal worden, moet ertoe leiden dat er een subsidievermindering komt van ongeveer 45%.

In de nieuwe tarieven voor passagiers zullen de verhoogde kosten voor benzine, onderdelen, verzekering en keuring meegenomen worden. Om tot een breed gedragen tarief te komen, zal er worden gesproken met de bushoudersbond in Suriname en het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme.

Voor een duurzame ontwikkeling zullen er maandabonnementen worden ingevoerd, welke de directe cashflow zal moeten bevorderen. Dit systeem vooral voor scholieren geïntroduceerd worden. Ook wil men de controle op de bussen verhogen middels het invoeren van een GPS-systeem. “De mensen moeten op de bus kunnen rekenen, wanneer die is uitgetekend”, stelt Renfurm.

2 REACTIES

 1. Ook wil men de controle op de bussen verhogen middels het invoeren van een GPS-systeem. “De mensen moeten op de bus kunnen rekenen, wanneer die is uitgetekend”, stelt Renfurm.

  Dat zijn mooie ontwikkelingen die alleen kunnen komen als er visie en leiderschap is!
  Deze regering is goed bezig!


  Maak melding

 2. =Top als er een GPS-systeem komt dan is het afgelopen met het steeds frauderen van deze gasten, dit omdat ze steeds aangeven dat ze in bepaalde wijken rijden maar dit is helemaal niet waar.

  Orde, handhaving, wetten en regels zal iedereen zich nu hieraan gaan houden. Ook de media wordt aangepakt. Die bacovewinkel in Suriname gaat niet door.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.