Ministerie van EZ: ‘Geen stijging van benzineprijs’

11
GOw2 pompstation in Suriname
GOw2 pompstation in Suriname

Het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft notitie genomen van geluiden binnen de samenleving als zou de benzineprijs per 5 augustus omhoog worden bijgesteld. Minister Saskia Walden laat zojuist via de Communicatie Dienst Suriname (CDS) optekenen dat de geplande persconferentie van heden, donderdag 5 augustus 2021, waar nader zou worden ingegaan op de totstandkoming van de benzineprijs, tot nader order is verschoven. 

De bewindsvrouw benadrukt tegenover de CDS dat de benzineprijs heden ongewijzigd zal blijven. Het ministerie c.q. de regering heeft vorige maand een nieuw systeem voor de vaststelling van de pompprijzen geïntroduceerd, waarbij de maximumprijs afhangt van de gemiddelde internationale olieprijs van de voorgaande maand. Fluctuaties in de internationale prijs werken hierdoor geleidelijk door in de maximumpompprijs. 

De Surinaamse samenleving wordt opgeroepen zich niet te laten leiden door onjuiste informatie c.q. informatie die niet van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie afkomstig is. Minister Walden zet zich in om vanuit het departement consequente feedback te geven aan de samenleving zodat er adequate informatievoorziening is en men te allen tijde op de juiste manier geïnformeerd is.

11 REACTIES

 1. Weer de zoveelste benzineprijs verhoging op komst. Eerst nog een stukje theater van de minister en dan als sluitstuk de bekende reactie, niks no fout. (Zo is het eenmaal!).

  Augustus 2020: ‘Wie zondagochtend na de lockdown gaat tanken moet SRD 7,47 (sol), SRD 7,35 (gow2), SRD 7,58 (rubis). Een jaar verder zie artikel boven.
  In NL stond in vroegere jaren de auto als melkkoe bekend.


  Maak melding

 2. In elk tak wordt er gewerkt aan een nieuw systeem met nieuwe standaarden !
  Voortzetting van het oude is voorbij !

  Landgenoten,
  maak je niet druk om de nasleep van het oude maar kijk naar de verbeteringen in de toekomst !

  Suriname moet zich aanpassen aan de huidige realiteit en toekomst gericht zijn. Deze regering bestudeert en komt met modellen dat Suriname zal transformeren.
  Dat er veranderingen komen is logisch maar durf verder te kijken en zie waar die veranderingen naar toe leiden !

  Team Santokhi verandert èn verbetert !

  Tja go. Set kong !

  Suriname voorwaarts.
  Justitia Pietas Fides. Krakti


  Maak melding

 3. Een auto is nog steeds een luxe goed. Als je het niet kan betalen (onderhouden, tanken etc.) moet je het ook niet hebben. Waarom zou je dingen willen hebben die jij je met je inkomen niet kan veroorloven.


  Maak melding

 4. prijs ruwe olie augustus vorig jaar 45 dollar
  prijs ruwe olie augustus dit jaar 70 dollar

  prijs benzine in holland augustus vorig jaar €1,30
  prijs benzine in holland augustus dit jaar €1.90

  Ook hier is benzine belachelijk duur geworden. Ik ga fietsen


  Maak melding

 5. Fietsen in Su?? Regel je uitvaart.
  Deze Walden is ook zo een slechte.
  De ministers van Abop zijn beter dan die van VHP.
  En ik schaam me voor de vrouwen in DNA en regering. Als oudjes huilen om eten en een kind zegt ze hft rijst met zout gegeten, dan reageren deze vrouwen niet. Schande


  Maak melding

 6. Overal in de wereld stijgen de benzineprijzen. Alleen in Sur wordt er geprotesteerd.
  Ondanks dure benzineprijzen blijven ze in hun benzineslurpers rijden. Een dure auto hebben is status voor veel Surinamers,ook al hebben ze geen eten. Ga toch fietsen man.

  Debby
  Je blijft maar onzin schrijven. Lekker meedoen he.
  Als je zo door blijft gaan zal ik jou uitvaart regelen.
  Ik had al eerder opgemerkt dat je op een school voor zwakzinnigen bent geweest of op een school voor moeilijk opvoedbare kinderen. Je hebt het vermogen niet om te beoordelen welke ministers goed zijn en welke niet. De DNA vrouwen zullen zich schamen voor jou.


  Maak melding

 7. @Vliegende Hollander

  In Nederland kost 1 liter benzine € 1,90, de salarissen , uitkeringen enz. worden ook in Euro’s betaald, uitgekeerd.
  In Suriname kost een liter benzine ongeveer SRD 15,—. Dat is gelijk aan € 0,59 maar de salarissen enz. worden betaald in SRD. Voor de gemiddelde Surinamer is dat duur, omdat hun verdiensten aan de lage kant zijn.
  Met jouw inkomen in Euro’s is € 0,59 natuurlijk een schijntje.

  Altijd maar de SRD vergelijken met de EURO.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.