Veiligheidsoverleg justitieminister met waarnemend PG en korpschef KPS

11
Veiligheidsoverleg minister Justitie met waarnemend PG en korpschef KPS
Waarnemend PG Paragsingh, minister Amoksi en korpschef Prade.

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie heeft een driehoeksoverleg over de aanpak van de nationale veiligheid in het land gehouden met de waarnemend procureur-generaal, Garcia Paragsingh, en de korpschef van het Korps Politie Suriname (KPS), Roberto Prade. Dit gebeurde dinsdag op het ministerie van Justitie en Politie. 

Amoksi zegt dat volgens de traditie de autoriteiten op structurele basis bij elkaar moeten komen om informatie uit te wisselen, strategieën te bepalen en hoe beter richting te geven aan het veiligheidsgebeuren in het land. Ook de minpunten zijn onder de loep genomen en er zijn naar modellen gekeken hoe deze te verbeteren. Er zijn ook afspraken gemaakt hoe verder het beleid uit te stippelen. Het overleg moet ertoe bijdragen dat de aanpak van de interne veiligheid in het land steeds wordt aangescherpt.

Verder is er ook aandacht besteedt aan de recente misdrijven die nog niet zijn opgelost. Hierbij noemde de minister onder andere de zaak van de drie verkoolde lijken, de wapendiefstal bij ex-president D.D. Bouterse, de diefstal bij de afdeling Kapitale Delicten van de politie en de overige strafbare feiten die de samenleving bezighouden. 

De Justitieminister geeft aan dat in het oplossen van de strafbare feiten de politie de samenleving hard nodig heeft. De politie moet nauwer in contact zijn met de burger. Er wordt thans hard eraan gewerkt om het instituut Buurtmanagement beter gestalte te geven.

Informatie die een bijdrage kan leveren om klaarheid te brengen in de verschillende gepleegde strafbare feiten kunnen worden doorgespeeld aan het Korps Politie Suriname. 

11 REACTIES

 1. Beste Democraten

  Onze Vriend Kennth Amoksie.. Vertoef Zich Meer In Het Binnenland, Eens Per 4 Maanden Is Hij In Paramaribo Wil Hij Gelijk Zijn Spierballen Laten Zien.

  Deze Kennth Amoksie Is Na Covid 19 En De NDP De Grootste Nationale Ramp Van Ons Land.
  Ik Heb Me Laten In Fluisteren Dat Ze Kennth Amoksie Binnen Een Tijd Bestek Van 28 Dagen Gaan Weg Moffelen

  Suriname Heeft Nog Nooit Zo Een Slechte Ramp Als Amoksie Mee gemaakt


  Maak melding

 2. En hoe zit het met de zaken van:
  > oplichter en ex VP Ashwin A. Zijn kameraden zitten al bijna een jaar vast ?
  > de Belgische en Nederlandse oplichters en bankrovers Buysee en Putter ?
  > etc.
  Er zijn nog meer zaken waarvan er niks meer gehoord wordt. Als men zegt dat er geen transparantie is dan bedoelt men dit !

  Het volk wil de vernietigers van land en volk achter tralies zien !

  Prade is een paarse saboteur en moet aan de kant gezet worden !

  Ruim een jaar verder en Amoksie heeft nog steeds geen beleid !
  ABOP is niet geschikt voor min v JusPol.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 3. Basis speurwerk bij misdrijven moet de politie zelf doen.
  Bij de zaak van de drie verkoolde lijken. Kan door simpel cameracontrole en vragen aan de nabestaanden, direct een daderprofiel gemaakt worden.
  Niets hiervan wordt bekendgemaakt.
  Te familie van de jonge mannen zegt ook niets.
  Wat een liefde.
  Wat een land


  Maak melding

 4. Welk intellect brengt ABOP in het veld??
  Deze minister is functioneert niet. Onder deze minister heeft de criminaliteit die onder de NDP-regeringen hun wasdom hebben gekregen, hun kwade kant laten zien.
  Ongegeneerd heeft de criminaliteit zijn negatieve gevolgen laten zien.
  Zolang ook deze korpschef die een NDP signatuur,een paarse agenda en een saboteur agenda heeft zal de criminaliteit welig tieren in Suriname. Zelf in het hol van de afdeling kapitale delicten wordt ingebroken. Wat een schande.
  Chan, ik zou deze twee mensen vanwege gewijzigde beleidsinzichten een andere positie geven.
  hebben jullie het lichaamstaal van de korpschef gezien. Dat spreekt boekdelen. Wat een zak en nietsnut zie ik daar zitten.


  Maak melding

 5. @Debby

  Brunswijk neemt waar voor Santokhi als hij uitlandig is, maar hij mag zich geen dan nog steeds geen president noemen. Hij blijft gewoon VP.
  Mocht Brunswijk ooit president worden, dan zal hij voor alleen de marrons president zijn. Zijn kabinet zal alleen uit marrons bestaan.


  Maak melding

 6. Die korpschef vedient een boete omdat hij geen mondkap op heeft. Hij zit op een plek waar hij niet thuis hoort momenteel want alles brieft hij door naar de A Dragtenweg waar zijn echte baas zit


  Maak melding

 7. Mijn inziens zal het volk dat een veilig Suriname wil begrip en waardering hebben als Amoksie regelmatig, onaangekondigd en op verschillende plaatsen en verschillende tijden preventief gaat fouilleren.

  De NDP maakt constant vergelijkingen met Nederland dus bij deze: in Nederland gebeurt het ook dus kan het ook in Suriname.

  Een campagne en oproep om vrijwillig wapens in te leveren is in Nederland vaak ook een succes !
  Dergelijke acties en campagnes dragen ook bij aan bewustwording in de samenleving.
  En het gaat niet alleen om de criminaliteit maar ook bijvoorbeeld de hufterigheid in het verkeer !

  Ivm de Nationale Veiligheid is het te hopen dat Amoksie zijn veiligheidsdiensten op tijd standy by heeft. Phagwa en de afgelopen jongeren bijeenkomst bleek een totale verrassing te zijn welke weer te verwachten is.

  Tja go. Set kong !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 8. E amoksi je bent niet capabel genoeg om de criminaliteit te bestrijden, en kom je hier over veiligheid praten, go har dang yere, soso kaka, die criminelen moeten eerst met een portie fongfong getrakteerd worden, dan pas zie resultaten?uren lang wiep ding koullo, genoeg is genoeg yere??


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.