Grootschalige corruptie bij SZF blootgelegd; 5 personen ontslagen

31
SZF kantoor in Suriname
Het SZF hoofdkantoor in Suriname.

Bij het Staatsziekenfonds (SZF) zijn 5 personen ontslagen. Met inzet van forensisch specialisten is aan het licht gekomen dat gelden verkeerd besteed zijn of zelfs toegeëigend, meldt de Communicatiedienst Suriname (CDS). Er is sprake van rake klappen tegen corruptie daar het hier gaat om bedragen in de orde van respectievelijk US$ 1.1 miljoen en SRD 1 miljoen.

Dat President Santokhi menens is de strijd tegen corruptie aan te binden is weer eens versterkt door de recente successen geboekt door een team van nationale en internationale deskundigen. Dit team heeft de afgelopen periode heel hard gewerkt aan het blootleggen van financiële misstanden binnen het SZF.

Deze zaken zijn in het kielzog van de case van de gewezen directeur Ricky Kromodihardjo. Er zijn intern diverse medewerkers gehoord waarbij schuldigen door de mand zijn gevallen. Dit heeft geresulteerd in volmondige bekentenissen gevolgd door onmiddellijk ontslag van vijf medewerkers daar er sluitend bewijs aanwezig is.

De informatie is beschikbaar gesteld aan het openbaar ministerie dat intussen het strafrechtelijk proces is gestart. Het gaat in de meeste gevallen om medewerkers met leidinggevende posities. De regering heeft beloofd zonder aanzien des persoon keihard op te treden in gevallen van corruptie en houdt zich onverkort hieraan, aldus de CDS.

31 REACTIES

 1. Wat een vuile vieze smerige teringzooi hebben die ndpers toch aangericht. ze mochten vrij doen waar ze zin in hadden want de grotere jongens waren grotere vissen aan het vangen

  Boefdraad, Bouterse …….bobo
  abrahamas, adhin, akiemboto, misiekeba, en alle anderen gauw vluchten gauw vluchten, jullie gaan schijten en behoorlijk ook.
  En als jullie zijn opgepakt dan ja dan zal je zien hoeveel geld er vrij komt, maar voorlopig niet, eerst deze teringhonden opsluiten

  He ik zie onze blaka bakra weer op tv, sedoc
  let op hoe hij zich gaat verslikken in zijn hete aardappel,
  gedaogt, ik zeg gewoon gedacht
  Of is hij homo? dan kan ik nog wel een beetje begrip voor meneer gedoacht opbrengen


  Maak melding

 2. Ook aan het langste touw komt een eind.

  Het zal toch op beginnen te vallen dat er niet alleen gepraat wordt maar ook aangepakt.
  Hopelijk wordt het resultaat dat de medewerkers gaan helpen met de opsporing want alle geld wat niet verdwijnt kan besteed worden aan verbeteringen en salarissen.


  Maak melding

 3. Niets alleen ontslaan.maar ook het geld terug en de schuldigen voor het gerecht brengen. Doorpakken en die bigi corrupte dagoes aanpakken, te beginnen met gotrofather opa D himself. Dan volgt de rest van de paarse criminele boevenbende. Sroto deng.


  Maak melding

 4. Wie zijn de 5 medewerkers?? Waar zijn de dossiers? Waar kan de pers inzage in de zaken krijgen?? Soso ka ka! Weer zo een loze kreet, zo een afleidingsmanoeuvre. Ik ben benieuwd wat wij binnenkort te weten zullen komen, waar hiermee de aandacht van wordt afgeleid! De Surinaamse pers is meer dan waardeloos!! Iedereen kan van alles roepen en ze publiceren het maar, te lui en te incompetent om hoor en wederhoor toe te passen, om onderzoek naar de ware toedracht van zaken van zaken te doen! Ik heb het vaker gezegd, Suriname kent geen journalisten, slechts reporters!! Wat een waardeloze bende!!


  Maak melding

 5. Voor het eerst in de geschiedenis van Sur dat corruptie aangepakt wordt. Ze zijn op de goede weg, alleen moet men geduld hebben. Paars zal bij het lezen van dit bericht inwendige bloeding hebben gekregen, dus ze schijten ze nu rood ipv paars.
  Paarse diaspora, benauwde dagen voor jullie!

  Debbie
  Je vroeg laatst wat deze regering tot nu toe gedaan heeft. Wel, als je kan lezen en ook begrijpen wat je leest, hier heb je het antwoord. Je moet vaker lezen en begrijpen wat je leest, dan hoef je niet uit je nek te kletsen. Zie ook het bericht over auto’s die in beslag genomen worden.


  Maak melding

 6. Haha, mahinderlijk, je hebt mijn reactie van gisteren gelezen dus. Jij bent het met mij eens neem ik aan. Meneer gedaocht
  Ze moeten in Suriname wel uitkijken dat niet iedereen nu ineens zomaar voor van alles wordt beschuldigd. Excuses achteraf hebben dan geen waarde


  Maak melding

 7. @Lucien
  Wel eens van Privacy gehoord en dat men pas schuldig is als men veroordeeld is. Gegeven is dat er ontslagen is en dat de dossiers naar het OM zijn.


  Maak melding

 8. Grootschalige corruptie bij SZF blootgelegd, 5 man ontslagen. Ik zou maar niet te hard juichen als ik jullie was, want deze grootschalige corruptie is waarschijnlijk slechts en topje van de ijsberg en de 5 opgepakte ellendelingen zijn waarschijnlijk ook niet de Bigi Dagu, want die blijven meestal ook buiten schot. Tenzij ze zelfmoord plegen natuurlijk.


  Maak melding

 9. Opruimen de ondergedoken paarse bende. Terwijl de ziekenhuizen achter liggen met hun schulden genieten deze paarse ratten van het geld naar het voorbeeld van hun grote broers. Die weten foetsie te spelen met het gelf. Jullie niet en de gevangenis wacht. Goed werk, Chan.


  Maak melding

 10. De regering Santo. / B. is serieus bezig met de kruistocht naar corruptie. In deze geef ik de NDP gelijk dat deze regering de belofte die zij hadden beloofd waarmaakt !
  En dit bewijst maar weer dat de NDP alleen voor de verkiezingen mooie paarse praatjes heeft maar na de verkiezingen geen daadkracht.

  Het OM heeft het er maar druk mee, ze zien letterlijk en figuurlijk paars.

  Heel veel krakti aan Team OM !

  Tja go. Set kong !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 11. Mahinderlijk en Delano zijn jullie jaloers dat een ander meer bereikt in het leven dan jullie twee idioten bij elkaar? Ik zag een blaka bakra op tv die heel veel dingen uitlegde over atletiek. Een persoon die met zijn vak bezig was en de vernieuwing ervan. Julie twee hebben de evolutie gemist.


  Maak melding

 12. Robg is aan het brainstormen wat hij nu hier op moet gaan verzinnen.
  Het liegen en bedriegen werkt hij hem nu op volle toeren.
  Ps Robg bij brainstormen moet je wel brain’s hebben.


  Maak melding

 13. Suriname is een roversnest.

  Zie:

  – banken worden beroofd, PSBS, CBvS,
  – domeingronden,
  – goudroof, salicians, geen belasting die betaald wordt, goud dat via A. Japi- Zanderij naar Dubai wordt vervoerd,
  – diamand die naat Dubai wordt gesmokkeld,
  – rondhout dat voor een appel en ei wordt verkocht,
  Ministerue van Financien dat wordt gestolen,
  – ddb was sergeant in het leger, kreeg tussen 25 feb t/m 8 december 1982 500 miljoen gulden van de Noorzee, waarmee hij zich zelf heeft verrjkt,

  – drugs/ cocainehandel, mensengandel, zware militaire wapenhandel,
  et cetera, et cetera.

  et cetera, et cerer.


  Maak melding

 14. Grootschalige corruptie bij SZF blootgelegd; 5 personen ontslagen.

  En nogmaals het onderwerp in deze: GROOTSCHALIGE CORRUPTIE bij SZF BLOOTGELEGD.

  @Redskin 4 augustus 2021 At 22:36
  Ik ben het volkomen eens met je reactie.
  Misschien zijn er ook familieleden van beiden betrokken in deze zaak.


  Maak melding

 15. “Met inzet van forensisch specialisten is aan het licht gekomen dat gelden verkeerd besteed zijn of zelfs toegeëigend,…”

  Ik ben echt benieuwd naar hetgeen die vieze vuile paarse rioolratten hierop weer zullen verzinnen.


  Maak melding

 16. Ik ben benieuwd wie die vijf medewerkers zijn en wat er onder grootschalige corruptie verstaan wordt. Als deze vijf personen strafbare feiten hebben gepleegd dan moet dat ook gaan blijken. Zij verdienen dan straf. Het kan zijn dat zij valse declaraties hebben opgesteld en daarmee onrechtmatig gelden hebben geïnd. Het moet niet bij vage beschuldigingen blijven.


  Maak melding

 17. 5 man ontslagen! Ze pakken daarmee het topje van de ijsberg aan, dat is een druppel op een gloeiende plaat, 90% van de gigantische ijsberg blijft verborgen onder het oppervlak van de troebele oceaan.


  Maak melding

 18. Jojo lees toch goed wat er geschreven staat: “volmondige bekentenissen”.
  Met andere woorden : ze hebbend bekend (toegegeven) dat ze in de fout zijn gegaan. Pffff(zucht)


  Maak melding

 19. Toen koullo ndp aan de macht was, die deden niet het land, regeren, nee de moto bij ndpers waren, wij zitten als hukus pokus aan de macht, ndp stelen, en die op goede posten zijn geïnstalleerd stelen jullie ook maar,


  Maak melding

 20. Wisten jullie er wordt een protest groep opgericht om de regering onderdruk te zetten, oe mpp, degene die het land naar de afgrond heeft gebracht, hoor je niks daarover, die 4 miljard gestolen heeft hoor je niks, die wapens gestolen heeft, hoor je niks, mie na blaka mang, maar blaka mang na wang biegi dong kaw, go skoro nanga ka, boefdraad boefie bouta foefoeroe 4 miljard no wang ka mang ne tak neks, santhoki brunswijk e tak eerlijke, sang ding e doe, wang sang mie kondre mang fergitie snel, ien wang, go loekoe nanga ka, dong boerikie?


  Maak melding

 21. Het zal wel weer het personeel zijn dat han en spandiensten verleende niet de beleidmakers of het kader dat ontslagen is. De loopjongens worden altijd als eersten weggewerkt zodat de grote jongens tijdig het hazenpad kunnen kiezen.


  Maak melding

 22. ‘Er zijn intern diverse medewerkers gehoord waarbij schuldigen door de mand zijn gevallen. Dit heeft geresulteerd in volmondige bekentenissen gevolgd door onmiddellijk ontslag van vijf medewerkers daar er sluitend bewijs aanwezig is’

  Ndp-ers hebben moeite met begrijpend lezen, dit zijn geen vage beschuldigingen.
  Pres Chan heeft niet voor niets een speciaal team samengesteld die zich moet gaan concentreren op het in kaart brengen en bestrijden van corruptie. Hij weet als geen ander dat corruptie een land kapot maakt.


  Maak melding

 23. De regering heeft beloofd zonder aanzien des persoon keihard op te treden in gevallen van corruptie en houdt zich onverkort hieraan, aldus de CDS.
  Hopelijk zijn deze 5 personen geen fa,ilie of partijgenoten van de coalitie. Want als het familie en of vrienden en of partijgenoten zijn van bijvoorbeeld Bravo dan zullen ze ergens anders opduiken en dan zal Santokhi anders piepen. Kijk zoals naar Pokie de ex minister


  Maak melding

 24. Robg komt met declaraties,Rob g meer dan een miljoen declareren ????lees goed paarse rat. En volmondig bekent, wat wil jij dan recht lullen Rob g.


  Maak melding

 25. Jullie zijn lastig Mahinderlijk & Delano.
  Elk vogeltje zingt zoals het gebekt is.
  Greg (Gregory Sedoc) was nauwelijks 6 jr toen hij naar Holland vertrok. Een ex-militair en topsporter met een behoorlijke staat v dienst inclusief de nodige medailles.

  Hebben jullie geen kids of nichtjes en neefjes, spreken ze “gebakken banaan” Hollands of ABN.

  Greg zit niet zomaar in de studio.


  Maak melding

 26. Plaats foto’s vn deze gierige hebzuchtige stelende rioolratten zodat een ieder weet wie ze zijn n wrom ze plotsl in luxe n weelde leven.
  Het O.M. moet beslag leggen op alles wat deze honden bezitten.


  Maak melding

 27. @Broeia

  Dat had ik wel gelezen. Dat gaf ook de gelegenheid ze op staande voet te ontslaan. Echter er is hier sprake van een verhouding werkgever en er is sprake van een misdrijf/strafrecht.

  Het is niet aan de werkgever om op de stoel van de rechter te gaan zitten.

  Wie weet is het bewijs onrechtmatig verkregen of is er onderdruk een bekentenis af gedwongen.


  Maak melding

 28. @ RobG

  politiek en ambtenaren houden zich altijd aan vage omschrijvingen, zoals gewijzigde beleidsinzichten, of het niet meer ervaren van draag kracht. Zowel Bouterse als Santohki loosden en lozen zo mini sterren zonder dat de trieste waarheid in beeld komt.

  Zo ook in dit geval. Als je een harde uitspraak doet zul je zie ook hard moeten kunnen maken. Ambtenaren zijn bang want als Brunswijk bij zijn achterban zegt dat groen vanaf vandaag rood is zijn voor deze mensen vanaf vandaag alle bomen in het binnenland ROOD.
  Ook na een bekentenis kunnen gezagsdragers (ook van deze regering) plotseling een ander inzicht krijgen.
  Het is dus veilig de schuldvraag over te laten aan de rechter.

  Echter RobG waar Bouters vrachtwagens met zand over fraude en diefstal stortte, ziet het er nu naar uit dat er steeds meer van dit soort problemen voor de rechter gaan komen. Zie de terughaal actie van auto’s waar veel NDPers, behalve Parmessar, gegokt hebben ze doen het toch niet.
  Adhin heeft getracht er met zijn camera’s en zijn computers getracht een schikking van te maken. Hoe gaat hij er voor zorgen dat zijn gepantserde Prado’s ordelijk afgerond gaan worden.
  Het lijstje met mensen die de rechter moeten gaan vrezen wordt met de dag groter.

  Bouterse dreigt al met volksactie na 30 augustus terwijl Parmessar niet zoveel opkomst in de DNA kan organiseren en Ocer ook niet meer volstroomt en Leonsberg best ongezellig wordt.
  Opa Bouterse had niets nieuws te vertellen bij de krijgsraad en zag er aardig verfrommeld uit,


  Maak melding

 29. Haha nog meer blaka bakras hier. Gelukkig maar twee.
  Wat heeft zijn leeftijd toen hij naar Holalnd kwam en ex militaire en medailles te maken met die hete aardappel in zijn bek. GEEN ENE MOER> Jij bent waarschijnlijk ook een die zn tong draait, eet me mars jullie twee.
  Ik ben naar Holland gekomen toen ik drie was, mijn kinderen zijn hier geboren mijn vrouw is een bakra
  Geen van ons spreken als deze klojo. Man vertel gewoon hoe het zit, dat kan je goed, mar hou op bakra te spelen. Zelf mijn partner vind hem zwaar overdreven p[raten, al vind ze hem wel wat hebben. Hij lijkt op Denzel Washington zegt ze.
  DOE NORMAAL
  PRAAT NORMAAL
  VERLOOCHEN JE AFKOMST NIET Al heb je je nog zo ontwikkeld.


  Maak melding

 30. @jojo, wat betreft de terughaal akties kan ik alleen maar zeggen dat gewezen gezagsdragers van deze regeling gebruik mogen maken. Dat hogere ambtenaren van de regeling gebruik hebben gemaakt zal naar alle waarschijnlijkheid aan de vaagheid van de regels liggen. Volgens mij was deze regeling niet expliciet geformuleerd. Hiermee had men misverstanden kunnen voorkomen.Ik vermoed dat er daardoor op een gegeven ogenblik een ‘ gewoonterecht over dit soort voertuigen is ontstaan onder de hogere ambtenaren. Gewoonterecht is in beginsel ongeschreven recht, maar kan aldus bindende werking hebben op een overeenkomst. De rechter moet mijn inziens hierover een uitspraak doen.

  De kwestie rond Adhin is niets anders dan rancune geweest van politieke tegenstanders. Alle tekenen wijzen erop dat het om een onderonsje ging met de p.g.Alle oprechtheid van onpartijdigheid van de p.g. kunnen wij verwijzen naar het rijk der fabelen. De p.g. is vaak gezien met kopstukken van de V.H.P.

  U kan het ook niet laten om een sneer uit te delen aan de NDP. U beweerd verschillende dingen die niet op waarheid berusten. U zegt bijv. dat er weinig mensen komen naar de bijeenkomsten van de NDP terwijl deze politieke partij vanwege covid-19 niet meer dan het aantal toegestane aantal mensen toelaat bij de bijeenkomsten. De diverse bijeenkomsten in het land worden goed bezocht. U oordeelt uit angst voor de NDP vanaf een huiskamer in Nederland terwijl een ieder in Suriname weet dat de NDP sterk gegroeid is. U moet maar de nieuwsberichten volgen van diverse onafhankelijke commentatoren. Zelfs zeer grote tegenstanders van de NDP zijn die mening toegedaan.Deze personen hebben directe contacten met mensen in de samenleving.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.