Terughalen staatsvoertuigen gestart, dienstauto’s krijgen blauwe penning

25
Terughalen staatsvoertuigen gestart, dienstauto’s krijgen blauwe penning

Het ministerie van Openbare Werken (OW) in Suriname is al geruime tijd bezig staatsvoertuigen terug te halen die buiten de wettelijke regelingen zijn aangeschaft. Momenteel is het ministerie gestart met de laatste fase van voertuigen die buiten de procedurele regels zijn gekocht of toegeëigend, deze zullen nu worden ingetrokken. De correcte procedure bestaat onder andere uit het bewijs van betaling, toestemming van de Raad van Ministers (RvM), een resolutie en de overschrijving. 

Voertuigen van niet-gewezen ministers, aangeschaft door derden, zonder een openbare inschrijving, zullen ook direct worden teruggehaald. Bezitters van “last minute-voertuigen” van de staat, die bij het bezoek van OW de komende dagen de nodige stukken niet kunnen aantonen, zullen met de sterke hand het voertuig moeten afstaan. OW zal de administratieve verwerking op een correcte manier verder afhandelen.

De Surinaamse OW-minister Riad Nurmohamed laat optekenen dat volgens een voorlopig onderzoek 150 voertuigen op het laatste moment zijn verkocht. Een deel is gekocht door gewezen ministers dat gebruikelijk is volgens de wet. Als blijkt dat de correcte procedure niet is toegepast, zal in dat geval opdracht worden gegeven om het voertuig in te trekken.

Bedragen die zijn voldaan tijdens de aankopen zullen terug worden betaald aan de betrokkenen. De vorige regering is niet op de juiste manier omgegaan met de comptabiliteitswet, waardoor deze zaken strafrechtelijk kunnen worden vervolgd. Vorig jaar is reeds een aanvang gemaakt met het onderzoek door het ministerie van Justitie en Politie en is nog gaande.

De bewindsman voert verder aan dat in het kader van de verhoogde controles door het OW-ministerie met betrekking tot het gebruik van staatsvoertuigen binnenkort aangepaste maatregelen volgen. Alle staatsvoertuigen worden momenteel voorzien van blauwe kentekenplaten. De voertuigen van de minister en de directeuren zijn bij wet vrijgesteld.

Alle dienstvoertuigen en machines die de staat toebehoren zullen worden voorzien van blauwe penningen. Door deze transformatie kan de overheid makkelijker controleren hoe de staatseigendommen worden gebruikt en waar die zich bevinden. “De burger zal ook een controlerende rol moeten vervullen door een oogje in het zeil te houden op het oneigenlijk gebruik van staatsvoertuigen en materieel”, aldus de OW-minister. 

25 REACTIES

 1. Goed zo.Dit had ALLANG moeten gebeuren. Pak die paarse criminelen alles af, die ze van de staat gestolen hebben. OOK.AMEN de 7 auto’s en bussen, die opa D en zijn familie hebben genomen met tjeffe tjeffe prijzen. Evenals aloemang.
  Verder stop de beveiliging en levenslange salarissen en vrije geneeskundige behandeling van de exministers.


  Maak melding

 2. Het werd tijd
  Alleen afpakken is niet voldoende!!!!!!!!.
  Lekker dan je hebt gestolen en het wordt teruggenomen. Duh
  Dan gaan ze door
  Deze schoften hebben zich crimineel gedragen en dienen dan ook hiervoor gestraft te worden. Aangezien deze mpp bigie wilden doen moeten ze nu maar een taakstraf krijgen. Een jaar lang trens schoonmaken in gepaste kleding.
  Iedereen moet ze zien. Dit vinden ze erger dan 1 jaar lang Boma


  Maak melding

 3. Yes yes yes, en nu de 4 miljard terug halen, dan wordt daarmee de staatschuld betaald, wordt Surinaamse munt waarde vol, en gaat de prijs omlaag, van basis goederen?


  Maak melding

 4. zombie debby, op robg na walgt iedereen van jou , jij houdt van die massamoordenaar bouta, dus je bent geen haar beter , en je houdt van de dievenpartij de ndp die alles gestolen hebben wat los of vast zat, dus jij bent ook een ordinaire dief , opsluiten moeten ze je


  Maak melding

 5. Het gaat stapje bij stapje.
  Ambtenaren kunnen weer gaan vertrouwen dat men zijn of haar werk goed mag doen zonder rancuneuze of bange baasjes.

  Adhin kan op bezoek rekenen, Abrahams ook net als Peggy B. etc.


  Maak melding

 6. Deze schofterige NDP boeven zonder schaamte en scrupules aanpakken. Zou ook nog een strafrechtelijke traject opstarten.
  En wanneer wordt de smeerlap en grote boef Adhin die anderen tot strafrechtelijke handelingen aangezet, zelf aangepakt. Stelletje rovers. Ongelooflijk wat deze mensen het land hebben aangedaan.
  Zie nu de pinarie, het verval, de toename van criminaliteit, de verloedering van de woonomgeving, de verloedering van waarden en normen, de verkaveling van de wilskracht van mensen om in het leven door te gaan, het verlies van intergenerationele solidariteit, het verlies van solidariteit tussen de groepen in Suriname toenemen.
  Welkom in het PARADIJS DIE BOUTERSE HEEFT ACHTERGELATEN.


  Maak melding

 7. Bepaalde commenters maken anderen uit voor racist terwijl ze zelf racistisch bezig zijn.
  Een paar dagen geleden ben ik nog met 2 van zulke commenters/racisten
  in discussie gegaan.
  Surinamers, ik krijg koppijn van ze, hoewel ik er zelf 1 ben, ook al woon ik decennia niet meer in Suriname.


  Maak melding

 8. De hele lijst van personen aflopen, geen 1 uitgezonderd.
  Daarna meteen de wet aanpassen, m.b.t overkopen van auto’s bij vertrek van een vorige regering.
  Alleen pres en vp mogen hun auto mee, de rest blijft in handen van de overheid.
  Besparing voor het land i.p.v. weer auto’s aanschaffen.

  Gods molen maalt langzaam maar zeker!


  Maak melding

 9. franco 0,0-13 , ga samen met karsin olie een triootje doen met die zombie debby , en die het het beste kan zal een echte wagen krijgen van debby , nou nog niet tevreden , dan zoek het maar uit stelletje paarse ratten.
  franco 11 wist je dat een aap hoog in de rangorde staat en een paarse rat helemaal onderaan bungelt , nog lager dan een maskita , dus racist


  Maak melding

 10. WAT@..Jij bent en blijft een lage BABOENG AAP van de laagste KASTE …dus verzuip maar lekker en vergeet niet om jou soortgenoot van OW mee te nemen..VIEZE VUILE KONTELIKKER!!!


  Maak melding

 11. ha ha ha ha zie je wel franco 0,00000 , dat van de ; de laagst KASTE; wat is dat dan , iets om te drinken en is het wel lekker ???? , en ken je aap-noot- mies , zal wel niet , jou reacties geven aan dat je alleen maar het eerste jaar van de paarse bewaarschool hebt doorlopen en niets afgemaakt hebt en O.W. is onderwijs , ja dat hebt jij nooit geleerd , nou en die Vieze Vuile Kontelikker ( ja druiloor geen kontelikker maar Kontenlikker) , en we kunnen ons voorstellen dat jij de stront van je soortgenoten heel lekker vindt , van wie ???? van bouta , van boefdraad , van adhin , van misibaka , van parmessar , van bouva( die zal lekker zijn voor jou hij gooit met stront ,, lijkt zwarte piet wel) , en alle andere ndp-ers , dus een moeilijke keuze voor jou he , maar er is er een die je het liefste hebt en dat is de stront van robg , je dagelijkse ontbijt , je diner , en je tussendoortje.


  Maak melding

 12. Wederom een ​​rondtafelgesprek over Bouta en paars in plaats van met oplossingen te komen.
  Hoewel het waar is dat de vorige regering alles pier borsoe en tot in het extreme deed, is het volk beter gediend door met werkbare oplossingen te komen om te voorkomen dat dit in het heden en de toekomst terugkeert.

  Erover blijven zeuren lost het probleem niet echt op, we blijven op deze manier in cirkels ronddraaien.

  Wat er zou moeten gebeuren, is dat de burgers allemaal hun vertegenwoordigers zouden moeten verzoeken een nieuwe wet aan te nemen, of zelfs de huidige wet te wijzigen om te stellen dat NIEMAND, zelfs niet een minister of directeur, iets mag nemen of kopen dat met belasting en/of geleend geld is gekocht, hetzij tijdens of tegen het einde van hun termijn.

  Zo hoort burgerbetrokkenheid eruit te zien.
  Hen vertellen wat we willen, niet dat ze beslissingen nemen op basis van wat ZIJ denken dat de juiste keuze is.

  Oh ja, dat geldt ook voor de president.
  Deze mensen verdienen gedurende hun hele loopbaan genoeg. Laat ze hun eigen goederen en diensten kopen en betalen, met geld uit eigen zak.

  Als vragen om actie te ondernemen om hun eigen hebzucht te controleren hen niet in de goede richting helpt, stel ik voor een petitie te starten en genoeg handtekeningen van het publiek te verzamelen om een nationaal referendum over de kwestie af te dwingen.

  Dit soort regelingen die politici die WIJ kiezen, voor zichzelf opzetten zijn altijd een onderdeel van het spel geweest.
  Wel, nu is het tijd om dat te veranderen en beter te eisen.
  Geen huishoudster, tuinman of chaffauer meer voor het leven. Rijd in je eigen verdomde auto, of neem de bus en kijk hoe de mensen van wie je zegt zo veel te houden, van dag tot dag leven.


  Maak melding

 13. Sommige Surinamers (voornamelijk de hersenloze Bouta-lovers) klagen over deze regering en beweren teleurgesteld te zijn.

  In feite zijn zij niet teleurgesteld in deze regering maar zijn zij teleurgesteld in hun eigen bekrompen verwachtingen !

  Iemand die realistisch is weet dat de paarse puinhopen nooit binnen enkele maanden opgelost kan zijn ! Zij klagen soms wel en dit is te begrijpen maar zijn niet teleurgesteld, omdat zij weten wat eerst gedaan moet worden voordat je het tweede kan doen !

  Deze regering is, op een paar schoonheidsfoutjes na, duidelijk anders !
  Deze regering neemt de tijd om alle problemen eerst in kaart te zetten en neemt de tijd om iedereen erbij te betrekken en geeft gehoor.
  Deze regering houdt zich aan wetten, regels en procedures. En ook dit kost tijd !
  Deze regering werkt systematisch, gestructureerd en gedisciplineerd !

  Deze regering is niet zomaar een Dream Team,
  dit is een Drill Team.

  Tja go. Set kong !

  Wij werken aan een beter Suriname.
  Jij werkt toch ook mee !

  Justitia Pietas Pitas. Krakti !


  Maak melding

 14. waarheid 4 augustus 2021 At 07:20
  ==============================

  Helemaal eens, toch zal je het volk elke keer weer op de mistanden moeten blijven wijzen die de politiek in z’n algemeen met zich meebrengt. Het blijft uitermate triest dat een politieke partij cq “revo” beweging of hoe men dat ook wil noemen, een land volledig naar de klote kan helpen.
  Macht corrumpeert, maar absolute macht corrumpeert absoluut.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.