Ondernemer rehabiliteert wegen ressort Munder

10
Ondernemer rehabiliteert wegen ressort Munder

Afgelopen weekend zijn er rehabilitatiewerkzaamheden uitgevoerd aan enkele wegen in het ressort Munder. Gedurende deze twee dagen werden 7 straten bezand en geëgaliseerd door Ring Harbour Real Estate Developer. Dit is een verkavelingsproject in Suriname, dat zich uitstrekt vanaf de Ringweg tot en met de achterzijde van het Chiragali-project. Het beslaat ongeveer 35 hectare. 

Gezien het feit dat de buurtbewoners vaak klaagden over de slechte wegen, hebben de ressortsraadsleden een brief geschreven naar het Surinaamse ministerie van Openbare Werken. Er werd een 2 ton pick-up beschikbaar gesteld, waarna de ressortraadsleden vervolgens op zoek gingen sponsoren.

Ondernemer Joël Terzol van Ring Harbour Real Estate Developer toonde zich bereid te ondersteunen. “Meneer Terzol heeft zijn eigen machines ingezet en heeft meer dan 120 kuub schelpzand voor het egaliseren van de straten”, zegt Jiten Bisseser, ressortraadsvoorzitter van Munder. “Er is bijna 10 jaar niks gedaan aan deze wegen. We proberen nu samen met het ministerie de problemen van de mensen op te lossen. De lozingen zullen binnenkort ook aangepakt worden”, verzekerde hij. Er is ook een voorstel gedaan aan het ministerie om de straten te verharden. 

Ondernemer Terzol is ook burger van dit ressort. “Mijn vader is van Charlesburg. Ik heb als kleine jongen vele uurtjes doorgebracht in deze straten en daarom wil ik wat terugdoen voor de buurt”, laat hij optekenen. “De smalle straten hebben de afgelopen tijd weinig aandacht gekregen. Met gelijkwaardig schelpzand vullen we deze op en een tractor zal daarna het materiaal gladstrijken. We kijken niet naar de kosten, want het is de wijk wel waard”, aldus Terzol. 

Districtscommissaris Ricardo Bhola van Paramaribo Noord-Oost sprak zijn dank uit aan de ondernemer voor zijn dienstbaarheid aan de bewoners van Munder. “Mijn complimenten aan de ressortsraadsleden, die elke dag de samenleving van dienst zijn. De bewoners mogen trots zijn er dat er ressortraadsleden zijn die hun zondag opofferen. Ik ben blij dat we hulp hebben gehad van ondernemer Terzol. Een man die zich onbaatzuchtig inzet om Munder te upgraden”, aldus de burgervader die ook van de omgeving is.

“De straat is nu netjes geëgaliseerd. Er is een rioleringsproblematiek en er is geen straatverlichting. We zullen met de districts- en ressortraadsleden en de minister van Openbare Werken aan tafel zitten om na te gaan hoe wij ervoor kunnen zorgen dat het rioolwater weggaat”. 

10 REACTIES

 1. EEn zorgwekkend tendens, ik snap niet waar deze overheidt mee bezig is ,dit kan niet de bedoeling zyn, het lykt zo onschuldig .Maar dat is het niet.


  Maak melding

 2. browny , jij leest het weer niet goed , de laatste 10 jaren is daar niets gedaan aan de wegen en het riool , dus apegaper wie was de regering toen he toch de regering van je liefje bouta toch he , dus geef hem de schuld , maar dat durf je niet he


  Maak melding

 3. Die Jiten Bisseser is de VHP topman,-propagandist van Munder. Zijn woorden moet je met een korreltje zout nemen om er een beetje smaak aan te geven. Wat hij beweerd valt onder leugen en bedrog. Als 10 jaar niets is gedaan aan onderhoud van de wegen zou het geheel door de vele regenval en weggespoeld en onderbegroeid zijn. Zo simpel zijn de wetten van de natuur. De vraag die wij ons eerder moeten stellen is wat heeft de VHP regering het afgelopen jaar aan de wegen in Munder gedaan? Niets en dan ook niets. Dat is de tendens die thans waar te nemen is. Valt deze houding van de regering ‘ onder de bevolking straffen? ‘ De regering moet haar verantwoordelijkheid nemen en het werk doen.


  Maak melding

 4. IMF geeft ons geen ruimte om geld uit te geven aan dit soort zaken. Het is de bedoeling dat de bevolking verwarmd en het land verpauperd. Nurmohammad en zijn zooitje ongeregeld doen hun uiterste best om dat voor elkaar te krijgen. Gelukkig zijn er nog goede mensen in het land, zoals Meneer Terzol..


  Maak melding

 5. Brampie rehabiliteerde de weg naar Apoera ook met zijn eigen geld (dat hij uit onze staatskas had gelicht). Ik wil wedden dat Rbrown dat toen een uitstekende aktie vond, waar de regering Bouterse alleen waardering voor verdiende.


  Maak melding

 6. Deze ondernemer verdient een lintje. Andere ondernemers hebben ook al meegeholpen bij de renovatie van steigers in verschillende districten. Zo lever je je bijdrage, klagen zet geen zoden aan de dijk. Ga liever werken, dan heb je wat uit te geven en hoef niet te roven en te stelen.


  Maak melding

 7. Wat hebben opa D en zijn criminele boevenbende gerehabiliteerd? Hun eigen zak. Dus paarse djamoe edes, jullie lullen slap. Trouwens, PE A MONI DE EN PE BOEFDRAAD DE, DOMME PAARSE DJAMOE EDES. Zodat we niet meer afhankelijk zijn van zulke goede particulieren.


  Maak melding

 8. RobG 3 augustus 2021 At 02:13
  De vraag die wij ons eerder moeten stellen is wat heeft de VHP regering het afgelopen jaar aan de wegen in Munder gedaan?
  =====================================

  Voor iemand die zegt gestudeerd te hebben is dit een in en in trieste ontwikkeling.
  Als je echt zo goed bent zoals jij pretendeert te zijn, had je ook de vraag kunnen stellen wat jou holmaten de afgelopen tien jaar voor het land hebben gedaan, anders dan het land in chaos en ellende achter te laten.
  En pas dan als je die vraag voor de mensheid op een propere en wetenschappelijke manier hebt beantwoord, mag jij jezelf wagen aan een kritische noot richting de huidige regering. Tot die tijd moet je gewoon je smerige bek houden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.