NZR staat garant voor optimale zorg totale gemeenschap

3
Beeld COVID-19 Journaal Suriname

Na een constructieve ontmoeting tussen de Nationale Ziekenhuisraad (NZR) en de Surinaamse regering, kan met zekerheid gesteld worden dat de zorg voor de totale samenleving gegarandeerd is. Dit heeft NZR-voorzitter Claudia Marica-Redan bevestigd kort na een onderhoud met een regeringsdelegatie, op maandag 2 augustus 2021, op het Kabinet van de President. Marica-Redan, die tevens directeur is van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP), zegt dat er gesproken is over de problemen rakende de gezondheidszorg in Suriname en hoe deze op te lossen.

Alle bijbetalingen, die plaatsvinden in ziekenhuizen, moeten tot het verleden gaan behoren. “De samenleving kan het niet aan om deze bijbetalingen te doen.” Er is verder gesproken over overbruggingsoplossingen voor de komende zes maanden. Partijen hebben zich ook gebogen over een duurzame oplossing. “Dat is waar wij als Nationale Ziekenhuisraad naar snakken”, laat de voorzitter optekenen.

Er zijn tarieven afgesproken met de ziekenhuizen, die erin zullen moeten resulteren dat er optimale zorg aan de samenleving geboden kan worden. “Het zal even duren, want we moeten onze voorraden weer gaan aanvullen en andere zaken in place brengen. We zijn optimistisch en hoopvol gestemd dat met de oplossingen die we vandaag besproken hebben en de duidelijke richting die de president aangegeven heeft, wij de gezondheidszorg kunnen redden”, benadrukt de zorgdirecteur.

Ook is er een traject uitgestippeld om de financiële situatie van de gezondheidsinstellingen, die als gevolg van de financiële crisis verstoord geraakt is, te ordenen. Er zal op den duur een doorlichting van het zorgstelsel plaatsvinden, die zal worden uitgevoerd door internationale consultants. “Het is allemaal nodig om te komen tot een voor Suriname draagbaar zorgstelsel.”

3 REACTIES

 1. Internationale consultants?? Het arme volk moet betalen voor lab onderzoeken en deze debielen komen met onzin.
  Ik ken zoveel mensen die niet konden gaan prikken. Ze hebben geen geld. Voor suiker, cholesterol. Heel erg triest. Straks gaan de prikcentra’s ook sluiten en mensen verliezen hun baan. Alleen ellende


  Maak melding

 2. Sommige dingen zijn voor de groep die horen tot de 66% onder ontwikkelde Surinamers niet te begrijpen. De puinhoop die door de ndp is achtergelaten is groot. Je hoort deze groep hier nooit over praten omdat ze een vluchtig geheugen hebben.
  De vorige regering dacht met een prestige project goede zorg voor iedereen te realiseren, maar had nagelaten met alle partijen in contact te treden. Huisartsen en zknhuizen kregen niks vergoed voor een behandeling van verzekeraars en stopten ermee.
  In een land heeft iedereen recht op goede zorg. Die krijg je door goede afspraken te maken met Ziekenfonds, Ziekenhuis, Huisartsen en Specialisten.


  Maak melding

 3. zombie debby , jij moet niet klagen strontje , jij hebt gratis zorg daar in de bijlmer , maar waarom krijg je dat , hebt jij je dat weleens afgevraagd , ga de partij de pvda omhelzen die hebben ervoor gezorgd dat nietsnutters een basis verzekering kregen , de pvda lijkt wel de ndp van hier , alleen hier krijgen de rijke ndp-ers ook gratis zorg en ook wordt alles betaald als die ndp artsen zeggen ga naar het buitenland want hier is de zorg nihil , zie bouta , zie die wijdenbos , en een kleine jongen van 5 jaar die behandeld werd door een paarse nep arts hier gaf hij geen toestemming dat deze jongen naar het buitenland kon gaan voor echte medische zorg , dankzij een inzamelingactie kon deze jongen samen met zijn moeder en vader naar het buitenland en nog wel in jou Nederland deze medische ingreep laten doen , en zo te horen gaat het de goede kant op met die jongen.
  dus paarse eenling ga hier geen stront verkondigen en als jij een kind had die dit zou meemaken had jij niets gedaan je had hem opgegeven omdat die paarse nep arts zei hij mag niet naar het buitenland voor zorg , maar ja jij bent een zombie


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.