Jongen (13) slaat broertje (10) tot bloedens toe na ruzie om verdeling SRD 50

12
srd-50-biljet-geld-suriname

 
Een jongen (13) heeft zijn jongere broer (10) vorige week in Paramaribo tot bloedens toe geslagen nadat zij ruzie kregen over de verdeling van een gevonden SRD 50 biljet. De politie heeft de 13-jarige aangehouden en na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

De broers vonden een biljet van SRD 50 voor een winkel waarbij zij besloten het geld te verdelen. De jongere broer moest SRD 20 afstaan aan zijn broer, maar gaf hem slechts SRD 10. Dat was de aanleiding dat zij met elkaar hebben gevochten. De jongere broer liep letsels in zijn gezicht op. Hij had verder een opgezwollen rechteroog en een bloedende neus.

De ouders waren ten tijde van het voorval aan het werk. Beide jongens gingen naar de winkel en vonden het geld. De oudere broer zou SRD 20 krijgen en zijn broertje SRD 30. De tienjarige wisselde het geld en stond SRD 10 aan zijn broer af. Omdat hij de resterende SRD 10 niet had afgegeven, heeft zijn broer hem geslagen.

Het slachtoffer moest medisch worden behandeld. Een buurvrouw sloeg alarm bij de politie toen zij gegil van de kinderen hoorde en bij het nemen van een kijkje verwondingen aan het lichaam van de tienjarige zag. 

12 REACTIES

 1. Dus ouders zijn aam het werk en de kinderen gaan naar de winkel?????
  Ze zijn niet oud genoeg om alleen thuis te blijven maar ook nog op straat gaan kletsen??
  Gelukkig dat de buurvrouw oogje hft gegooit.


  Maak melding

 2. Kijk wat een papier stuk teweeg brengt?
  Voor geld en hebzucht ?
  Vele denken naar de hel met de mensheid?
  Het enige wat belangrijk is geld,
  De mens is gezakt naar niveau 00
  En dat zal lange tijd zo blijven?


  Maak melding

 3. Rob gay, het verloedering van Suriname is door jouw die jij B L van die oude bejaarde pathologische leugenaar, als hij niet in 10 jaar aan de macht, dan was anders geweest?de vloek van Suriname heeft 4 miljard gestolen, dat geleend bij imf en wereld banken, en kom jij praten over verloedering, mie na blaka mang, ma blaka sma na dong kaw, soso kaka ye schrief dja stront lagie dagoe.


  Maak melding

 4. Roman 3 augustus 2021 At 06:33
  Het is een feit dat 10 jaar ndp-wanbeleid, geleid heeft tot verloedering van de samenleving.
  De ndp blijft een vloek voor land en volk en is de bron van alle kwaad (burgerlijke ongehoorzaamheid, roof, moord, armoede, onderlinge spanningen tussen bevolkingsgroepen)


  Maak melding

 5. Wiexheeft het biljet daadwerkelijk gevonden. Als ik kijk naar de verdeling 30-20, is het de tienjarige.
  Om tien srd je jongere broer tot bloedendstoe aftuigen?
  Wat zal je zijn als je volwassen bent.
  Na de correctie in opa doelie, is het afwachten wat het effect is.


  Maak melding

 6. Kain en Abel anno 2021!
  Het zal me niets verwonderen als het verhaal anders in mekaar zit nl :
  De SRD50 was gejat door de oudere broer en de jongere snapte hem en dreigde te gaan klikken dus oudere zecht kom we gaan het wisselen dan mag jij 30 en ik neem 20 maar je moet wel je mond houden no faya mi. Eerlijker zou het geweest zijn als ze beiden SRD 25 hadden genomen of gekregen. Maar de jongere stond sterk en ging tot het uiterste door maar een tientje te geven en anders alsnog de tori te bossen. Dus de oudere ramt hem in mekaar met dit als gevolg.


  Maak melding

 7. Sammy ’t Q zou zomaar kunnen, je weet het nooit hier, hoe de vork in se de steel zit. Liegen en bedriegen is hier schering en inslag.
  Het was er en de afgelopen 30/ 40 jaren zichtbaar sterk toenomen.
  Triest allemaal.


  Maak melding

 8. Beste Rob G
  De verloedering is begonnen toen jou God het recht in eigen hand nam
  Nu 45 jaar na de STAATSGREEP (nee geen revolutie Rob een revolutie word door het volk gepleegd en niet door de militairen) is de mentaliteit van de Surinamer niets meer over door het slechte voorbeeld gegeven door de ndp


  Maak melding

 9. WAT 3 augustus 2021 At 02:40
  robg , uilskuiken , drugssnuiver , en poepeter , wat een waardeloze zak ben jij galbak
  =========================================

  @Wat, even dimmen, die RobG heeft door hersenbeschadiging steeds vaker last van afasie en dysartrie waardoor hij ook zijn zinnen niet altijd kan afmaken.
  Hij bedoeld dus eigenlijk: “Dit valt onder de woekering van sociale verloedering in het land die is begonnen na de smerige sergeantencoup van 25 februari 1980.”


  Maak melding

 10. Sammy the Queen wat heb jij gerookt om die rotzooi te verzinnen en dan heb je nog het lef zonder schaamte te posten denkende dat je de held ben jou hoofd werkt niet zo goed en van arie dito ook zwakzinnig net als jij


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.