Pres Juriaantje ontslagen door werkgever, biedt verontschuldigingen aan

37
Komediant Pres Juriaantje kocht valse vaccinatiekaart

Stand-up comedian Cleon ‘Pres Juriaantje’ Juriaans is door zijn werkgever ontslagen. Dit nadat hij onlangs negatief in de pers kwam, toen bekend werd dat hij een van de personen is die heeft betaald voor het krijgen van een vals vaccinatiebewijs. Dat zegt hij vandaag in de Surinaamse krant de Ware Tijd (dWT). Hij betuigt daarbij ook spijt.

Hij beweert onder druk van zijn persoonlijke omstandigheden te hebben gehandeld. Indien hij niet gevaccineerd was zoals zijn werkgever verlangde moest hij op eigen kosten elke maandag een negatieve coronatest overleggen. Anders mocht hij niet naar het werk. Op een gegeven moment zwichtte hij voor een aanbod om tegen betaling aan een vaccinatiebewijs te komen, schrijft de krant maandag.

“Uiteindelijk heb ik m’n straf gehad, nu ben ik brodeloos”, zegt hij aan dWT. “Ik voelde me wanhopig. Ik heb echt spijt van wat ik heb gedaan. Ik biedt daarom mijn verontschuldigingen aan de samenleving aan en raadt burgers aan mijn voorbeeld niet te volgen”, aldus Juriaans in de krant.

Bekijk ook:

37 REACTIES

 1. @ indira, hij heeft gelijk, geen rotzooi in z,n lichaam. De baas heeft ook gelijk, geen fraudeurs in mijn bedrijf.
  Fraudeuraantje kon maandelijks een pcr test overleggen sat hij safe was toch.
  Een test kost honderd us$. Het is dan besluiten te frauderen.
  Hij riep mensen op om zich te laten vaccineren en hij zelf frauderen.
  Nu lopen blaten dat hij spijt heeft, onder druk stond enz enz.
  Nu sta je onder druk, geen werk en onbetrouwbaar. Wie wil je aannemen. Ga maar lekker weer lanterfanten.
  Het geld licht op straat. Hier in SME, opties zat.


  Maak melding

 2. @Debby

  Steeds meer werkgevers eisen van hun werknemers om zich te laten vaccineren.
  Vraag me af wat het resultaat zal zijn indien een rechtszaak tegen werkgevers wordt aangespannen. Vermoedelijk zullen ze de werkgevers gelijk krijgen.

  @Indira

  Je kunt je beter afvragen wat voor rotzooi je 3 x daags binnen krijgt bij het nuttigen van je maaltijden.
  Zo las ik vandaag dat kweek tilapia’s in Nederland kippen- en varkenspoep te eten krijgen.
  In Suriname zitten riviervissen vol met kwik. Groenten worden met gif behandeld.
  Zelfs vegetariërs krijgen rotzooi bij het nuttigen van hun vegetarische maaltijden.
  Smakelijk eten en blijf vooral gezond.


  Maak melding

 3. inderdaad. iedereen staat op zijn rechten. juriaantje mag weten wat hij in zijn lichaam stopt en zijn baas mag weten wie hij aanneemt en aanhoudt. behalve als je baas verplicht zijn werknemers te houden, koste wat kost? recht is recht, toch?


  Maak melding

 4. Er zijn mensen die niet gevaccineerd willen worden. Hun recht klopt. Maar dan moeten ze ook geen bewijs kopen dat ze wel zijn gevaccineerd. Och dat is ook hun recht wordt dan geschreven.
  Ze willen hun baan behouden dat is ook hun recht. Het is ook het recht van de werkgevers om mensen die zich niet willen vaccineren te ontslaan. De volksgezondheid wordt ten onrechte in gevaar gebracht.
  De ontslagen werknemer heeft het recht om een zaak aan te spannen tegen de werkgever. Dat zal hij hoogstwaarschijnlijk toch niet winnen. Het recht zal uiteindelijk zegevieren.

  Heeft iemand die zich bewust niet heeft laten vaccineren wel het recht om bij ernstige besmetting waarbij ziekenhuisopname noodzakelijk is opgenomen te worden?
  Men kan recht praten wat men wil, maar door eigen toedoen ziek worden, dan heb je het recht verspeeld om behandeld te worden.
  Heeft een patiënt die dringend geopereerd moet worden en daarmee nog jaren kan leven geen recht?
  Sommige mensen praten alles wat krom is recht!


  Maak melding

 5. in veel banen heb je regelmatig contact met anderen
  dus de werkgever kan het afdwingen dat zijn personeel negatief is
  de optie blijft dan bij het personeel of het een vaccinatie wordt of een wekelijkse test.
  ik denk dat de werkgever dan al genoeg tegemoet gekomen is naar zijn personeel
  het gaat de werkgever wel om zijn brood en bedrijf, dus die mag ook gewoon maatregelen nemen.
  want hij moet wel het overzicht houden op al het personeel en niet alleen deze fraudeur
  deze fraudeur die gewoon iedereen had kunnen besmetten


  Maak melding

 6. Je zou denken dat je zelf beslist of je wel of niet een Prik wilt tegen het Coronavirus zo mag ook een Werkgever Hoge Eisen Stellen voor de Veiligheid op het werkvloer voor zowel zijn werkers als zijn Cliënten dat is ook verantwoordelijkheid dragen naar anderen toe, maar wat deze Persoon heeft gedaan is de Boel belazeren en anderen ertoe bewegen om een Coronavirus prik te halen terwijl hij het zelf niet durft hij is terecht ontslagen omdat hij gelogen heeft, tegelijkertijd heeft hij het recht om het Coronavirus prik te weigeren, let wel op dat als een Werkgever erop aandringt een Coronavirus prik document te overleggen alvorens in aanmerking te komen voor een Baan dan moet je aan hun Eisen voldoen indien je Pertinent geen Coronavirus prik wilt dan moet je ook niet bij zo een dergelijke Werkgever Solliciteren


  Maak melding

 7. Mensen die lid zijn van de partij van list en bedrog, keuren dit gedrag goed. Ze houden geen rekening met anderen en denken,.. als ik ziek word, is het toch mijn probleem?
  Ze snappen niet dat ze ook anderen ziek kunnen maken.
  In dit geval, gaat het niet om de vraag wel of niet vaccineren, maar om frauderen.
  En als je ervoor kiest om je niet te laten vaccineren, is dat jou goed recht maar moet je niet gaan janken dat je je baan kwijt bent of niet op vakantie kan en niet naar een concert of restaurant kan.
  In Frankrijk heeft de regering overheid- en zorgpersoneel tot 1-9-2021 de tijd gegeven om zich te laten vaccineren. Doen ze dat niet, dan zijn ze hun baan kwijt.


  Maak melding

 8. Aan alle pseudo en amateur wetsgeleerden, advokaten en rechters die hier zomaar wat roepen en niet op de hoogte zijn. Ga je eerst verdiepen want jullie mening is gebasseerd op aannames en (in jullie ogen) hoe de logische gang van zaken zou moeten zijn.

  Maar de wet houdt geen rekening met logica en aannames, maar volgt simpelweg de wet.

  Hetgeen betekent dat deze man op basis van zijn weigering voor vaccinatie nooit mag worden ontslagen. Misschien in de toekomst maar nu niet!

  Zelfs voor een junior advokaat die pas is komen kijken is dit een makkie!

  Dat doet niets af aan het feit dat meneertje gewoon een ordinaire fraudeur is, en altijd op een andere manier kan worden gestraft.


  Maak melding

 9. Waarom wilt men bepalen voor de kleine man maar degene met geld doen war ze willen????
  Zet de naam van je baas en iedereen boycot zn mars.
  Hij is vast ook een gatlikker.
  Gelukkig kan niemand voor mij bepalen.


  Maak melding

 10. Inderdaad iedereen heeft recht of hij/zij de vaccine niet nemen,is je goed recht,MAAR hier is de MAAR!!!!!!neem je het niet,! En toch ziek word wees dan ook flink om tezeggen Ik wil geen dan ook geen medishe verzorging hebben,DAN heb Ik respect voor je,zo denk Ik erover.


  Maak melding

 11. Ook in dit geval geldt dat logica en respect geen enkele rol spelen. Het is logisch om te zeggen dat wie het vaccin weigert ook niet moet zeuren en geen recht heeft of medische zorg. Of sterker nog, de medische zorg zelfs moet weigeren.

  Maar zoals eerder in mijn reactie aangegeven. De wet houdt geen rekening met gevoelens of emoties, of wat een grote groep vindt, of wat aannemelijk is.

  Dus ook hier is de wet; Er bestaat geen wettelijke vaccinatieplicht maar iedereen die ziek wordt heeft t.a.t. recht op medische hulp. Het zou ook gek zijn om geen medische hulp te krijgen als je jarenlang netjes bent verzekerd. Ik kijk er niet van op als blijkt dat een groot aantal gevaccieerden niet eens verzekerd is!


  Maak melding

 12. @AHE,
  De baas heeft hem ontslagen omdat hij heeft gefraudeerd met hetbkopen van een vaccinatiebewijs.
  Dus lekker lulken kunnen we allemaal.
  Niemand kan je verplichten omvje te laten vaccineren. De werkgever mag een tussentijdse opdate van de gezondheid van zijn werknemer vragen en eisen ook. Hij vervoert dagelijks klanten.
  Hij zou besmet moeten zijn en hij had jou en je gezin vervoert en jij en gezin zijn besmet geraakt.
  Hetvbedrijf garandeert dat hun werknemers oke zijn en heeft een bedrijf.
  Jij nu met je gekwetter. Kan jij het bedrijf dan aansprakelijkstelling?
  Begin een bedrijf en neem hem in dienst.
  Niet vaccineren en met mensen werken is prima tot jij het slachtoffer bent, dan lul je anders.
  Jij mag een zaak op jou kosten voor hem beginnen en zal je zien wat de uitkomst is.
  Fraude en onbetrouwbaarheid, niet 9mdatvhij niet gevaccineerd is.
  Dus span een zaak voor hem aan en kom dan hier wapperen met je vonnis en de motivatie van de uitspraak.


  Maak melding

 13. Trouwens, al de kopers van de bewijzen moeten als verdachte in deze zaak worden gehoord. Men spits zich nu op de hoofdverdachten, maar deze kopers, de firma list en bedrog zijn ook niet schoon.
  Zij moeten ook achter slot en grendel.


  Maak melding

 14. Indira:Volg dan zijn voorbeeld.Als hij in het ziekenhuis beland dan ook geen rotzooi in zijn lichaam. je kan liever een banmk overvalen dan anderen besmetten met alle golgen van dien.


  Maak melding

 15. Hallo @Ari,

  1 We houden het netjes dus praten niet over gezinnen etc maar gebruiken algemene aanduidingen en wensen niemand iets negatiefs toe.

  2. Ik verdedig de man niet en ken hem niet eens, zelfs niet als comediant. Ik ga uit van het nieuwsbericht en details zijn mij niet bekend, dus moet je bij WK zijn en niet bij mij. Als dit een site is waar men mag reageren op basis van het bericht, dan moet WK ook de mogelijkheden en voorzieningen treffen om gedegen te kunnen reageren

  3. Aangezien ik reageer op basis van de informatie in het nieuwsbericht blijf ik bij mijn standpunt dat er geen wettelijke vaccinatieplicht bestaat, en de werkgever mag de man niet ontslaan. Sowieso niet op staande voet! Daarom maakt het ook niet uit of hij mensen vervoert of niet. Als hij via een proceduere wordt ontslagen is het een andere zaak maar niet op staande voet.

  4. Het is ook geen uitgemaakte zaak dat de werkgever hem mag ontslaan omdat hij een vals vaccinatiebewijs had als gevolg van de dwang die hem werd opgelegd. Het legt wel degelijk een relatie naar de vaccinatie verplichting van de werkgever.

  5. Het is niet zo simpel als jij doet voorkomen, dus als er iemand lult (jouw woorden) dan ben ik het niet, maar eerder jij. Jouw suggestie dat ik een zaak op eigen kosten voor hem mag beginnen geeft aan dat het voor jou moeilijk is om je aan de kern van de discussie te houden.


  Maak melding

 16. @AHE: maar de werkgever had 2 opties geboden aan de werknemers nl een vaccinatie of wekelijks een nnegatieve pcr test overleggen. De vaccinatie is gratis maar tast je normale dna aan (omdat het vaccin ook een plekje opeist in je weerstandsvermogen) en de pcrtest kost vet geld.
  De ze werknememer die ttot fraudeur is verworden, koos ervoor om voor een Xbedrag aan vreemde valuta een vaccinatiebewijs te kopen om zijn omgeving een zijn werkgever te beduvelen. Allemaal zijn eigen keuzes toch?
  Ik weet bijna zeker dat de werkgever zijn werknemers heeft voorgehouden off het 1 of het ander en zo niet dan sta je buiten. De werknemer besluit de boel te besodemieteren dus hij neemt een risico en zijn bedrog kwam uit..
  Hit the road Jack!
  Verder kan dit geheel mi geen gevolgen hebben voor andere medische aandoeningen en behandelingen want ook behandeling is een mensenrecht.
  Dus krijgt deze BSer alsnog Corona, dan heeft hij recht op behandeling het is alleen de vraag of de behandeling adequaat zal zijn. In de gaten houden zonder toediening van meds of bv zuurstof is ook een behandeling en kan uitlopen op sedatie.
  Hoe dan ook als deze BSer ons komt te ontglippen zal voor 99% Covid 19 als doodsoorzaak worden genoemd 0,5% een verkeersongeval, 0,3% moord en 0,2% zelfmoord(door inname van de eoa giftige stof of door gebruikmaking van een vuurwapen of steek of snijwerktuig)
  Met zijn bekendheid NU kan hij ook naar Tiktok of Youtube wat proberen te verdienen.


  Maak melding

 17. @Sammy the Queen – Inderdaad heeft de werkgever opties aangeboden. Maar zelfs dan is dit geen uitgemaakte zaak.
  Nogmaals; voor mij is deze man een fraudeur en welke straf hier voor staat weet ik niet.

  Wat ik wel weet is dat deze zaak veels te simpel wordt benaderd. De wet op het recht van integriteit van het eigen menselijk lichaam gerelateerd aan vaccinaties ligt ingewikkelder dan men denkt. Als het zo simpel was hadden we nu al een verplichte vaccinatiewet. Tot nu zijn alle gevallen en discussies beperkt tot ziekenhuis personeel, moelijke werkgevers, moelijke werknemers maar een duidelijke wet is er niet. Kortom er bestaat geen vaccinatieplicht en geen eenduidigheid.

  Daarmee zeg ik niet dat een werknemer op geen enkel manier ontslagen kan worden bij weigering van het vaccin. Nee het is gewoon niet simpel, en helemaal niet op staande voet.

  Mag je een ongevaccineerde medewerker of bezoeker de toegang tot het bedrijf weigeren? Onder omstandigheden dus wel. Mag je een vaccinatieweigerende medewerker ontslaan? Nee, niet alleen om de reden dat de medewerker een vaccinatie weigert; anders zou je een medewerker die geen griepprik wenst misschien ook wel mogen ontslaan. Maar als het werk anders niet (veilig) uitgevoerd kan worden, dan misschien wel.

  Misschien wel en misschien niet, en specialisten inclusief beleidsbepalers buigen zich over dit soort vraagstukken die steeds meer op een nachtmerrie beginnen te lijken in deze Corona crisis waar de druk ook voor hen enorm is. We hebben te maken met gevestigde wetten en wij gaan hier even op WK bepalen dat alles maar zomaar kan. Dat is mijn punt.


  Maak melding

 18. waar ahe overheen kijkt?
  is dat niemand het heeft over het recht op wel/niet vaccineren
  maar dat de lul gewoon een fraudeur is.
  bewezen en toegegeven zelfs.
  een bedrijf kan je dan gewoon op straat gooien voor het besmetten van hun naam
  waar dit dus om gaat en niet de keuze van vaccinatie


  Maak melding

 19. @Directeur z.n.
  Nee daar kijk ik juist niet overheen.

  Lees mijn vorige reacties waar ik de link leg naar zijn daad. Deze is ontstaan als gevolg van dwang of drang. Dit zijn twee verschillende begrippen binnen de rechtsgang die soms ver van elkaar liggen maar soms heel dichtbij en soms zelfs overlappend. In ieder geval speelt dit ook een belangrijke rol bij de beoordeling door een rechter.

  Sterker nog, deze twee begrippen staan centraal in de hele discussie mbt corona, vaccinatie, werkgever, werknemer.

  Daarom zeg ik dat het helemaal geen uitgemaakte zaak is dat de werkgever alle recht heeft hem te ontslaan wegens fraude. En helemaal niet op staande voet.

  Een schorsing en eventueel starten van een ontslag procedure lag het meest voor de hand. Gedurende de ontslagprocedure waarbij de wet serieus wordt gehanteerd, zonder vriendjespolitiek etc wil ik wel zien of het zo gemakkelijk gaat voor de werkgever.

  Helaas moet ik vriendjes politiek en eventueel steekpenningen benoemen want in Su weet je het nooit.

  Uiteindelijk zou deze ontslagprocedure inderdaad kunnen leiden tot ontslag wegens veranderde werkomstandigheden. Dat betekent dat de verhouding tussen werkgever en werknemer zodanig verergerd is dat verdere samenwerking onmogelijk is. In dat geval wordt het een totaal ander ontslag met al zijn voor en nadelen voor de werkgever.

  Verder ga ik hier niet op in, anders wordt het roepen in de woestijn.


  Maak melding

 20. Mag de eigenaar van een bedrijf het voortbestaan daarvan niet veiligstellen?
  Wie stapt nou een zaak binnen wetende dat het personeel niet gevaccineerd is???


  Maak melding

 21. @Broeia, Dat is het hele probleem. De werkgever heeft hierin een zwakke positie. Dat komt door de wet.

  Door mijn reacties komt het misschien over alsof ik aan de kant van de werknemer en fraudeur sta maar in feite kaart ik een probleem aan.

  Corona is nieuw en er is een gezegde “nood breekt wet” . Maar zo simpel is het niet.
  Als de gevallen over vaccin weigeraars zich gaan opstapelen zal het duidelijk worden.


  Maak melding

 22. Deze zijn maam is naar buiten gekomen. En de rest dan????
  Meer dan de helft van het verplegend personeel is niet gevaccineerd.
  Ook de verpleger zn foto is overal. Waarom de hindustaanse broers niet???


  Maak melding

 23. zombie debby , wie zegt dat de broers Hindoestanen zijn , en waar hebt jij die foto gezien van die verpleger , en net als dat verplegend personeel wat nog niet ,of wil niet gevaccineerd zijn , , zijn allemaal paarse ratten , en die komediant is terecht er uit geschopt , en wel om fraude , nou deze eikel vind geen baan meer , wat hij kan doen is vragen aan robg of hij onder hofnar mag worden en dan samen optreden in leonsberg , dit wordt duo onbekend


  Maak melding

 24. @AHE, mijn welgemeende excuses dat ik jou en je familie indeze heb betrokken. Het was bedoeld ter illustratie. Had ik niet moeten doen.
  Jij zit kennelijk niet in Suriname. Hier telt arbeidster en recht niet. De meesten die hier werken voor particuliere ondernemers hebben geen contract.
  Het zijn de buitenlandse bedrijven die dat hebben.
  Nogmaals mijn excuses AHE.


  Maak melding

 25. @Debby “niemand kan voor jou bepalen of je wel of niet wil vaccineren”. Dan denk ik dat jij geen bedrijf hebt. Of je zit werkloos thuis.


  Maak melding

 26. s alweer d kleur blaka,donker zwart.deze jonge lykt op e warme puf die j loslaat n e varkenstal.poepstamper werkt by prodimex als handlanger.puffer s getrouwt n gedraagt zich tog als e halve man zonder ruggegraat.s gud dt hy s opgedonderd,ga nu reclame spotjes vn j anus make.darvor huf j nit gevacineert t zyn.


  Maak melding

 27. @Ari – no any problem. Top van je!
  Het is maar een discussie en daarbij verschillende meningen.

  Mijn reactie is inderdaad teveel gericht op de Europese wetgeving. In Suriname gaat een heleboel niet op.


  Maak melding

 28. Ok je hebt excuses aangeboden dus je mag weer verder met je leven? Zo werkt dat niet knaap, je hebt moedwillig andermans leven in gevaar gebracht. Het is weer een vorm van pure egoïsme . Als je niet gevaccineerd wil worden is dat je goed recht, maar respecteer een ander ook die voorzichtig omgaat met zijn eigen leven.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.