Surpost-medewerkers kloppen wederom aan bij vicepresident

7
Surpost-medewerkers kloppen wederom aan bij vicepresident

Medewerkers van het Surinaams Postbedrijf (Surpost) zijn de situatie bij het bedrijf beu. Volgens hen heeft niemand een luisterend oor voor hen. Zij weten niet waar zij aan toe zijn. De groep toog op vrijdag 30 juli wederom naar het kabinet van de vicepresident (vp) om hun misnoegen te uiten.

Bondsvoorzitter Walther Uiterloo gaf tijdens het gesprek met vp Ronnie Brunswijk aan dat de leiding van het bedrijf een ‘no work, no pay’ principe toegepast heeft voor de dagen waarop het personeel in beraad was. Hierdoor heeft een groot deel minder dan SRD 100 voor deze maand ontvangen.

De medewerkers hadden zich samen met hun bondsvoorzitter, eerder deze week, ook begeven naar de Arbeidsinspectie om te praten over de behandeling die ze krijgen van de directeur van Surpost, Ravin Dahoe.

De ontmoeting met de vp eerder deze maand heeft volgens de bondsvoorzitter en medewerkers niet het verwachte resultaat geleverd. Maar zij zijn ervan overtuigd dat Brunswijk nu wel een oplossing voor hen zal kunnen bewerkstelligen. Gebeurd dat niet dan zal er na 31 juli een complete lamlegging van het bedrijf volgen.

Brunswijk beloofde de medewerkers dat hij direct stappen zal ondernemen. De vp zal het probleem bespreken met de directie van het postbedrijf. Ondertussen zal het personeel in afwachting op het resultaat het werk moeten hervatten. Hierna zullen verdere gesprekken worden gevoerd omtrent hun collectieve arbeidsovereenkomst.

7 REACTIES

 1. De directie moet per direct vervangen worden. ALS NIETS TIJDELIJK IETS WORDT DENKT HIJ HET EEUWIGE LEVEN TE HEBBEN. Regering wordt WAKKER……BECAUSE SOMETHING IS COOKING !!!……………….HEEFT U NIET DOOR DAT DE WERKENDE KLASSE BINNENKORT HET GEHELE LAND ZAL LAM LEGGEN………WAKE UP !!
  JULLIE DAGEN ZIJN GETELD…… de directeur met zijn racistische uitlatingen naar de medewerkers had allang vervangen moeten worden…net als de MINI-STER van OW.


  Maak melding

 2. Alsjeblieft zeg.de surpostmedewerkers zijn al sinds mensenheugenis in beraad.
  Gewoon allemaal ontslaan en surpost privatiseren. Niemand luistert meer naar deze halftamme ambtenaren .
  Weg ermee en voortaan geen bond meer toestaan in het nieuwe bedrijf.


  Maak melding

 3. als het je niet bevalt kan je ook ander werk zoeken
  of bevalt dit luizenbaantje je soms te goed? en probeer je er nu meer uit te trekken?
  merk wel dat als mijn post gestempeld is met een datum, dat daar meestal een paar maanden tussenzit met de dan huidge datum
  dus tsjah…..dat no work no pay kan ik goed begrijpen
  als het een echte bond was…. dan zouden zij de gederfde inkomen van het staken betalen
  wat in andere landen veel vaker voorkomt
  maar ook deze bond zal natuurlijk geen cent te makken hebben


  Maak melding

 4. In Suriname hoef je post ambtenaar numbers of alfabet niet te weten. Dus de opdracht van VP loco lonnie laat meer drugsposten toe als je je job lief hebt, en steel wat je kan net als de vp.


  Maak melding

 5. Dit geeft de zwakte van onze vakbonden weer. Deze zullen uiteindelijk een roemloze dood sterven. Het zijn praatgroepen geworden.
  Alles draait om geld. De leden moeten contributies betalen. De vakbonden moeten het geld als een goed rentmeester beheren en pas gebruiken om een staking te financieren. Ik heb in het verleden bijstand verleend om de administratie van enkele vakbonden op te zetten en kwam tot de conclusie dat de leden de bond als bank van lening beschouwden. Ze leenden geld, vertrokken naar Nederland en betaalden de lening nooit meer terug.
  Ik weet niet of het nog steeds gebeurt, maar ik heb de indruk dat bonden niets meer of minder dan papieren tijgers zijn. Ze zijn niet in staat om een vuist te maken en te staken. Monie no de. en dan krijg je de situatie dat men bij de VP moet gaan bedelen voor een oplossing. Niet vergeten dat de kracht en sterkte van de bonden ook koersafhankelijk is. Hoe hoger de buitenlandse koers , hoe minder de waarde van de gelden an de bonden.
  Lees hierover wat ik ook heb geschreven over de BVL en ALS. Moni no de. Dus kraktie no de.


  Maak melding

 6. weten jullie wat ons opvalt het afgelopen jaar dat vanaf augustus 2020 er vakbonden zijn hier in Suriname , raar hoor , waren ze in de 10 jaren bouta regering soms in winterslaap , of zijn ze bang voor de ndp regering geweest , nou van die vakbonden moet je het hebben


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.