Protest tegen ontslag bondscoach Suriname

23
Dean

Bij het hoofdkwartier van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) aan de Letitia Vriesdelaan zal er vandaag geprotesteerd worden tegen het ontslag van Dean Gorré als bondscoach van Suriname. De protestactie is een initiatief van Stichting Belangen Behartiging Abrabroki en Omgeving (SBBAO).

Gorré is geen bondscoach meer van de Surinaamse nationale voetbalselectie omdat het SVB-bestuur om “moverende redenen” het besluit heeft genomen om de technische staf van de nationale selecties te ontbinden, is vrijdag gemeld in een persbericht.

Volgens de SBBAO kan het SVB-bestuur het niet maken om Gorré de laan uit te sturen, terwijl hij een uitstekende job heeft gedaan met Natio. Beweerd wordt dat er bij de SVB alleen maar grappenmakers zijn. Surinamers worden via social media opgeroepen om de protestactie massaal te ondersteunen.

23 REACTIES

 1. SVB bestuur weet helemaal niks van modern mondiaal voetbal, nada, niks, nakko. Weten alleen maar te plunderen en verwoesten. Zwaar overtijd dat hun moeten vertrekken!!

  Dean heeft het alllerhoogste met het failliete Surinaams voetbal ooit bereikt, een eindronde op een internationaal toernooi. Wie in dat clowneske SVB bestuur kan zichzelf qua statuur meten met Dean Gorré.

  Laat die idiote mafketels uit de SVB zsm op sodemieteren. En dan echt meteen opdonderen. Ze hebben al die tijd helemaal niks voor het Surinaams voetbal betekent maar dan ook echt helemaal niks. Nu verklaren ze ook nog eens de oorlog aan het trotse voetballiefhebbende Surinaams volk. Rot op!!


  Maak melding

 2. Gisteravond geluisterd naar een radioprogramma waarin contact werd opgenomen met een bobo van de SVB. Wat een orrogantie. Het ontslag heeft mijn inziens maar weinig met de resultaten van het nationaal elftal te maken. Er is meer aan de hand. Uitspraken over de de slechte toestand van het land met als gevolg rancune lijkt een grote rol te spelen. De kans is groot dat spelers uit de ” diaspora ” niet meer voor Suriname gaan uitkomen.


  Maak melding

 3. Yor wat heeft svb met de politiek te maken? Dat daar nog een stel paarse ratten zitten en daardoor krijg je dit haantjes gedrag. Je lijkt mij een type met weinig verstand. Vast een ndp rat?


  Maak melding

 4. Beste actievoerders, succes met het bereiken van uw doel, wat het ook moge zijn.

  Positieve adviezen, kunnen ons helpen, maar u hebt zoveel zorgen dat u erg veel negatieve adviezen hebt.

  U, hebt niet zo’n hoge pet op van uzelf en bent een kei in het opnoemen van uwe negatieve kanten. U, zou graag willen dat dit u niet meer in de weg staat, maar u kan geen voorstelling maken van een positiever zelfbeeld.

  U, bent meegesleurd in de negatieve gedachten van anderen. Hebt u zich afgevraagd waar het vandaan komt en hoe u erin bent beland?
  U, vindt het ook belangrijk: “hoe kom ik er weer uit”?

  U, hebt erg veel negatieve gedachten, waardoor het onmogelijk voor u is om mogelijkheden te zien.
  U, denkt juist aan alles wat verkeerd kan gaan.

  U, blijft concentreren op negatieve gedachten en gevoelens, hierdoor filtert u automatisch uw ervaringen door deze negatieve bril.

  En dan komt het, dat voor uwe positieve gebeurtenissen niet zichbaar zijn.
  Volgens uw schrijven, maakt u ze zelf negatief.

  U, hebt op basis van uwe kennis een oordeel over de situatie gegeven.
  U, hebt uw mening gegeven en het mag gedeeld worden.


  Maak melding

 5. Bestuur SVB moet oprotten!

  Weg met huidige bestuur SVB

  Waar zijn deze knopendraaiers mee bezig?

  Raar dat Z.E. president Chan Santokhi en Z.E. Bravo niets van zich laten horen? Jullie zijn tot wat het beleid betreft toch ook voorstander van de Sportpaspoort voor de SuriNeds prof-voetballers! Jullie hebben ook jullie bijdrage hierin en kunnen onmogelijk niets hierover zeggen nu. U kunt niet aan kapitaalvernietiging doen van de Surineds prof-voetballers die nu niet meer voor Oranje kunnen uitkomen.

  Er is jarenlang gewerkt om SuriNeds prof-voetballers voor de SVB te krijgen en als die er zijn, twee tournooien in een korte tijd niet gehaald hebben deze optie voor gezien houden.

  Deze jongens hebben Suriname/ Natio in de regio, de wereld al op de kaart gezet. Men weet nu dat men met Natio in de toekomst rekening moet houden.

  Op grond van deze prestatie en goede vooruitzichten kan je de SuriNeds prof-voetballers niet met het badwater weggooien.

  Sport verbroedert en zorg voor de eenheid tussen Surinamers.

  Stopt u met het kortzichtigheid en ga deze uitdaging niet uit de weg, naast het prof-voetbal in Suriname nu vd grond te tillen.


  Maak melding

 6. Su wint een keer van Grenada, sint vincentius en Aruba en een nog dieper weggezakt land en de Surinamers zien de jongens al op het wk in Qatar, dat is het voetbal verstand in Su. Bij deze euforie had ik al aangegeven dat ze dat moesten bewijzen door eerst van landen als Haïti, Costa Rica,Canada, US, of Mexico te winnen. De jongens die Gorre selecteert zijn allemaal spelers die al aardig op leeftijd zijn en of het hele jaar reverse spelers zijn die niet aan de bak komen bij hun club die vaak ook niets voorstellen. Alleen Haps is redelijk al speelt hij de laatste tijd niet heel veel en die keeper Hann is gewoon een ramp maar ja de heer Gorre kent deze gasten en denkt hiermee te scoren dus niet. Als ze gebruik willen maken van diaspora jongens dan zijn er genoeg die Oranje nooit zullen halen maar goed genoeg zijn voor Natio, dus Gorre als je blijft ga dan praten met jongens van betere clubs zoals Ajax , Feyenoord, Psv,Utrecht en niet met die van de eerste divisie en amateur niveau ,dan kan je misschien succes hebben maar dan moet Su ook de verzekering van die jongens kunnen betalen.


  Maak melding

 7. Het volk leeft van pakketten en schenkingen uit het buitenland met de Medische waarborging en het afbetalen van opgebouwde schulden maar jullie denken met jullie amateurgroepje de wereld te veroveren.
  SVB is een zooitje ongeregeld geregelde pionnen.


  Maak melding

 8. Redskin,
  Als je mijn bericht begrepen had, had je deze onzin niet geschreven.
  Wie heeft er nu weinig verstand.
  Onder mijn bericht staan nog meer politiek gerelateerde berichten. Reageer ook daarop en gebruik je verstand.
  Je had wat vriendelijker kunnen reageren.
  In de toekomst ga ik nog meer van zulke berichten schrijven.
  Begrijpend lezen is niet voor een ieder weggelegd.


  Maak melding

 9. Beste Debby,
  Als we deze regering, laten oprotten, welke regering, kunnen wij dan vormen.
  Die alles naar ieders wens, in èèn jaar tijd klaar speelt.
  Help ons land met de juiste adviezen.

  U, lijkt mij iemand te zijn die het weet en kan .
  Als dat zo is, zal ik mijn bijdrage zeker leveren.


  Maak melding

 10. De ENIGE, die Suriname tot op heden POSITIEF op de kaart heeft gezet(met sportieve prestaties) is Anthony Nesty.
  Voetbal in Suriname zal altijd een recreatieve sport en bezigheid blijven, als we niet vooruit denken en plannen. De bestuurders van de SVB denken nog op kleinschalig niveau. Het is jammer dat dit is gebeurd. Want er was een start gemaakt en Gorre heeft de nodige contacten in de voetbalwereld. Maar goed; we kijken verder ,wat er gebeurt.


  Maak melding

 11. Deze aktie is van een zeer laag niveau!! De Svb zelf doet geen moer, om het voetbal in Suriname op een niveau te krijgen. Nu heeft Dhr. Gorre initiatieven genomen om zaken gedaan te krijgen, en dit is het dankjewel dat hij krijgt. Dmv crowdfunding heeft hij zelf zijn steentje bijgedragen om de financien rond te krijgen! Hij heeft zich sterk gemaakt om, de diaspora gerechtigd te krijgen om voor het vaderland te mogen uitkomen.

  Ook internationaal was hier respect voor en het gaf Natio aanzien. Er was iets moois opgestart. Ook de jonge opkomende profs in het buitenland, hadden nu een doel. Hard werken en uiteindelijk een podium op internationaal niveau om straks hun kunnen te tonen.

  Het is te droevig voor woorden, dat er geen greintje waardering te vinden is bij de Svb, voor deze zaken. We gaan weer terug naar het oude. Voorlopig is er geen geld in het laatje, dus dat stadion en prof league is en blijft een droom. Sari tori


  Maak melding

 12. =Beste mensen, is het niet zo dat de SVB onder ABOP valt????? Ik kan het fout hebben, maar als het zo is, heeft Santhoki hiermee niets te maken.
  Ik wacht het af.


  Maak melding

 13. De beste lijmpoging kan alleen vd regering onder leiding vd president Chandrikaperkash Santokhi en VP Bravo komen, omdat zij het zijn die de sportpaspoort aan de Suri-prof geven. Bovendien weten ze heel goed wat de bijdrage is van deze jongens op korte en middellange, lange termijn voor het (prof-)voetbal voor Suriname op taltrijke gebieden.

  De SVB en de KNVB hebben al jaren lange relatie met elkaar en ook dat kan met de Suri-profs bijdragen tot een betere samenwerking, dat kan leiden dat ook de prof-voetbal in Suriname voor de clubs beter vd grond komt. Deze spelers van Suriname kunnen hierdoor ook betere kansen maken om voor clubs vd KNVB in Nederland uit te komen.

  Er moet heel snel orde op zaken worden gesteld om deze grote schade wat jaren lang is opgebouwd te herstellen.

  Regering en de SVB zien dat het onder andere geld/kapitaal dat het probleem. De regering zoud hierin daarom ook naar de SVB hierin haar financiële bijdrage moeten leveren. Uitdagingen zijn er om opgelost te worden.

  Regering, minister van Sport, Bravo ook kenner vh voetbal komen jullie heel snel tot actie.


  Maak melding

 14. Politici hebben werkelijk inspraak in de SVB, de toppers van de Abop stoorden zich aan het niet meedoen van een Abena en enz.
  Dat houdt in dat ze aan het beleid van de bondscoach komen.
  Hetgeen verboden is!
  En nu mijn advies aan de Svb:
  De ingeslagen weg leidt zeker tot glorie, jullie weten het!
  Je kan nu geen selectie ontbinden.
  Stap voor stap komt dit team er.
  Wij zijn geen Duitsland of Nederland die jarenlange opbouw hebben en dan coaches ontslaan.
  Wij moeten jarenlang gaan bouwen en de coach moet vertrouwen krijgen en door fouten steeds beter worden.

  Wij zijn geen topprestaties gewend, hoe kan je de coach dan op malfuncties afrekenen?

  Dus corrigeer jullie keuze en ga een rustige toekomst tegemoet.

  En nee we willen nog geen gekke stadion.
  We willen goed voetballen en exposure.
  Ook willen wij een modern land betrekken in het bouwen van ons stadion, zoals Amerika, Dubai, Nederland of zelfs China.
  Maar geen non voetballand.
  Be aware!


  Maak melding

 15. vervangen van een trainer/ coach is in de sportwereld een normale zaak. Trouwens lopen met het idee dat je na 1 of 2 jaren het zou kunnen opnemen tegen selecties in de regio en midden Amerika is een droom. Zeker niet met spelers die zo goed als aan eind van hun carrière zijn. In Su beginnen we veelal (niet alleen bij voetbal) 3 tot 4 maanden voor een toernooi met de voorbereidingen. Eindresultaat is dan : eindigen op de laatste plaats of vroegtijdig uitgeschakeld. Ook de zogenaamde sportjournalisten doen er een schepje bovenop ter ondersteuning van de coach na het slecht resultaat: in Guyana was t eten slecht en de bedden te klein, op Trinidad was de arbiter partijdig, op Aruba was er een harde wind, op Curaçao waren er stenen op het veld. Allemaal BULL


  Maak melding

 16. In 2 of 3 jaren een team klaarstomen dat zich kan meten met ploegen in de regio en/of middag amerika is wishful thinking. Ook niet met surinedspelers die tegen hun pensioen aanleunen.De
  basis is trouwens altijd de jeugd.


  Maak melding

 17. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Protest tegen ontslag bondscoach Suriname Dean Gorré.

  De radio uitzending van gisteravond via Radio Damsko in Amsterdam, werd vandaag wederom herhaald.
  Wel wel!
  Één van de SVB bestuursleden heeft toen zonder zijn naam op een beschaafde manier te noemen, contact opgenomen met de programmamaker van Radio Damsko.
  Deze persoon van SVB was echt DOM om de vragen die gesteld werden te beantwoorden.

  Hij maakte ook een vergelijking met Frank de Boer als voormalig bondscoach van het Nederlands elftal.
  Hij wenste geen enkel antwoord te geven op de de vragen van de programmamaker.
  Ook zei deze onbekend gebleven bestuurslid van de SVB, dat hij 1 MILJOEN (EURO’S) had geïnvesteerd waardoor NATIO 10 dagen met de bondcoach kon trainen en verblijven in de VSA.
  Vervolgens verbrak deze ongemanierde (kerel) gewoon het gesprek.

  Ik ken de namen van de SVB bestuursleden helemaal niet.

  Maar als ik de programmamaker was, had ik direct de vraag gesteld over de 1 MILJOEN EURO’S die hij zegt geïnvesteerd te hebben.
  En waar komt het GELD vandaan?
  Dan zou hij echt geen goed antwoord hierop willen geven.


  Maak melding

 18. Gorré was zijn boekje te buiten gegaan. Een reis voor een keeper boeken zonder de bond op de hoogte te stellen en daarna nog arrogant doen tegen de bond. Bovendien was het spel van Natio niet goed. En heeft hij te veel buitenlandse spelers opgeroepen. Dat kost allemaal geld. Hijzelf zal ook niet de goedkoopste zijn geweest.


  Maak melding

 19. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Protest tegen ontslag bondscoach Suriname Dean Gorré.

  Nog een aanvulling op bovengenoemd artikel.

  Het volgende artikel heb ik even rustig zitten lezen via (dwtonline.com) 30-7-2021
  Lees meer: De smerige motieven achter het ontslag van Dean Gorré –

  Ook een gelijksoortig artikel via de Surinaamse Zwembond. 31-7-2021 (dwtonline.com)
  Olympische Spelen en de zwemsport.

  Stof tot nadenken en trek je eigen conclusie hieruit.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.