Aangehouden politieman zaak wapendiefstal positief getest op COVID-19

14
ak-47-geweer

Politieman N.J. die gisteren samen met zijn neef K.J. en nog twee mannen is aangehouden in verband met de wapendiefstal bij de residentie van ex-president Desi Bouterse is positief getest op COVID-19. De politie heeft inmiddels een vijfde aanhouding verricht in deze spraakmakende zaak in Suriname.

N.J. is ondergebracht in het cellenhuis Keizerstraat. De poltieman werkt zelf op dit station. Hij is bij zijn aanhouding en op het bureau van de Anti Corruptie-unit in contact geweest met diverse politiemannen. De Anti Corruptie-unit is gesloten om ontsmet te worden.

Op 23 juni 2021 is er aangifte gedaan bij de militaire politie ter zake diefstal van wapens en munitie uit de wapenkamer van de ex-president. Het betreft in deze diefstal van: 3 styer rifles, 2 RPG’s, 2 Multi-function Heavy machine guns, 25 AK-47 geweren, 1 Mitrailleur, 5 Karabijnen, 6 Taurus pistolen en 1 Browning pistool.

Inmiddels is Bouterse gehoord bij proces-verbaal over de aangifte. Het onderzoek onder leiding van het Surinaamse Openbaar Ministerie wordt voorgezet.
 

14 REACTIES

 1. Nu de Verdachte Positief is getest op het Coronavirus (wat nu zou moeten plaatsvinden is dat hij in quarantaine gaat en dan pas weer verhoord kan worden? Maar hoe zit het me diegenen die deze Verdachte hebben gearresteerd, zijn ze ook getest indien wel dan hoop ik dat ze virus vrij zijn, en wat betreft die Gestolen wapens dat vervoer je niet zomaar met een Personen wagen en het Inladen vindt ook geen plaats in 5 a 10 minuten waar was de Beveiliger van zijne Koninklijke Ontastbare Hoogheid D. Bouterse op dat Moment toen dit alles Plaats vond?


  Maak melding

 2. Welke tankaanval verwachte Bouterse dat hij RPG’s in zijn wapenkamer had. Met die hoeveelheid wapens kan je een infanteriepeloton extra bewapenen. Was de Sergeant majoor iets van plan.


  Maak melding

 3. De staatsgreep hft hij gepleegd mt windbuksen. Nu beschikt hij over een arsenaal aan wapens.
  Deze rat denkt nogsteeds dat hij sur geërfd hft vn zijn opa dus mag hij maken n breken


  Maak melding

 4. Gelet op het aantal wapens, kan geconcludeerd worden dat in ieder geval de beveiliging op de hoogte was of zelfs degene, die wordt beveiligd. Hmmm, hoe close zijn ze letterlijk geweest met de besmette verdachte? Want als de beveiligde besmet raakt, is hij gelijk dood; gelet op zijn fragiele gezondheid. En dat moet niet nu gebeuren. Want hij moet 20 jaar gaan brommen.


  Maak melding

 5. wat een drukte om een paar roestige wapens, zat er trouwens wel munutie bij,
  anders heb je er ook niks aan. Of gaat men schieten met gehaktballen


  Maak melding

 6. Ik vind het maar een raar verhaal!
  Al veertig lange jaren is héél suri bang voor de couppleger, sommigen zijn zelfs het land uit gevlucht. Die locatie is een ‘no go area’ bezaaid met camera’s en toch ziet een bureau-popo eerste klas, kans om in te breken.
  Tenzij hij of één vd arrestanten een vriendinnetje was van kleinzoon die eerder ook spullen heeft gejat.

  Het is niet te hopen dat hij ontsnapt zoals die eerder ontsnapte en nooit gevonden, moorddadige crimies.
  Beetje doorzichtig; covid sá tjar a neng.


  Maak melding

 7. @iwan_sme
  100% gelijk.
  Zijn de wapens gestolen of zijn ze gewoon verplaatst naar een andere locatie?
  Deze actie kan onmogelijk onopgemerkt zijn geschied.


  Maak melding

 8. Wild west verzonnen indianenverhaal om aandacht af te lijden van moord op wally veroordeling 8 december, etc. Zelfs een gek gaat niet eens in de buurt van boutas huis.


  Maak melding

 9. Eindelijk eens een keer positief nieuws vanuit Suriname; stelende politieman positief getest op corona. Nu de beroofde wapenverzamelaar, het brein achter de diefstal en de heler nog.


  Maak melding

 10. @Hans Raj
  Dit zijn allicht genoeg wapens voor de Su gewapende machten om daar niet te gaan zoeken.
  Echter het Vreemdelingen legioen en wat Seals en Mariniers zullen wel komen helpen als het moet.

  Toen het proces begon in 2007 was men ook hyper nerveus. Heel torarica zat vol met mariniers die na hun bijdrage aan 25 november geruisloos verdwenen voor hun Jungle training. Brokabaka kan ook als trainingterrein gezien worden.

  kunnen ze met een kijken hoe fit de Bouterse mannen zijn. Zijn oude makkers als beveiligers zijn allemaal verdwenen en vervangen door jongere types. wel sterk maar niet echt slim.


  Maak melding

 11. @Debby de wapens zijn gewoon verplaatst en dat heeft allemaal te maken met de uitspraak van jou oppergod die na de zitting het dreigement uitte dat de toekomst van Su bepaald gaat worden na de gerechtelijke uitspraak op 30 augustus, maar jou volgespoten paarse hersenen begrijpen dat niet en het maakt bij deze niet uit welk ras erbij betrokken is. Jij laat ieder keer duidelijk merken dat je het niet zo hebt met hindostanen. Succes ermee maar gebruik je hersenpan en zet ze aan het denken! !!.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.