Vandaag strafeis tegen ex-president Desi Bouterse

31
Veroordeelde oud-legerleider Bouterse bij gerechtsgebouw

Auditeur-militair Manro Danning zal vandaag de strafeis presenteren tegen Desi Bouterse die verdacht wordt van de moorden gepleegd in december 1982 in Suriname. Na de strafeis volgt het pleidooi van advocaat Irvin Kanhai.

Waterkant.net verneemt dat de scholen aan de Mgr Wulfinghstraat in verband met de krijgsraadszitting gesloten zullen zijn.

Ouders hebben een mededeling ontvangen dat uit voorzorgsmaatregelen is besloten om de leerlingen vrij te geven en van de gelegenheid gebruik te maken om te vergaderen over de afsluiting van het schooljaar 2020-2021.

Bouterse is reeds bij verstek veroordeeld tot twintig jaar gevangenisstraf. Hij heeft verzet aangetekend. Hij maakte eerder gebruik van zijn zwijgrecht om geen verklaring af te leggen. In de verzetzaak zijn er verder geen getuigen gehoord.
 
 

31 REACTIES

 1. Sluit de grootste verkrachter en moordenaar op voor de rest van zijn leven. Zijn.NIET slachtoffers hadden GEEN proces en Zijn.NIET mishandeld en doodgeschoten. En de paarse leugen regeert. Zelfs zijn op de vlucht neergeschoten. Dus SCHULDIG, MEEST WAARDELOZE FIGUUR UIT DE ONAFHANKELIJKHEIDSGESCHIEDENIS VAN SURINAME. I REST MY CASE.


  Maak melding

 2. Laat praters praten, laat zwijgers zwijgen. De bewijzen liggen er zwart op wit, de feiten zijn duidelijk. Wat rest is de rechter van de rechtbank/ krijgsraad het vonnis daarover velt.

  Opsluiten in SB


  Maak melding

 3. Mag de geschiedenis boeken van su ingaan als zwarte periode van de geschiedenis . En hoe makkelijk het volk dat je soms afvraagt waarom kiezen ze voor zo een figuur. Dit nooit meer . Heeft 2 maal het land geruïneerd . Heeft iets geprobeerd dat geheel erkers uitgepakt heeft en moet nu voor opdraaien .


  Maak melding

 4. Met het draaiboek van kolonel Hans Valk is ddb is gewoon een redi moesoe die eennstaatsgreep
  heeft gepleegd op het wettig gekozen bestuur onder leidinv van minister – predident Henk Aron op 25 Februari 1980.

  Wat willen hij en Kanhai komen uitleggen dat hij geen redi moesoe is of onschuldig is wat er op 7, 8, 9 december 1982 in Fort Zeelandia, Moiwana 86, enz zijn gebeurd in Suriname? Dat de gewijzigde amnestie van 2012 voor hem geldig is, dat hij onschuldig is, dat hij niet verantwoordelijk is voor niets wat er in Suriname vanaf 25 Februari 1980 tot heden gebeurd is.

  Laat hij hij zijn muil houden en gewoon het vonnis af wachten en naar SB gaan

  Er valt niemand iets te verwijten dan ddb, de andere 15 coupplegers, de politieke partij palu ea linkse groeperingen om heen.

  Alles wat hij zegt zal tegen hem werken, let op!


  Maak melding

 5. Hebben deze ingi,s niks anders te doen dan te lopen trommelen waar is het gevoel van rechtvaardigheid gebleven.
  De goden verzoeken gaat niet helpen tegen het onrecht, niemand mag ongestraft moorden


  Maak melding

 6. DB is een narcist pur sang die magalomane ideeën heeft.Hij waant zich de zonnekoning van Suriname die denkt dat hij boven de wet staat.Volgens zijn wanen is geen enkele wet op hem van toepassing want hij is de wet in eigen persoon die hij denkt naar zijn hand te kunnen zetten.


  Maak melding

 7. Ik, voorspel dat het proces niet door gaat, vanwege acute dementie van bouterse en zijn advocaat.

  Niet dat ik goed ben in voorspellingen, ik het bijna fout. Hoop dat ik ook nu fout heb….neks no fout.

  Beiden, zijn verstrikt geraakt in hun eigen web van leugens, hoe komen eruit, zullen ze zich nu afvragen.


  Maak melding

 8. DB is een narcist pur sang die megalomane ideeën heeft.Hij waant zich de zonnekoning van Suriname die denkt dat hij boven de wet staat.Volgens zijn wanen is geen enkele wet op hem van toepassing want hij is de wet in eigen persoon die hij denkt naar zijn hand te kunnen zetten.


  Maak melding

 9. Rbrown is weer van de partij met zijn hocus spocus bandje.
  Didibri denkt dat door die hocus spocus weer geen uitspraak zal komen.

  Waarschijnlijk komt het ook niet helaas.
  wij de rechtvaardigen zullen met een rode waas en tandenknarsend moeten afwachten tot deze duivel wordt opgehaald door satan him zelf.


  Maak melding

 10. Allen,

  Hoevaak moet dit nog besproken/afgehandeld worden ?
  Wordt het niet tijd om een vonnis uit te spreken, en uit te voeren ?
  Schuldig of Onschuldig, maak er een eind aan.

  SUCCES.


  Maak melding

 11. Strafeis 20 jaar bajes voor massamoord. Meteen boeien en in een open truck afvoeren naar het gevang en nooit meer in levende lijve op de samenleving loslaten, deze gevaarlijke gek.


  Maak melding

 12. Bouta, je weet toch dat ook aan het langste touw een eind komt en dat je, om het proces te versnellen, van elk touw een strop kan knopen?


  Maak melding

 13. Hallo rechter,,,, doe mij een genoegen na zoveel jaren iedereen voor de gek gehouden, nu vandaag dus recht uitspreken voor eens en altijd..
  Gewoon opsluiten die moordenaar,, verder geen gedonder…


  Maak melding

 14. @Marcel
  Dit is nog geen sessie voor het vonnis. laten we doe symbolisch op 8 december doen.
  Kan het land zich goed voorbereiden en Bouterse nog 4 maanden zich zelf op vreten.


  Maak melding

 15. Beste Democraten

  In Elk Beschaafd En Goed Ontwikkeld Land Zou Een Partij Als De NDP Verboden Moeten Worden. De NDP Is Niet Meer Dan Een Criminele Organisatie Die Altijd Een Bedreiging Voor Land En Volk Is Geweest.. De Feiten Liggen Er

  Voorman NDP.. Bouterse Veroordeeld In Binnen En Buitenland.
  Zoon Van Bouterse Zit Vast In Het Buitenland.

  NDP- Minister Van Financien Op De Vlucht Die Wordt Door Internationale Politie (interpol) Gezocht

  NDP- Govenor Bij De Centrale Bank Van Trik En Secretaresse Zitten In De Gevangenis
  NDP- Directeur Post Spaar Bank Zit In De Gevangenis

  Tal Van NDP Parlementsleden Worden Verdacht Van Corruptie – Wanbeleid- Frauduleuze Handelingen. Enz enz

  Als Je Dit Aan Een Amerikaan, Een Canadees Of Een Duitser Verteld Dat Deze NDP Alles Aan Doet Om Weer Aan De Macht Te Komen Kijken Ze Je Met Stijgende Verbazing Aan.

  Suriname Anno 2021


  Maak melding

 16. Vandaag mag het zijn laatste dag zijn van vrijheid, bedrog en plezier. Alle lichten uit voor hem. Laat hij de straten in Su schoon gaan vegen. Iedere avond straat vegen. HIJ IS HET NIET WAARD TUSSEN EERLIJKE MENSEN TE STAAN. WAARDELOOS. SHUUU….MOORDENAAR….SHU …WAI WAI….


  Maak melding

 17. x.mohammed: moslimhater, hoe luid jou pseudoniem. Als bhanumati vertelde je ook een heleboel bullshit. Nu onderzoek deze naam same shit.
  Laat je nakijken, je spoort niet.


  Maak melding

 18. Ah, mijn vermoedens komen uit.
  Boesskowtoe, Paul en Poepe Jantje zijn nicknames van dezelfde persoon……
  Een walgelijk persoon. Een hacker.
  Opgemerkt hoe deze 3 nicknames verhullen dat ze moslims zijn? Laffe moslims? Want een echte moslim – zoals X. Mohammad – zal altijd trots ervoor uitkomen dat hij een moslim is. Maar deze fraudeur niet.
  Er zijn genoeg Hindoes die hun Hindoe namen niet verhullen, zoals Jaichand, Vijay, Ram Singh, Viyayarni.
  Maar bijna alle moslims nemen niet-moslimnamen aan. Het geeft te denken over hun eerlijkheid. En waarom ze verstoppertje spelen en steeds Hindoes van alles betichten zoals verkrachtingen in India enz.
  De moslim taqiya politiek werkt ook hier keihard door.


  Maak melding

 19. Die twee jojo’s met hun trommels en marakas hebben ka in hun hoofd om daar te gaan staan voor die massa moordenaar. Waarom zijn indianen zo dom. Ze hebben niets gekregen maar veel gegeven in de hoop dat er naar hun noden gekeken zouden worden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.