Vanaf 1 augustus geen poliklinische laboratoria diensten in ziekenhuizen

13
laboratoria-diensten-suriname

Ziekenhuizen zullen patiënten die zich poliklinisch aanmelden voor laboratoria diensten vanaf 1 augustus niet langer kunnen helpen, meldt de Nationale Ziekenhuis Raad (NZR) in een persbericht. Op 17 juli 2021 is er een bekendmaking van alle in Suriname gevestigde zorgverzekeraars en het SZF in de media verschenen. In deze bekendmaking is aangegeven dat verzekerden zich voor laboratoria diensten kunnen wenden tot de ziekenhuis laboratoria zonder betaling. Deze mededeling is zonder vooraf overleg met de ziekenhuizen gedaan.

Desalniettemin hebben de ziekenhuizen tot op heden hun medewerking hierin verleend en zoveel als mogelijk alle patiënten die zich hebben aangemeld geholpen. Echter is ook nu de rek bij de ziekenhuizen eruit en kunnen zij niet langer de stroom van poliklinische patiënten accommoderen zonder de zorg voor de klinische patiënt in gevaar te brengen.

De ziekenhuizen kennen hun maatschappelijke verantwoordelijkheid en betreuren het ten zeerste dat zij patiënten die zich poliklinisch aanmelden voor laboratoria diensten vanaf 1 augustus 2021 niet langer van dienst kunnen zijn.

Het niet kunnen garanderen van poliklinische laboratorium diensten vanaf 1 augustus 2021 heeft te maken met:
– Het niet voor handen zijn van voldoende reagentia
– Het niet in voldoende mate aanwezig zijn van verbruiksartikelen voor de laboratoria, zoals
bloedafname buisjes
– De druk van de klinische zorg (waaronder COVID zorg) op onze laboratoria
– De stijging van de koers, waardoor de valuta component (reagentia/medische
verbruiksartikelen) in SRD alleen maar toeneemt
– De verouderde tarieven, die voor het laatst in 2014 zijn aangepast voor SZF verzekerden

De NZR hoopt spoedig met de verzekeringsmaatschappijen en het SZF in overleg te kunnen treden over kostendekkende tarieven. Deze tarieven zijn nodig om de zorg naar elke patiënt te kunnen blijven garanderen.

13 REACTIES

 1. Triest hoe men omgaat met de gezondheid van de mens. Deze zelfde Ramadhin had hoop te kletsen.
  Nog geen jaar en hele ziekenzorg naar de klote. Wat een waardeloze mzn


  Maak melding

 2. @
  Debby
  De vorige regering heeft chaos gezaaid dus nu moet men chaos oogsten in alle geledingen.En dit kan je met de beste wil van de wereld niet stante pede oplossen.Daar gaan jaren overheen gaan.


  Maak melding

 3. Waarom willen de verzekeringsmaatschappijen niet betalen. Ze verhogen ieder jaar de premie als de koers stijgt. Deze parasieten moeten de ndp mentaliteit achterwege laten en de kosten betalen.


  Maak melding

 4. Ramadhin had meer oog voor zijn nevenactiviteiten dan voor de covid-bestrijding in het land.Dit is de reden waarom het totaal uit de hand liep met als gevolg honderden doden. Hij mag zich nu gaan toeleggen op andere prioriteiten binnen de gezondheidszorg. M.a.w. hij is ontheven van de taak covidbestrijding en mag doorgaan met het maken van blunders in de Surinaamse collectieve gezondheidszorg. Men had hem als minister moeten bedanken. Maar om gezichtsverlies te voorkomen is een andere constructie bedacht.


  Maak melding

 5. RobG 28 juli 2021 At 09:20
  Ramadhin had meer oog voor zijn nevenactiviteiten dan voor de covid-bestrijding in het land.Dit is de reden waarom het totaal uit de hand liep met als gevolg honderden doden. Hij mag zich nu gaan toeleggen op andere prioriteiten binnen de gezondheidszorg. M.a.w. hij is ontheven van de taak covidbestrijding en mag doorgaan met het maken van blunders in de Surinaamse collectieve gezondheidszorg. Men had hem als minister moeten bedanken. Maar om gezichtsverlies te voorkomen is een andere constructie bedacht.
  =========================================

  RobG, vieze vuile paarse rioolrat, dit heeft niets te maken met Ramadhin.
  Het NZR geft puntsgewijs aan waar de problemen door zijn ontstaan. Jij die zich voor doet als een geletterd man moet zich schamen om een ander op zo’n wijze te proberen te beschadigen. “De NZR hoopt spoedig met de verzekeringsmaatschappijen en het SZF in overleg te kunnen treden over kostendekkende tarieven.” Nergens in het artikel staat er iets over de minister aangegeven. Het is iets dat de NZR, verzekeringsmaatschappijen en SZF aangaat.
  Maar paarse strontvliegen zoals jij RobG en Debby verheffen het tot een ware kunst om anderen elke keer weer door het slijk te halen. Altijd zo negatief tot op het bot met jullie waanideeën. Dit is ook meteen de reden waarom de paarse criminelen nooit meer aan de macht mogen komen, ze zijn onsportieve verliezers, die het altijd weer op de man proberen te spelen als iets niet in hun straatje past.


  Maak melding

 6. Je ziet duidelijk dat het hele land naar de klote gaat onder deze regering. Toch is het volgens bepaalde debielen nog steeds NDP.
  Vhp kan geen beleid maken. Was de Nps toen ze in front zaten. Vhp is in troebel water vissen .
  Noem 1 ding dat deze regering hft gedaan dat positief is?? Niets. Negatieve zaken??? 20.000


  Maak melding

 7. Debby 28 juli 2021 At 11:57
  Je ziet duidelijk dat het hele land naar de klote gaat onder deze regering. Toch is het volgens bepaalde debielen nog steeds NDP.
  Vhp kan geen beleid maken. Was de Nps toen ze in front zaten. Vhp is in troebel water vissen .
  Noem 1 ding dat deze regering hft gedaan dat positief is?? Niets. Negatieve zaken??? 20.000
  =======================================

  Je bent nog een “klein” beetje te dom om het goede van het kwade te onderscheiden. Ook jij heb een probleem met het “a no mie” syndroom, altijd maar een ander de schuld geven van jullie eigen falen en anderen voor debiel uitmaken.
  Je baasje wist door de hoge schulden niet hoe snel genoeg hij na zijn verkiezingsnederlaag de overdracht moest regelen zodat o.a. de salarissen van de abtenaren door Santokhi veilig gesteld konden worden. Intussen was het ook nog eventjes op de valreep graaien in de grabbelton van rekeningen en verduisteren van auto’s van de staat.
  Kan jij aangeven wat jou NDP allemaal heeft goed gedaan de laatste 40 jaar? Oh ja, vergeet ook niet de slechte dingen mee te nemen in je verhaal zodat men een duidelijk beeld heeft waar de balans naar uitslaat.
  En als je dat allemaal niet op een ordentelijke manier puntsgewijs hier kan aangeven, moet voor eens en voor altijd je stinkende waffel houden en die stompzinnige korte ongenuanceerde commentaren voor jezelf houden, stomme vieze vuile paars rioolrat.
  Vertel, wie is nu de debiel?


  Maak melding

 8. Laatste debieus en lee mofo majoro maar lullen met hun paarse destabiliteit. Bron bere is nog deskundiger dank die hele paars strontkar van ocer en leonsberg bij elkaar.
  Dat het landschap vernietigd is door opa D en consorten willen ze niet horen. Daarom lopen ze met oogkleppen. Als Suriname geschenken krijgt uit het buitenland, dan zijn we bedelaars. Takroe aties en misgunners, ga maar naar faja pepre.
  Het is heel erg wat er gebeurd. Maar wat is jullie bijdrage, paarse djamoe edes? Geen ene moer. Geef antwoord op deze simpele vraag: PE A MONI DE EN PE BOEFDRAAD DE? Trouwens overmorgen gaat opa D een flinke KA WATRA krijgen.


  Maak melding

 9. Mense raake nie siek. Hoe dang?
  Mei bierman hebbe uitgeleg.
  Hei segge datie as nie steel, weinig ma alleen gesont eete en werke foo je kost, dang je worde nie snel siek.


  Maak melding

 10. Staatsolie is er dank zij Bouterse. Nl geloofde niet in onze oliebronnen. Szf, ashiana, de bruggen, de scholen. Dat Adek vr iedereen toegankelijk is nu.
  We kunnen door gaan. Nu de boringen voor de kust.


  Maak melding

 11. @Debby
  Nl geloofde niet in onze oliebronnen? Nl kon en kan het geen moer schelen of SU oliebronnen heeft of niet.Su is een onafhankelijk zelfstandig land en mag naar eigen goeddunken de gevonden bodemschatten exploreren.Nl zal er echt niet op azen!!!


  Maak melding

 12. ha ha die zombie debby zegt echt alles na wat zijn verwekker robg ook verteld , twee gekken op een stokje , als de ene a zegt zegt de andere ook a , zegt de een klote ndp zegt de andere ook klote ndp , en zegt de ene hoera voor de minister van Volksgezondheid zegt de andere ook hoera voor de minister van Volksgezondheid , en zegt de ene robg die is aardig en weet alles , zegt die andere neen hoor robg is stout en de domste die er is
  robg van droge zaadjes kan jij niets maken


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.