Brandweer breekt deur woning open voor op vuur aangelaten pot

7
brandweer-op-plaats-delict

De brandweer in Suriname heeft dinsdag de voordeur van een woning aan de Chrisophel Kerstenstraat opengebroken, omdat een pot op vuur was achtergelaten. De bewoners van het pand waren vergeten het vuur uit te maken.

Toen de brandweer op de plaats aankwam, was het huis dicht. De politie was ook ter plekke, waarna de brandweerlieden de voordeur hebben opengebroken om zich toegang te verschaffen tot de woning.

In het huis zagen de brandweerlieden dat een pot op vuur was achtergelaten. Zij haalden deze uit het huis en doofden het vuur. De woning werd daarbij ook geventileerd. Buurtbewoners hadden de rookontwikkeling opgemerkt en de brandweer ingeschakeld.

De melding kwam 11.45 uur binnen van de rookontwikkeling uit het pand. De Surinaamse brandweer rukte binnen twee minuten uit en kwamen 11.54 uur op het adres. 

7 REACTIES

 1. Als ze net als in de Surinaamse politiek gebruikelijk, een doofpot hadden gebruikt, was dit niet gebeurd, een op vuur vergeten pot, zou het vuur vanzelf gedoofd hebben.
  Boesskowtoe, de kans dat je huis afbrande toen men op krofaya kookte was juist groter met al die gloeiende kooltjes die op de grond konden vallen . Of denk je soms dat krofaya koudvuur of iets dergelijks produceert en er geen brand zou ontstaan als je vergat het vuur uit te maken en de boel onbeheerd achterliet ?


  Maak melding

 2. “Wij hebben vroeger ook op krofaya gekookt en deden dat altijd buiten, nooit in huis.
  Dusā€¦.”

  Dus wij wilden het bos in de fik steken?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.