Dominicaan doodgeschoten na woordenwisseling over filmen

17
Twee verdachten in schietincident zaak Julianastraat aangehouden
Het ontzielde lichaam van het slachtoffer is ter obductie in beslag genomen.

De 29-jarige Dominicaan Gary de Jezus, Cepeda is op zondagmiddag 25 juli in de Julianastraat doodgeschoten. Dit na een woordenwisseling over het filmen van een woning in de straat. De 47-jarige schutter Steven L. en de 49-jarige Marlon D. werden kort na het voorval door het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) aangehouden meldt het Korps Politie Suriname.

De politie van het ressort Centrum en rechercheurs van de afdeling Kapitale Delicten begaven zich naar de plek van het incident. Aldaar troffen de wetsdienaren een man liggende op het wegdek aan die geen teken van leven meer vertoonde. Deze man bleek naderhand Gary de Jezus, Cepeda te zijn.

Uit het voorlopige politie onderzoek is naar voren gekomen, dat Marlon en Steven in een personenauto zaten die geparkeerd stond in de inrit van Steven. Op een gegeven moment liep Cepeda en nog een andere man naar de personenauto, waarbij Cepeda aan Marlon en Steven vroeg waarom zij een woning in de straat aan het filmen waren.

Na een korte woordenwisseling zou Cepeda een greep naar de zaktelefoon van Marlon hebben gedaan waarna Steven een vuistvuurwapen tevoorschijn haalde en daarmee op Cepeda schoot. Het slachtoffer werd in de borststreek geraakt. De gewonde man rende weg van de auto, maar zeeg enkele meters verder op het wegdek in mekaar.

Marlon en Steven werden kort na het schietincident door RBTP aangehouden en overgedragen aan de collega’s van de afdeling Kapitale Delicten. Het wapen waarmee Steven op Cepeda heeft geschoten, had hij illegaal in zijn bezit en is hangende het onderzoek in beslag genomen.

Het ontzielde lichaam van Cepeda is in opdracht van het Surinaamse Openbaar Ministerie ter obductie in beslag genomen door de politie. Marlon en Steven gaven aan dat zij dachten dat Cepeda en diens metgezel rovers waren. Steven is na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld, terwijl Marlon na verhoor is heengezonden meldt de politie.

17 REACTIES

 1. Misschien vondt hij het huis mooi en ging filmen, bij toeval niet wetende dat dit huis behoort aan de criminelen die toevallig daar was, nou als je niks te verbergen heb waarom dan op iemand schieten, die paar minuten schieten mogen deze mannen langer in de gevangenis blijven, prettige verblijf, waar deze mannen horen, nou Suriname heeft 2 criminelen in de gevangenis, met een illegale pistool waren deze varkens van lage afkomst beslist bezig om een overval te gaan plegen?


  Maak melding

 2. Nou als het elke dag zo door gaat met arresteren van overtreders blijft er straks geen plek meer over in de gevangenis voor de grootste verdachte van Suriname.


  Maak melding

 3. Potverdikke, jezus alweer dood! Het moet niet te gek worden. Wordt 25 juli nu ook een religieuze vrije dag? Als het zo doorgaat, heeft Sur strak geen werkdag meer. Misschien toch wel goed voor velen. Ach, elk nadeel heeft zo ook weer zijn voordeel.


  Maak melding

 4. Suriname is een land met natuurlijke rijkdommen, die niet ten goede komt aan de Surinamers. Dit door vele oorzaken, oa: Multinationals hebben de monopolie in handen hiervan in handen, het westen, ongeschooldheid, veel laaggeletterden in derde wereldlanden/Suriname, zeer slechte bestuurders en politici, eigen belang, uitverkoop van deze natuurlijke hulpbronnen voor de multinationals.

  In Suriname komen allerlei arme mensen door slecht bestuur en slechte politici naar Suriname. Suriname is niet in staat om zijn eigen arme te bestrijden en toch zie ja grote groepen Haïtianen, Dominicanen, Cubanen, Chinezen, Brazilianen, Columbianen, Venezolanen, enz in Suriname, waarvan de laatste groep vooral in Cocaïnehandel actief is.

  Ik zou zeggen stuur 3/4 van al deze vreemdelingen terug naar hun eigen thuisland en ga orde op zaken stellen in het leven en welvaart van de Surinamers om het op een hoger level te brengen. Als dat geregeld is, kan je pas anderen in je land toelaten, waarvan een bepaalde percentage vluchtelingen zijn.

  Er moet maar een zeer geringe percentage nog lager van 0,1 % van 1000 personen van deze mensen in Suriname toegelaten worden om in Suriname te verblijven. De meesten hiervan na 5 jaren terug sturen naar hun thuisland.

  Ook de Turken e/o Marokkanen moet men terugsturen. Gewoon zware criminelen zijn het met hun Casino en drugshandel.

  Suriname voor de Surinamers en een zeer geringe betekenis vluchtelingen.

  Suriname moet niet een land worden voor zware criminelen en gelukzoekers, waaraan we meer last dan voordelen van hebben.


  Maak melding

 5. In Suriname loopt iedereen tegenwoordig rond met een pistool, het lijkt wel wildwest. En ow als je iemand boos maakt,.. hij skiet je zo overhoop


  Maak melding

 6. Passant 27 juli 2021 At 12:43

  Het zou je sieren als je de hand in eigen boezem steekt. Wij maken er zelf een puinhoop van, wij geven multinationals te veel macht en nemen genoegen met kruimels. Dat is al sinds jaar en dag zo. Het is veel te makkelijk om de schuld aan een ander te geven, terwijl je er zelf helemaal niks van bakt.


  Maak melding

 7. In Suriname komen allerlei arme mensen door SLECHT BESTUUR/beleidsmaker en slechte POLITICI in Suriname naar Suriname.

  Moge de ziel van de Dominicaanse in vrede rusten.


  Maak melding

 8. Dood vanwege flimen niet te geloven hoever is de mens weggezakt, satans op aarde.
  Oppakken en levenslang.
  Covid in de hersens en mindcontrole.


  Maak melding

 9. Passant,

  Wat weet jij over de ziel? Hoe weet jij dat de ziel niet in vrede rustte voor die man zijn dood? Rust jouw ziel in vrede nu of is het erg onvredig? En zal je blij zijn dat je dood gaat, ant dan krijg je pas rust?
  Indien de ziel pas na de dood in vrede komt, wat voor zin heeft het leven dan?
  Dus stel je deze vraag wanneer je iets opschrijft als ‘moge de ziel in vrede rusten’.


  Maak melding

 10. Mijn ziel is altijd in vrede, net zoals die van iedereen. Mijn ego misschien niet, maar mijn ziel wel. Daar hoef je je geen zorgen over te maken. Als je het al deed.
  De ziel ruste in vrede is typisch iets van moslims en christenen die het verschil tussen ziel, verstand en ego niet kennen.


  Maak melding

 11. @Vijay

  Waarom zeggen hindus bij de dood van een persoon: Bhagwan unki atma ko shanti do. Dat betekent: moge zijn/haar ziel in vrede rusten. Immers volgens jou is de ziel van iedereen in vrede, anders heeft hij/zij niet in vrede geleefd.
  Wordt dat gezegd omdat de ziel, ATMA, gelijk na het overlijden het lichaam verlaat en op zoek gaat naar een ander leven in welke gedaante dan ook, volgens leer van Reïncarnatie? Als dat zo is dan heeft de ziel dus geen rust totdat atma zich weer in een lichaam kan nestelen. Leg het uit mocht ik het verkeerd zien.


  Maak melding

 12. Ik krijg het gevoel dat de beoordelers van de commentaren van deze site ,sellective laaggeschoolden zijn ,gelet op herhaaldelijk weg filteren van neutrale reakties ten opzichte van wat wordt toegelaten.ik hoop dat ook mijn mening wordt toegelaten.


  Maak melding

 13. Als je tegenwoordig uit handen vd Politie wil blijven maar toch strafbare feiten wil plegen, zeg dan dat Gentle of Atompai je boer is of je neef…dan laat de Politie je onmiddellijk met rust..


  Maak melding

 14. Viyayarni 27 juli 2021 At 20:18,

  Hindoes hebben het gekopieerd van de christenen, zoals zoveel andere dingen. Dat komt omdat het Hindoeïsme ons niet meer wordt geleerd of omdat wij zelf niet meer willen weten. De Britten en de missionarissen zijn er goed in geslaagd ons van onze spirituele erfgoed te beroven.

  Bij een persoon die verlost is (Moksha of Mukti) spreken we van Atma. De Atma verkeert altijd in pure vreugde, zuiverheid, vrede en gelukzaligheid, omdat het deze kwaliteiten van Parmatma ervaart.
  Wanneer iemand niet verlost is (99.99% van de mensheid) spreken we niet van Atma, maar van Jiew-Atma. Zo’n mens kan nog niet de kwaliteiten van Parmatma ervaren omdat zijn verstand nog niet standvastig en puur is.

  Daarom wenst men zulke mensen toe dat mogen zij verlost raken (Atma worden ipv Jiew Atma) en eeuwige vrede (Parmatma) ervaren.

  Zo heb ik het althans begrepen.

  Dus men zou eigenlijk moeten zeggen: moge zijn Jiew Atma in vrede rusten. Maar dat is niet correct, omdat de Jiew Atma nooit in permanente vrede kan verkeren, dat kan alleen de Atma.
  Correct zou zijn om te zeggen: moge Bhagwaan zijn Jiew Atma verheffen tot Atma. Dan volgt vanzelf eeuwige vrede.

  Maar die theorie ‘may his soul rest in peace’ komt van de bijbel af, omdat de bijbelschrijvers niet precies de diverse stadia van bewustzijn goed kenden en nog steeds niet kennen. De bijbel zelf geeft aan dat vrouwen en kinderen geen ziel hebben. Pas ergens in de 8e eeuw heeft de Kerk besloten dat ze wel een ziel hebben. Maar dieren hebben ze nog steeds geen ziel toegekend. Daarom slachten ze dieren ook zonder enige probleem. De discussie die zij voeren is, hoe moet je het dier slachten, op pijnlijke wijze of op niet-pijnlijke wijze. Ze zijn nog niet toegekomen aan de discussie of je uberhaupt wel dieren mag slachten omdat ook dieren een ziel hebben.
  Zo zie je hoe ver onze Rishi Munis voorop liepen op het gebied van Spiritualiteit.
  Daarom vind ik het verbazingwekkend dat Hindoes zo’n hoge spiritualiteit inruilen voor een kinderlijke opvatting zoals die van de bijbel en de koran. Maar dat kan komen omdat sommige mensen liever kinderen willen blijven dan spiritueel volwassen worden. Immers, hoe meer verdieping in Spiritualiteit je krijgt, des te minder aantrekkelijk wordt het wereldse genot. Dat laatste maakt veel mensen bang en stoot veel mensen af.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.