Mogelijk fatale shunt bloeding bij 28-jarige automobilist Zwartenhovenbrugstraat

9
man-dood-in-auto-suriname

De man die maandag dood werd aangetroffen in een auto aan de Zwartenhovenbrugstraat in Suriname, is niet door een misdrijf om het leven gekomen. Het gaat om een 28-jarige nierpatiënt die naar alle waarschijnlijkheid te maken kreeg met een fatale shunt bloeding.

Om de dialyse bij nierpatienten mogelijk te maken, is er een toegangsweg tot de bloedbaan nodig. Een van de methoden is het gebruik maken van een zogeheten shunt: een verbinding tussen een slagader en een ader. Een shunt, meestal geplaatst in de bovenof onderarm, is gemakkelijk aan te prikken bij het dialyseren en gaat vaak jarenlang mee.

Er kunnen echter ook bloedingen ontstaan waarbij de snelheid van het bloedverlies en de hoeveelheid bloedverlies factoren zijn die ervoor kunnen zorgen dat het fataal is. Zo ook vandaag bij de 28-jarige Maldini Kartodikromo. Vernomen wordt dat een voorbijganger de automobilist om hulp hoorde roepen toen hij te maken kreeg met de bloeding.

Het ging echter zo snel dat de jongeman daarbij is doodgebloed. De Surinaamse politie kreeg de melding en trof hem levenloos en bebloed aan, waarbij de shunt bloeding in de arm werd gezien als verwonding.

9 REACTIES

 1. QQQ..

  Nu Er Meer Details Door De Politie Geopenbaard Is Kan En Mag Men Een Oordeel vellen Djompo Mikki Baar Tak Rotzooi Na Foute Boel

  Die Man Was Nierpatient


  Maak melding

 2. De genen die zo voorbarig hadden gereageerd dat dit afrekening moord doodescaders enz Ik wil ze nu horen ze zijn nu stil Er stond duidelijk onderzoek afwachten


  Maak melding

 3. Mensen reageren lukt raak als ze horen dode op straat of in woning gevonden Ze weten meer dan de politie Heel erg voor deze patiënt R.I.P


  Maak melding

 4. in dit geval had ik liever dat niet de surinaamse maar de nederlandse politie ter plekke was verschenen omdat die dan beter uitgerust is voor dit soort zaken


  Maak melding

 5. @ Messi

  Maar jij zat er toch ook naast met je zelfmoord analyse, Inspecteur Speurneus.

  Messi
  26 juli 2021 At 20:22
  Cornel
  Ik zie dat de ned taal moeilijk is voor jou Er staat duidelijk de politie is bezig met het onderzoek En jij met je voorbarigheid doodseskader Die man kan toch ook zelfmoord hebben gepleegd We wachten rustig onderzoek af


  Maak melding

 6. Ja ja waarom dat de maatschappelijke, dacht bij het eerste instantie, moord of vermoord, omdat het meest voorkomende crime is in Suriname, maar goed, er is geen mens in deze wereld, die nooit heeft vergist, dus vergissen is menselijk??


  Maak melding

 7. @Ivanoff: Ach, dat is de inborst van de meeste varkens hier. Alles in het negatieve trekken en in een adem koppelen aan de vorige regering zoals Chan dat elke keer doet. Trouwens, het komt vrijwel nooit meer voor dat een dialysepatiënt doodbloed door een nabloeding van de shunt. Zou er een reden zijn geweest dat het slachtoffer de shunt niet kon afdrukken? Of betreft het een ruptuur van een aneurismatische shunt? Mij dunkt dat er verder onderzoek geboen is. Voor alle duidelijkheid, ik zeg niet zoals de trollen hier dat eeuwig doen, dat het een misdaad betreft!!


  Maak melding

 8. Waarom hebben ze die stunt niet weggetrokken en de ader dichtgedrukt .
  Ai baja mensen blijven hun leven verliezen vaak door onwetendheid.
  Konden omstanders niet direkt 115 bellen voor advies.
  RIP jongeman sari tori.


  Maak melding

 9. @SIP: Een shunt is een verbinding tussen een ader en een slagader. Jij hebt het over een centraal veneuze catheter (CVL) en die krijg je in afwachting van een shunt die operatief wordt aangelegd. Raadpleeg google aub.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.