Dieven stelen vingerringen uit geparkeerde auto

4
Politieauto in Suriname
Voorbeeldfoto

De politie van het bureau Latour heeft op zondag 18 juli de 17-jarige Abelinti R., de 20-jarige Odanie L. en de heler Lino J. (48) ter zake diefstal van twee vingerringen aangehouden. Een benadeelde deed op zaterdag 17 juli aangifte van de diefstal op het voormeld politiebureau, meldt het Korps Politie Suriname vandaag.

Naar zeggen van de aangever parkeerde hij op vrijdag 16 juli zijn auto naast zijn bedrijf en liep vervolgens naar binnen. Toen hij terugkeerde naar zijn voertuig kwam hij tot de ontdekking dat zijn twee vingerringen welke hij in een bak naast de bestuurderszijde had geplaatst, waren weggenomen.

De wetsdienaren stelden een onderzoek in en na camerabeelden te hebben bekeken, kwam Abelinti in beeld. Hij werd opgespoord en aangehouden. Hij verklaarde de sieraden voor verkoop te hebben afgegeven aan Odanie. Deze verkoper werd eveneens opgespoord en aangehouden. Hij hield de politie voor de gouden ring te hebben verkocht aan Lino. Het verkoopbedrag heeft hij verdeeld met Abelinti, maar heeft zijn deel verbrast toen hij op 17 juli jarig was. Op zijn aanwijzing werd de andere ring die hij in een bosschage had bewaard, achterhaald.

Lino werd ook opgespoord en in de kraag gevat. Beide ringen zijn weer afgestaan aan de rechtmatige eigenaar. Zowel de heler als de twee verdachten werden voorgeleid. Na overleg met het Surinaamse Openbaar Ministerie zijn Abelinti en Odanie in verzekering gesteld, terwijl de heler is heengezonden meldt de politie.

4 REACTIES

 1. wat is dat weer van rotzooi , de heler wordt weer heengezonden en de dieven zitten in de bak , , OM de heler is nog erger dan de steler , waarom wordt hij heengezonden , U moet de heler ook opsluiten , bij het OM moeten velen worden vervangen , wat een bende daar


  Maak melding

 2. 1) Wat een nieuws! Dit nieuws gaat zeker de wereld over.

  2) waarom laat je kostbare bezittingen zichtbaar in je auto liggen! Vragen om ellende.


  Maak melding

 3. Ik zou zeggen, geef Abelinti, Odanie en Lino 40 stokslagen en zet ze op de boot naar boeskondre met een verbod van 6 mnd. voor het bezoeken van Paramaribo.


  Maak melding

 4. Dieven hebben vaak geen ogen, maar een radar.
  Ik zou voorbij lopen aan een gouden ring op de dashboard van een auto. Het zou mij niet eens opvallen. Maar dieven zien het gelijk. Het is alsof ze er door aangetrokken worden.
  Maar grappig, het woord vingerring. Een vertaling van finga linga?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.