Militair gewond nadat dienstwapen per ongeluk afgaat

9
Spoedeisende Hulp AZ dicht voor grondige schoonmaak om coronavirus

Een militair in Suriname is zaterdag in zijn woning gewond geraakt nadat zijn dienstwapen is afgegaan. Het zou ongelukkigerwijs zijn gebeurd op het moment dat hij het wapen pakte.

Hij liep een verwonding aan de elleboog op en ging naar de Spoedeisende Hulp (SEH). Vernomen wordt dat er sprake is van een in en uitschot.

De militair was in zijn kamer en zette het dienstwapen onder zijn matras. Hij nam nadien het wapen, waarbij het ongelukkigerwijs is afgegaan. Vanwege de opgelopen verwonding ging hij naar de SEH.

De politie kreeg de melding en schakelde de militaire politie in.

9 REACTIES

 1. Waar zijn de militaire wapens die ons leger gebruikt, gefabriceerd, in Bakabinistan? Een modern millitair wapen, met zoveel veiligheidsvoorzieningen, kan zoals het beschreven is, nooit per ongeluk afgaan. En als dit verhaal toch waar is, dan moet de manier waarop onze militairen gerecruteerd en opgeleid worden, grondig onder de loep genomen worden, want dit zou betekenen dat men idioten recruteert of gezonde mensen gek maakt tijdens hun opleiding tot millitair.


  Maak melding

 2. Dit betekent dat het wapen op scherp stond, de trekkerveiligheid, de slagpinveiligheid en de valveiligheid niet in gebruik was. Het had ook anders kunnen aflopen. Eigenlijk moet je
  iemand ontslaan die zo klungelt met zijn wapen


  Maak melding

 3. Wat moet een Militair met een Wapen in zijn Huis dat Wapen behoort in de Kazerne en in de Wapenkamer.
  Deze hele verhaal klopt voor geen meter het wapen moet ten alle tijde op Save staan zodat het niet per ongeluk af kan gaan
  Wat is de Rang van deze Militair dat hij zijn Wapen mee mag nemen naar huis
  Zelfs als hij gemachtigd is dat hij zijn Dienstwapen ten alle tijde met zich mag meedragen is hij verplicht om het Wapen in een Kluis te verbergen en voor zover ik weet is een Matras geen Kluis met slot
  Je moet echt een Idioot zijn om je Wapen onder je Matras te zetten en erop te slapen ik zie het al voor me dat je aangevallen wordt door de Vijand en dat je eerst moet opstaan van je bed om bij je wapen te kunnen tegen die tijd dat je jezelve en het Land moet verdedigen lig je op het Grond om de Aarde vaarwel te zeggen.


  Maak melding

 4. Robg zou zeggen dat het Chan zijn schuld is. Om dat de heer Santokhi niet persoonlijk had gecontroleerd ,of het wapen volgens alle veiligheidsmaatregelen stond.


  Maak melding

 5. Voor een land met een superklein leger zijn er net als in het verkeer veel te veel incidenten. Bijna elke maand wel incidenten met legerpersoneel.

  Hier roept gelijk de vraag op, wat doet een militair met een wapen van het leger in zijn woning? Dit moet tot de boden worden uitgezocht en hierna moeten de reglementen voor wapens strakker worden getrokken. Militairen horen geen wapens van het leger mee naar huis mee te nemen. Ook moet het personeel veel beter worden getraind met wapens. Deze militair is overduidelijk slecht getraind en zijn verhaal rammelt aan alle kanten. Bijna ongeloofwaardig.


  Maak melding

 6. Iwan, je ziet het al voor je dat hij wordt aangevallen door de vijand en zijn wapen ligt onder het matras? Wel Iwan, ik zie het al voor me dat hij en zijn partner samen op het matras liggen te vrijen en het wapen onder het matras gaat af. Dat zal.tot gevolg hebben, dat ze beiden, misschien nooit meer bijkomen van de schrik.


  Maak melding

 7. Wat een gedoe. Elk wapen hft veiligheidsklep. Onder je matras is ook niet praktisch. Een kind kan eraan. Maar als ze op politiepost geld en sieraden en coke stelen kan ik me voorstellen dat deze ook niet hft geleerd om te gaan met wapen.
  Beterschap.


  Maak melding

 8. Kan dat zijn vrouw hem in zijn mars geschoten hft tijdens een ruzie of was hij bezig dat wapen te bewonderen.a boeng tak a no soet ing toitoi.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.