Man die overleden zwager in wurggreep hield aangehouden

5
Verdachte aangehouden door Korps Politie Suriname
Archieffoto: Verdachte aangehouden door Korps Politie Suriname.

De politie in Suriname heeft de 29-jarige S.B. in verzekering gesteld, nadat hij zijn zwager Abdoel M. in een wurggreep had gehouden en deze kwam te overlijden. Het slachtoffer werd afgelopen zondag levenloos bij een poli aan de Esperanceweg gebracht.

Uit het voorlopige onderzoek blijkt dat Abdoel, die onder psychologische begeleiding stond, ruzie met zijn zus zou hebben gekregen waarbij zij enkele slagen moest incasseren. Zwager S.B. kwam zich met de zaak bemoeien waarbij hij Abdoel in een wurggreep nam. Abdoel raakte in ademnood en verloor het bewustzijn.

In allerijl werd het slachtoffer naar de poli afgevoerd. Bij de poli constateerde de arts dat het slachtoffer vermoedelijk door wurging om het leven werd gebracht. Omdat het zou gaan om een misdrijf werd de zaak ter plaatse overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten van de Surinaamse politie, die S.B. gaande het onderzoek in verzekering stelde.

Het onderzoek in deze zaak duurt voort.

5 REACTIES

 1. Als het onderzoek gedegen is, zal de zwager hopelijk na zijn voirgeleiding bij de RC invrijheidstelling gesteld worden. Hij zal een goede advocaat in de hand moeten nemen.
  Het is gewoon een drama voor de familie. Bezopen, gestoorde, die z,n zus mishandeld en de zwager die hem 8n een houd,wurggreep in bedwang hield.
  De advocaat moet noodweer,noodweer exses aanvoeren. De rechter zal bepalen of de gronden terecht zijn. Hij kan nooit veroordeeld worden voor doodslag, maximaal dood door schuld.
  Ma goed, iemand heeft het leven gelaten en de zwager zal dit zijn gehele leven moeten dragen.
  Sterkte aan de familie,s.


  Maak melding

 2. Waarom hield hij zijn overleden zwager in een wurggreep?😏 Een reeds overleden bruut wurgen heeft toch geen zin, je krijgt er alleen problemen als lijkschennis mee. Ik hoop voor hem dat er minder straf staat op lijkschennis dan op moord of doodslag.


  Maak melding

 3. Henkes yu e kiri mi nanga yu uitleg.
  Dit is om en bij het geval van de zaak in den haag, waarbij agenten de Antilliaanse hielden in een wurggreep en hij het leven liet.
  Opzet in deze ontbreekt naar mijn mening en hoop het beste voor hem. Hij zal gestraft worden voor dood door schuld of hij gaat vrijuit. Het is onkunde die tot dit heeft geleid.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.