Definitief geen amnestie voor Decembermoorden

46

Het door de NDP regering onder leiding van toenmalig president Bouterse ingestelde Constitutioneel Hof, heeft donderdag geoordeeld dat de gewijzigde Amnestiewet van 5 april 2012 in strijd is met de Grondwet van Suriname en de mensenrechten verdragen die door Suriname zijn geratificeerd.

Het hof heeft daarom bepaald dat de zogeheten Decembermoorden uit 1982 definitief niet in aanmerking komen voor amnestie. Verdachten van de moorden op vooraanstaande critici van het toenmalige militaire regime kunnen dus niet vrijuit gaan. 

Het Hof spreekt van een zelf-amnestiewet die totaal geen algemeen belang behartigd, maar straffeloosheid bevordert. Er is sprake van een wet die het recht op een eerlijk rechtsproces, in de weg staat; zowel van nabestaanden, slachtoffers als verdachten zelf, aldus het Hof.

De uitspraak van de Constitutioneel Hof is een bekrachtiging van het eerdere oordeel van de Krijgsraad. “Het is daarnaast ook een steun in de rug van de nabestaanden van de slachtoffers van de moorden. Zij vechten inmiddels al bijna veertig jaar voor gerechtigheid”, zegt NOS correspondent Nina Jurna.

46 REACTIES

 1. De vraag luidt:in hoeverre kan er bezwaar,etc gemaakt worden tegen een beslissing van het CH. Want barbamang zal alles en nogmaals alles in het werk stellen om de gotrofather van het surikartel opa D uit de gevangenis te houden.
  Komt nog bijkijken dati 2 partijen uit de huidige coalitie, abop en pl, toendertijd hebben meegewerkt aan de amnestie in 2012. Interessant is hoe zij op dit vonnis gaan reageren.


  Maak melding

 2. @Latour Posse.
  De 8 decembermoorden vallen onder de categorie misdaden tegen de menselijkheid en daar is wereldwijd geen amnestie voor.Wat betreft de 8 decembermoorden houdt de wereld Su scherp in de gaten!!!!


  Maak melding

 3. “Maar, er komen grote problemen als men op deze manier doorgaat. Dan zullen we ervaren wat het belang is van amnestie”

  @Papierentijgertje,

  Is dit een bedreiging? Of worden de zogenaamde gestolen wapenarsenaal van Opa D op dit moment gepoetst?


  Maak melding

 4. @Paki-RAT-IGRI,

  20 JAAR BAJES uitzitten voor massamoord.

  Wen er maar aan met je infantiele huilie, vuile gedrag.

  🖕🖕🖕🥳🥳🥳👋👋👋


  Maak melding

 5. Een opluchting voor velen en in het bijzonder de nabestaanden. Als hij amnestie zou moeten krijgen, dan zouden alle gevangenen in Sur dat ook moeten krijgen. En nu opsluiten en liefst ook al zijn aanhang. Sur moet gezuiverd worden van al deze ratten, anders komt het nooit goed. Het zijn vooral potentiële moordenaars en criminelen die dit soort gedrag goed proberen te praten. Hij was voor velen een leider en ik hoop dat hij straks de grootste lijder wordt van Sur. Verder moeten wij niet gaan kijken wat er in andere landen gebeurt. Dit is een Surinaamse aangelegenheid waar een deel van de mensen de taal van geweren, speren, bijlen en kapmessen spreken. In andere continenten gebeurt dit niet. Uitroeien of terugzwemmem naar je continent van herkomst.


  Maak melding

 6. De toespraak van bouta staat op mijn netvlies gegrift en hoor en zie ik hem zeggen, dat hij de verantwoordelijkheid op zich neemt. Nu moet hij dat ook zeggen en zijn straf accepteren.
  Hij kan nu de hand aan zichzelf leggen, maar daarvoor is hij zelf te laf.
  Zijn uitspraken na de bijeenkomst van DAAL; IK GA JE CONTANT BETALEN was toen een feit, de december moorden.
  Chan is de enige, die hem na een jaar bronnen, gratie kan verlenen. Hetgeen ik niet waarschijnlijk acht.
  Hij moet dan zijn geld inzetten op een regering van de ndp.
  Hier weet je het nooit in Su.


  Maak melding

 7. @ dubbroe,
  Je haalt de woorden uit mijn mond, hij gaat echt traineren, op voorhand heeft hij zichzelf al ziek verklaard met z’n rust nemen van zijn artsen(???).


  Maak melding

 8. ==Die KARMA komt met de dag harder aan bij die moordenaar bouterse. Heb geen medelijden met hem en co.

  Laat hij voelen en wennen wat slapenlozenachten zijn.


  Maak melding

 9. Zijne Excellentie D.D.B., laat me niet lachen. Door het Constutitioneel Hof, dat eigenhandig door hem aangesteld werd, veroordeeld als vuile massamoordenaar, die geen amnestie kan krijgen.
  De rechters zouden AL DE MENSEN, ook zij die nu zijn tegenstanders zijn, die ooit ervoor gezorgd hebben dat massamoordenaar DiDiBri, tot tweemaal toe, president kon worden van Suriname, MOETEN OPSLUITEN. Dus niet alleen duivelse NDPers, maar ook Somo, Lonny, Tigri Barba en zelfs Dominee Carl.


  Maak melding

 10. Beste familie , en daarom heeft Bouta de wapens laten verdwijnen. Want zodra het te heet wordt voor hem, dan geeft hij opdracht aan zijn abanies om chaos te creëren. Fado de wi fesi mang.


  Maak melding

 11. kijk naar de post van die rattekop

  alles wordt uit de kast getrokken om voordeel te krijgen voor de paarse opperrat
  verwijzingen naar anderen en verwijzingen naar andere landen
  gewoon te triest voor woorden als je het nog steeds probeerd schoon te praten wat er toen gebeurd is


  Maak melding

 12. @Pakiratigri
  U gooit wel wat dingen in wanorde in de groep. Even in de chronologische volgorde.

  1>> De Amnestie wet 1 is heen Vene I product maar het resultaat van een overgangstraject van vastgelopen Revo bestuur naar een burger regering. Er is met alle deelnemers onderhandeld en daarin zijn door Bouterse/ Brunswijk/ Overgangsregering afspraken gemaakt om kort gezegd misdrijven tegen elkaar weg te strepen. Misdrijven van de formele machthebbers en allerlei fracties rondom Brunswijk. Dit was pragmatisch denken om weer door te kunnen. vandaar de periode die afgesproken is. Bouterse heeft toen net als Brunswijk amnestie gehad omdat er niet verder in detail onderzocht is. Denk even aan Moiwana.
  2>> Met de uitbreiding van de Amnestie wet in 2012 werd met een slimmigheidje, het oprekken van de termijn tot voor de december moorden, werd getracht verdachten te beschermen omdat Ruben Roozendaal de Omerta geschonden had en als getuige tegen Bouterse zou gaan verklaren.
  3>> Het Constitutionele Hof is ingevoerd en benoemd door Bouterse en doet nu een uitspraak op verzoek van de NDP. Een uitspraak die nu pijn doet omdat deze aardig overeenkomt met de mening van de weldenkende mensen en weer eens aantoont dat de NDP rommel wetten maakt ter bescherming van haar leiders.
  4>> De huidige regering heeft geen invloed op het wel of niet slachtofferen van Bouterse. De situatie is duidelijk:
  a>> De krijgsraad heeft na veel sabotage door Kanhai een uitspraak gedaan.
  b>> Of dat vonnis wordt nog een enkele keer tegen het licht gehouden en dan heeft de rechtsgang in Suriname haar beslag gekregen.
  c>> Op verzoek van de NDP is de amnestie optie getoetst en nu afgevallen als nooduitgang.

  Pakiratigri
  De NDP heeft zelf een kuil gegraven en Bouterse is er ingestort. De grondwet en het internationale recht zijn duidelijk. Het is niet toegestaan in een lopent proces in te grijpen.


  Maak melding

 13. Opper Surinamers

  Het Wordt Tijd Dat De NDP Voor De Rechter Wordt Gebracht. De NDP Is Een Criminelen Organisatie Die Een Gevaar Voor De Hele Surinaamse Natie Kan Zijn, Zie Daar De Feiten

  NDP Leider Bouterse Is Veroordeeld In Het Buitenland En In Suriname.
  De Zoon Van De Leider Zit Vast In Het Buitenland,
  NDP Minister Van Financien Is Op De Vlucht Wordt Door Internationaal Politie Gezocht (interpol)
  NDP Centrale Bank President Zit Ook In De Gevangenis
  NDP Bank Directeur Zit In De Gevangenis
  Tal Van NDP Parlement Leden Worden Van Wanbeleid Verdacht enz enz

  De NDP Is Een Criminelen Organisatie Die Opgedoekt Moet Worden

  In Elk Ander Goed Ontwikkeld Land Zou Zo Een Boeven Partij Tot Het Verleden Behoren.


  Maak melding

 14. Pakiratigri:amnestie geeft geen enkele voordeel slaap jij nog, ik hoor de klokken luiden..
  Kijk maar naar de afrikaanse landen ook in bosnie ze worden allemaal gevangen gezet jij bent nooit boven de wet.Slaap lekker.


  Maak melding

 15. QQQ.

  Ik Kan Me Niet Indenken Dat Er Varkens En Ratten Op Deze Site Rond Lopen Die De Handel En Wandel Van Deze Rovers Bende Loop Te Verdedigen.

  Telkens Als De NDP Aan De Macht Kom Drukken Ze It Vernietigings Knop In Met Gevolg
  Een Bankroet Land. Staats Kast Leeg Geroofd. Bevolking Verarmd. Hele Surinaamse Natie 50 Jaar Terug In De Tijd Getrapt . Criminaliteit Flink Omhoog.

  De NDP Staat Nu Weer Op De Startblokken Om Aan De Macht Te Komen

  Hoe Dom Kan Een Volk Nog Zijn
  Hoe Dom Kan Een Volk Nog Zijn
  Hoe Dom Kan Een Volk Nog Zijn


  Maak melding

 16. @Pakiratigri
  Van welke stille verlaten plantage kom jij? Heb je de ontwikkelingen wereldwijd gemist? Is het je niet ter or gekomen dat wereldwijd tegen bepaalde misdaden geen amnestie mogelijk is? Keep on dreaming!!!!


  Maak melding

 17. robg , pony , glennrrrrrr , franco 13 , konsensi , luci ’s , schipper, sandra(angela), en de rest van die paarse ratten , , jullie afgod bouta zal spoedig brommen en amnestie ho maar , hij dacht echt een dictator te zijn die zijn eigen wetten kon maken , maar mislukt, hij moet wb achterna gaan en velen kunnen dan weer het voorbeeld van de dictator volgen
  einde ndp


  Maak melding

 18. Wat had die klootzak verwacht, dat hij internationale verdragen t.a.v mensenrechten die Suriname getekend had met een gewijzigde amnestiewet van 2012 met ondersteuning van Ronny Brunswijk en Somohardjo, paarse dna kakkerlakken in DNA de dans zou ontspringen in een democratische rechtsstaat Suriname en Internationaal? Internationale Verdragen CQ voor Mensenrechten zijn veel hoger/sterker dan de grondwetten van een democratische rechtstaten.

  Ook de grondwet van Suriname geeft aan dat voor, moord of dat de moordenaar/s veroordeeld moet/en worden door de rechter/s van de rechtbank/krijgsraad en wordt/worden opgesloten in de gevangenis en in een democratische rechtsstaat.

  Laat Ronny Brunswijk en Paul Somohardjo die voor de gewijzigde amnestiewet van 2012 gestemd hadden nu een verklaring over komen geven. Moord!!!!!!!, Daar gaat het om laat ze de grondwet/strafrecht van Suriname bekijken en zien hoe fout ze waren om voor de gewijzigde amnestiewet van 2012 te hebben gestemd in de DNA. Waarom hadden ze dat gedaan? Het gaat om moord Ronny Brunswijk, Paul Somohardjo. Moord. Onschuldigen, die onterecht waren opgepakt en waren opgesloten waren in de gevangenis in Fort Zeelandia of elders.

  Zie ook de leugens van ddb:
  – op de vlucht te zijn neergeschoten,
  – dat hij op 7,8 december 1982 niet in Fort Zeelandia aanwezig was, maar bij Ruben Lie Pauw Sam aan de Swalembergstraat in Paramaribo was.

  Zie Fred Derby:
  Fred Derby was wel een vd gevangen op 7, 8 december 1982 in Fort Zeelandia en was wel bij ddb langs geweest. ddb gaf hem toestemming om zijn kleding tussen de doden op Fort Zeelandia af te gaan halen.

  Als een mens een andere vermoord of daarvoor verantwoordelijk is, hoort hij door de rechter/krijgsraad/ rechtbank te verschijnen om volgens de strafrecht hiervoor veroordeeld te worden. Het gaat om moord.


  Maak melding

 19. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Definitief geen amnestie voor Decembermoorden van Baas Bouta en zijn criminele bende.

  @Henkes 23 juli 2021 At 12:09
  Ik ben het volkomen eens met je reactie op bovengenoemd artikel.


  Maak melding

 20. Ik ben voor een abdoeltje
  Een wet met snelheid graag, waarbij de erfbelasting fors heel fors wordt ingesteld/verhoogd.
  Geen vrijstelling meer voor echtgenotes en kinderen, de tarieven fors omhoog. We weten allemaal wie veel geld en bezittingen heeft en bijna de pijp uitgaat.
  Makkelijk verdient, de regering kan dit geld best gebruiken
  Pico, Bigi Sma, JOJO, Henkes ea graag uw aanvulling


  Maak melding

 21. Moord!. En er was een plan gemaakt om deze 15 personen bewust om deze personen te vermoorden.

  Voor moord staat gevangenisstraf vast in een democratische rechtsstaat. Zie de grondwet van Suriname, zie mensenrechtenverdragen.

  Voor moord/den op (een) burger/s, mens/en geldt geen amnestiewet in democratische rechtsstaten nergens ter wereld. Dus ook niet in Suriname


  Maak melding

 22. En geldt dit ook voor de moordenaars (en verkrachters) van de binnenlandse oorlog? Die bekleden tegenwoordig ook functies in de regering. Of zijn die moorden en verkrachtingen van minder belang? Moiwana / Patamacca.
  Graag 1 lijn trekken met alle moordenaars en verkrachters en minder kijken naar groepjes of vriendjespolitiek.
  A crime is a crime.


  Maak melding

 23. Vraag is of de Krijgsraad de moed heeft om Bouterse in voorlopige hechtenis te nemen. Laat de man zijn hoger beroep afwachten in Santo Boma. Anders gezegd deze man moet achter tralies gezet worden. Zo werkt dat in een rechtstaat.


  Maak melding

 24. WAT, ik heb altijd gezegd dat Bouterse moet brommen, nooit anders beweerd/gewild. Maar jij hebt de ziekelijke nijging de dingen te verdraaien omdat je denkt dat ik NDPer ben. Stop met die onzin, jij en de anderen hier op WKT bereiken er toch niks mee.


  Maak melding

 25. Dodenlijst en zij die moesten worden opgepakt en worden geëxecuteerd of zijn geëxecuteerd op 8 december 1982 in Fort Zeelandia Paramaribo Suriname

  Vakbondsleider Fred Derby (opgepakt en vrijgelaten)

  Vakbondsman Romeo Hoost ( was in het buitenland), nog in leven, woont in Nederland

  Eigenaar De Vrije Stem , Wilfred Lionarons, ( was in het buitenland)

  Notaris Mr. Fred Manichand ( was in het buitenland)

  Radio-omroeper, journalist Johnny Kamperveen, (Gevlucht)

  Paul Salam Somohardjo, politicus, (Gevlucht), nog in leven woont in Paramaribo, Suriname

  De 15 vermoorden:
  John Baboeram, advocaat
  Bram Behr, journalist
  Cyriel Daal, voorzitter Moederbond
  Kenneth Goncalves, advocaat, deken van advocaten
  Eddy Hoost, Advocaat,
  Andre Kamperveen, eigenaar Radio ABC Suriname, journalist, vice voorzitter FIFA,
  Gerard Leckie, docent Universiteit van Suriname/Thans ADEK
  Sugrim Oemrawsingh, wiskundige en natuurkundige
  Baal Oemrawsingh, docent Universiteit van Suriname
  Lesley Rahman, journalist
  Surender Rambocus, luitenant die gevangen zat omdat hij ddb en andere coupplegers wilde afzetten in november 1982
  Harold Riedewald, advocaat
  Jiwansingh Sheombar, militair, was al opgepakt en veroordeeld en opgesloten
  Jozef Slagveer, Journalist
  Robby Sohansingh, ondernemer
  Frank Wijngaarde, journalist

  . Het strafproces duurt nu veels te lang en hebben familie, zij die in de rechtsstaat geloven volgens de grondwet het recht dat binnen een redelijke termijn te weten, wie er allemaal hiervoor nu veroordeeld moeten worden. Het poppenkast moet afgelopen zijn. Wil de echte moordenaar nu opstaan zijn owroejari 8 op 9 december 1982 moorden masker afdoen en zijn ware gezicht tonen aan het (jonge )Surinaamse Volk?

  Er zal toch niet weer evenals 25 februari 1980 een vaag bonte koe met geoliede uier plaats vinden of nog een 8 december 1982 moorden, nu de mazen in het net zich steeds strakker trekken voor degene die wel verantwoordelijk was/zijn voor het gebeuren. Was hij daar niet lijfelijk aanwezig?

  …’De strategie van de verdediging brokkelt af.’ De beschuldiging dat er sprake was van een samenzwering tegen het leger is wel ontzenuwd . Evenals het verhaal dat de mannen ‘op de vlucht (van achteren)’ zijn neergeschoten. Ook het alibi van de heer Bouterse lijkt op losse schroeven te staan. ‘Vanaf dag één is slim volgehouden dat de mannen in de nacht van 8 op 9 december zijn doodgeschoten. Bouterse had een alibi: hij bracht de nacht 9 december 1982 door met zijn vriendin RCAL bij het huisadres van de arts RLPS aan de Swalembergstraat in Paramaribo. Nu weten we dat er vanaf ’s morgens tot aan de late avond op 8 december geschoten is. Vóór 22.30 uur op 8 december 1982 waren 15 opgepakten al dood…’

  Fred Derby een van de gearresteerden was op 8 december 1982 nog bij ddb in Fort Zeelandia in Paramaribo langs geweest en hij mocht zijn kleding tussen de vermoorden 15 slachtoffers gaan afhalen voor 22.30 uur.

  Strafeis voor hoofdverdachte ddb door de krijgsraad/rechtbank in Paramaribo is 20 jaar.


  Maak melding

 26. Konsensi 23 juli 2021 At 13:47
  In elke revolutie vallen er slachtoffers, hoe treurig dat ook is. Dat er na bijkans krap 40 jaar er nog steeds moord en brand word geroepen om 15 man die zijn omgekomen, kan volgens mij alleen in het dorp Suriname.
  ==========================================

  Als je mee wilt lullen moet je wel het verhaal goed vertellen.
  1. Het was geen revolutie maar een ordinaire coup gepleegt door een roversbende die het land hebben leeggeplunderd.
  2. 40 jaar lang heerste er angst in het land veroorzaakt door een kleine groep randdebielen waarvan men het vermoeden heeft dat ze ergens een opslagplaats hebben van hele zware wapens. Het land is 40 jaar lang geterroriseerd geweest.


  Maak melding

 27. Alleen een zieke geest denkt dat hij of zij ongestraft kan moorden.
  En krijg je hier op aarde je straf niet dan wachten de onderaardse grotten en jammer voor je nageslacht want die zullen met deze last en je vuile energie moeten leven.

  Kamla WATJE
  jij wil gewoon schelden tegen alle afro su die je aanduidt als zijnde paars.
  niet elk watje persoon is een kakkerlak toch.
  Je bent racistisch bezig
  Je hoofd zit vol paarse zaagsel.


  Maak melding

 28. pony , jij loopt telkens in de val , precies wat Koos Banti aangeeft, daarom kom je over als een paarse rat , en we denken nog steeds dat jij dat bent , als je geen ndp-er bent en je loopt achter die paarse ratten aan en ze de hemel inprijst met hun haat tegen de nieuwe regering dan ben je een gewone rat,
  als je je anders opsteld wie weet dan ……


  Maak melding

 29. Konsensi, ik weet niet of het waar is dat er bij elke revolutie slachtoffers vallen, maar als dat zo is, wil dat nog niet zeggen dat de moordenaars vrijuit mogen gaan en dat gaat dubbel en dwars op als de revolutionairen nep revolutionairen blijken te zijn en de slachtoffer ongewapend waren. En wil je beweren dat figuren als Abrahams, Abdoel, Misikaba, Bouva, Hopkinson en Afonsoewa (laten we Bouterse even vergeten) een verbetering waren in vergelijking met Pengel, Lachman en Arron?


  Maak melding

 30. Z.E. president CS doet er goed aan om Frankrijk en USA in kennis te stellen dat hij de militaire steun met deze landen nauwer wil trekken en dat de FRansen en USA militairen nader gaan samen werken. Ook met Brazilië.

  De militaire oefeningen gaan opvoeren.

  Hiermee geeft hij de zwakzinnigen die iets in hun hoofd halen het nakijken en wetend wat ze te wachten staat.

  president CS moet niet alleen duidelijk zijn tanden laten zien aan de zwakzinnigen, waar ook dat ze aan het kortste eind zullen trekken en hoe de vlag van Suriname zal waaien, de rechtsstaat recht overeind zal blijven staan.


  Maak melding

 31. Konsensi heeft last van zijn/haar Konsensi. Te joe njang dibri njang, joe moes pai dibri paimang. Moord kan je nooit never niente nada noiti goedpraten. Karma e tek joe lijder gotrofather opa D en de bita batra is nog lang niet leeg voor het en zijn consorten. Tang teki.


  Maak melding

 32. @Konsensi
  In SU is er nooit en te nimmer een revolutie geweest.Een revolutie is wanneer het volk massaal in opstand komt tegen de heersende macht.In SU heeft gewoon een ordinaire slachtpartij plaatsgevonden met voorbedachte rade.DB en trawanten willen hun wandaden zgn romantiseren.DBwil zichzelf gelijkstellen aan Fidel Castro en andere revolutionairen in Zuidamerika


  Maak melding

 33. Het ging om een militaire vakbond dat ddb ea wilden hebben. Die toestemming kregen ze niet vd regering en het leger.

  Dus het ging niet om een revolutie, laat dat duidelijk zijn. Het ging om het eigen belang van vooral sergeanten die naar Suriname waren terug gekeerd en in het leger waren.

  Deze gasten kregen als je naar hun soldij kreek en geld dat ze kregen vanuit Nederland per maand ( omdat ze in dienst traden voor het leger van Suriname) bijna net zoveel als het salaris van een minister van de regering van minister president Henk Aron.

  De gasten zoals ddb en andere militairen die uit Nederland terug kwamen voor 25 november 1975 heel veel geld per maand.

  Let op! de staatsgreep van 25 februari 1980 ging niet om een revolutie, maar om een ordinaire staatsgreep, omdat ze een vakbond in het leger wilden hebben en die niet kregen vd regering en het leger.

  Ee revolutie komt als het volk de zittende regering om ver werp. Het Surinaamse leger was niet het volk. Het ging om hun enige eigen belang, nl een vakbond.


  Maak melding

 34. In de 60er jaren van de vorige eeuw zong de Vrolijke Jeugd; ‘Sranan gron tron gowtu noya, a tron gowtu noya.
  Nu zingen de paarse ratten; ‘Bouta gógó tron k’ka noya, a tron k’ka noya’.


  Maak melding

 35. ddb wilde met de moorden op 15 december 1982 een daad stellen. Ik bepaal en niet staat hoger dan mij.

  Wie wil praten, protesteren, schrijven, tegen mij is, enz. zal het merken. De angst zat er behoorlijk in bij het Surinaamse volk/ de Surinamer na 8 december 1982. Het Surinaamse volk zweeg, was bang, angstig, werd bedreigd, werd vermoord, branden van gebouwen van kranten, radio stations, op pakken van onschuldige burgers die
  een dreiging voor hem konden vormen, vakbondsmensen, journalisten, enz.

  De verval van Suriname was begonnen. Nederland stopte met de jaarlijkse overmakingen van gelden uit de verdragsmiddelen van 25 november 1975. Ontwaarding Surinaamse gulden, koers voor valuta omhoog, geen medicijnen, lege schappen in de winkels, bedrijven die failliet gingen, ontslagen
  grote werkloosheid, mensen die weg vluchten en een veilig heen komen zochten om hun vege lijf te redden, enz.

  Suriname werd een nieuwe invoerland/doorvoerland van Cocaine naar het Caribischgebied, USA, Europa/EU, enz. met alle gevolgen van dien.

  Op 25 februari 1980 was er een ordinaire staatsgreep op de regering Henk Aron en al een dictatuur, maar het volk was hier tegen en wilde de democratische rechtsstaat terug hebben en kwamen in verzet.

  Op 8 december 1982 wilde ddb met deze daad een ieder voorgoed het zwijgen of verzet of terug keer naar de democratische rechtsstaat de kiem in smoren.

  Surinamers moeten daarom goed weten dat deze man ddb Suriname en de Surinamers heeft vernietigd.

  Surinamers wees waakzaam en wees u zich van bewust dat deze man een heel grote crimineel is en Suriname failliet heeft gemaakt.


  Maak melding

 36. Ook aan het langste touw komt een eind.

  Het door de NDP coalitie ingestelde en bemenste Constitutionele Hof comcludeert wat iedereen behalve de NDP loyalisten al wisten de aangepaste Amnestie wet is strijdig met alles en niet van toepassing.

  Bouterse was geen revolutionair maar een sexboekjes hosselaar die kans gezien heeft met grappen en grollen het land in de ellende te storten en leeg te roven voor eigen gewin en dat van familie en vrienden.

  De mensen die hard gewerkt hebben (zij het niet perfect en foutloos) om de rommel op te ruimen worden steeds geframed voor wat de Bouterse clan zelf is. Nepotisten, straatrovers, fraudeurs.

  Het duurt wat langer voor dat er duidelijk is wat voor ellende 10 jaar Bouterse veroorzaakt heeft. Wat wil je met een verdwenen minister van Financieen die na de verkiezingsnederlaag slechts bezig geweest is om bewijs te laten verdwijnen en niet meer met het betalen van de salarissen etc. Dat werd door geschoven naar de nieuwe regering.
  De uitgaande regering was bezig met betalingen met TWK en auto;s en camera’s te regelen en niet met een fatsoenlijke overdracht.

  Waar is van der San met zijn grote woorden.

  RobG, Pakiritigri etc. huiver en zie dat er traag verandering komt ook al doet dat heel veel pijn. Het eerste half jaar was positief SRD 500.000.000 terwijl omdat de excessieve schulden even terzijde gezet zijn en Oppenheimer gewezen wordt op haar eigen verantwoording. Nu kan het vakantiegeld van de ambtenaren en de subsidies (zij het met moeite) wel betaalt worden.

  Jullie vrezen de schulden sanering. RobG roept dat SU wel aan Oppenheimer kon betalen nu de salarissen betaalt worden. RobG kiest net als Boefdraad voor het blanke buitenland en niet voor de eigenbevolking. Het was de keuze of de ambtenaren betalen of Oppenheimer.

  De koers is nu redelijk stabiel.
  Bedenk eens wat er gebeurd als na een deal met het IMF gebeurd met de schulden sanering. Dan is de begroting 2021 sluitend en kan er nadat de verpandingen vervallen gewerkt worden aan verbetering en het opsporen van de buit van de familie en Vrienden van Bouterse.


  Maak melding

 37. En Pony waarom denk jij dat wij denken dat jij een NDP-er bent?
  De teneur van jouw reacties. Tussen de regels door hebben jouw stukken een NDP smaakje want jij doet wat NDPers plegen te doen en dat is: Jij praat recht wat krom is. Vandaar onze conclusies. Wil je voortaan jouw stukken nalezen?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.