Wegomlegging in verband met eerste zitting Constitutioneel Hof Suriname

15
eerste zitting Constitutionele Hof Suriname

Het Constitutioneel Hof in Suriname zal vandaag, donderdag 22 juli, tijdens een openbare vergadering voor het eerst een uitspraak doen. Zij zal een uitspraak doen over de gewijzigde Amnestiewet of deze wel of niet in strijd is met de Grondwet en of volkenrechtelijke overeenkomsten.

In verband met deze eerste zitting zullen er vanaf 08.00 uur v.m. tot afloop van de zitting, de navolgende wegen door de Motor Surveillance Dienst (M.S.D.) worden omgelegd:

1. Lim A Postraat – Kromme Elleboogstraat en
2. Watermolenstraat – Grote Hofstraat.

Vanaf 06.00 uur v.m. zal er door de verkeerspolitie toezicht worden gehouden om het parkeren in en rondom bovengenoemde wegen te voorkomen.

Er zullen slechts leden van he C.H. en geregistreerde genodigden worden toegelaten tot het gebouw, alsook het personeel van de Communicatie Dienst Suriname (C.D.S) voor de verslaggeving.

Op de verkeersdeelnemers wordt een beroep gedaan de aanwijzingen (politie en verkeersborden) ter plaatse stipt op te volgen.

15 REACTIES

 1. Mooi, gezegd: terugdraaien.
  Werd, heel slim en genieperig ingevoerd.
  Het volk, gaat nu spreken.
  Ik hoop dat het op het woord, terugdraaien wordt .


  Maak melding

 2. De amnestiewet is absoluut in strijd met volkenrechtelijke overeenkomsten t.w.
  ‘misdrijven tegen de menselijkheid’
  Ernstige misdrijven, met name massamoord, tegen groepen van de eigen bevolking in of buiten oorlogstijd.
  Een overheid, zegt het internationaal recht, moet datgene ondernemen dat nodig is om tegemoet te komen aan internationale en nationale wettelijke verplichtingen. Zo`n daad of `actie` is bijvoorbeeld het uitvoeren van een wet, de berechting van schenders van mensenrechten en andere wetsovertreders.


  Maak melding

 3. Alles komt erop neer dat DDB wordt vrij gesproken dit vanwege de constructie die nu ook onder zijn eigen regie wordt gemaakt.
  Wat met of zonder constructie gewoon zijn gang gaat, is de straf die hij anno nu ondergaat. Kijk nu naar de huidige omstandigheden waaronder hij verder lijdzaam moet ondergaan, dit wens je aan niemand. Hoe noemt men dit KARMA toch??.
  Met of zonder censuur het zij gezegd.
  gemodereerd

 4. Ik vind het erg jammer dat uitspraken en/of constateringen gedaan door het CH, niet bindent zijn en de regering zich aan die uitsoraak zou moeten houden. Dat zou meer “boddy” aan het hof hebben verschaft. Heel erg jammer. Ik neem aan dat de aangestelde personen juridisch behoorlijk zijn onderlegt. Wat men niet moet doen, is het ook aanstellen van Sociaal bestuurlijke personen, omdat die geen kaas gegeten hebben van bepalingen, vast gelegd in onze “Grondwet”. Zulke clubjes zijn er maar alleen op eigen verheerlijking uit. Zie maar hoe onze “zogenaamde vakbonds leiders”proberen, ondanks de financiele maleise waar Suriname momenteel in verkeert, toch loonsverhogingen te willen realiseren. Kippen zonder kop, zijn ze allemaal. Het kan ze geen ene fluit schelen waar de reghering het geld vandaan zal halen. Als ze maar scoren en zichzelf in de picture plaatsen. Alle vakbondsleiders zijndoor de jaren heen gewoon “ordinaire” zakkenvullers geweest. En die vakbondsleiders die het werkelijk met land en volk menen, worden constant zwart gemaakt door de zittende elite.


  Maak melding

 5. @Boesskowtoe, ff terug komen op die torie van hengelen. Ai daar zij je wat van vroeger hengelen bij lareco en langs de weg voorbij kwatta. Dat waren de goede oude tijden. Ik ben ieder keer op zoek naar een plaats waar ik hengelen. Vroeger had je gelegenheden bij freezer, gummels Maikoe enz. Dus als je iets weet laat me weten . Heb ik weer een goede reden om op vakantie te komen. Ik hoop dat je dit bericht leest. Odi.


  Maak melding

 6. @djogoman

  Ik deel jouw mening volkomen over die zgn vakbondsleiders. Het zijn allemaal bejaarde zakkenvullers, die zich als een godheid profileren. Waarom geven ze het stokje niet over aan een jongere competente leider. De meeste werknemers zijn zo lui en staan als eerste op de voorlinie als het gaat om verhoging. Men heeft pas recht van spreken als er vooraf een jaarlijkse functie beoordeling heeft plaatsgevonden en een eventuele bijscholing met goed resultaat heeft gevolgd.
  Anders denken Anders doen, moet het motto zijn wil men Suriname op een hoger niveau brengen. Velen zitten daar jaar in jaar uit zonder de nodige opleidingen /bijscholing te hebben gevolgd en willen dan leiding geven aan zij die op veel hoger niveau zitten wat visie en opleiding betreft. Daarom blijft Suriname ver achter vergeleken het buitenland. Men leeft en werkt nog steeds als in de jaren 60 t/m 90. Dit brengt met zich mee dat zij die minimaal HAVO/VWO heeft gevolgd geen juiste werk vinden of zelfs werkloos zijn, dankzij het slechte functiesysteem in Suriname.


  Maak melding

 7. ========
  Datra
  22 juli 2021 At 14:12
  Maar waarom sluiten ze de wegen af? Gaat die Amnestiewet ontsnappen?
  ========

  Die wet is “vluchtgevaarlijk” en kan een dreiging vormen voor de veiligheid…


  Maak melding

 8. Halfslachtig gedoe!!!!
  De rechtszaken tegen de coupplegers zijn gehouden, ondanks de amnestiewet. De Krijgsraad heeft de amnestiewet nooit erkend. Dat de amnestiewet nog steeds bestaat zonder rechtskracht is een gedrocht. Direct na de uitspraak van het CH intrekken dat gedrocht door DNA. De vonnissen van de Krijgsraad uitvoeren.


  Maak melding

 9. Daga interprise&co 22 juli 2021 At 12:49
  Off topic:

  Als ik Su ben, verblijf ik het grootste deel van de tijd in het binnenland met mijn vrienden.
  Drie van ze hebben boten. Ze organiseren dan tripjes naar Coesewijne, Tibiti en Maratacca.
  Als we na 4 dgn. terugkomen van zo’n trip zitten de coolboxen vol met koebie, ajoemara, toekoenari en meervalachtigen. Het binnenland van Su is adembenemend en heeft mijn hart gestolen. Als we op een plek aankomen, wordt er een zeil gespannen. Daaronder worden de hangmatten vastgemaakt. We maken elke avond een kampvuur en eten vis die we vangen.Echt een geweldig avontuur. Toen ik daar in 2018 was, heeft een van die vrienden me ook meegenomen op een kwie-kwie-trip in Calcutta. Voor het huis van de eigenaar staat een mandir (hindoe-tempel) Rijdend richting Nickerie, (bij de de rotonde waar je naar Groningen kan) rechtdoor rijden zit het aan de linkerkant. Maar hier in Nederland kun je sinds 2 jaar ook kwie-kwie vangen bij Toms-Creek in Lelystad. Je betaald 25 euro voor 4 uur vissen, maar vangt wel joekels van kwie-kwie’s. En qua smaak proef je geen verschil met Suriname.
  Je moet wel alert zijn op het weer. Als het een paar dagen boven de 22c is, wordt het water warmer en worden ze actiever. De vangsten zijn dan vaak beter.


  Maak melding

 10. CHof: Gewijzigde Amnestiewet in strijd met grondwet

  Concluderend dat Bouterse dit zag aankomen en dus zorgde voor het laten verdwijnen van de zware wapens om zich met een stelletje huurlingen zijn gevangenneming te voorkomen althans proberen.
  Want het leger in Suriname moet in staat worden geachjt Bouterse op te pakken.
  Of niet?


  Maak melding

 11. Boesskowtoe, mooi verhaal, doet mij denken aan mijn jeugdjaren en later. Regelmatig een weekendje weg (ook langer dan een wreek) om te vissen of te jagen met vrienden van mijn ouders en later eigen vrienden. Leuke tijd. Tot tien jaar terug niet meer gedaan, steeds minder vrienden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.